Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   64 / 114
(#) otvenkilenc válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Az U1PA tud még beleszólnia vezérlésbe igaz az áramváltótól jövő jelet kezeli. Ha a kimenete Testpotenciálon van akkor a D10P-n keresztül lezárja a Q8P-t, Q9P nyit és innen már ismert a folyamat. Tehát nem ártana ott sem megnézni, hogy rendben van e minden. A D2LED világit?
(#) madazg77 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Van ugyan CN5-ös csatlakozó de nincs beforrasztva csati. Kicsit ugyan, de eltér a csatolt rajzoktól ez a panel. Nem találok vissza csatolást a kimenetről. Nem világít a D2LED.
(#) otvenkilenc válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Van a CN1A csatlakozó onnan jönnek jelek. A D18P környéke? Nézd meg a Q4P-t Ott mi van megvan e 15 V ha jól látom a zenert, hogy 16 V -s.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2017
(#) AndrisBp válasza AndrisBp hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Sziasztok!
Találtam a segédtáp hátsó oldalán egy a képen piros körrel jelölt( D012) smd diódát ami szakadt. Egy hibát elkövettem, hogy nem azonosítottam be mielőtt kivettem . Sajnos eltűnt. A környéken lévő többi ilyen dióda T4 jelzésű ( fekete körrel jelölt ). Az eltűnt dióda is ilyen típus lehet? Ez a T4 dióda valamilyen gyors kapcsolású dióda az adatlap szerint.

dióda.jpg
    
(#) madazg77 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Hello.

Kiszereltem a panelt a gépből mert egy rajz sem stimmel 100%-an ezzel a géppel, és inkább
átnéztem a fóliát hogy van-e vissza csatolás a kimenetről. Nincs semmilyen kapcsolat vissza fele. Az említett 15V megvan. Az a fura hogy ha tekerem feljebb a potit akkor egy bizonyos feszültségen felül nem tílt a leragadás figyelő. A kimeneti feszültség nem változik, stabilan 72V. Ha már kint van a panel akkor csak segédtápról hajtatom és alaposabban átnézem az anti sticekt.

Üdv.
(#) latyakosa válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Ne vesszünk össze ezen, azonban a kollega sima "uc3842"-t említett. Ebben az adatlapban
16V az indulási küszöb.
(#) otvenkilenc válasza latyakosa hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Legyen, a tipikus 16V a minimum 15V
(#) otvenkilenc válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
"Az a fura hogy ha tekerem feljebb a potit akkor egy bizonyos feszültségen felül nem tílt a leragadás figyelő."

Honnan tudod, hogy tílt? Ha a "A kimeneti feszültség nem változik, stabilan 72V."
(#) madazg77 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Onnan hogy a Q8P bázisa 2,7V-on van és épp hogy csak szikrázik a pálca. Ha elkezdem emelni a potival az áram erősséget akkor a Q8P bázisán is elkezd emelkedni a feszültség és kb. 7V-nál már lehet hegeszteni, de ez majdnem max. állásban van. Az a rajz alapján írom a tranzisztor számozást amit pár napja tettem fel, amin vannak feszültség értékek.

Üdv.
(#) otvenkilenc válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Melyik potenciómétrrel emeled a hegesztőáramot?, A P1 jelűvel? Nem az a funkciója, hogy hegesztőáramot szabályozzon? Az csak az UC3842 2. lábon keresztül a kitöltést állatja. Nem értem azt az antistick megnevezést, mitől lenne az?, Csak a hővédelem ? jelét látni vagyis hogy hol avatkozna be.mást nem. Ami az U1PA- tól jön. De ehhez a jelhez lehet vagy kapcsoltba hozni az antisticket. Az viszont akkor a műveleti erősítő bemenetén van megoldva. Szólj ha nem jól gondolok valamit. lm324A másik beavatkozás a J5 csatlakozónál lehet. De az nincs.
Ha a Q8 bázisán 2.7 Volt van akkor jogos, hogy nincs áram. De honnan kerül oda? Az U1PA műveleti erősítő honnan kap jelet? Lenni kell vizacsatolásnak ha a P1 tekergetése miatt változik a a bázisán a feszültség.
A sárga DLED2-hez az előlapon mi van hozzá rendelve?
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2017
(#) otvenkilenc válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Az hogy alig szikrázik az attól van mert túlzottan leszabályoztad az áramot. Az alsó határértéken kellene állítani? Amikor maximumon van az áram akkor ragadt már le az elektróda? Ha igen akkor felizzott a pálca?
(#) oszika45 hozzászólása Aug 29, 2017 /
 
Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek! Güde GIS-200 A pufferkondikon 315 volt egyenáramot mértem a panelt kiszerelve elindul! visszaszerelve megint nem üzemelt! Van egy tekercs elég erős dróttal tekerve ha azt bekötöm a helyére nem indul! A tekercs le van kötve fogyó elektródás funkciónál 65 volt feszültséget mérek! Hogyan tovább?? A panelfelfogató anyákat baromira meghúzták ennél is letörtek!
(#) oszika45 hozzászólása Aug 29, 2017 /
 
Güde GIS 200
(#) david08 válasza oszika45 hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
Szia, a tekercs környezetérölt ha tudnál feltölteni képet az sokat segítene, így első ránézésre áramváltónak tűnik, de egy kapcsolási rajz sokat segítene, csak sajnos nekem sincs meg.
(#) AndrisBp válasza AndrisBp hozzászólására (») Szept 2, 2017 /
 
Sziasztok!
Fojtattam a Scheppach 160A inverter hibakeresését. Odáig jutottam, hogy kicseréltem a szakadt T4 jelű diódát egy 1N4148 diódára, de még nem indul a segéd táp. UC 3842 BN ic helyett UC 3842B került bele. Az a helyzet, hogy a Vcc lábán a GND-hez képest kb 6 V van még mindig. Az a gyanúm, hogy valami lehúzza a feszültséget. Érdemes a környékbeli elko-kat kicserélni? Mi okozhat ilyen jellegű hibát? A környéken lévő összes ellenállást átmértem, hibást nem találtam. Nincs valakinek esetleg egy rajza ilyen géphez?
(#) mpisti válasza AndrisBp hozzászólására (») Szept 2, 2017 /
 
Elég sokféle inverternél a tiltást a PWM IC tápfeszültségének korlátozásával oldják meg. A tiltást leggyakrabban egy tranzisztorral oldják meg, ami az IC tápfeszültségét a minimum tápfesz alá húzza. Tehát a táprészt kellene feltérképezni a PWM IC-től visszafelé. A 3842 tipikusan 15-16V környékén megy, meg kell nézni a beépített típus adatlapját hogy milyen feszültségszint alatt tilt.
(#) Bojan01 hozzászólása Szept 6, 2017 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Kaptam javításra egy Straus WT/WD-140IV hegesztőgépet melynek eldurrant a segédtápja. Sajnos az U1-es jelű IC-t nem tudom beazonosítani, mert ledobta a tetejét. Ha valakinek volna ilyen gépe és megnézné a pontos típusát megköszönném!
(#) weend hozzászólása Szept 6, 2017 /
 
Sziasztok!
Ez a rajz, nincs meg valakinek nagyobb felbontásban?
(#) weend válasza weend hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Megtaláltam
(#) latyakosa válasza Bojan01 hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
THello, nem ismerem a gépet. A képek alapján a TOP242-250 sorozatú IC-k közül valamelyik lehetett benne.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2017
(#) Bojan01 hozzászólása Szept 7, 2017 /
 
Hello!
Jó lenne az eredeti alkatrész típusa, mert valószínű ez már egy cserélt darab.
(#) mpisti válasza Bojan01 hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Ezeket nem lehet más típussal kiváltani. Valamilyen LNK-val kezdődő IC-típus, a pontos típusát sajnos most nem tudom,de utánanézek . Ha ez tönkrement, akkor ott más is elszállt, ez a hiba már csak következmény.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2017
(#) Chipmunk1960 válasza Bojan01 hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Szia, Ha mr cserélt, akkor lehet imp trafó menetzárlat-kezdet, s azért teszi tönkre, de azt nagyon nehéz kimérni, illetve általában másik trafót találni. Hasonlóképp jártam egy mosógép-panellel, szintén ez "foghiányos" típus volt benne, a cserélt is elszállt néhány 7 után, pedig gy izmosabbat tettem bele.
(#) Phile80 válasza Bojan01 hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
TOP258PN
(#) Jeszi1 hozzászólása Szept 10, 2017 /
 
Tisztelt Fórumozók!

Welder 3.2 típusú inverteres hegesztő service manual dokumentációra lenne szükségem,de sehol sem találok!

Illetve elmondanám a problémát,ami a következő.:
-Bekapcsolás után a ventillátor forog,de a hőmérséklet led jelzőfénye villogni kezd és letilt ,nem működik.
-A 11W-os kerámia ellenállást már kicseréltem ,mert nem volt megfelelő a mért érték.

Valaki tudna segíteni? Mi okozhatja a problémát?Merre induljak tovább?
(#) dokidoki válasza Jeszi1 hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Míg rajz nem kerül, addig csak az marad, hogy feltérképezed amennyire tudod... Megkeresed a H.bordákon elhelyezett hőkapcsolókat, lehet több is sorosan, mechanikus és esetleg elektronikus kivitelű. Jók -e, esetleg a mechanikus kapcsol-e ha leszereled, és megmelegíted...
Éles próbát, mármint direkt áram alá helyezést addig kerüld amíg nem lesz meg a hiba, ész annak az oka. Persze kellő védelem mellett, - soros 100-200W izzó, - leválasztó trafó, vagy kisebb áramú megszakító, illetve ezek kombinációja kellhet az élesztés - vizsgálat során. Hacsak nem akarod gazdagítani a félvezetőgyártás - kereskedelem részét a gazdaságnak.
(#) Jeszi1 válasza dokidoki hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Köszönöm szépen dokidoki a segítséget.

Remélem lessz megfelelő rajz is előbb utóbb és addíg is nézem a hőkapcsolókat
(#) Phile80 válasza Jeszi1 hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Szekunder diódák jók?
(#) hulala válasza Jeszi1 hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Keresd a rajzot más néven - Spark 130 vagy valamelyik GYSmi 130-as - ezek belülről tök egyformák csak a színükben , nevükben no meg az árukban különböznek .
(#) Shabee hozzászólása Szept 12, 2017 /
 
Sziasztok!

Mastroweld MIG-250-hez nincs valakinek véletlen egy rajza? A vezérlőpanelt szeretnénk rendbehozni. Mindig elmászik az áramkorlátja.

Köszi előre is!
Következő: »»   64 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem