Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 72
(#) zsoltee0001 válasza kisskarex hozzászólására (») Szept 9, 2017 /
 
Én a múltkor hideg zsíroldóval (well done) tisztítottam ki a kávéfőző rendszerét, mivel az savas ezrét a vízkövet is prímán oldja.
Igaz, az nem darálós volt, csak szivattyús, de jó lett.
Ha meg legalább csöpög az már jó kiindulásnak, mert akkor át tud azért folyni a cucc.
Persze utána rendesen át kell öblíteni.
Ha rám hallgatsz ezt nem a konyhába csinálod, hanem az udvaron.
Üdv
(#) kendre256 válasza kisskarex hozzászólására (») Szept 9, 2017 /
 
Ilyen a gépedben a kávé szétosztó tartály:
Bővebben: Link
Nem igazán látszik a szerkezete ezen a képen, de egy másik fajtához való képén látszik, hogy a szétosztó egy kis műanyag tartály két kifolyó csővel (nagyítható a kép, a 6-os alkatrész az):
Bővebben: Link
Ahogy előttem írták, szétszedés nélkül alulról vékony dróttal óvatosan meg lehet próbálni kipiszkálni a lerakódásokat. Így persze nem lehet rendesen kitisztítani, azt csak szétszedéssel lehet. (Nemrég a Talea Gironkban dugult el az egyik kifolyó, de azt a gépet már párszor szétszedtem, most a takarítás 10 perc alatt megvolt, persze a Girohoz van ingyen letölthető rendes doksi...)
(#) lanti hozzászólása Szept 17, 2017 /
 
Sziasztok! Adott egy saeco minuto . Szerviz menüben látja ha üres a víztartály! De a vízkő mentesítést sose fejezi be , ha kiveszem a víztartályt vagy lehúzom a kapacitiv érzékelő kábelét akkor se hagyja abba . 10 liter víznél meguntam. Adjatok tanácsot mit tegyek hogy végig csinálja a ciklust?
(#) merciabc hozzászólása Szept 23, 2017 /
 
Sziasztok!
Valaki találkozott már a Miele CVA 2660 kávégépnél F10-es hibával?
Ha jól keresgéltem, vízhiány lehet.
Tartálytól a víz eljut az áramlás érzékelőig, onnan mintha a teszt nem engedné szívni a szivattyú a vizet...?
Vagy az áramlásérzékelő a hibás?
Szétszedtem, tiszta-forog rendesen.
Hogy tudnám ezt kimérni, hogy jó-e?
Vagy tudja valaki ennek a gépnek a széria hibáit?
Előre is köszönöm az építő jellegű segítséget! Z
(#) sanka74 hozzászólása Szept 28, 2017 /
 
Sziasztok! Hozzám került egy Bosch Benvenuto Classic ( TCA54F9)kávégép. Villog rajta a 3 kávészem és a gőzkapcsoló, világít a vízhiányjelző, bekapcsoláskor a a főmodul az alaphelyzetet felveszi, de mást nem csinál. A kazán fűt.
Megbontottam, és a vezérlőpanelon az a triac, ami a szivattyút kapcsolja cserélve lett egy Z0109 MA GE634 típusúra. (látható volt a forrasztáson) Az eredeti triacot nem ismerem. Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy mi lehetett az eredeti triac típusa, illetve ha sikerülne betenni egy eredetit, akkor javulás várható-e ettől? Kiforrasztottam ezt a triacot, és semmi változás nem volt tapasztalható a működésében, ugyan azt csinálta, mint előtte. A szivattyú, daráló működik, teszteltem. Köszönöm előre is a segítséget.
(#) péter71 hozzászólása Okt 5, 2017 /
 
Sziasztok. Egy saeco family kávégéppel van gondom. A startgomb megnyomása után,nem történik semmi. Ha rácsapok a gép tetejére a kapcsolók fölött,elindul.Az indító kapcsolót kimértem,és jó. A timer lehet a hibás? Ha valaki találkozott ilyennel,megköszönöm a segítséget.
(#) kávészem válasza péter71 hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Szia! Nagy valószínűséggel timerhibás.Üdv!
(#) péter71 válasza kávészem hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Szia. Köszi szépen. Már keresgéltem a neten,de nem találok timert.
(#) kávészem válasza péter71 hozzászólására (») Okt 7, 2017 /
 
Szia! Az importőr Cady-Trade 95 kft nél van.Bp Bláthy Ottó u. 18500 forint. Üdv.
(#) nikolas hozzászólása Okt 11, 2017 /
 
Sziasztok! Kaptam egy Delonghi mMagnifika 3500-as kávéföőzőöt. Az lene a problémám, hogy csak 3,-4 masodpercig darál, ées kevés a kávé mennyiseég, emiat nagyong gyenge a kávé. Akár_mijlyen menyiségre álitom a kávé eröősséget 2 és 4 masodpercig darál csak!. Lenne esetleg valakinek ötlete? eElöőre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) Nyul70 hozzászólása Okt 11, 2017 /
 
Üdv mindenkinek! Krups EA 8000-hez kellene nekem egy distributor ami lehet repedt,rossz. 1 db fogaskerék kellene belőle.Ha van valakinek és nincs rá szüksége kérem jelezze! Köszönöm.
(#) Tomi20 hozzászólása Okt 14, 2017 /
 
Sziasztok

Van nálam egy Philips Saeoco Odea Go automata kávéfőző. Leírom a teljes történetet, hátha segítség. Vettünk egyet itthonra, használtan, megbízható embertől, szervizeli is őket, semmi gond vele. Vettünk egyet szintén tőle húgomnak, amivel vásárlás után az a gond volt, nem érzékelte a vizet, folyamatosan világított, nincs víz (volt benne). Visszavittem, nem volt gond, egy hét után szólt, hogy semmi gond a géppel, azóta minden reggel azzal főzi a kv-ját, nem érti mi a gond... Oké, ha jó, ennyi. Ami érdekes, hogy utána a tisztítás program megváltozott, úgy viselkedik, mint egy Odea Giro. Gondolom valamit frissíthetett, vagy cserélhetett benne, mert megváltozott a program. Eddig jó is volt, kb egy évig, ma hozták, hogy megint nem érzékeli a vizet. Az előző javításból kifolyólag inkább szétszedtem, megvan a szenzor, és az IC lábai eléggé el vannak rohadva, ez a hiba. Találtam egy leírást ami szerint csak magas, vagy alacsony szinten van az egyik szál, mennyiséget nem tud érzékelni. Ebben viszont egy teljesen más panel van, CY8C21432 vezérlő van, ezért írtam az elején, hogy nem tudom a pontos típust. A kérdésem annyi lenne, hogy a vezérlő szálat ha pl magas szintre felhúznám, akkor azt hinné-e a vezérlő, hogy van benne víz? Nem gond szerintem az sem, ha kifogy a víz, mert az átfolyásmérő úgyis megáll, leáll a főzés hibával.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) vzoltan válasza nikolas hozzászólására (») Okt 14, 2017 /
 
Nekem is Delonghi Magnifica 3500-ös kávéfőzőm van. Nekem kb. 3-4-5-6-7 másodpercig darál, a beállítás erősségtől függően. (5 sec = normál kávéerősség.)
A darálási időt elvileg tanulja a motor áramfelvételéből, így csak az kávéerősség beállítással lehet befolyásolni.
Próbáld leüríteni a szemes kávé tartályát teljesen és akkor kiírja a következőt "FILL BEANS CONTAINER", ekkor a motor felpörög és zajosabb is. Ha újra feltöltöd a kávétartályt, akkor elvileg újra tanulja a kiadagolási időket.
Csatoltam egy linket a tesztmód bekacsolásához ez is jól jöhet. Teszt mód
Sok sikert!
(#) Perpetual hozzászólása Okt 15, 2017 /
 
Sziasztok,

A Saeco Xsamall gépem romlott el a hétvégén. A kávégomb megnyomása után minden led villog rajta, nem kezd el darálni.
Találtam egy leírást a teszt módról, addig jutottam vele, hogy a darálót meg sem próbálja elindítani. Szétszereltem, takarítottam, de csodát nem vártam. Mivel a daráló tesztjénél semmi nem történik, az volt az ötletem, hogy megakadt valamitől és az erőlködés miatti nagy áram kiolvasztotta a daráló biztosítékát. Kapcsrajzot, leírást nem találtam hozzá, de a panelen nem látok biztosítékot. Ami még furcsa, hogy a motor pólusai között 1,2V-ot mérek rögtön bekapcsolás után is.

Bármilyen tapasztalatot, ötletet szívesen fogadok.
Köszönöm!
(#) Tomi20 válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 15, 2017 /
 
Közben megoldottam, válasz hiányában lekötöttem földre a vezérlő szálat, így sikerült kiiktatni ezt az érzékelőt, tökéletesen működik a szerkezet.
(#) szabone68 hozzászólása Okt 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Delonghi Perfecta kávéfőzőm alatt áll a víz 2-3 adag kávé főzése után. Mit csináljak? Tömítések cseréje talán? megtudom oldani, vagy szervízbe küldjem? Szeretném én megcsinálni!
(#) vzoltan válasza szabone68 hozzászólására (») Okt 16, 2017 /
 
Szia itt egy oktató videó a Perfecta karbantartásáról:.Perfecta
Ez alapján szerintem el tudod dönteni neki kezdj-e.
Sok sikert!
(#) szabone68 válasza vzoltan hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Köszönöm szépen! Sok mindenben segít az általad küldött videó! Meg tudom oldani!
(#) Rutinka1976 hozzászólása Okt 20, 2017 /
 
Üdv mindenkinek, Van egy Saeco primea cappucino touch gépem és olyat produkál,hogy amikor darálja a kávét,közben tiszta viz csepeg sűrűn folyamatosan a csészébe...mitől lehet ez?
(#) kurtosister hozzászólása Okt 21, 2017 /
 
Sziasztok!
Van e tapasztalatotok Saeco icanto nem kijelzőssel,daráló motor zárlatos lett kicseréltem de a panelelen ha indìtanám csak 80volt feszültség mérhető.Ilyenkor mi szokot elmenni a panelen?
Köszönöm ha tudtok valamit javasolni.
(#) kávészem válasza kurtosister hozzászólására (») Okt 21, 2017 /
 
Szia! Legtöbbször: daráló triac, 4,7 ohm 9w, 1,5 ohm3w, daráló graetz, motoron a folytók. Üdv!
(#) kurtosister válasza kávészem hozzászólására (») Okt 22, 2017 /
 
Akkor talán triac lehet hogy nincs akkora feszültség .Köszönöm a válaszod probálkozom
(#) elektroboy hozzászólása Okt 22, 2017 /
 
Sziasztok!

Használtan vettem egy nagyon szép állapotú Délonghi Magnifica ESAM 4000 et. Majdnem tökéletesen működik, de lassan fűti fel a vízet induláskor (kb5-6 perc) és a kávé is melegnek aligha mondható. Kávé főzőket javítottam már nem egyet, de ennek mi lehet a baja.
(#) Dino71 válasza elektroboy hozzászólására (») Okt 22, 2017 /
 
Talán nem kapja meg a teljes feszültséget a fűtés. Mérjél rá.
(#) kávészem válasza elektroboy hozzászólására (») Okt 23, 2017 /
 
Szia! Valószínű, hogy kétfűtőszáls kazánnal szerelt, de ebből csak egy a jó. Kb30000 forint megoldja... Üdv!
(#) waterbear válasza lanti hozzászólására (») Okt 24, 2017 /
 
Keresd meg az áramlásmérőt, ha szétszedhető szedd szét és takarítsd ki!
(#) waterbear válasza péter71 hozzászólására (») Okt 24, 2017 /
 
Nézd meg a zacctartály és az oldalajtó mikrokapcsolóit, lehet hibásak, vagy valami burkolati elem nem illestkedik rendesen.
(#) waterbear válasza kisskarex hozzászólására (») Okt 24, 2017 /
 
Adj egy email címet és elküldöm a service manualt
(#) Sendi hozzászólása Okt 24, 2017 /
 
Sziasztok.
Van egy Saeco Superautomatica (öreg) kávéfőző. Bekapcsolom, fel nyomja a vizet (szivattyú leáll), START, darál, szivattyú beindul,3-4 mp.-re majd leáll. Kávé nem jön, hibajel: nincs víz. A kávé pogácsa száraz, vagy enyhén nedves. Gőzölni, gőzöl, de szerintem gyengén. A szivattyú nyomása rendben lehet, ha induláskor felnyomja a vizet, és leáll? Nyomáskapcsoló kapcsolja ki? A nyomást ki tudom próbálni?
A nyomáson kívül ugye lehet még dugulás, vagy a víz átfolyó érzékelő nem ad jelet. (ha megfújom a víz csövet forog). Véleményetek?
(#) nikolas válasza vzoltan hozzászólására (») Okt 25, 2017 /
 
Köszi szepen az infot.
Következő: »»   27 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem