Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2800 / 2800
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») 18:30 /
 
Idézet:
„Szerintem azért a pár byte-ért kicsit irreálisan magas ez az összeg.”
Ha ennyiért megveszik az emberek, miért adnák olcsóbban?
(#) granpa válasza Petyaa hozzászólására (») 19:00 /
 
Nem tiszta dolgok ezek. A minap bementem "igazoltatni" a kártyámat, s egy tapétát láttam a hátsó falon: beszélhet 19 Ft-ért! Kérdem a szolgálatost: ez valami csókosoknak (előfizetős, egyéb hátrányos)? Nem, akárkinek (kártyafüggetlennek is). Akkor miért nincs kinn; mármint széles körben? A cégnek nem érdeke; aki meglátja, megkapja, a többi meg beszélhet ~50 ft-ért/perc (mint én is addig!). 10" alatt nekem is belőtte. Erről, ennyit.
(#) pucuka válasza Norberto hozzászólására (») 19:15 /
 
Minden bázisállomáson van egy (vagy több) olyan csatorna, amelyiken a mobiltelefonok "lógnak", hogy el lehessen azokat érni, ha hívják. Ezen a csatornán megy az "adminisztráció" is. Ezek a hálózat működéséhez szükséges kommunikáción túl eléggé kihasználatlanok voltak, és erre a kapacitásra szervezték rá az SMS szolgáltatást, eleinte szinte ingyen. Aztán az emberek igencsak rászoktak, és már SMS üzenetek továbbítására rendes csatornákat is igénybe kellett venni. Innen a "túlzott" árazás.
Egy értekezleten talán a megbeszélendő témával kéne foglalkozni, és nem csetelni SMS -ben.
Talán egyetlen igazi haszna, hogy kikapcsolt telefonra is lehet küldeni, ha bekapcsolod az érvényességi időn belül, megjelenik az üzenet.
(#) pucuka válasza granpa hozzászólására (») 19:20 /
 
Vannak díjcsomagok, melyek közül választhatsz. A 19 Ft -os percdíj valószínűleg valami magas előfizetési díjhoz tartozó csomagban van.
Érdemes lenne számolni, díjcsomagok között válogatni. Nem egyszerű dolog, de nem lehetetlen.
(#) pjg válasza pucuka hozzászólására (») 19:25 /
 
A voda ma megint lekapott vagy 150 ft-ot. Semmiért.
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») 19:31 /
 
Kérdezd már meg, hogy miért is?
Nem lehet, hogy háttérben mobil adatforgalmad van? kapcsold ki.
Frissítés vagy navigáció (forgalom változás) időjárás info megy?
A hozzászólás módosítva: 19:32
(#) Petyaa válasza pucuka hozzászólására (») 19:34 /
 
SMS-t küldeni azért szoktam, mert vagy tudom hogy dolgozik és úgysem venné fel, vagy eleve a telefonja csak le van téve valahova a házban ő pedig házon kívül van stb.
(#) bbb válasza pucuka hozzászólására (») 19:34 /
 
Én a t-nél vagyok, ott a Most! opciót kellett hozzá bekapcsolni (ingyen, külön havi díj nélkül), s az eleinte márciusig tartó időszak még mindig tart ugyan annyiért. Így hálózaton belül 9Ft a percdíj és az sms is, azon kívül meg talán 19Ft - mindezt Dominó kártyával!
(#) bbb válasza pjg hozzászólására (») 19:36 /
 
Én amikor ilyen történt, hívtam fel a t számát, hogy ez meg mi a szösz? Kiderült, hogy kérés nélkül bekapcsolták az adatforgalmat, én meg azonnal kértem, hogy kapcsolják ki. Azóta rendben vagyunk egymással
(#) Petyaa válasza Norberto hozzászólására (») 19:40 /
 
Ha van is okostelefonja / és akár mobilnet is rajta, van egy réteg aki nincs fent közösségi oldalakon és nem tölt le egyéb viber stb programokat. Vagy mert nem tud róla vagy mert nem is érdekli, de inkább mindkettő.

Így valóban az sms ilyenkor a legjobb de lassan már ott tartunk hogy morze hívásokat kell előző nap megbeszélni. 2 nem fogadott hívás =nem kell menni a gyerekért. 3 nem fogadott hívás = én megyek a gyerekért
(#) Petyaa válasza bbb hozzászólására (») 19:42 /
 
De mi az hogy kérés nélkül bekapcsolták? Lehet 20ezer emberből csak 100 reklamál a többi csak legyint a t meg bevesz 3 milliót a semmiért....
(#) Petyaa válasza granpa hozzászólására (») 19:45 /
 
A Telenornál is van olyan opció a my menüben, hogy 3db 20-as számot 20ft / perc áron hívhatok bármikor. Persze ezt sem reklámozzák sehol.

De ami még ettől is rosszabb a perc alapú számlázás....Hol van már a Westel féle 3 másodperc ingyenes opció....
(#) pjg válasza pucuka hozzászólására (») 19:48 /
 
semmi. minden ki van kapcsolva. Ha bejön egy hívás, akkor is leveszi a sápot. Ha elfogy a feltöltés jön a búcsú.
(#) bbb válasza Petyaa hozzászólására (») 20:14 /
 
Ez a kérés nélkül bekapcsolták dolog az okostelefonok elterjedésekor volt, s én kb. 3 éve kapcsoltattam ki. Az idő tájt, mivel ők jobban tudják mi kell nekünk, bekapcsolták az adatforgalmat - éppúgy, ahogy a banki napi limitet is kötelezően feltolták önkényesen 150000-re, s neked kérni kellett, ha szeretted volna visszaállítani az előző limited.
Oda kell figyelni rá, hogy a jogalkotók olykor-olykor mit találnak ki "a nép érdekében, mert az nekik jó", s ha nem tetszik amivel az éppen jár, akkor lehet reklamálni és visszakérni az előző beállításokat.
(#) SALáta hozzászólása 20:27 /
 
Nagyon cigányok ezek a szoláltatók. Én az Invitellel vagyok bajba. Otthagyom őket. Az a társaság egy vicc. Ha majd lejár a hűségidő megyünk a T hez. A net múlt héten alig ment, a tv sem. Kb 20 percet nézném de már azt semmert önkényesen elvették a jó csatornákat. Egy barátom külföldön fizet 90 eurót a kommunikációért a családnak. Ehhez jár 1 Tb tárhely , 4 mobil, egy mobiltelefonos "hotspot", 2 tv re mobilos digitális beltéri. A mobilon mindent mindenkor ingyen hív. A szolgáltatójának külön appjai vannak , programjai is amit a diy házi központjába illeszthet. 2 Tv, videótéka, internet,4 mobil. Ha baj van szó nélkül cserélik újra a készüléket. Itthon meg itt tartunk hogy 50 forint egy sms. Nagyon nagy vicc. Rt hez hasonló volt a régi kábeles szolgáltatója. Az előfizetők is tagok voltak szavazati jog nélkül ugyan, igen pozitív egyenleggel adták el az rt-t. Megkapta a tagság után járó díjat a végén. Aztán jött ez az újdonság, a mobilos szolgáltató.
A hozzászólás módosítva: 20:27
(#) pjg válasza SALáta hozzászólására (») 20:31 /
 
Azért kerül ott annyiba, mert itt ennyibe. Már ha T.
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») 20:37 /
 
Ez a T, nem az a T.
Előírják, hogy mit kell teljesíteni, a többi az itteniek dolga.
A hozzászólás módosítva: 20:40
(#) granpa válasza pucuka hozzászólására (») 20:39 /
 
Mondom: mindentől független, nem vagyok előfizető (sosem voltam). Aki tud róla, megkapja, slussz.
Következő: »»   2800 / 2800
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Okt, 17. Kedd
20:41:46
Jelenleg 431 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu