Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ponthegesztő készítése házilag
 
Témaindító: attila26, idő: Szept 13, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 34
(#) Firefighter1 válasza weend hozzászólására (») Júl 16, 2017 /
 
Milyen időintervallumra kell gondolni?
Illetve mivel érdemes kapcsolgatni? Trafo elött vagy után? mert kismillio verziot láttam!
(#) pjg válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 16, 2017 /
 
Trafó utánit nem láthattál. Ezer Amperekről van szó.Fél-től pár másodpercig.
(#) _BiG_ válasza KKobra hozzászólására (») Júl 16, 2017 /
 
Az áramerősség az 1000A-t is meghaladhatja. Olyan műszerhez nem igazán férsz hozzá, amivel mérni tudnád. Vagy nagyon sok nagyáramú söntöt kéne összekötnöd, de drága mulatság lenne.

Az idő csökken, de nem mindegy, meddig tart a hegesztés, anyag- és vastagságfüggő. De az időzítés témája, eszközei is említésre kerül a topicban, olvasgass vissza.
(#) ferci válasza KKobra hozzászólására (») Hé, 6:18 /
 
Ha szeget tudsz olvasztani a trafóddal, akkor hegeszteni is lehetne vele. Ne az áramerősség mérésen gondolkozz elsődlegesen, hanem a hegesztés jóságán.
Természetesen a kábelre rá tudnál tolni egy saját készítésű áramváltót, ami alapban csökkentené kicsit az áramot is ebben a tartományban.
Húzzál vissza fél menetet a kábeledből, mindjárt csökken a feszültség is arányosan, nameg az áram is és már finomabb lesz a rendszer.
Az időzítésre pedig ott van pl. az 555-ös topik, keress egy neked tetsző monostabil kapcsolást a rajzok között ( felesleges ide csatolgatni ), aztán tőled függően kapcsoltass egy kis relével egy kisebb mágneskapcsolót, tekintettel a mikrótrafó "durva primer áramára " és a gyakorlat alapján bekalibrálod pl. 0.3 - 3 sec tartományra.
A trafót pedig nem kell direktben kapcsolgatnod, több szempontot is figyelembe véve: sorbakötsz vele egy 100-150 wattos 230-as izzót, ami alapban világítani fog valamennyire, meg is világíthatja a munkaterületedet és a mágneskapcsolóval ezt hidaltasd át a hegesztés időtartamára. Legalább a trafó se direktben kapcsolódik be és ki.
Következő: »»   34 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Júl, 23. Vas
8:33:20
Jelenleg 204 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu