Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztás a pákán túl
 
Témaindító: damien, idő: Júl 4, 2007
Lapozás: OK   6 / 6
(#) Bakman válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Felmelegíted a lábat és a tűt rányomod a lábra, egészen át az IC felöli oldalra. Ezzel elválasztod a lábat a paneltől. Itt a kulcsszó a megfelelő méretű tű. Találtam róla egy videót: YouTube.

Eddig tartott az elmélet. A gyakorlatban ezt annó senki nem tudta jól megcsinálni pedig a tanműhelyben órákat szántunk a kérdésre. Az egyik osztálytársam apja orvos volt, a kedvünkért kb. 30 méretű tűt beszerzett. Az egy oldalas paneleken még csak-csak működött a dolog de furatgalvánoson esélytelen volt. Ha kicsi volt a tű, az alkatrész lába beleszorult a tűbe. Ha nagy, nem ment át a furaton. Hagytuk is a fenébe az egészet.

Forrasztópáka és ónszippantó valamint ónszívó harisnya jó lehet.
(#) Bakman válasza Bakman hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Csak egy kiegészítés. Ha az alaktrész lába éppen csak belefér a furatba, a tű elméletileg és gyakorlatilag is használhatatlan. Nincs olyan vékony falú tű, ami beférne az alkatrészláb és a furat közé.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2018
(#) szikorapéter válasza Bakman hozzászólására (») Jan 18, 2018 /
 
Igen így maradok a kimelegítés mellet, úgy gyorsabban kijön , na meg nem kap hősokkot sem (alu lapot ragasztottam a tokra így annyira nem tud felhevülni.)
(#) Zoli_bácsi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 19, 2018 /
 
Ónszippantóval és ónszívó szalaggal simán, egyszerűen és gyorsan kiszedhető. Nem kell semmi egyéb trükk.
(#) mr.Cara hozzászólása Márc 16, 2018 /
 
Üdvözletem mindenkinek ! Van ez a hőlégfúvós kütyü... : https://www.youtube.com/watch?v=j-0SdrnFm6Q ; 3:35-től mutatja , hogy a pihentető állásban a bemenetre kapcsol egy szálat. Na most ezt hogy lehet felhasználni ? Ha a bejövő MAX6675-re adok (ex-has) 1megaohmos potival leosztott egyenfeszt, (hogy a MAX6675 azt érzékelje hogy túl van fűtve,) azt vajon elviseli a bejövő áramkör? Esetleg tudja valaki, hogy hogyan oldották meg a gyári szabályzóban ezt ?
(#) mr.Cara válasza mr.Cara hozzászólására (») Márc 16, 2018 /
 
Ez lenne a kapcsolás...
(#) Remci hozzászólása Feb 1, 2022 /
 
Forrasztás családias légkörben

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2022
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem