Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 230V/400V-os áramfejlesztők
 
Témaindító: oregharcos, idő: Jún 19, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 9
(#) klenósanyi válasza seres1 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /
 
Sajna neked nem jó, csak 8 kW-ot tud szabályozni.
(#) klenósanyi válasza mpisti hozzászólására (») Nov 15, 2017 /
 
Sajna ma nem tudtam fotózni, sötétben értem a cimborámhoz akinél a szabályozó van. Zseblámpával tudtam egy kicsit vizsgálódni. Első blikkre nagyon hasonlít a HAD-16-hoz, benne van az ASZ 1018-al felépített áramkör ami a HAD-16-nál a terhelés nélküli feszültséget állítja be. Úgy tűnik zsákutcába fut az egész projekt, ugyanis olyan generátort kapott a szabályozóhoz amilyen az alábbi linken szerepel: Bővebben: Link Ez egy más típus mint a HAD-okhoz alkalmazott generátorok. A forgórészen van egy egyenáramú dinamó kommutátoron kivezetve, plusz négy csúszógyűrű a három fázisnak + csillagpontnak. Az állórészt kell gerjeszteni.
Ezeket a készülékeket szvsz. nem lehet házasítani.
(#) seres1 válasza klenósanyi hozzászólására (») Nov 15, 2017 /
 
Nem tűnik túl egyszerűnek. Ha nem sikerül dűlőre jutnom, akkor inkább hagyom, és veszek más generátort.
(#) Pacso hozzászólása Márc 21, 2018 /
 
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Többszörös áram kimaradás miatt gondolkodom egy áramfejlesztő vásárláson, (ami pénztárca függően egy Straus 6500 W. ) lenne. Sajnos sehol sem találok utalást vagy leírást arra, hogy a kimenet tiszta szinuszos e! Ugyanis többek között egy gázkazánt is el kellene hajtania ,ami fázis függő!Meg tudnátok mondani ,hogy a fenti tip. alkalmas lehet e ?
(#) pucuka válasza Pacso hozzászólására (») Márc 21, 2018 /
 
A benzin (diesel) motoros aggregátorok csak színuszos feszültséget tudnak előállítani. Ez a kérdés csak inverterek esetén áll, ahol a kimenőfeszültséget elektronikus úton állítják elő.
Nem tudom mit értesz a fázis függésen, Az előállított feszültség frekvenciája (ha erre gondolsz) elég stabil ahhoz, amire szánod.
A leírása szerint is hálózatpótló üzemre szánták, a viszonylag nagyméretű üzemanyag tank teszi lehetővé.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2018
(#) mpisti válasza Pacso hozzászólására (») Márc 21, 2018 /
 
Ha a kazánon nincs semmilyen 3 fázisú fogyasztó(pl.ventilátor) akkor nem ajánlom a 3 fázisú aggregátor megvásárlását,mivel teljesítmény tekintetében fele se igaz annak ami az adatlapjára van írva. Sokkal jobban jársz egy 1 fázisú 5 kVA-es típussal, mert az legalább 1 fázison terhelhető induktívan is. A kazán fázisérzékenység pedig abból áll,hogy a lángőr a testpotenciálhoz képest méri a láng meglétét, és ha a kazánvezérlő nem "polaritáshelyesen" kapja a tápot akkor a kazán kiáll hibával. Olyankor meg kell fordítani a kazán dugóját a konnektorban és a hiba máris orvosolva van.
(#) klenósanyi válasza Pacso hozzászólására (») Márc 21, 2018 /
 
Ahogyan mpisti is írta, ezeknek a kínai áramfejlesztőknek az adatlapját fenntartásokkal kezeld. Egy 5 kVA körüli teljesítményű áramfejlesztőn kb. 12-13 LE-s motor van, óránként 3-4 literes fogyasztással. Amit te kinéztél magadnak, a 6 LE-s motorral jó ha a felét tudja az adatlapján szereplő teljesítménynek.
(#) Pacso válasza klenósanyi hozzászólására (») Márc 21, 2018 /
 
Igen tudom hogy a 6000 W. jó 3000 körüli. de nem a teljesítmény most a lényeg, mert amire szándékozom az 2000 W max. Itt a kazánon van a fő kérdés, mert erre még sehol nem kaptam választ. Nem szeretném a kazánt halottá tenni ! Persze itt a fázis függőségre és a keringtető szivattyúra gondoltam főként. Valamint nem is lenne használva csak hálózat kimaradáskor, itt most sajnos napokig volt !!
Köszönöm a válaszokat!
További szép napot kívánok !
(#) klenósanyi válasza Pacso hozzászólására (») Márc 22, 2018 /
 
Ha működik, akkor nem teszi tönkre a kazánt. Olvasd el ezt a cikket, döntsd el bevállalod-e. Mindegy mi van ráírva, ez az árkategória nagyjából egyforma.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2018
(#) Pacso válasza klenósanyi hozzászólására (») Márc 24, 2018 /
 
Köszönöm! Ettől nem kaptam kedvet a vásárláshoz !!
Viszont van egy szünetmentes tápom, ami 36 V. működik és állítólag szinuszos de erre sem találtam megnyugtató utalást!! Majd kipróbálom ezt ha vége a fűtési szezonnak ! Teszek fel képeket ,hogy erről mi a vélemény !
(#) klenósanyi válasza Pacso hozzászólására (») Márc 24, 2018 /
 
Nem kell megvárnod a fűtési szezon végét. Tegyél rá egy kis teljesítményű villanymotort, ha nincs rendellenes hangja, szépet fut, nem melegszik, akkor jó lesz. Habár egy több napos áramszünetet akkumulátorral átvészelni nem egyszerű feladat. Nagy kapacitású, megbízható, jó akksikat kell folyamatosan üzemben tartani. Hosszú távon nem biztos, hogy olcsóbb mint egy jó áramfejlesztő.
Következő: »»   9 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu