Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   75 / 75
(#) eSDi válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Amelyik telefonban egynél több mikrofon található, abban mindegyikben áktív szűrés van. A HD hangot azért mondtam, mert ezekben a típusokban nagy dinamikájú digitális mikrofonok vannak, amik jó hangot prdukálnak. Ha analóg mikis lenne, nem is lenne érdemes próbálgatni. Amennyiben kikapcsolod a szűrést, akkor zajos környezetben lesz probléma. Ha valami eltakarja, vagy bepiszkolódik a szűréshez használt 2. mikrofon, akkor is hasonló gondok lesznek. Szóval, ha mindent rendben találsz, akkor valószínűleg szoftveres a probléma. Főleg, ha mindíg ilyen volt. Esetleg egy nem gyári szoftver megoldhatja a gondot, az talán jobban beállítható ilyen téren.
(#) apuwader hozzászólása Máj 1, 2017 /
 
Kérnék egy kis segítséget, Samsung Tab S8.4-es wifis készüléket tokjával nyitogattam. Eddig. Kinyitáskor csak az alsó két gomb világít, a rendszer feláll, viberen hívva kicseng, de a kijelzőn semmi. Se leejtve, se ráülve nem volt, ez egyik pillanatról a másikra történt. Újraindítani nem tudtam, fedelét lekaptam, akkut levettem, visszatettem, de a kijelzőn továbbra sincs kép. Tönkremehet a kijelző így? Mert akkor kuka az egész, egy amoledes 70 ezer a szervízben.
Előre is köszi ha valaki válaszol.
(#) Tomi94 hozzászólása Jún 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Ilyen nyomógomb javítására van bármi esély (kijelzős panel cseréje nélkül, mert annyit nyilván nem ér az egész)? Az alul középsőt leszámítva mindegyik tökéletesen megy...

DSCN0975.JPG
    
(#) antikzsolt válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 16, 2017 /
 
Ha a fehér rész rossz akkor az csak fel van ragasztva. Ha van másik akkor lehet cserélni.
(#) set68i válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 17, 2017 /
 
Sokat javítottam ilyent, több év használat után oxidálódnak. Próbáld felszedni finoman a fehér fóliát, hogy majd vissza lehessen ragasztani.
A fóliával együtt feljön a fémlemez, s alatta fog látszani a nyák érintkezôje is. Minkettôt tisztítsd meg, majd visszaragasztod és kell működjön.
(#) adapter hozzászólása Vas, 23:06 /
 
Sziasztok,
Ugyan nem hiba, de hátha valaki penge benne: SAMSUNG S6310 GALAXY YOUNG telefonban hogyan tudom beállítani, hogyha hív valaki foglalt jelzést kapjon ha beszélek, mert most akkor is azt mutatja a hívónak, hogy kicsörög de nem veszem fel, pedig beszélek rajta...?
(#) uniman válasza adapter hozzászólására (») Vas, 23:59 / 1
 
Hello! A "hívásvárakoztatás" be van kapcsolva... Bővebben: Link
Ezt kéne kikapcsolni...ha nem tudod megoldani, akkor a szolgáltatódhoz kell fordulni.
(#) adapter válasza uniman hozzászólására (») Hé, 8:55 /
 
Nem találtam a menüben beállítást erre, viszont ha a kártyát átteszem egy régi nokiába akkor beszéd közben normál foglaltság jelzés hallható...
(#) adapter válasza adapter hozzászólására (») Hé, 9:08 /
 
Meglett! Nyilvánvalóan egy idióta vagyok! (Mondjuk teljesen számomra értelmezhetetlen helyen volt....)
(#) eSDi válasza adapter hozzászólására (») Hé, 12:51 /
 
Ne magadat ócsárold! Nekem a hívóazonosító elküldését kellet bekapcsolnom egy hasonló Androidos csodán. Rá kellet keresnem, hogy hová is lehet eldugva. Aztán frissítés után megint kikapcsolta ezt az opciót és ráadásul teljesen máshová került. Szerintem az összes felmenőit elszidtam a Google barátunknak. Én más OS-t használok, ott teljesen egyértelmű helyen van. És az emberek meg csodálkoznak, hogy miért utálom ezt a zöld "kukásdobozt"...
(#) laczika hozzászólása Hé, 23:54 /
 
Üdv Mindenki! Kicsit retrosra veszem a figurát és megkérdezem hogy régi Nokia telefonokon sikerült-e már valakinek hatékonyan orvosolnia a térerő problémákat. 8210 8850 7110 6210 ilyesmi dualbandos készülékekről érdekelnének ötletek, hogy lehetne szűkíteni a kört stb. Én már többször nekiugrottam 1-1 utamba kerülő példánynak, találtam rajzokat, volt olyan hogy lecseréltem a Hitachi PA modulokat néha BGA-kat meg a fél panelt, de nem lett jó. Egyszer sikerült eredményt elérnem egy 6210-nél mert az egyik BGA csere közben kiderült hogy 2 szélső pöttyhöz vezető szál meg van szakadva legfelül. Azokat bedrótoztam és megjött a térerő fullon, ami előtte soha nem volt.
(#) eSDi válasza laczika hozzászólására (») Kedd, 8:53 /
 
Üdv!

Nem tudom, hogy ezeknél a régi típusoknál hogyan oldották meg. Ha a PA-ban nincs benne az antenna kapcsoló, akkor azt teljesen felesleges cserélni. A térerő problémába az adókör nem szól bele. Amit érdemes cserélni az a fizikai antenna csati előtt lévő mérő csatlakozó, az antenna kapcsoló IC (RX/TX Diplexer), aktív szűrőtagok, LNA-k, és végül a RF Baseband IC. De mindezek előtt jól meg kell pucolni az érintkezőket, illetve antennát kell cserélni, mert egy kis kosz, vagy oxid teljesen el tudja barmolni az illesztést.
(#) Andr3wJ válasza laczika hozzászólására (») Kedd, 12:36 /
 
Ahogy eSDI, írja, PA, diplexer, vagy BGA.
Jó diagnosztika a Netmonitor bekapcsolása szoftverben, akkor látod menüben hogy van e vétel, milyen csatornákon mi történik.
PA-ból azonosat rakj, mert talán volt 3 fajta is, bár opció átkötések vagy ellenállások vannak, ez szerepel a rajzokon.
Ha, van térerő fel is megy a hálózatra, de hívás indítása vagy fogadása esetén kikapcsol vagy hamar lemerül akkor BGA, de legtöbbször elég csak egy átmelegítés. Feltételezve hogy az akku jó.
Amiket leírtál típusokat pont a legmacerásabb volt térerő problémával javítani. Lehet azért mert kevesebb alkatrészünk volt mint például a 3310-hez

Nagy kedvencem a 8210, ebből vettem három hibásat is, hogy legyen 1 belőle. Egy jó is lett de elég hamar eldobta magát térerő problémával újra. Szervizszoftver lenne a legjobb mert akkor kalibrálható lenne,mert gyanús hogy akár szét is hajtja ha nem jó valami.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:38
(#) laczika válasza Andr3wJ hozzászólására (») Sze, 0:03 /
 
Kösz hogy írtatok. A bemattult aranyozott felületek meg a rugós érintkezők tisztítása az alap, az akksihibák is ki vannak zárva. Ha van külső antennához aljzat ami leválasztja a belső antennát azzal kezdem rutinból hogy átkötöm direktre. Amelyiken olyan az antenna azt pedig ki szoktam mérni nem szakadt-e. Ezekkel még soha nem volt baj, pedig volt már dolgom pár darabbal. Nem nagyon értek hozzá, józan paraszti ésszel az jött le nekem hogy az antenna univerzális ezen kell megvalósulnia 900-on és 1800-on is az RX-nek TX-nek. Az antenna switch pedig mindig ezeket pörgeti időleosztás alapján. A rajzok szerint pedig a Hitachi PA-modulok a TX vonalért felelősek, az RX-be nem szólnak bele. A Netmonitor tényleg jó ötlet, megmondom őszintén kicsit szégyenlem hogy nem jutott eszembe. MBUS-on be tudom kapcsolni. Térerő hiba többféleképpen jelentkezik, az egyik legjellegzetesebb, hogy bekapcsoláskor megjön a full térerő, de pár másodperc múlva teljesen elveszik. Mivel a pöckök a vett jelet mutatják, az RX talán jó lehet és a gond talán a TX résszel van. A SIM kártya bejelentkezése nem sikerül megadott időn belül. Ha ez az idő lejár akkor szoftveresen tiltódik az RX, ilyenkor tűnnek el a pöckök. A másik eset amikor alig vannak pöckök, vagy egyáltalán nincsenek, ez talán pont a fordított eset. És van egy harmadik eset, ami a legrohadtabb az összes közül, de szerencsére ez fordul elő a legkevésbé. Látszólag van térerő sok pöcökkel, de ha hívják a telefont akkor nem elérhető. Most van éppen egy 7110-esem, beleásom magam a netmonitor rejtelmeibe aztán talán jutok majd valamire. Vannak működő példányaim is a felsorolt típusokból úgyhogy van mivel összehasonlítani.
(#) Andr3wJ válasza laczika hozzászólására (») Sze, 0:15 /
 
Service Manualok is jó információkat adnak, hibák és megoldások, és legalább konkrét alkatrészekre írja le mit miért cserélj.
(#) eSDi válasza laczika hozzászólására (») Sze, 9:45 /
 
Annyit fűznék hozzá, hogy az antennák szakadás mérésével nem tudod megállapítani, hogy rossz e (jó, kivéve ha láthatóan kopott, de akkor eleve kukás). Ezeken a frekvenciákon az antennák, már egy külön állatfaj, na meg igaz amúgy is. Szóval elég sok minden bele tud szólni a normális működésükbe.
Ha az adott SIM-el nem tud bejelentkezni a bázisállomásra a telefon, akkor vagy valamilyen tiltás van rajta (nem feltétlenül a telefonban), vagy hardverileg döglött le valami a proci körül. Esetleg megérhet egy SW frissítést a rádió FW-el együtt ha lehet. Az utolsó meg szerintem egyértelműen hardver hiba és ha RF Basband IC-re nem javul akkor kuka.
Az is előfordulhat, hogy mivel ezek már elég régi készülékek és lehetséges, hogy a gyártónál már valami úton-módon selejtként vannak számon tartva. Így a hozzájuk tartozó IMEI újra ki lett osztva (erre mondjuk elég kicsi lehet az esély), egyszerre pedig nem lehet két egyforma fent a hálózaton.
Következő: »»   75 / 75
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Jún, 24. Szo
12:22:53
Jelenleg 265 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu