Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó
 
Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   190 / 199
(#) madzagos hozzászólása Aug 13, 2016 / 1
 
Sikeresen haza értem én is. Köszönöm a szervezők munkáját.Nagyon jól éreztem magamat,jövőre ugyanitt találkozunk!
(#) elektroncso hozzászólása Aug 13, 2016 /
 
Mink is óriási szerencsével hazaértünk. A találkozó nagyon jó volt, sokkal jobb mint a tavalyi. A tavalyi inkább börze hangulatú volt, az idei inkább találkozó. Jó volt több ismerőssel is találkozni. Örömmel nyugtáztam, hogy a Kütyübemutatónál is mindig nézelődtek, ezt remélem jövőre kicsit sikerül kibővíteni, mert nekem kicsit unalmas volt, hogy három munkából kettő az enyém. Vásároltam is, kaptam is és persze tanultam is. Összességében elégedett vagyok. Nagyon jó napot nyugtáztunk.
A hazaérkezésünk volt egy kicsit kalandos. Komáromba mentünk vonattal, de Almásfüzitő állomás előtt szóltak, hogy Komáromban a teherpályaudvaron felső vezeték szakadás van, nem biztos, hogy be fogunk tudni járni. Akkor várakoztunk kicsit, majd feltételezem, hogy megérkezett a dízel segélygép, mert felső vezeték nélküli pályán haladtunk tovább. Bent a pályaudvaron láttuk is a hibát, el volt szakadva a felső vezeték, alatta rostokolt egy személyvonat törött áramszedővel. Viszont a mozdonyvezető nagy bosszúságára, hiba lehetett a mi felső vezetékünkben is, mert a mi szerelvényünk áramszedője is eltörött. Szerencsére az állomásig még bejutottunk...Utána probléma nélkül hazajutottunk Komáromból Gútára autóval.
(#) gepesz63 hozzászólása Aug 13, 2016 / 1
 
Először voltam, voltunk a kisfiammal. A képeken látszik, hogy milyen elmélyülten kotorászunk a riporter magnós dobozban. Jól éreztük magunkat, tetszett a hangulata. A fiam azonnal azon törte a fejét, hogy jövőre mi mit fogunk építeni. Hála istennek megfertőződött. Titkon ez volt a cél. Jó érzés látni, hogy van ötlet kreativitás a mai srácoknál is. Az az élén táncoló cd vagy dvd látványos volt, nem beszélve az önjáró gyökérkeféről. Hatalmas ötletek. A többi sem volt gyenge. Ahhoz pedig nehéz szavakat találni, hogy valaki úgy épít valamit a kiírásra, hogy ott van mellette az összecsukott fehér bot. Minden tiszteletem az övé. És a vásárfiáról se feledkezzünk meg. Régóta vadásztam egy antenna forgató vezérlőre és imhol ott vigyorgott előttem most meg itthon, velem együtt. Kipróbáltam, működik. Ja és az akksis fúró is. Egy jó nap volt.
(#) 20sz Jófiú hozzászólása Aug 14, 2016 /
 
Rengeteg jókedvű, vidám fórumtársat látok a képeken! Gratulálok a szervezők munkájához!
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Aug 14, 2016 /
 
Bőven volt hely, szinte elvesztünk a teremben. Pedig szerintem jóval száz felett volt a teljes létszám. (Ha nem titok, mennyi lett a 2016-os összlétszám?) Ha jövőre ugyanitt kerül megrendezésre, többszörösét is elbírja a helyszín...
Ami a börzét illeti, az nem csoda, hiszen valaki vagy a Puskásba pakol ki, vagy ide. Viszont például Bemcorp cuccai verhetetlenek (lett is volna nagy csörömpölés...) voltak
Odatalálni/közlekedni sem volt szerintem senkinek sem nehéz.
Ami meglepett, hogy gyakorlatilag nem volt igény az "észosztásra". Összesen 1 megkeresés volt AVR/PIC ügyben (abban végül sikerült levadásznom egy "hozzáértőt"). Ugyanakkor láthatóan kötődtek ismeretségek, cseréltek címeket (csak úgy "sercegtek a tollak" az elérhetőségek feljegyzése közben ).
A verseny is jó volt (sajnos az idén az uborkás üvegek nem kerültek értékelésre). Nekem a kedvencem a vibrációs súroló kefe volt
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Aug 14, 2016 /
 
Köszönöm ezt a remek napot. A találkozó nagyon jól sikerült. A helyszín remek. Mi több, nem engedte szétszéledni a társaságot nagyon, hiszen a terem "egyben tartó" szerepe abszolút megnyilvánult. Ez az iskola nagyszerű hely lehet a jövőben a találkozók lebonyolítására. Jó volt találkozni az ismerősökkel, új fórumtársakkal.
(#) boti2 válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 14, 2016 /
 
A másik (uTracer) az enyém.
(#) boti2 hozzászólása Aug 14, 2016 / 1
 
Kedves Szervezők! Ez volt az első találkozó, amin részt vettünk és elmondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat. A helyszínválasztás kiváló volt. Mindenkinek köszönet a nagyszerű találkozóért. Külön hatalmas köszönet illeti a szervezőket!
(#) doboz hozzászólása Aug 14, 2016 / 1
 
Igazán sajnálom,hogy nem lehettem ott! Talán,majd jövőre!
(#) CIROKL hozzászólása Aug 14, 2016 / 1
 
Sajnalom nem lehettem ott csak elmeltben de majdnem ott voltam ugyanis az egrsy 1 -ben voltam ...
(#) Norberto válasza Gafly hozzászólására (») Aug 14, 2016 /
 
Idézet:
„nem volt igény az "észosztásra"”


Lehet, nagyobb menedzsment kell a témának jövőre és jobban beindulhat. Szerintem lenne rá érdeklődés úgy. És több idő is szükséges rá, külön szervezettség. Megmondom őszintén, bennem az is felmerült már, mint lehetőség egyszer a jövőben kipróbálásként, hogy mi lenne, ha 2 naposra lenne szervezve egy-egy ilyen rendezvény, gondolván leginkább a vidékről érkezőkre, akik nem kevesen vannak. Persze ez egyelőre csak puszta ábránd...
(#) Topi válasza Gafly hozzászólására (») Aug 14, 2016 / 4
 
Nincs kizárva, hogy szervezett "észosztás" időpontot hirdessünk jövőre a találkozón belül, de ez azért komolyabb egyeztetést kíván az előadók részéről is, és talán hosszabb rendezvény időszakot.
Bár volt egy tippem, hogy Norberto fórumtárs idén is valami úton-módon szervezetlenségre fog panaszkodni mindenkitől eltérően (úgy, hogy ott sem volt), de a többi felvetésével és Gafly a Te felvetéseddel is teljesen egyetértek, jövőre megvizsgáljuk a szervezett előadások és a hosszabb találkozó időtartam lehetőségét.

Műszakilag nincs akadálya az előadásokhoz a szükséges infrastruktúra biztosításának, illetve a különböző előadások központi szervezésének. Mindenképp érdemes azt tudni, hogy az új helyszín egyben sokkal több lehetőséget is nyitott meg. Egy pár 30-40 perces egymást követő előadás minden gond nélkül belefér a találkozó napjába.
Sőt, nyitottak vagyunk vendégelőadók (gyártók, cégek, stb) meghívására is, megszervezzük szívesen.

Idén ugyan sokkal-sokkal többen voltunk mint tavaly, de meggondolandó egy augusztustól eltérő időpont választása is a még több érdeklődő és előadó érdekében. Mivel nagyon korán tudjuk megkezdeni a szervezést az intézménnyel, így nem jelenthet jövőre kockázatot az, hogy nem a megszokott augusztus második hetére eső időpont a kijelölt, hiszen akár háromnegyed évre előre is meg tudjuk állapítani közösen (akár szavazásos alapon is) a következő találkozó idejét. Nem szabad elfeledni, hogy a hagyományként örökölt augusztusi dátum még mindig nagyon belecsap a nyaralási időszakba

Mindenesetre idén többen voltak, mint előtte valaha bármikor HE találkozón, ez azt hiszem jelent valamit!
(#) erdgab hozzászólása Aug 14, 2016 / 2
 
Tisztelettel és elismeréssel adózom a szervezőknek,minden teljesen rendben volt!
Ismét részt tudtam venni a találkozón a fiam és vőm kíséretében,bár Ők nem olyan "fanatikusak" mint én,ennek ellenére jól érezték magukat.Részemről nagy öröm,hogy találkozhattam a "régi" fórumtársakkal és újabbakkal is megismerkedhettem.Voltak kiket vártam,de sajnos nem jöttek,pedig nagyon jó lett volna Őket is megismerni.Volt alkalmam nézelődni,beszélgetni,eszmét cserélni és még vásárolni is tudtam.Érdeklődéssel néztem a ki mit épített alkotásokat,külön öröm,hogy Zoli_bácsi fórumtárs-barátom itt meg is mutatta amiről a fórumokon beszél amikor véleményt nyilvánít (a képek között látható miről beszélek),a versenyfeladat megoldások is ötletesek voltak.Ez egy olyan rendezvény volt "Ha soha nem lenne vége én soha nem mennék haza".
Köszönet Topinak,minden rendezőnek és minden fórumtársnak!
(#) Norberto válasza Topi hozzászólására (») Aug 14, 2016 /
 
Mellétippeltél.
(#) norbiv8 válasza Topi hozzászólására (») Aug 14, 2016 /
 
A bejutás megoldódott (köszönet egy fórumtársnak), bár később értünk oda, de így is volt alkalmunk körbenézni és megcsodálni a versenydarabokat. Köszönjük a szervezők munkáját.
(#) HA3GX válasza norbiv8 hozzászólására (») Aug 14, 2016 /
 
Arra jártam aznap, gondoltam beköszönök. Láttam "zárva" vannak az ajtók, jelentkezést nem küldtem el, így továbbmentem. Most olvasom, hogy csak be volt akasztva a kapu. Sajnálom, hogy így alakult. Habár sokat nem maradtam volna, mentem dolgozni.
(#) Topi válasza HA3GX hozzászólására (») Aug 14, 2016 /
 
Igen, ezt a kapu kérdést majd jövőre megbeszéljük az iskolával, mert külön kérték, hogy a fő érkezési időn túl legyen behajtva. Értelemszerűen, mivel nem verhetjük nagy dobra (feliratra), hogy "Gyere, akaszd ki a kaput" főleg a járókelők okán, így majd erre valami megoldást találunk.

Aki később érkezett és a kapu már behajtva volt, azok közül volt aki szólt a portán, aztán és a portás elmondta a "kulcsot". Persze a valójában csak behajtott, de nyitva lévő kapu sokkal jobb konstrukció így is, mint a Bókay x. óra után se ki- se be, minden autó el a helyszínről, zárt kapu követelménye.
Jövőre ezt mindenképp gördülékenyebbé tesszük.
(#) Frankye hozzászólása Aug 15, 2016 / 1
 
Örömmel olvasom, hogy mindenki, aki ott volt, jól érezte Magát. Én is. A megközelítés, bejutás szerintem nem okozott különösebb gondot, leszámítva a már említett, "be nem zárt kapu" kérdését, ami egyértelműen pozitív a Bókayhoz képest. A fedett tér, a terem mérete, az iskola hozzáállása mind-mind nagyon pozitív volt, így én is amondó vagyok, hogy jövőre is itt kellene tartani.
A kaja ízével nem volt probléma, a krumpli főhetett volna még, de ezzel együtt nem volt rossz. Külön említést érdemelnek a "Ki mit épített" bemutató résztvevői, nagy köszönet érte Nekik, valamint elismerésem a verseny résztvevőinek is, a pályamunkáikhoz! Nagyon elmés, ötletes szerkezetek születtek. A nélkül, hogy bárkit megbántanék, Pisti Leonardo ihlette zenegépe, az önjáró "takarítógép", az "uborkásüveg" az élén forgó CD, valamint a zenélő léptetőmotor egyértelműen mind megérdemelte volna a díjat. (Pistinek külön is elismeréem, hogy nem látóként is képes e nemes hobbit művelni, és létrehozta ezt az egyébként nem egyszerű, de látványos művet!)
Külön köszönet illeti Piroskát (Elinor), valamint a két, HEStore-os segyítőt, Topit, és mindenkit, aki közreműködött a szervezésben!
Ami a Puskás-börzét illeti: Topival e tárgyban (is) váltottunk néhány szót, és arra jutottunk, hogy a "börzézést" a HE Találkozón ugyan visszaveti némileg valóban a Puskás börze, de ugyanakkor segíti is, hiszen nem kevesen voltak, akik reggel a Puskásban kezdtek, és onnan jöttek át a Egressybe. Különösen a vidékről érkezőknek okozott ez némi könnyebbséget, hiszen így egyetlen úttal mindkét rendezvényt meg tudták látogatni.
Norberto azon felvetése, miszerint lehetne akár két napos is a rendezvény, önmagában nem rossz gondolat, de jónéhány kérdést fel is vet, mint pl. a szállás, a találkozó helyszínén hagyott dolgok őrzése, és hasonlók, de ezzel együtt nem elvetendő gondolat.
Az "észosztás" sajnálatosan meghiúsult ugyan, erre jövőre nagyobb hangsúlyt kell fektetni, ez már most is bizonyos.
Mindent egybevetve nagyon köszönöm a szervezőknek és a résztvevőknek is ezt a napot.
(#) csapeter hozzászólása Aug 15, 2016 /
 
Üdvözlet! Én is ott voltam, jól éreztük magunkat, ugyanis vittem magammal egy kollégámat is, aki nem foglalkozik elektronikával. (tartottam is tőle, hogy idő előtt elrángat. Nem így lett.) Hazafelé kérdeztem, hogy mennyire unatkozott, de amit elmondott az mindenről szólt, csak nem unalomról.
Leginkább azok a készülékek, szerkezetek tetszettek neki, amik az Ő gyerekkorában még aktívan működtek. Meg is ígértette velem, hogy egyszer kinézünk a Puskás-börzére is. Egy szó mint száz, jól éreztük magunkat, ott is maradtunk majdnem teljesen a végéig. Köszönet a szervezőknek, és a megjelenteknek. Várjuk a következőt, megyek biztos.
(#) öregszaki válasza boti2 hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Sajnálom, hogy nem jutottam el a te csőmérődhöz, de folyamatosan szóval tartott valaki, vagy én tartottam szóval valakit. Most néztem a képeket a találkozóról, és ott láttam a uTracert. Ár-érték arányban biztosan jobb mint a Roetest, mert ez r. drága.
(#) Gafly válasza öregszaki hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Idézet:
„de folyamatosan szóval tartott valaki, vagy én tartottam szóval valakit.”

És akkor én még nem is köszöntem, csak néha megálltam fülelni
Tehát van igény "észosztásra".
Számomra most is nagyon nehéz volt megállni, hogy legalább az egyik "csőmérő mestert" a fülénél fogva kirángassak a mikrofon elé
(#) Topi válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Igen, csak ez esetben figyelembe kell venni a helyszín adottságait is, mert a visszhang miatt így is nehezen volt érhető a beszéd. Ezért is lenne fontos a zárt tantermi előadás, már csak annak kedvezőbb akusztikája miatt is.
(#) Zoli_bácsi válasza Topi hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Ez nagyon így van. Torna teremben, csarnokban, vagy ehhez hasonló helyeken a mély hangszín potivan igen csak óvatosan kell bánni.
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Aug 15, 2016 / 2
 
Idézet:
„Ezért is lenne fontos a zárt tantermi előadás,”

Azért a másik végletbe sem kellene esni...
Nem biztos, hogy sokan akarnak előadást tartani, vagy hallgatni...

Nekem, személy szerint, az volt a meglepő, hogy egyedül AVR/PIC ügyben volt összesen egy kérdés/megkeresés. Az "egy" az konkrétan "1" volt. Pedig odacipeltük Ferivel a táblát, és még "nyilat is" tettünk a hangos bemondóhoz...
Volt persze az a része, hogy eléggé "profi" volt a csapat, és mondjuk egy trafó 4.44*B*A*F számolásra nem volt igazán tényleges igény...

Mielőtt félreértés lenne: Nem szeretnék HE humoros stand up előadást tartani és látni magam interneten. Viszont ugyanakkor hiszem és vallom, hogy van alapvető "ismeret terjesztő" missziója is a fórumnak. Csak arra gondoljunk, hogy mennyien esnek/regisztrálnak be "egyszeri" segítséget kérni. Ez nem mind azért van, mert ingyenes, hanem szerintem "jó hírünk" is van (ami több év munka eredménye is).
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Halvány emlékeim szerint, a képeltből hiányzik egy tag, ami a menetszámot jelentené, és szintén szorozni kell vele (ha már misszió).
És ha egyenlet, akkor esetleg jó lenne elé egy "Ui =" rész is, ami az indukált feszültséget jelentené.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
(#) boti2 válasza öregszaki hozzászólására (») Aug 16, 2016 / 1
 
Szerintem lesz még alkalom rá, hogy megnézd valamikor. Ár érték arányban talán ez ma a legkedvezőbb teszter. A Roetest, bár nagyon jó, de valóban nagyon drága. A uTracer kitben, ami a PIC-et, az alkatrészeket és a NYÁK-ot tartalmazza 215€. Csak a PIC magában 20€. A kit árban természetesen nincs benne a dobozolás, a csőfoglalaltok, a kapcsolórendszer, a táp és a munka. Elég sokat nézelődtem, mielőtt megrendeltem és nem találtam ettől jobb ár-érték arányú tesztert.
(#) mineral hozzászólása Jún 7, 2017 /
 
Sziasztok! Idén is a szokásos Augusztus közepén lesz a találkozó?
Helyszín marad a tavalyi?
(#) Gafly válasza mineral hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Szervezésről néma csend. Vérmes remények szerint pontosan ahogyan mondod.

Ami biztos nagy esemény, meghirdetve és szervezve:
- Most/június(!) péntek, szombat és vasárnap Csepel, BURABAU (összekötve a LEGnagyobb börzével az évben). Ha engem kérdeztek, akkor szombaton érdemes jönni (hacsak nem ottalvós).
- Júliusban Zsáka (érdemes regisztrálni, hogy jusson a kecskepörköltből ).

Amire vágyunk:
- Éves rendes HE tali mint fent: Augusztus, kéttannyelvű (elvileg). Minden évben "megrendeződött", reméljük idén is...
(#) Topi válasza mineral hozzászólására (») Jún 7, 2017 / 1
 
A helyszín marad a tavalyi, nagyon bevált. A hét vége felé jelenik majd meg a kiírás, úgyhogy nagyon rátapintottál az időpontra!
Idén a sziget fesztivál (aug 11-19) - amin kint van a kanálgép az ebéd és szendvics biztosítónk (ezért nem tudna jönni), és az iskola szakképzési elfoglaltsága miatt is, a találkozó idejét szeptember 23-ra tettük.

Tavaly is sokak kerestek meg minket online és a találkozón is személyesen, hogy kérjék, hogy ne a nyaralási szezonban legyen már végre a HE találkozó. Ez rendre felmerül, minden évben. Idén teszünk egy próbát, elvégre most már fedett a helyszín, ráadásul a kaja és helyszín biztosítóknak is ez az időpont megfelelő.

A kiírással egyidőben most már a versenyfeladat is meg fog jelenni, a tervezetthez képest változott a versenyfeladat, ezért nem került eddig még kihirdetésre.
A szeptember 23 már kellően távol van az iskolakezdési hajtástól, nincs benne sokak örömére a nyaralási szezonban, hűvösebb is van. Tudjuk, hogy olyan időpont, ami mindenkinek megfelel, olyan nincs, de így közel tíz év HE találkozó után a körülmények alakulása okán meghallgattatott az augusztus miatt panaszkodók szava
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Köszönjük az információt, naptárba bevésve
Következő: »»   190 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem