Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Webkamera átalakitása
 
Témaindító: sanyo, idő: Júl 25, 2007
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Prometheusz válasza Zseni hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
Elszánt is vagyok, s sok olyan dolgot is csináltam már ami lehetettlen.
Akkor nekiesek az elsőnek s ha sikerül egyben kiszednem akkor kérdezek, mit is kezdhetek vele.
(#) Fish hozzászólása Ápr 27, 2012 /
 
Sziasztok

A kérdésem egyszerű. Szerintetek egy webkamera, összeköthető egy USB-s printszerverrel úgy, hogy a webkamera funkcionáljon, de az adatok már IP hálózaton is elérhetők legyenek, illetve ott legyenek elérhetők? Köszi a válaszokat
(#) blackdog válasza Fish hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Helló!

A kérdésed nem egyszerű hanem értelmetlen, de legalábbi értelmezhetetlen. Amit leszűrtem belőle abból a válasz egyértelműen: Nem.
Az összes többi már szerveroldali kérdés. Mit tud a printer server?
(#) Fish válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
A rá csatlakoztatott USB eszközt elérhetővé teszi IP hálózaton, és a kétirányú kommunikáció biztosított. Ezt írja. Nem én találom ki. Ergo ezek szerint nem csak nyomtató összekötésére alkalmas. Egyébkénjt egy TP-Link printszerverrről van szó, ez a print szerver van beépítve ebbe az eszközbe is.
(#) jucsaba hozzászólása Ápr 28, 2012 /
 
tud valaki olyan progit amivel pl 4 usb-s webkamera jelét tudom 1 monitoron osztottan és/vagy átkapcsolhatóan nézni.
nekem pl cnc hez kellene, de jó lehet usb hosszabbítóval biztonsági megfigyelő kamerának is.
ha már a monitoron van azt pl képlopó progivan nem művészet menteni.
(#) abcdabcd válasza jucsaba hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Bár már nem friss a hozzászólásod, de ha még aktuális, akkor elvileg pl a Webcam XP lehet a te programod... szóval léteznek ilyenek, mintha valamilyen másik ilyen programról is hallottam volna már, sőt lehet az teljesen ingyenes is volt... keress rá, lehet szerencséd van és találsz is egyet...
(#) jucsaba válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
kerestem már , többet is találtam , de amit fel tudok(nék)rakni ,vagy nem válik be , vagy időkorlátos , vagy nem igazán működik így.
nem akarok továbbá sok progit felrakni és bosszúsan leszedni.
az is a gondom hogy a webkamera hiába tud akár 10-30 megapixelt(tudom ráfogták , csak interpolálva)de legalább 5mp-t a progik nem (így)kezelik le , vagyis pont a nagy felbontás ugrik , ami a fenti alkalmazásoknál jó volna.
esetleg a képből zoomolni sem ártana, ha a progi tudná
ezt.
(#) isstvan2000 hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
azt szeretném kérdezni, hogy egy webkamerát rálehet e kötni egy videokamera LCD kijelzőére. köszönöm
(#) 256kb válasza isstvan2000 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Szia! Direktben nem!
Szerintem arra már te is gondoltál, hogy a webkamerádból csak bitek jönnek, és ahhoz hogy ezek az adatok a képernyőn megjelenjenek, kell még "valami."
Először a webkamerából érkező adatokat kell analóg vagy digitális jellé alakítanod. Majd az LCD mudulod meghajtó hardware-éhez kell csatolnod az átalakított jelet.
De szerintem ezt mire mind megcsinálod, rá fogsz jönni, hogy nem ér ennyit az egész! Nem lenne egyszerűbb, ha inkább csak a PC-dre kötnéd a kamerád, és onnan VLC-vel a telefonodra streamelnéd?
Sok szerencsét!
Legközelebb a részleteket is elárulhatnád... Nem fogja senki se Uri Gellert hívni, hogy kitalálja milyen webkamerád és LCD-d van!
(#) isstvan2000 hozzászólása Máj 24, 2013 /
 
Sziasztok! Egy videokamerából kiszerelt ccd chipet, belehet kötni egy webkamerába, hogy már azt használja?
(#) pic13 hozzászólása Ápr 26, 2015 / 1
 
Hello
Azt szeretném kérdezni, hogy web-kamerát hozzá lehetne-e csatolni a mobiltelefonhoz(okos telefonhoz és "nem okos ,, telefonhoz is! )
A web kamera felvétele látszana a mobilon!
(#) KTobi válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 / 1
 
Mivel? USB? A legtöbb telefon USBje csak kimenet, és nem bemenet, másik tápot biztos nem tud adni. Illesztő (driver) is kellene.
(#) abcdabcd válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 26, 2015 / 1
 
Az nem egészen úgy van, hogy "kimenet", meg "bemenet".. az USB-nél ez nem igazán értelmezhető, mert ott a D+ és a D- lábak vannak, ami kimenet és bemenet is
Amire gondolom te gondolsz, hogy Host, vagy Slave... a telefon igen alapból az utóbbi, viszont egy USB OTG kábellel, ha a telefon támogatja, és elvileg elég sok támogatja, USB Host-tá válik...

A driver az igen más kérdés, de lehet, ha az illető rákeres a témára, akkor találhat drivert is...
(bár kérdés, hogy ezutóbbi valószínűsége mekkora...)
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) KTobi válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 26, 2015 / 1
 
Pontosabban írtad, arra gondoltam, csak nem szerettem volna részletezni. Halottam, hogy lehet, hogy szoftveresen is át lehet kapcsolni, de biztosra nem tudták. 3éve szeretném kipróbálni a kábeles (hardveres) átkapcsolást, de még nem csináltam meg.
(#) pic13 válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 26, 2015 / 1
 
Koszonom!
A tápot megoldanám!
De kellene egy alkalmazás az okos telefonra és működik esetleg egy átalakító USB - ami a mobilba bemegy?
Ilyen mobilom van!
Esetleg valami elektronikai is kell?
(#) abcdabcd válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 26, 2015 / 1
 
Ezt szerintem egyszerűbb megvenni, mint magadnak megcsinálni, pl ez egy ilyen kábel: Delock 83104 OTG_Bővebben: Link
De amúgy pl itt van egy rajz is hozzá, viszont ehhez, a microusb csatlakozó lábaihoz kell vezetéket forrasztani, az azon lévő +1 lábhoz (mert az 5 lábú a normál usb csatlakozó 4 lábához képest), és az se jó, ha veszel esetleg valami másmilyen kábelt, amit szétvágsz, mert ha abból csak 4 drót jön ki, akkor azzal megint nem lehet megoldani, valami olyan microusb csatlakozó kéne ehhez, aminek van műanyag "háza" is meg minden, és ott esetleg összeforrasztani azt a rajzon lévő két lábat... viszont készen meg a fent linkelt 600Ft körüli összegért ez kapható de amúgy itt találtam egy rajzot hozzá: USB-OTG-rajz_Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) pic13 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 26, 2015 / 1
 
Oké köszönöm+
De ilyen nem jo és rárakok egy átalakitott és kész?
Nem kell semilyenmás alkatrész?
Milyen driver kell hozzá?
És hol kell táplálni a webkamerát?
4,5 v elég?
(#) abcdabcd válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 / 1
 
Ha csak sima kábelt kötsz a telefonra, akkor az több mint valószínű nem Host módban van, és akkor más szintén nem Host eszközt (és a webkamera valószínű szintén ilyen, hiszen az perifériaként PC-re kötve történő használatra van valószínűleg kitalálva), nem lehet hozzá csatlakoztatni... tehát kell a két eszköz közé egy ún. "OTG kábel"... de ha kipróbálod, és esetleg működik anélkül is, akkor lehet, hogy szerencséd lesz... ha kipróbálod kiderül

A driverhez nem tudok hozzászólni, valami olyan kell, amit a telefonodra rá lehet tölteni és a webkamerához készült... ha a neten rákeresel, lehet valaki csinált már ilyesmit, bár az is lehet pont nem olyan webkamerával, mint ami neked van... szerintem valahogy úgy próbálj drivert keresni, ha a te kamerádhoz nincs, hogy egyáltalán valamilyenhez van-e... és utána már "csak" egy pont olyan kamera kell..

A 4,5V meg szintén "próba-szerencse" kérdése... az a webkamerától függ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) csepi0101 hozzászólása Máj 7, 2015 /
 
helo topik
Van a webkamerán asszem 3db LED ami állandóan működik ha kiforrasztom vagy simán lenyisszantom őket a kamera működni fog?Vagy megszakad az áramkör...?
(#) bbalazs_ válasza csepi0101 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /
 
Siman mukodni fog. Szokott egyebkent gombbal vagy szoftverbol ki-bekapcsolhato vilagitas is lenni rajta...
(#) csepi0101 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 7, 2015 /
 
kösz .
Sajnos én is a fenti témát fogom nemsokára megjátszani tehát egy tablet-hez fogom kapcsolni HOST módban valami idegen szoftverrel,márha lesz ami támogatja,van sok csak ki kell fogni a megfelelőt.
(hogy miért nem a tablet kameráját használom mert a tablet kijelzőként fog működni egy éjjellátó képét szeretném rajta nézni hogy ne kelljen belebámulnom az elektronsugárba órákon át,nagyon jelzi a szemem hogy nem tesz neki jót a röntgensugár amit a nagyfeszültségű csövek generálnak)
(#) istu99 hozzászólása Aug 7, 2019 /
 
Sziasztok!
Nemrégiben kaptam egy notebook-ból kiszerelt kamerát.Nos az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám ezt, egy USB ajzatra párositani? A polaritásokkal van egy kis problémám, multéméterrel csak a test érintkezőt fedeztem fel eddig.

1.jpg
    
(#) proba válasza istu99 hozzászólására (») Aug 7, 2019 /
 
Gyanítom nem párosodnak. Leginkább egyedi protokoll, egyedi bekötés. Az USB-től szerintem messze van.
(#) zamatőr válasza istu99 hozzászólására (») Aug 7, 2019 /
 
Jó lenne tudni pontosan milyen notebook-ból van. Estleg fellelhető service manual-ban a bekötés is megtalálható lehet. Csak tipp ha a kék a gnd a piros lehet a táp 3.3v a zöld-zöldfehér (fehér) az adat a maradék 2 szálra nincs tippem .
(#) Udvari Zsombor válasza istu99 hozzászólására (») Aug 7, 2019 /
 
A laptopokban általában sima USB átvitelűek a webkamerák! Az összesodrott két ér lesz az USB két adat lába... (Sajnos gyártókként / laptop modellekként eltérhet a vezetékek színkiosztása.)
Én már kötöttem USB-re bontott webkamerát, és nálam zöld, szürke, lila, fehér színű ereket kellett bekötni, amiket próbálgatásos módszerrel azonosítottam: csatlakoztatott USB kábellel a tápfesz lábakat addig cserélgettem míg a webkamera LEDje fel nem fénylett, utána addig cserélgettem az adat lábakat míg nem reagált a Windows.
Az én webkamerámat kizárólag 32 bites gépek észlelik, 64 bitesek egyáltalán semmit se csinálnak csatlakoztatáskor. Az enyém 2012-es gyártású laptopból származik.
Esetleg nem ártana felírni a laptop típusát is amiből származik, hátha kell hozzá driver is...
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem