Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémák
Lapozás: OK   84 / 464
(#) szepi003 válasza tipy hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Szia.Valószínű hogy a panelon van a hiba.Tápegység hiba,kiszáradt kondii üdv szepi003
(#) jankó hozzászólása Márc 13, 2011 /
 
Ismerősöktől kaptam egy LG WD-80150 TUP. mosógépet,motor hibával. Tanulmányozva a bekötését,egy másik motort építettem be,miután működik a mosógép,de nem tudom hogyan kell használni.Kellene egy kezelési útmutató. Munkásruhát mosni jó lenne. Segítségeteket előre is köszönöm. Cserébe az átalakításról közölhetek képeket,és kapcsolási rajzot a motorról.

Jankó
(#) vladcepes hozzászólása Márc 13, 2011 /
 
Sziasztok.A fűtőszálát is lemértük tehát a két lába között mértünk ellenállást és jó.Aztán mértem láb és test között és az is jó mert nem mutatott értéket.Aztán a termisztort is lemértük amint feljebb is leírtam. Ezek után szerintem a programkapcsolóval lehet baj ugye? A programkapcsoló csinálhat olyat hogy esetleg ha valami hibás benne hogy attól forr a víz? tökmindegy hogy 30,50,70,90°C van téve a kapcsoló.Ezt a kapcsolóját is lemértük.Ez is jó.Szerintetek? Ezzel a programkapcsolóval lehet valamit kezdeni? Bővebben: Link
(#) tipy válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Ok megpróbálom a teljes kondicserét, majd jelzek
köszönöm
(#) laci1969 válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Szia a köszi a tippet rámértem a fütöbetétre a két pontján 25.2 ohm ellenálást mutat ha az egyik pontján és a testrészen mérem semmi tehát igy elvileg jo a fütöbetét van még tipped mi lehet?Tehát összegezve a motor csere megtörtént a fütöbetét jó az égszily mágnes fenn van a mágnes és az üstön lévö párja közt tudok mérni ellenálást akkor még mi lehet marad a vezérlö panel?Köszi a választ
(#) simpi válasza jankó hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
(#) Emberke hozzászólása Márc 13, 2011 /
 
Hali Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem automata mosógép fűtésével kapcsolatban. Hőmérsékletre vagy időre fűtenek ezek a mosógépek. Kb 3 éves zanussi-ról van szó. Mert most energiacsökkentés okból megcsinálom azt hogy a tetőre rakok egy 50 literes kis bojler belsejét.És azt rá akarom kötni a 120 literes bojlerre (pontosabban elé és sorba).Valamint a mosógépbe már meleg víz menne be így nem kéne 1.8 kw-al fűtenie.Ha valakinek van ötlete,infója ezekről a dolgokról (de legfőképp a fűtés módjáról) kérem ossza meg velem.

Köszönöm.
(#) simpi válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Hőmérsékletre fűt. Van benne hőfokszabályzó , és vagy hőérzékelő.
(#) SALáta válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Hideg-meleg vizes mosógép kell neked, olcsón a magyar energomatot ajánlom, fel kell újítani és olyan mint a gyári. Alkatrészek még kaphatók hozzá.
(#) Sebi válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Energiát nem tudsz így megtakarítani, esetleg pénzt - ha "éjszakai" árammal fűtöd a boylert.
A probléma ott van, ha nem alkalmas a gép hideg-meleg víz fogadására, akkor a 60 fokos boylervízzel nem fogsz tudni 40 fokon mosni, sem hideggel öblíteni - kézi beavatkozás nélkül.
(#) Emberke válasza Sebi hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Én úgy tervezem hogy a nap hője fűtené az 50 literes bojler tartályát és az ott kialakuló 60-70 fokos víz menne be a nagy bojlerbe.Onnan pedig mehetne a mosógépbe.Viszont van egy alternatív megoldás az öblítés vizére.Okos emberek kitaláltak termosztátos dolgot zuhanyzáshoz.Azzal be lehet állítani a hőmérsékletet.Így az elektromos része a dolgoknak "ingyen" lenne.A víz meg így is,úgy is elfogyna.Tehát havi szinten a mosás nem 3-4000 forint (plusz víz mennyiség) hanem,csak az elhasznált víz mennyisége kerül pénzbe.
(#) Tanyasipeti válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 / 1
 
Sebinek igaza van, ha csak a meleg vizet kötöd rá, akkor egy normál gép nem képes kezelni azt a problémát, hogy hideggel kell öblíteni. A melegvizes öblítéssel az a baj, hogy nagyon gyűrött lesz a ruha.
Az Energomat Thermal annyival több vizet fogyaszt egy korszerű gépnél, hogy amit a vízmelegítésen megtakarítasz, vízdíjban el is veszíted.
A termosztatikus szelep azért aggályos, mert nem fogja tudni neked, mikor kell hideg, mikor meleg vizet ereszteni.

Sajnos a hideg-meleg vizes gép a jó megoldás.

Az esetleg még szóba jöhet, ha a jelenlegi gépedben külön szelep engedi az öblítő-, másik a mosó vizet, hogy megszünteted a közös bevezető csatlakozást és két tejesen különálló szelepet használsz.
Ha a mosó- öblítő víz irányítása egy szinkronmotorral mozgatott beömlő nyílással van megoldva, esetleg barkácsolhatsz egy hideg-meleg vizes képességekkel bíró elektronikát a jelenlegi gépedbe és két külső szeleppel oldod meg a víz választást.
(#) Emberke válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Az öblítésnek meg van a külön szelepe,de egy beömlő csonkon van a kettő szelep.A választó elektronika nagyon jó ötlet.A szelepeket fel is lehet használni hideg-meleg víz beömlőnek.Ha jól emlékszem valahol van is nekem ilyen szelepem próbálkozáshoz.A szelep előtt van is annyi csonk hogy rátudok tenni egy csövet a csatlakozás miatt.

Köszönöm mindenkinek a segítő választ.Sztem Tanyasipeti válasza meg is adta a megoldást a válaszomra.
Kattintottam a pontodért
(#) lukovicsek válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Jó ez a megoldás de lehet, hogy csak 50százalékba fog működni ugyanis általában a két szelepes beengedő rendszernél vagy a mosó, vagy az öblitővizet egyszerre a két szeleppel irányitják be a megfelelő helyre, sőtt a nm idős gépeknél a mosóvíz már szinte mindig két helyről engedődik, ezt majd figyeld meg.

Üdv. Laci!!
(#) imikee10 válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Ezzel csak annyi a gond, hogy öblítésnél mind a 2 szelep nyitva van. 1 az előmosás, másik a főmosás és ha egyszerre 2 van nyitva akkor megy az öblítő rekeszbe is víz.
Csakis hideg-meleg vizes gép jöhet szóba vagy faragott elektronika.

Imi
(#) hbal hozzászólása Márc 13, 2011 /
 
Sziasztok!

Valaki letöltené, majd elküldené a részemre a linken találhato service manualt?

Bővebben: WHIRLPOOL AWO D 45135

Előre is köszönöm!
(#) Emberke válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Nem figyeltem még eddig pontosan a dolgokat.De úgy emlékszem hogy amikor öblítés van akkor csak a baloldali szelep engedi a vizet.De holnap megnézem végig.
(#) Emberke válasza hbal hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Helló!

Itt van a fájl.
(#) birtalan hozzászólása Márc 14, 2011 /
 
tiszteletel van egy kis gondom
van egy bosch mosogép az elenálása a testre zárlatos let
a rele és a dugas kőzőt a áramkőr megszakat , az elenalást kicsereltem az áramkőrt megcineztem ,elinditom a vizet be veszi de a motor nem mükődik a szénkefék jok a motron, meg valahol megszakat valami
(#) konam válasza jankó hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Szia a rossz motorról küldj fotót és amit betettél arról is és megnézem az eltérést. Ne hogy leégjen.Nem bonyolult, de simán tönkre lehet tenni.Üdv.
(#) hbal válasza Emberke hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Köszönöm szépen mindenkinek!
(#) vladcepes hozzászólása Márc 14, 2011 /
 
Sziasztok. Végül meg van a tökéletes hasonmása a programkapcsolónak. Bővebben: Link Ha minden tökéletes,fűtőszál,termisztor a programkapcsoló okozhat olyan dolgot hogy fűti a gép a vizet mint állat? Gondolok olyasmire hogy a programkapcsolóban valami hibás? Köszi a válaszokat.Ha igen mit kéne benne leellenőrizni?
(#) Fekete.J hozzászólása Márc 14, 2011 /
 
Üdvözlök mindenkit!
HAIER elöltöltős mosógépünk a következő problémákat produkálja: nulláról hirtelen akar nagy fordulaton forogni,ezáltal olyat ránt a töltött mosógépen, hogy nem lehet megtartani. Van amikor fokozatosan veszi fel a fordulatot akkor elég normálisan működik,csak olyan érzésem van mintha szakaszosan kapná az áramot a motor hangja olyan mintha hol hozzáérinteném a blankolt vezetéket a fázishoz hol pedig nem. Olyan váltakozó sebességgel forog. A kommutátort finom papírral megcsiszoltam,mert nagyon húzta az ívet a szénkefe az árkokat is kipucoltam a kefék még legalább 3 centi husszúak, ott nem igen van baj. természetesen szétszedni nem lehet a motort mert szegecselt, gondoltam megnézem a csapágyait mert olyan hangja van az egész gépnek mikor irányt akar váltani,mintha valami fémesen súrlódna. Nem vagyok műszerész, lakatos vagyok csak kevés a pénzem szervízre és gondoltam ha valami nem eget rengető árú alkatrész kellene bele akkor kicserélném. Ha valaki lenne kedves írni erre valami hozzáértő hozzászólást, úgy hogy egy nem műszerész is megértse azt előre is megköszönném. Üdv.:F.J.
(#) attrax válasza Emberke hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Nem lenne ez rossz gondolat csak macerás kivitelezni.El tudnék képzelni viszont egy puffertartályos megoldást amiben a belső keringetést/keverést megoldaná egy kis szivattyú.Termosztát nyitná a fekete boylerből a vizet és beállítana mondjuk 50 fokot.Az 50 fokot felhevíteni 60-as átlagra nem olyan energia mint 18-fokos csapvizet 40-re.Az öblítés idejére (amit be lehet programozni egy egyszerű 1k-s időkapcsolóval) meg lezárná a beállított időre a boylerből jövő vizet.Akkor mehet a hideg.2 szelep kell tehát.egy a hideg és egy a boyler felől.De csak itt filózgatok...
(#) IKEnovice hozzászólása Márc 14, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!

Nem vagyok egy nagy mosógép szerelő, de valakinek még is sikerült rábeszélni. Szóval ez egy Electrolux EWT 10620W elektromos mosógép, E40 es hiba üzenettel (elméletileg ajtó nincs becsukva). Megnéztem az ajtó zár részt, találtam 4 vezetéket. Gyanítom, hogy 2 a tekercsé, 2 pedig valami visszajelzés. A tekercs kap feszültséget, viszont a másik 2 vezeték egyik csatija el van feketedve. Vagy a nagy áram miatt, vagy esetleg vizes lett és nekiállt az áram lebontani az érintkezőt... A csati biztos csere, viszont amibe a tekercs és a mikro kapcsoló van tokozva? Egyik érintkező oxidos, de nem szeretném ha újra megsütné a csatit. Ha valaki netán találkozott hasonlóval, megköszönném a segítséget!
(#) Emberke válasza attrax hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Hogy gondolod az időkapcsolós megoldást?Ez is kivitelezhető lenne.Nekem végül is az a célom hogy a 2 nagy fogyasztót kicsit megregulázzam,hogy ne egyenek annyit.Télre pedig szeretném még a 120-as bojlert is átalakítani egy hőcserélővel és a fűtés rásegítene.Az is sokat számítana.
(#) szepi003 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 15, 2011 /
 
Szia Mint kiderült elektronikus a program kapcsoló. A fűtést a piros csatlakozón kapja .Egy tárcsa mozgat egy érintkezőt,lehet össze van ragadva.Óvatosan kiemeled a panelt két forrasztással hozzáférsz az érintkezőhöz.Vigyáz a rúgókkal !Sok sikert üdv szepi003
(#) szepi003 válasza Fekete.J hozzászólására (») Márc 15, 2011 /
 
Szia A motor végén van egy taho generátor két vezeték megy róla a csatlakozóba lehet hogy ki mozdult a helyéről, vagy a generátorba forgó mágnes elszadadúlt.A motort ha ívet húz lehet kommutátor zárlat.Egyébként a motort szétlehet fúrni és 6-os kapupánt csavarral összerakni.üdv szepi003
(#) Fekete.J válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 15, 2011 /
 
Köszönöm szepi003 válaszát!
Majd ma szét szedem újra és megnézem amit írtál, azt reméltem hogy szét lehet fúrni,csak nem akartam mivel a csapágyak jók. A kollégám azt mondta vigyem be neki a céghez a motort majd kiméri műszerrel a tekercsek végeit,hogy nem e menetzárlatos a forgórész. Ha netán az lenne akkor úgy is szét fúrom.(vinné el az ördög az ilyet)Ezt a taho generátort amit írtál pedig ma megnézem.Köszi. Üdv.:F.J.
(#) attrax válasza Emberke hozzászólására (») Márc 15, 2011 /
 
Hát gondolom valamilyen szinten konstans az az idő amikor el kezd öblíteni.Meg kellene nézni milyen időeltolódások vannak a berakott ruhák mennyiségének függvényében.
Lehet,hogy állandóan változik az öblítések ideje de ez nem lehet gond.Amikor öblítési fázis van az kicsatolható az elektronikából ill. az öblítő nyitószelepével ami az öblítőtartály felé engedi a vizet mondjuk vagy kapcsolatban zárhatja a boylerből jövő vizet amikor is csak hideg csapvizet tölt be.Szóval nem is kell időkapcsoló.így viszont szét kell szedni a gépet.Ha lesz időm lerajzolom a működési elvet bár gondolom érted mit akarok...
Következő: »»   84 / 464
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Máj, 28. Vas
3:07:53
Jelenleg 51 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu