Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Adatlap értelmezése
 
Témaindító: borvendeg, idő: Szept 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) Cunici hozzászólása Aug 8, 2009 /
 
Sziasztok!

Az alábbi Fet ről szeretnék megtudni egy -két dolgot, csak nem értek az ilyen adatlapokhoz.

Szükségem lenne a GS maximális feszültségére, illetve arra a feszültségre ami a maximálsi áramot okozza. Aminél a Fet eléri a 12 A . Én láttam benne több ilyen feszültséget is, +-20V, 4V, 2V, Nem tudom, hogy melyik kellene nekem. Illetve azt, szeretném megtudni, hogy rövidzár esetén azt történik, hogy ez a feszültség meggnövekszik és ebből kifolyólag túlterhelődik a Fet? Vagy ez így nem igaz ?

Előre is köszönöm a segítségeket.

Üdv.: István

irfp9240.pdf
    
(#) Dudus válasza Cunici hozzászólására (») Aug 8, 2009 /
 
U(GS)=+-20V (Abszolut maximum!)

A 12A-t Ugs=-10V-nál éri el (T=25Celsius) a 1039-es oldalon az I(D)/U(GS) karakterisztikát nézd!

Mit értesz
Idézet:
„rövidzár esetén”
? Adj egy rajzot!
(#) iamrob válasza Cunici hozzászólására (») Aug 8, 2009 /
 
Szia!

A Vgs max=+-20V. A 2-4V az a Vgs(th), a nyitási küszöbfeszültség, ennyi kell a gatere, hogy elinduljon az áram. A 12A a (Fig 3.) grafikon szerint olyan 7V körül már biztosan át tud folyni, de minél nagyobb annál jobb (persze max 20-ig).
A rövidzár alatt mit értessz? Egyébként az úgy nem igaz. A túl nagy áram, vagy a túl nagy feszültség, vagy a kettő szorzata teszi tönkre.
(#) Mate12345 hozzászólása Nov 28, 2010 /
 
Sziasztok!
Adott az BH 500 KEYSTONE nevű gombelemtartó.
Ennek megnéztem az adatlapját és nem igazodtam ki rajta.

Itt a linkje: http://www.soselectronic.com/a_info/resource/n/keystone/bh5000.pdf

Van benne egy táblázat, ami a méreteket írja le, de egyszerűen nem értem a jelentését a törtszámoknak.

Látom, hogy az egyes betűk oszlopai mire vonatkoznak, azt is tudom, melyik sor kell nekem, de nem jövök rá, hogy milyen mértékegységben szerepelnek azok a törtek.

Miliméterben kéne nekik, mert az oldalon nincs más, de ezek ahhoz túl kis értékek. Valamilyen arányszámokra gondolok, de nem tudom, mihez vannak viszonyítva.

Valaki homályosítson fel! Előre is köszönöm.
(#) feki00 válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 28, 2010 / 4
 
Helo
Ami mellet nincs mm az hüvelykbe (inch) van megadva,
beszorzod 25.4el és megkapod hány mm.

Ennyi miatt topikot nyitni
(#) Mate12345 válasza feki00 hozzászólására (») Nov 28, 2010 /
 
Bocs. Ez nekem annyira logikátlan...
Az egész cikkben miliméterekről regélnek és próbáltam összeszorozni mindennel a törteket, hogy rájöjjek, milyen arányszámok azok a mértékegység nélküli vackok...
Váljék mentségemre: Késő van. Bár inchben számolni délután sem jutott volna eszembe...
(#) Marko Ramiusz válasza Mate12345 hozzászólására (») Nov 28, 2010 /
 
Szia! Látom nem vagy képben a gombelemekkel kapcsolatban, és a tartókkal sem. Itt minden méret (dimensions )collban van megadva, amit Te miliméternek (CELL) gondolsz az a belehelyezhető gombelem átmérőjére vonatkozik, a második két szám, pedig az elem feszültségre.
(#) Marko Ramiusz válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Nov 28, 2010 /
 
Szerintem semmi logikátlan nincs benne, csak tudatlan vagy.
(#) Mate12345 válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Ez tény.
Köszi, hogy türelmesek vagytok velem. Igyekszem vele nem visszaélni.
(#) Dániel X hozzászólása Jan 9, 2012 /
 
Üdv!Ennek a lednek az adatlapján melyik áram és fezsültség mit jelent?
(#) nem hozzászólása Szept 4, 2012 /
 
Sziasztok!
Van az AD8221, Adatlap: http://www.analog.com/static/imported-files/data_sheets/AD8221.pdf
Ebben van írva egy olyan a 4. oldal alján, hogy "Short-Circuit Current: 18 mA" Ebből következik az, hogy ha én a kimenetét lehúzom közvetlenül földre, akkor sem lesz baja, igaz? Csak elkezd folyni 18mA.

Kösz!
ádám
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
(#) nem hozzászólása Jan 2, 2013 /
 
Sziasztok!
Van a következő adatlap: BMP085
Jól értem, hogy a lábakon egymástól függetlenül lehet -0.3 tól +4,25V ig feszültség? Magyarul ha nem adok neki tápot, akkor nem lesz baja attól, ha az I2Cs lábain közben van valami? (Más szenzorok is lennének a buszon, és a BMP085 nem lenne mindig bekapcsolva).
Kösz!
(#) eSDi válasza nem hozzászólására (») Jan 2, 2013 / 1
 
Üdv!

Nem lesz baja, nyugodtan használhatod ilyen módon is.
(#) nem válasza eSDi hozzászólására (») Jan 2, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Feb 20, 2014 /
 
Sziasztok
Zenerek terén nem kimondottan vagyok otthon.
Segítene valaki, hogy ez a 1n4732a
Helyettesíthető-e egy 5,1 Voltossal?
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2014 /
 
Köszi, sikerült.
(#) lionsec válasza Doncso hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Üdvözlet!
olvastam a hozzászólásokat és épp ezen az àramkörön gondolkozom,hogy megépítem és az lenne a kérésem,hogy sikerült e összerakni az áramkört és mik a tapasztalatok ha lehet tudni? Jobb a hangzása mint az LM1036 nak?
Köszönet előre is
(#) nem hozzászólása Feb 23, 2015 /
 
Sziasztok!

Egy MCP1640-es DC/SC STEP UP IC-ből szeretném kiverni a lehető legnagyobb kimenő áramot, ugyanis telefontöltésre használnám.
Be: LiPo cella, 1000mAh, 3.7...4.2 V
Ki: 5V, ?mA

Az adatlap ilyen kondíciók mellett 300...350mA max. kimenő árammal kecsegtet, azonban jelenleg 5V-on 50mA-t sem tudok kivenni belőle (leesik a kimenő feszültség).

Az ajánlott kapcsolást raktam össze, az ajánlott értékekkel. Mivel azt is írj,a hogy a kimenő áram nagyságát befolyásolja a kimeneten lévő kapacitás, azt is megnöveltem az ajánlott 10µF-ról 68µF-ra, de nem nagyon volt hatása. Induktivitásnak egy 1.2A-es telítési áramú, kutyaközönséges Lomex-es induktivitást tettem be... Feltételezem, hogy alkatrészválasztással lesz itt a gond (mondjuk ultra low ESR kondi kellene), de egyelőre akkor is gyanúsan kevés a kivehető teljesítmény.

Van-e esetleg ötletetek?
Köszönöm!
(#) szucsip válasza nem hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /
 
Nem nem. Nem az Ultra Low ESR lesz ott a lényeg. De ha gondolod, tegyél vele (kimeneti kondi) párhuzamosan egy 100nF -os kerámia kondenzátort. X7R vagy ilyesmi anyagút, ami ide való. Amúgy rá kéne szkópolni a kimenetre, és főleg a bemenetre! Lehet, hogy a cellafeszültség leesik. Próbálkozhatsz a bemeneti kondenzátor növelésével is, és szinten 100nF mellé (így szkóp nélkül)

Illetve jó lenne tudni, hogy melyik számodra a közönséges induktivitás. Ferrit magost kéne használni, akár egy sima egyenes magút (nyitott mágneskör), mert akár fél MHz -ig is felkúszhat a frekvencia.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016
(#) harsanyl870810 hozzászólása Okt 18, 2017 /
 
Sziasztok. egy kis segítséget szeretnék kérni . Egy adatlappal elakadtam,. vagyis feltünt egy apróság amit nem értek . szeretnék építeni egy 2450 Mhz- es oszcillátort, egy max2750 es IC- vel. addig világos hogy mekkora feszültség áram kell az IC nek . Az SHDN lábbal vezérlem az IC muködését logikai 1 vagy nulla alapon, és a TUNE nevü lábbal hangolom a frekvenciát . Ugye emiatt VCO. DE szóljatok, ha félre értettem valamit. És most térjünk rá a kérdésemre . A karakterisztikából látszik hogy a nyitási idő 8us(turn on), a zárasi(turn of) 5us (táblázat). Ezek az értékek a bekapcsolás után keletkeznek csak és kikapcsoláskor? Mert ugyebár mikor oszcillál az Ic ilyen lefutási és felfutási idővel aligha érné el a 2,5 Ghz et. Melyik karakterisztikán látom hogy a magas szintem milyen értékek közt mozoghat? hogy érthető legyen az utolsó kérdésem. Ha stabil 5 voltot kapcsolok Vcc re a logikai egyen hány voltot mérhetek ? Ez melyik karakterisztikából derül ki ? köszi elöre is.
adatlap
(#) llax válasza harsanyl870810 hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Azok az idők az oszcillátor SHDN vezérlőjellel történő ki- és bekapcsolására vonatkoznak. Ha az SHDN lábbal akarod vezérelni (pl. modulálni - nem pont erre szolgál), figyelembe kell venni a kapcsolódó ábrákat is.
(#) pucuka válasza harsanyl870810 hozzászólására (») Okt 18, 2017 / 1
 
Idézet:
„Ha stabil 5 voltot kapcsolok Vcc re a logikai egyen hány voltot mérhetek ?”

Ezzel nem igazán tudok mit kezdeni, ha bővebben kifejtenéd. A bemenetek GND - 0,3 V -ot, ill Vcc + 0,3 V -ot viselnek el.
A VCO -t nem szokás ki, be kapcsolgatni legalábbis modulációs célból. Azt az ezt követő áramkörökben kell megoldani.
A VCO frekvenciáját PLL -el kell megfelelően stabilan tartani. A PLL kimenőjele egy egyenfeszültség, aminek a nagysága arányos a referencia frekvencia, és a VCO frekvenciájának különbségével. Ezt vezeted az áramköröd TUNE bemenetére. A kimenőjelét megosztod, egyrészt megy valamilyen modulátorra, vagy keverőre, másrészt a PLL osztójára.
Az SHDN bemenet, csak az áramkör altatására szolgál például, az 5, és 8 us ennek a jelnek a késleltetési ideje.
A bufferelt oszcillátor kimeneten a 2,4 GHz -es jel szintje -3 dBm.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2017
(#) harsanyl870810 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Idézet:
„A bemenetek GND - 0,3 V -ot, ill Vcc + 0,3 V -ot viselnek el.”

Ezt most nem értem. A Vcc- re kapcsolható maximális feszültség +5.,5 V a földhöz képest . Vagyis ezt írja a táblázat . Kérlek magyarázzátok el ezt nekem. Akkor miért+ 0.,3 ?
Sajnos nem értek a PLL-hez_(proóbáltam utána olvasni), de tulajdonképpen nincs is szuükségem szabályzott frekvenciára. +/- 50 MhHz bőven belefér.
Tulajdonképpen a kimenetet, a négyszögjel teljesítményét ( U és I) szeretném erősíteni. (aAmi sztem szerintem nem lesz egyszerüű_... mivel ekkora frekvencián még nem dolgoztam) . Majd az erősített jelet felhasználni.
Tulajdonképpen jó lenne tudni az Outon mekkora jel van . (U,I) Ezt az adatlapból ki lehet bogarászni ? Tudom kicsit uúgy hangzik ,h hogy nagy_fába vágtam fejszém . De hát így tanul az ember.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) pucuka válasza harsanyl870810 hozzászólására (») Okt 19, 2017 / 1
 
A bemenetere kapcsolható feszültség, az ami 0,3 V amivel mehetsz negatívba a GND -hez képest, tranziens, vagy miegymás, ugyanez pozitív irányban a pozitív tápfeszültséghez képest, (szintén tranziens) ha 5,5 V, akkor ehhez képest. Persze az az 5,5 V, az leginkább üzemszerűen 5 V.
Nem tudom mi a szándékod a VCO kimenő jelével, de ha kisugározni akarod, akkor az adófrekvenciának olyan pontosnak kell lenni hogy beleférjen az adott csatornába. A vevőnek szintén, különben nem fognak a frekvenciák találkozni. (meg azért mások is vannak a levegőben, és azokat sem illik zavarni)
A VCO kimenetén a jel teljesítmény szintje -3 dB (adatlap) Ez pont az 1 mW fele. A szöveges részben olvashatod, hogy a buffer kimenete 50 ohmos terhelésre van optimalizálva, ami annyit tesz, hogy ezt a 0,5 mW teljesítményt az 50 ohmos terhelésen kapod. Ez a következő fokozat bemenete. Ebből már tudsz számolni feszültséget, bár az RF technikába többnyire teljesítmény szintekkel operálunk.
(#) harsanyl870810 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Oh nagyon sokat segítettetetek köszönöm neketek . Amit szeretnék az tulajdonképpen nem más mint egy nagyfrekvenciás elektromos erőtér létrehozása , amelyben tudom vizsgálni az anyagokat. Köszi mégegyszer.
(#) pucuka válasza harsanyl870810 hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Árnyékolt fülkében/szobában. Van szabvány az árnyékolás mértékére.
(#) aroxol hozzászólása Márc 14, 2020 /
 
Sziasztok!

MCP2021A ic-t használok, de most csak MCP2021 van. Viszont ez valahogy nem akar működni.
Tudna valaki segíteni hogy mi a 2 ic között a különbség? Bővebben: Link
Sajnos nem tudok ilyen szinten angolul.
(#) Massawa válasza aroxol hozzászólására (») Márc 14, 2020 /
 
Nem ismerem közelebbröl, az adatlap szerint azonban az MCP2021A modernebb minimum 2 lábon mások a feltételek: az LBUS-nal kezdödik. Ahol a pullup ellenállások az ujban csak bizonyos feltételek mellett vannak kapcsolva.
Az ujban a permanent dominant detector lekapcsolja az LBUSt.

Az elsö táblázatban látod a többi különbséget. Szerintem lefelé nem kompatibilis ( azaz a 2021 nem helyettesiti a 2021A-t).
(#) aroxol válasza Massawa hozzászólására (») Márc 14, 2020 /
 
Köszönöm, ettől tartottam én is. Bár gondoltam hogy csak egy kis változtatás van, elvégre csak egy A betű.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem