Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   113 / 181
(#) Tomi94 válasza Oszipapa hozzászólására (») Jún 28, 2017 /
 
Vidd el hozzá motorral együtt, ha másképp nem megy. Finommechanikai műszerész mindenféle szerszámmal, meg fogja tudni oldani. Én csak a szokásos kétmotorosakhoz csináltattam vele műanyag fogaskereket (a repedő gyári helyett), de annak abszolút rendben volt a minősége.
(#) papacica hozzászólása Júl 22, 2017 /
 
új szerzemény és táv is van vele gr 777
(#) pakard hozzászólása Júl 31, 2017 /
 
Szisztok,


Lenne egy Technics RS B965 deck 3 fejes csúcs gyönyörűség.. ami nem játszik le. Minden más oké, tekerés előre hátra gombokra reagál csak a lejátszás nem megy. Ez DD drive-os egy motoros gép..
Valami ötlet..?
(#) gernerakos hozzászólása Aug 1, 2017 /
 
Üdv, van egy Sony TC-W200-as deckem, most kapott új szíjakat, és a következő a baj:
Más magnók kazettáit gyönyörűen játsza le, de a felvétele remeg. Mintha folyamatosan, ütemesen változna a felvett jel amplitúdója, elég bosszantó hangja van. Próbaként audacityben generáltam 440Hz-es szinuszt, majd pár másodpercet felvettem belőle egy kazettára(próbáltam krómossal, és vasoxidossal is, de mindkettőnél rossz), majd ezt a felvételt felvettem audacityvel.
Mellékeltem egy képet a két hangsávról, felül a magnó felvétele, alul a tiszta, generált szinusz. Jól láthatóan hullámzik a felvétel. Mellékelek egy rövid részletet is, hogy milyen hangja van. Mi lehet a baj? Esetleg görgő csere, vagy előmágnesezés?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) gernerakos válasza pakard hozzászólására (») Aug 1, 2017 /
 
Szíjjakat próbáltad cserélni? De nem ám befőttesgumira!
(#) papacica válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 1, 2017 /
 
Néz át minden kondít forrasztást ha, nem jó akkor szerviz,ha ott se tudják akkor kakuk
(#) papacica hozzászólása Aug 1, 2017 2 /
 
nem értem mért kell sonyit venni,_mikkor a hülye is tudja hogy ****,_ gajra megy mindig,_énekem piok vannak és csodálatosan megy vesz stb._De vannak más márkák,_egy Videoton jobban szol mint egy gagyi sony,ja és a magnója is tartósabb._2 nem látok mást a jófógin mint sony eladó, a **** olcsó mint mindig dat magnó 15 ért ha ha ha .Egy **** denon jobb,

Ettől nem leszel menőbb arc! Inkább írj helyesebben.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2017
(#) papacica válasza pakard hozzászólására (») Aug 1, 2017 /
 
dd lesz a gond, a tekerés más áramkör
(#) pakard válasza papacica hozzászólására (») Aug 1, 2017 /
 
Igen gondolom hogy a DD drive..de azon túl?
(#) papacica válasza pakard hozzászólására (») Aug 2, 2017 1 /
 
ha a dd rossz akkor mindegy,szerviz és ott kiderül ,De általában az,olyan mint az idler,szavatossági idő és sajna vége.1210 Mk2 dd volt lp ben ,és hát egyszer meghalt,lehet kapni az elmebélyen,de borsos árak vannak.Ha dd akkor ,nem foglalkoznék vele mert van jobb gép is árban,a másik sok fan van ,de ebbe anyagiakban belebuksz ha veszel dd ét és rossz.Láttam valahol a neten hogy kis kölivel meglehet csinálni szíjasra,de egy fajta motor jó hozzá,viszont azt nem tudom hogy melyik típus,de azt se mindegy hogy 1 vagy 2 sebességes.Ha mégis úgy döntesz hogy,túllépsz rajta,érdemes más márkát is megnézni a piacon körbe nézni , hallgatni,kipróbálni stb.Annyit adok segítségül hogy a piokhoz sok minden kapható még idehaza is,viszont yamaha mechanikát használ,a ami minöség.Nekem volt az 6 om és valahogy nem vágyok rá hogy legyen..Tudom milyen mikkor van és rossz,de saját bőrömön tapasztaltam , mert nem érte meg.nézesd meg és onnan már tudni fogod hogy mi a gond,de remélem hogy olcsó gondja lesz és nem dd,ennyit dióhéjban,na lépek zenélni.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2017
(#) Tomi94 válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 2, 2017 /
 
Üdv!
Ez a hiba meglesz a lejátszáskor is, csak ugye felvétel+visszajátszáskor már összeadódik a hiba (nagyon kicsi az esélye, hogy éppen kioltódjon).. Hangmagasság változik egyébként, nem a jelszint (ami a szintmérőn látszik, azt nem hallanád meg).

Na most, két dolog lehet. Vagy a motor csapágya szorul, ennél érdemes megpróbálni a tengelyre cseppentett műszerolajat. Vagy csere, valamire, amit itt épp lehet kapni (új cuccok, neked 12V 2400/perces fordulatú kell.. a legtöbb ilyen).
Másik lehetőség, hogy a jobb oldali orsón levő kuplung beszorult, és amiatt rángat a futómű. Ha ez, akkor le kell venni az orsót (tengely végén levő gyűrű, vagy kis csavar tartja), szétszedni a kuplungot (ez két műanyag tárcsából áll, köztük filccel és rugóval), és a rugóból 1-másfél menetet lecsípni, a filcet kitakarítani.
Esetleg a görgőről kép, hogyan néznek ki?
(#) gernerakos válasza Tomi94 hozzászólására (») Aug 2, 2017 /
 
Mellékelek pár képet a görgőről.
Aztán szétszedem, először a motort nézem meg, aztán a kuplungot.
Köszi a segítséget!
(#) papacica válasza Tomi94 hozzászólására (») Aug 2, 2017 2 /
 
Halottam már pár hülyeséget de magnóban nincs csapágy esetleg neked,Egy bronz persely nem több ,mint a bronz nyomógörgő hogy, csapág ,hát komolyan mondom óvoda nevetséges.Lásd 104 oldal
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2017
(#) gernerakos válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 2, 2017 /
 
A motor rendben volt szeritem, egyenletesen jár, nem rángat.
A kuplung rúgójából levágtam már 1,5 fordulatot, valamivel jobb lett, de még mindig remegős. Merjek többet levágni, vagy nem ez a baj?
(#) Sony007 hozzászólása Aug 2, 2017 /
 
Sziasztok!

Pioneer CT-506 mechanikát keresek, nekem csak a végállás kapcsolókarra lenne szükségem!!
Sikerült a furatát rommá reszelnem!!
Köszönöm a segítséget!!
(#) peti765 válasza Sony007 hozzászólására (») Aug 3, 2017 /
 
Azt mit jelent,hogy 'rommá reszeltem' eltört?
Ragaszd meg valami értelmes ragasztóval.
Én is evvel szívtam,én leszedettem a görgőből nekem is szorult.
Esetleg a Bp-iSárközi mestert kérdezd meg tud e csinálni másikat,vagy a mostanival valamit én neki postáztam el az enyémet.
(#) Petyaa válasza Sony007 hozzászólására (») Aug 3, 2017 /
 
Fúrd fel nagyobbra, és perselyezd meg.
(#) Sony007 válasza peti765 hozzászólására (») Aug 3, 2017 /
 
Szia!
Nem törött el csak már nincs meg az a vékony perem ami a rugót megvezetné és a karon akkora lett a furat 6,6mm hogy a rugó átesik a furaton!
Tehát egy új kar kellene vagy egy műanyag perselyt valahogy beleragasztani nem tudom mi lenne a jó.
Sárközi max. szíjtárcsát ha tudna gyártani nagyobb átmérővel de a rugó átmérője akkor sem lesz nagyobb sajnos.
A görgő van elrepedve ez a típushibájuk ezeknek emiatt akartam a karban lévő furatot nagyobbra reszelni de sajnos nagyon nagy lett
A piros kör helyén kellett volna maradnia egy kis váll résznek ezt sikerült elcsiszolnom teljesen.
(#) papacica válasza Sony007 hozzászólására (») Aug 3, 2017 /
 
Én vennék a helyedbe egy gépet ami megy , 7 ért kapsz,és ezt donornak meghagyni,.10 év múlva már az sem lesz,érdemes egy donor ,híd el. én már el tettem a donorokat,és enni nem kér.A régi vasakkal az a gond hogy a műanyagok már ronggyá öregetek,és jobban kopik,és törik,mint a kondik azok is 5,6 év és már nem hatékony.De a képet láttán javítható keres egy műanyagot ami ugyan olyan vastag és csiszold be a lukba ragaszd és fúrd újra 2 óra alatt szerintem megvan
(#) peti765 válasza Sony007 hozzászólására (») Aug 3, 2017 /
 
Tudom miért akartad reszelni,csak azt nem miért azt reszelted miért nem a tárcsát.
Egyébként ha azt elcseszed könnyebb lemodellezni.
A helyedben epokitt vagy valami hasonlóval kitölteném és kezdheted elölről a reszelést és a lyuk méretezést.
ebay
Esetleg egy próbát megér írni az eladónak,hogy neked ez kéne belőle rakja fel ha megvan.
(#) mapi65 válasza pakard hozzászólására (») Aug 3, 2017 /
 
Üdv, a DDmotor forog? Lejátszásban a felcsévélő motor tekeri a szallagot? Mert ha nem akkor sem megy a lejátszás. Úgy tudom hogy az RS B965 dual capstanos kétmotoros A hajtószij fent van a motorforgórészén és a másik lendkeréken? Egyébként abbol amit leirtál igazándiból nem lehet megmondani a hiba okát.
(#) Sony007 válasza papacica hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Szia!
Igen én is ezt az alternatívát gondoltam vettem is egy donor magnót tegnep BP-en 5 ezerért hibátlanul működik csak enyhén nikotin szagú A 2-ből csinálok 1 jót!!
(#) Sony007 válasza peti765 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Szia!
Hát igen ez igaz, utólag okos az ember azt ajánlották hogy a kar furatát csiszoljam
Vettem egy komplett Pio CT-506 donort
(#) pakard válasza mapi65 hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Szíj az rajta van..capsten is forog a tekerés megy de a lejátszásra nem csinál semmit.. érzékeli a parancsot de nem megy fel a fej és nem indul meg semmi..
(#) Totottkaposzta24 hozzászólása Aug 14, 2017 /
 
Szerintem magával a típussal van gond, ez egy nagyon gyenge és gagyi sony deck, az 1kazettás változata meg volt, rémes cucc, a belseje szinte üres, a mehanikája egy borzadály, ami a poén hogy az is hullámzósan vett fel Ha nincs iránti érzelmi kötődés akkor nyugodt szívvel lecserélhetnéd egy ugyanilyen árkategóriás, mégis jobb deckre. Mint pl.: technics m205, aiwa f220.
(#) vopaleczky hozzászólása Aug 26, 2017 /
 
Sziasztok,
Van egy UNITRA MDS 411 D deckem, ami a felvétel után, megállítás után, csattan,amikor megnyomom a stop gombot, a felvételi szintkijelzője, jelzi is, azt az impulzust, ami keletkezik, és a felvételen is jelentkezik, nagy erővel. Ez valami gonosz hiba!! Javasoljatok valamit? hogy hol? keressem a hibát, talán van nálam tapasztaltabb, jártasabb hobbis, aki már tapasztalt, és javított ilyen hibát. A segítséget előre is köszönöm
(#) Jáger László hozzászólása Szept 3, 2017 /
 
Üdv mindenkinek! Esetleg nem tudja valaki milyen méretű szíj kell egy Technics TR-AZ7 kazettás magnóba? A Service manual -ban nincs megadva a méret. A típusszám alapján sem találom (RDV109ZA).
(#) papacica válasza Jáger László hozzászólására (») Szept 3, 2017 /
 
az 6 volt de ebbe is az a méret ,ha jól emlékszek 69-vagy 66.Ha esetleg kiméred a hosszát a szakadt szíjnak akkor ki lehet számolni hossz X 3,14 el ,vagy leméred valamivel
(#) pucuka válasza papacica hozzászólására (») Szept 3, 2017 /
 
Idézet:
„vagy leméred valamivel”

Cérnával.
(#) Jáger László válasza pucuka hozzászólására (») Szept 3, 2017 /
 
Oké, de ha nincs benne?
Következő: »»   113 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem