Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Töltésszabályozó
 
Témaindító: zoly15, idő: Okt 1, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) proli007 válasza samubá hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Hello!
Látom nem akarod megérteni..
- Lecsökken a feszültség, bekapcsolja a töltőt. Utána mi lesz? Mert a töltő miatt, egyből felemelkedik a feszültség. Akkor erre egyből kikapcsol, a töltő meg nem tudja tölteni?
- Vagy ha nem, bekapcsolva marad? Mert ekkor a töltő fogja lekapcsolni a töltő áramot. De utána már soha nem fogja bekapcsolni újra, hiszen bekapcsolva maradt.
Vagy is logikai bukfenc van abban amit szeretnél, nem a megoldással van a gond..
üdv!
(#) samubá hozzászólása Feb 23, 2013 /
 
Az nekem már elég, mivel elég gyakran használom,nem akarom túlbonyolítani.A táp 230V ágát szakítanám meg.
(#) Adrién hozzászólása Máj 15, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy murray márkájú fűnyírótraktorom, és úgy hiszem hogy nem igazán jó a töltése.Megmértem max gázon olyan 12, 6 v körül van,levettem az aksit róla, úgy járó motornál 6 volt benne, gondoltam hogy ez nem dc feszültségű hát megmértem váltófeszültségre is úgy pedig olyan 22-23 volt volt.tudom hogy ezeken nem generátor van hanem csak tekercs, de amikor akkumulátorral mértem azért 13 fölött kellene neki lennie nem?Az akkumulátor teljesen új.Nem tudom hogy ezekben van e valami elektronika vagy csak a tekercs van benne?

800199.jpg
    
(#) gerenk válasza Adrién hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Szia !
Nagyon primitív a töltési rendszere, egy váltóáramú generátor mint írtad 22-23 V AC feszültséggel és egy diódás félhullámú egyenirányító. Szabályzás nincs benne, a korrekt
13,8 V maximális töltési végfeszültség nincs megoldva. Töltő áramot meg lehetne mérni, gondolom a rendszer belső ellenállása 5-6 A körül állítja be.
(#) Adrién válasza gerenk hozzászólására (») Máj 16, 2016 /
 
Töltőáramot úgy megmérhetem , hogy elindítom, kiveszem az aksit,egy mérőműszerrel ampermérőbe állítom(10 amperes) és mutatnia kell.Akkor jó sejtem hogy nem ártana néha rendes akkumulátor töltővel rátöltögetni,mivel csak 24 AH az indító akkumulátor,így jó lenne valamilyen mikroprocesszor vezérlésű, mert nekem van egy régi ABBSAR 20 A töltőm.

Képek csak tájékoztató jellegűek.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
(#) gerenk válasza Adrién hozzászólására (») Máj 16, 2016 /
 
Az indítómotor behúzó mágnestekercs kapcsoló érintkező egyik kivezetésére két vezeték csatlakozik. Az egyik egy vastagabb az akku áramát kapcsolja az indítómotorra, a másik vékonyabb a töltőáramot viszi az akkura. Ezt kell megbontani és a 10 A állásba kapcsolt
DVM-et sorosan csatlakoztatni. Így megmérhető a töltő áram. Érdemes lenne egy elektronikus
szabályzót beépíteni miután a generátor feszültségét teljeshullámú egyenirányítóra kapcsolnánk.
(#) Imike001HUN hozzászólása Jún 19, 2017 /
 
Töltésvezérlővel történt egy kis probléma. (Túláramot kapott).
Biztosíték volt benne szerencsére, azonban ezt láttam benne: (mellékelt kép). És ez nem tudom milyen funkciót tölthet be a vezérlésben. Amikor rákötöm a napelemet, és az akkumulátort, akkor szépen kivillannak a LED-ek, és a Charger led világított is.
Érdekelne, hogy mi ez az áramköri kis rész, és mi a feladata..
UI: model: CTK3S
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2017

valami.JPG
    
(#) proli007 válasza Imike001HUN hozzászólására (») Jún 21, 2017 /
 
Hello! Nem ismerem a töltésvezérlődet (meg másikat sem), de ez ránézésre egy sönt lesz. Feladata pedig az, hogy a töltőáram ezen az árammal arányos feszültséggé alakuljon. Ellenállás értéke pedig kicsi, hogy a feszültség veszteség is kicsi maradhasson. Célja a töltőáram figyelése lenne. (De nem ennek, hanem segítségével az elektronikának.) De ha ez leégett, akkor ott más halottak is vannak..
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu