Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2767 / 2767
(#) nagym6 hozzászólása Csü, 18:01 / 4
 
Iskolákban tanítanak rengeteg felesleges dolgot, csak a kresz aminek értelme lenne, nincs.
Általánosban igazán kellene tanítani.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 18:10 /
 
A kormány tervezi bevezetni. 12 évesen vizsgáznának. A tanítókról meg egyel több bőrt húznak le.
(#) Moderátor hozzászólása pjg hozzászólására (») Csü, 18:14
 
P.o.l.i.t.i.k.a.m.e.n.t.e.s!
(#) bozsika003 válasza kameleon2 hozzászólására (») Csü, 19:06 /
 
Szia hát igen én dokihoz mentem el és ott monták hogy ezt a papirt vigyem el .
ofotért beCsak azt nem értem hogy mit jelentenek ezek a számok
+1,0 +0,5 100°
+1,5 +0,5 95°
(#) kameleon2 hozzászólása Csü, 19:33 /
 
Sziasztok! Valakinek nincs tippje, hogy mi lehet a g-maillel? reggel óta nem tudok mailt küldeni és fogadni thunderbirdből, pedig semmin nem állítottam. XP-t használok. A hibaüzenet a képen. Azóta frissítettem magát a levelezőt is, de semmi érdemi módosulás. Feljebb vettem a cache méretet is online a webes felületen - szintén semmi. Webes felületről megy csak az imap sz..t be.
(#) kameleon2 válasza bozsika003 hozzászólására (») Csü, 19:36 /
 
Az egyik szemed +1 dioptria, azaz nem rosszul látsz, hanem rövid a kezed. A másik +1,5 dioptria, azaz nem egyformán rossz a két szemed - ergo T...o gazdaságos szemüveget nem tudsz használni, mivel azokban egyforma lencse van. Nekem "szerencsém" van mert mindkettő + 1,5-ös így olcsón megúszom a szemüveget ha elhagyom. Menj el egy bevásárlóközpontba és próbálj fel pár 1-est és pár 1,5-öst (plusszost) egyből látod a különbséget, ha a kezed közel tartod a szemedhez.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Csü, 19:38 /
 
Webes felületen engedélyezve van az IMAP?

Beállítások -> Átirányítás és POP/IMAP

Routeren/tűzfalon nyitva vannak a szükséges portok?
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 20:06 /
 
Igen. Semmihez nem nyúltam, csak egyszerűen elkezdte dobálgatni ezt a hibaüzenetet. Egy dologra tudok még gondolni, hogy a sok spam miatt a bejövő fiókomban már túl sok a levél és emiatt kell gyomlálnom - pedig még szűrőzöm is, de meghaladta az 1000 üzenetet.
(#) kameleon2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Csü, 21:18 /
 
Válasz magamnak. A Thunderbirdben lehet a hiba, mert azt írták ezt is megjavították. Jelentem nem sikerült jól. Pont azokat a hibákat produkálja, aminek a javítását felsorolták.
(#) zolee1209 hozzászólása Csü, 22:15 /
 
A kerékpáros és zebrás témához szólnék hozzá, mint érintett a másik oldalról.

A zebrával kezdem, talán rövidebb. Nálunk (Soltvadkert) több zebra is keresztezi a főutat, a körforgalom minden ágánál is van. Ha gyalogosan várakozom az átkelésre, akár perceket is lehet várni, mire átengednek. Külföldi rendszámos autók nagyobb számban "előzékenyek". Az, hogy a kerékpárral zebrán áthaladni csak úgy lehet, ha tolom, részemről megint kétélű. Elfogadom, betartom. Ugyanakkor már volt majdnem bukfenc abból, hogy a zebrához közeledtem, készültem leszállni. Mivel majd úgyis megállok, éppen jobbra néztem, addig odaért egy kocsi balról, aki megállt nekem. Hirtelen nem tudtam, hogy hogy jutok át hamarabb, ha már megálltak nekem. Leszállok, vagy gyors visszapattanok rá...
Két hónapot szegeden töltöttem, ott a zebránál nem kellett jóformán semmit várakozni. Az autók is olyan tempóval közelítették meg az átkelőt, teljesen más volt a közlekedési stílus az itthonihoz képest.
Azzal egyetértek, hogy a KRESZ oktatását minél hamarabb kellene kezdeni. Bringásként is látom, hogy sok kergebirka kétkerekű van az úton, nekem is sokszor fejtörést okozva. Ugyanakkor helyi viszonylatban azt tapasztalom, hogy az, aki autóban ül, magasról tesz a többi közlekedési formára.

Facebook link
Remélem így is meg tudjátok nézni és nem kell idemásolni a képet és a posztot.
Előző munkahelyem okán több évig jártam ezen az útvonalon, ha lett volna kis fedélzeti kamerám, egy pár perces video- montázst összeállíthattam volna a történtekből.
Ez egy kereszteződéssel visszább, a buszmegálló utcájában történt. Én felkerültem a motorháztetőre, a bringa meg a kerék alá. Facebook link
Elsőbbség adás táblát kap a kocsi csak féket nem, majd a "koccanás" után megkérdezi a sofőr, hogy honnan jöttem?! Mondtam, innen jobbról, a kijelölt kerékpárúton... Google maps link
Kérdezem, ha egy kereszteződésbe nem látok be és emellett elsőbbséget is kell(ene) adnom, akkor az a megoldás, hogy akkora tempóval beugrok oda, amivel az autóknak majd éppen meg tudok állni?

Jó ideje már annak is, hogy azokat a helyeket, ahol az autós keresztezi a bringautat, az aszfaltot pirossal átfestették. Én örültem neki, bár gyakorlati hasznát nem láttam, ugyanúgy tojtak az autósok a figyelemre, vagy azon felül a KRESZ-re.

Azt sem értem, miért esik nehezére egy autósnak megfelelő távolságot tartania, mikor elhalad mellettem. Az előző munkahely kapcsán volt, hogy 200 méter körüli távot az autó úton kellett megtennem, és az nem is a forgalmasabbik. Meglehetősen kellemes érzés, mikor +90km/h-val elszáguldanak melletted alig fél méterre. A jobbra tartást igyekszel betartani, mert ha nem, akkor is a bringás a hülye. Így megyek az út rojtos szélén, ami megint biztonságos...
(#) nagym6 válasza zolee1209 hozzászólására (») Csü, 22:32 /
 
Az autósok között is vannak bangák bőven. Én mindkettő vagyok -bicós, autós- már sokszor elütöttek volna autósok, miközben szabályosan megyek bicóval. Ahol autóúttal kereszteződik a bicikliút, mindig lelassítva figyelve megyek, hogy autós megadja-e elsőbbségemet. Ha nem, akkor meg tudok állni. És sokszor van ilyen.
A biciklisek viszont szeretnek villámgyorsan a kereszteződésbe berepeszteni, autósnak ideje sincs fékezni. Nálunk a zebrán szoktak váratlanul feltűnni begyorsított tekeréssel, akkor én is lesek, ez meg honnan került ide.
A hozzászólás módosítva: Csü, 22:38
(#) zolee1209 válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 23:19 /
 
Igen, a kereszteződéseket én is lassítva közelítem meg, pont az ilyen helyzetek miatt. Ugyanakkor zavar, hogy más nemtörődömsége miatt kell majd' gyalogtempóra lassítanom azért, hogy egy darabban átérjek ott, ahol elvileg elsőbbségem van. (Tudom, csak akkor van, ha megadják...)

Bővebben: Link
A pékség előtti füves placcnál pár éve sövény van, takarja a bringautat. Ott is nekem kell a főútra figyelnem, lesz-e balra kanyarodó, mert zömében akkora sebességgel kanyarodnak le, hogy nem tudnak megállni, ha odaérek a kereszteződésbe. Így inkább lassítok annyira, hogy elmenjenek előttem. Néha intenek, hogy mehetek. Pedig ott is kint van az elsőbbségadás tábla.
Idézet:
„A biciklisek viszont szeretnek villámgyorsan a kereszteződésbe berepeszteni, autósnak ideje sincs fékezni.”

Van jogosítványom, igaz nagyon keveset vezettem, mert (még) nincs saját kocsim. Nem tagadom, az autós számára is lehet idegesítő, ha hirtelen elsuhan előtte egy kétkerekű. Ugyanakkor úgy tudom, hogy a kereszteződést olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy adott esetben az elsőbbségadási kötelezettségnek eleget tudjunk tenni. Ha egyes alapjárat kell hozzá, akkor az. És úgy gondolom, az autósnak nem kellene számítania, hogy az elsőbbséget melyik közlekedési formának kellene megadnia.
A városból kifelé tekerve van olyan, hogy nekem van kint az elsőbbségadás tábla az autó javára.

Az utolsó mondatod megértem, én sem reckírozom, hogy autó alá kerüljek.
(#) nagym6 válasza zolee1209 hozzászólására (») 0:01 /
 
Idézet:
„Ugyanakkor zavar, hogy más nemtörődömsége miatt kell majd' gyalogtempóra lassítanom azért, hogy egy darabban átérjek ott, ahol elvileg elsőbbségem van.”
Sajnos ez van. Kb. 5-ből 1 esetben nem kapom meg elsőbbségemet, elütnének. Kénytelen vagyok úgy biciklizni, mintha sehol sem lenne elsőbbségem.
Idézet:
„Ugyanakkor úgy tudom, hogy a kereszteződést olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy adott esetben az elsőbbségadási kötelezettségnek eleget tudjunk tenni.”
Én úgy látom, sok autós nem tudja, hogy helyenként a biciklisnek is lehet elsőbbsége.
Most a biciklisek szemszögéből beszélgettünk, de sajnos a bicósok jó része abszolút szabályt nem ismerve megy össze vissza árkon bokron körforgalmon kereszteződésen keresztül. Beidegződése, hogy eddig megúszta, ezután is mindenki tud vigyázni rá. Nem rád értve mondom, általánosságban.
Következő: »»   2767 / 2767
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Júl, 21. Pé
6:38:57
Jelenleg 128 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu