Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 92
(#) (Felhasználó 2863) hozzászólása Júl 12, 2007 /
 
Sziasztok!
Bocs hogy témát nyitok de nem találtam még hasonlot sem. Van egy siemens c55-ös telom és az a baja hogy, nem lép be a hálozatba, holott a hálozatoknál látja az elérhetö hálozatokat. Frissitettem a soft-ot, ujat is raktam már fel, probáltam több kártyával is. De érdekes a 112-öt lehet hivni! Bármilyen ötletet/segitséget megköszönök.

Zsiráfka
(#) 925 válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
A 112-őt kártya nélkül is tudod hívni, csak térerő kell hozzá, mivel az segélykérő szám.
Nem nyúltál bele a lock-ba? mivel ha ott elírod a szolgáltató azonosítóját soha nem fog felengedni a hálózatra.
A telefon mit ír ki?
(#) (Felhasználó 2863) válasza 925 hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
"hálozatkeresés" ha megnyomom az info gombot: "Telefon elutasitva"
(#) 925 válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
Eddig működött a telefon valamelyik hálózaton?
(#) Stadi válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
Szerintem letiltotta a készüléket a szolgáltató (IMEI tiltás). Próbáld más szolgáltató kártyájával. Ha úgy sem megy, akkor valszeg IMEI csere fog kelleni. Ha egy szolgáltató kártyájával nem megy, de (a) másik kettőével igen, akkor szintén. Persze ez csak akkor játszik, ha nincs szolgáltatóhoz lock-olva, ahogy az előttem szóló is írta.
(#) arti válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
Fekete listás.
Ha netlock-os volna érvényes sim-et kérne.
(#) masi1 válasza arti hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
Nem olyan bajod van hogy egyik sáv nem működik (900,1800)?
(#) (Felhasználó 2863) válasza 925 hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
nem tudom már igy vettem
(#) (Felhasználó 2863) válasza Stadi hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
másik szolg. kártyával sem lép be hálozatba.
(#) (Felhasználó 2863) válasza arti hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
lehet hogy lopott?
(#) Stadi válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
Nálam az volt a gond, hogy a 2-vel előző tulaj olyantól vette, akinek tartozása volt a szolgáltató felé. Így letiltották a készüléket, mert akkor biztos kevesebb lesz a kintlévőség. Nevetséges. Mindezt már akkor, mikor 2 éve én használtam. IMEI csere és kész.
(#) (Felhasználó 2863) válasza Stadi hozzászólására (») Júl 12, 2007 /
 
és ez melyik progival megoldhato?
(#) Stadi válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Júl 12, 2007 / 4
 
Fogalmam sincs. Én csak az unlock-ig jutottam, odáig is csak régi telókkal. Az ilyen sufni-GSM boltok meg tudják oldani, sztem 2-3e Ft. Az én telómat is így csináltattam meg, igaz, ingyen, mert volt rá letiltás elleni gari. Az már más kérdés, hogy 3x kellett visszamennem, mert relatíve modern és újkorában meglehetősen drága készülékről van szó, meg az ottani arcok se értettek annyira ehhez a típushoz, nyilván nem sokat kellett megcsinálniuk.
(#) Stefan hozzászólása Aug 19, 2007 /
 
Csao a K300i also csatija totál behalt. A kérdésem az lenn hogy a töltőt direktbe is rá lehet kötni az akkura, és ha igen hogy?(3 csatlakozó van rajta)
(#) Lucifer válasza Stefan hozzászólására (») Aug 19, 2007 /
 
Szia!
NEM. A 3 csati az akksin a + - és egy hőmérsékletszenzor kivezetése. A Li-Ion akksik kölönleges töltési folyamatot igényelnek, nem úgy mint a a Ni-Mh és tsai. akkuk. Amit te töltőnek írtál adapter az gyk. csak egy táp tehát azzal nem szabad direktben tölteni

Esetleg próbáld meg szétszedni, kitakarítani a csati vidékét. Hátha ez segít.
(#) Stefan válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 20, 2007 /
 
Gondoltam h ilyesmi van a dologban, szétszedni nem bírtam mer ilyen nagyoncsillag csillagcsavar van benne, a csatit meg probáltam alkoholllal meg fogkefével de nemsokat segített, megkapartam kicsit de nagyonbevan rozsadásodva(?).
(#) Stadi válasza Stefan hozzászólására (») Aug 20, 2007 /
 
Torx-nak hívják azt a csavart. Meg a hozzá való csavarhúzót.
(#) Stefan válasza Stadi hozzászólására (») Aug 20, 2007 /
 
Ok kösz akkor inkább veszek egy olyan csavarhúzót mint h egy csákó 1500 ért megdörzsölje fogkefével mint a múltkor....
(#) Stadi válasza Stefan hozzászólására (») Aug 20, 2007 /
 
T6-os méret fog Neked kelleni szerintem. Esetleg vidd a telefont mintának.
(#) Manó hozzászólása Aug 28, 2007 /
 
Sziasztok!

Van a családban egy ERICSON T20-as készülék, ami időnként lefagy (csipog egyet és kikapcsol). Úgy gondoltam, hogy az akksival lehet probléma, mivel több évig nem volt használva, ezért új akksit vettem. Az újjal is ugyanez a jelenség.

Van valami ötletetek, hogy mi lehet a hiba?

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv, Manó.
(#) Ricsi89 válasza Manó hozzászólására (») Nov 15, 2007 /
 
Csá
Lehet hogy már tárgytalan, de nekem is ezt csinálta és egy idő után soha nem kapcsolt be. Nekem olyankor folyamatosan világított a led és csak akkor lehetett bekapcsolni, ha kivettem az akksit és újra beraktam.
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 15, 2007 /
 
Helló
Van egy Sonyericsson J110-es telóm és most megpróbáltam feltölteni, mert egy jópár hónapja áll már. Sajnos nem akrja venni a töltést. Csak villog egy led mint amikor nincs benne akksi. Kipróbáltam másik akksival és azzal ment. Hogyan tudnák tölteni kivülrő legy kicsit az akksiba, hogy észrevegye a teló az akksit?
Ja és az akksin 1,8V mérhető.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 15, 2007 /
 
Helló
Mártárgytalan a téma. Kibeleltem az akksit. Az elektronika ment tönkre. Mostmár tökéletesen megy.
(#) Lucifer hozzászólása Dec 12, 2007 /
 
No ismét került hozzám javításra egy telefon.
Aki emlékszik még az alcateles kérésemre, az készüljön, hasonló brutalitással jártak el ezzel is. A mostani alany egy Nokia 3220. A ki-be kapcsológombja adta fel a szolgálatot. A kedves tulaj, ezt úgy próbálta megoldani, hogy telibe öntötte ónnal a kapcsoló környékét. No ezt letakarítottam, de két kis alkatrésznek hűlt helye van. Valószínűleg fel/ lehúzóellenállások, de nem vagyok biztos benne. Továbbá érdekelne, hogy a kapcsoló milyen módon kapcsol. Felsőket az alsókkal, vagy jobbakat a ballal. Kötöttem bele mikrokapcsolót, de egyik úton sem működött. Tehát gyanítom az ellenállásoknál lesz a bibi.
Ha van valakinek ilyen legyen már oly szíves és nézze már meg nekem. Köszönöm.

100_3363.JPG
    
(#) gyula166 válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 13, 2007 /
 
Nekem van 2db rossz k300i, a kijelzőnek a szalagkábele szakadt el
(#) zolee1209 hozzászólása Máj 28, 2008 /
 
Sziasztok! Van egy W800i telefonom és csak félig-meddig használható. ebből is inkább a "meddig" a kiemelkedő, ugyanis kikapcsolt állapotban sem bírja tovább egy napnál! A sztori a következő: amikor még működött normálisan, úgy egy év után eléggé elpiszkolódott a plexi mögött, gondoltam kipucolom. Ez meg is történt, dehát nem én lennék, ha nem bontottam volna a telót. Nos a bontás odáig fajult, hogy mire jó lett volna a teló, addigra az LCD fóliája megszakadt. Én ebben még akkor nem voltam 100%-ig biztos, de akkor az ideg kerülgetett és hülye fejjel véletlen a billentyűzetet dugtam be egyszer a kijelző helyére, persze úgy, hogy az akksi is benne volt és be volt kapcsolva a teló. Igen, tudom, nem kis kalamajkát csináltam ezzel. Összeraktam teljesen, de nem csinál semmit a teló. Elvittem szervízbe, szoftver frissítés, teló már bekapcsol, de kijelző még nuku. Semmi baj, telót már ismertem annyira, hogy kijelző nélkül is barangoltam a telóban, szóval zenéz még tudtam így is hallgatni. De nagyon gyorsan lemerült az akksija. Megnézem, ez nem az az aksi amit beleraktam. A szervízben kicserélték egy általam gagyi kakinak hitt akksira. Egy nap után lemerült. De úgy is, hogy nem volt bekapcsolva. Gondoltam az akksi a hibás. De vettem egy rossz K750i-t a kijelzője és az akksi miatt. De így is rossz volt. Aztán a kijelző csatija is rossz volt, de azt sikeresen megjavítottam. Azóta működik a teló, de max fél napig, ha be van kapcsolva. Próbáltam rajta szoftvert frissíteni, de nem sok sikerrel. A töltést veszi, de elég hülyén jelzi ki (csak három szintugrást jelez a 5-6 helyett). Ma hoztam vissza egy szervízből, de nem tudták megjavítani. E hossz mese után van valakinek tippe, hogy mit próbáljak meg vele? (az eladást és az íves javítást mellőzzük) Most kezdem el összehasonlítani a K750-nel, amit tudok méregetni rajta...
(#) Lucifer válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 28, 2008 /
 
Itt van hozzá (K750-hez)valami service manual jellegű 'mi hol van doksi'. Ír pár alkatrészt amit érdemes megnézni ha nem veszi a töltést. Esetleg célszerű lenne egy szkóppal megnézni egy egészséges telefon áramfelvételét, illetve a hibásét.
(#) Ricsi89 válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 28, 2008 /
 
Helló
Szoftver csak frissítve lett(update service), vagy cserélve az egész? Nem mindegy, mert a frissítéssel nem sokat érsz el. Amúgy minden megy rendesen, csak nem bírja az aksi?Ha a szoft cserélve lett és utána is rossz, akkor nem sok esélyed van a javításra. :no:
(#) zolee1209 válasza Lucifer hozzászólására (») Máj 28, 2008 /
 
Köszi szépen, ezzel biztosan tudok valamit kezdeni!
(#) zolee1209 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 28, 2008 /
 
Valami szoftveres gondja is van: én próbáltam szoftvert cserélni rajta több kevesebb sikerrel, de nem igazán jó. Például, ha master resetet nyomok neki, akkor újraindításnál elvesznek a jobb és a baloldali billentyűk. És akkor törlöm a teljes telót és mindent előről, amennyire tudom csinálni. Töltést is veszi, gond nincs vele. Csak valami miatt gyorsan lemerül. Szerintem a kijelző helyén a billentyűzetet nem komálta, de nem biztos, hogy ez a baja. Szkópom sajnos még nincs, marad a multiméter, bár nem tuti magas frekin mérni vele, azt tudom. Ahova most vittem be, ott nem tudtak vele csinálni semmit sem. Nem tudom, próbáltak-e szoftvert módosítani rajta!? Egyáltalán tudtak volna-e?! Most ugyanolyan állapotban van, mikor beadtam!
Következő: »»   1 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem