Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2963 / 2963
(#) Ge Lee válasza voodoo hozzászólására (») Kedd, 8:19 /
 
A rétegrend szerkesztővel magad is tudsz számolgatni, méretezni. Ahogy a linkelt oldalakon is írták, minél vastagabb a szigetelés annál jobb, de 20-30cm-nél vastagabbra nincs szükség, 30-35cm-nél többet passzívházakra sem tesznek.
Ha szigeteltél, onnantól már a falazat (amit szigetelési szempontból nyugodtan tekinthetünk hővezető rétegnek) csak az aljzatbeton és a födém (betonkoszorú, akármi) felé fogja tudni elvezetni a lakás melegét, amiket nem tudsz szigetelni.
Éppen ez a téglafal hátránya, és a hiedelmekkel és a nemrég leírtakkal ellentétben a jó hőérzethez nem kell hogy a házban hőtartó, hőtároló tömeg (pl. téglafal) legyen. A legjobb hőérzeted télen a könnyűszerkezetes házban lesz (nyugodtan menj el egybe ha van a közeledben és próbáld ki), ahol a tartó fal maga is szigetelőanyag, hőtároló tömeg csak a járólap meg a cserépkályha van benne.
(#) pjg válasza Ge Lee hozzászólására (») Kedd, 9:26 /
 
Idézet:
„A legjobb hőérzeted télen a könnyűszerkezetes házban lesz”


De nyáron? Agyon kell klímázni.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Kedd, 11:51 /
 
Idézet:
„A legjobb hőérzeted télen a könnyűszerkezetes házban lesz”
A ház adott, abban már nincs variációs lehetőség.
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Kedd, 15:21 /
 
Dehogy kell... Haveroméval szoktam példálózni, nincs benne klíma, még sincs benne meleg nyáron. Nincs téglafala ami nappal átmelegedjen, és adja tovább a hőt éjszaka is.
Ezzel szemben a szigetelt tégla valóban hűt nyáron, sőt, az átmeneti időszakokban jobban is mint kellene. Sok olyat láttam, hogy körberakták nikecellel a téglafalat, aztán 2-3 év elteltével le is szedték róla, mert tavasszal és ősszel is fűteniük kellett, mivel a fal a szigetelés miatt nem tudott kívülről átmelegedni. Így hiába voltak kint 20-25 fokok, bent a házban megfagytak. Volt kollégámnál ugyanez a helyzet, amióta rakott 10 centi nikecellt a házra, azóta a felesége meg a gyerekei tavasszal és ősszel is fáznak a lakásban.
Ennek ellenére megéri a dolog, mert a téli jóval kisebb energiafogyasztás kárpótol érte.
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Kedd, 15:51 /
 
Azért ennél cizelláltabb a helyzet. Mert nagyon nem mindegy a fűtés módja sem. Ha nem radiátor van, hanem felületfűtés, akkor jobb a hőérzet is. Én azt tapasztaltam, hogy szüleim kisméretű tégla háza jobb a hőmegtartó képesség terén. Nagyobb ugyan a hőtehetetlensége is, amikor ki kell fűteni. De jobbnak tűnik, mint a szuper szigetelt porotherm. Az ő falvastagságuk kb 30cm + 4cm hungarocell. Igaz - régi a ház, így nem malterban van a tégla, hanem sárban. Az volt olcsó. Nálam a 38cm Porotherm és a 2cm hungarocell rosszabbnak tűnik. Pedig pont a hőszigetelés miatt döntöttem ennél a típusnál. Gondoltam, ha nekik 34 cm jó, nekem a 40cm még jobb lesz. Hát nem. De akkor még nagyon kezdő voltam az építőiparban. Ma már maradnék az eredeti elképzelésem mellett. Vagy földház, vagy Ytong.
(#) voodoo válasza Ge Lee hozzászólására (») Kedd, 17:11 /
 
Szia.

Ahogy mondod. Nekünk úgy, hogy nincs még egyáltalán fűtés, se extra szigetelés a falon kívül, idálig ha lement 16-17C re amikor hajnalban 4C van kint. Egy kis félig-meddig téliesített könnyűszerkezetes nyaralóban lakom. Tehát csak a falak közt van szigetelőanyag, de a falon kívül semmi nincs. Egyenlőre kap a ház vígaszdíjként 5centi táblásított kőzetgyapotot dryvitként. Villanykazánnal fogok bedurrantani, amit még egyáltalán meg kéne az Öreggel esztergáltatni
remélem holnapra kész lesz már aztán mehet a hegesztés, aztán meglátom.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:14
(#) voodoo válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 17:13 /
 
Szia!
Szalma? Mondjuk a ház régebbi része, kívülről szalma és az van levakolva, az újabbik része pedig csak simán falak közti szigetelés, kívül 18-as pozdorja.
(#) SALáta válasza voodoo hozzászólására (») Kedd, 17:21 /
 
Az én műhelyembe egy kis kályha van. Felújításkor ez fűtötte ki a házunkat. Bőven sok. Jellemzően -10-15 fokban bent pólóba izzadtam a 30 fokba. 10 cm kőzetgyapot, belül osb kívül trapézlemez. Ha bekapcsolom a marót és melegszik a klímája is sokat fűt. Volt hogy a nagy mínuszokba le kellett állnom mert túlmelegedett a masina. Másnap nem nagyon kellett tüzelnem. Az ajtó nyitása azonnali szellőztetéssel ér fel, de ez nem is probléma. Szépen fűteni nem lehet itt .
(#) voodoo válasza SALáta hozzászólására (») Kedd, 17:28 /
 
Tehát Nálad sincs a falon kívül +dryvit réget csak simán ami a falak közt van ? Mert nekem is csak simán 10cm gyapot van a falak közt, + a régebbi nagyobb résznél egy kis szalma szigetelés levakolva.
Nagyon fázós vagyok.
(#) SALáta válasza voodoo hozzászólására (») Kedd, 20:15 /
 
Nincs más csak a gyapot. Szuper. De kicsi a helység. 40 nm könnyebb lenne fűteni. 28-32 fok van télen. De pillanatok alatt ki lehet hűteni, aztán pillanatokon belül felmelegszik. Gyakorlatilag az történik a levegőt fűtöd nem a falat. Az osb meg bár vékony de sokat fog. Gyakorlatilag a 2 réteg közt nincs levegőmozgás. Szellőzés így is van. Az ajtó alatt minimálisan érezni hogy "süt" a hideg.
(#) jani1987 hozzászólása Kedd, 20:40 /
 
Én is haladok az ablak cserével bár fent egy 3 ujjnyi vastag hézag van. A héten kész akarok lenni. Napközbe tanfolyamon vagyok.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 20:45 /
 
De mint látható a purhab megoldja.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Sze, 7:39 /
 
Meg a szélét téglával kihézagoltam.
(#) bbb hozzászólása Csü, 13:42 /
 
Sziasztok!

Egyik ismerősnek a telefonjára minden nap rengeteg SMS jön a +36308000777 számról. A hirado.hu oldalra mutató link van benne a friss cikkjük címével. Rákerestem guglin, hogyan lehetne lemondani, de az nem vezetett eredményre, minden "okos" a 1430-at mondja, hogy hívjam fel. Persze az semmire nem jó, felhívtam őket, de ennyi erővel a szélbe is kiálthattam volna a problémát.
Az se mellékes, hogy "Vanda" fogad, piszok bosszantó robot, amin keresztül igen nehéz élő emberhez jutni. Végül sikerült emberhez, akarom mondani ügyfélszolgálatoshoz jutni, akinek elmondtam, hogy szeretném ezt a vackot kikapcsoltatni, de ők nem látnak összekapcsolt funkciót, s központilag se tudják tiltani.
Az ismerős telefonján nincs lehetőség feketelistázni, de ez a vacak bosszantó marad ettől még. Valakinek van tapasztalata hogyan lehetne ezt kikapcsoltatni?
(#) tbarath válasza bbb hozzászólására (») Csü, 14:08 /
 
A google ide vezetett (link)

++ ez fizetős "szolgáltatás"
A hozzászólás módosítva: Csü, 14:09
(#) bbb válasza tbarath hozzászólására (») Csü, 15:45 /
 
Köszi! Ezt hogyan sikerült megtalálnod, milyen kulcsszavakkal kerestél? S vajon miért nem volt képes a 1430-on a droid megmondani, hogy erről van szó?
(#) tbarath válasza bbb hozzászólására (») Csü, 16:05 / 1
 
Átírtam a számot "magyarra": 30/8000777
Aztán a gugli - a számológépes feature után - első helyen hozta a telekomos linket.
A 1430-on meg ne csodálkozz, egyrészt az általános munkaerőhiány miatt szerintem mindenkit felvesznek lassan oda is, másrészt pedig akkora katyvasz a té szolgáltatáskínálata, hogy lehetne egy Einstein is, lehet akkor se igazodna el rajta...
(#) bbb válasza tbarath hozzászólására (») Csü, 16:41 / 1
 
Már nem sok mindenen szoktam csodálkozni :|
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Csü, 18:12 /
 
Én visszairányítanám a híradó diszpécserének telefonjára. Talán akkor hatásosabb lenne.
Következő: »»   2963 / 2963
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu