Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2789 / 3550
(#) (Felhasználó 116638) válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Ha öreganyámnak töke lett VOLNA, akkor ő lett VOLNA az öregapám.
A volna a semmi barátja.
Ha otthon lettél VOLNA átvehetted VOLNA a csomagod.
Szerintem mazochista vagy,és szereted magad szivatni
Ráadásul a saját butaságod reklámozi egy elektronikai fórumon,.... hát, nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Előttem szólókkal maximálisan egyetértve hozzáteszem, van lehetőség "Pick Pack" pontra kérni, oda akkor mész be a csomagért, amikor ráérsz. Én mindig így kérem.
(#) elektroncso válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Szerintem ezzel menjünk át a Rádió építés kezdetektől a világvevőig c. témába, mert ez itt az OFF-ban nagyon nincs jó helyen. Az első kérdés ami felvetődik, hogy milyen rádiód van. Milyen modulációjú állomásokat tud demodulálni, stb. Elég sok kérdés van, amire válasz kell, mert a kijelölt sávban rengeteg állomás van, de ha pl. a rádiód egy egyszerű egyenesvevő, akkor a legtöbbet észre sem veszed, hogy egyáltalán van. Ha jól számoltam, akkor csak rádióamatőr sávból van 10 az általad jelölt spektrumban, de az ezeken alkalmazott CW, SSB modulációjú állomásokat egy egyenes evővel nem tudod befogni (már persze ha nem visszacsatolt audionról van szó, de annak használata meg tilos előfok nélkül).
Például egy régebbi kiosztás itt van.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Nálunk Ausztriában, ha nem veszed át a csomagot, lerakják egy gyűjtő helyen, és mehetsz érte (tőled nem túl messze, de mégis 15-20perc oda). Egész nap itthon voltunk, és a 10kg-os csomagot pont a házhozszállítás miatt kértem futárral, de se nem csengetett, se nem hívott, csak a cetlit találtam meg. Fel lehet hívni az ügyfélszolgálatot (egyik cégnél drága percdíjas számmal), de ott se akarták másik nap kihozni. Addig veszekedtem vele, hogy azt mondta, majd visszahív. Nem történt meg. Elmentünk személyesen a csomagért... Szomorú tapasztalat... Túl vannak terhelve szegények. Este 7-kor még csomagokat visz ki, és valószínűleg nem én voltam az utolsó. Láttam, amikor a srác becsöngetett, de már kezdte is írni a papírt... Minden elvesztegetett perccel később ér haza. Én semmi pénzért nem csinálnám.
Nekik nem érdekük, hogy megkapd a csomagod, csak az, hogy minél hamarabb vége legyen a napnak...
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
(#) Pafi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 14, 2017 / 2
 
Mi egy értékbecslővel jártunk így legutóbb. Amíg a számla kiküldést intézték, addig tudtak telefonálni többször is, de miután megkapták a pénzt, már képtelenek voltak felhívni, és a házban lakó albérlővel üzentek, hogy még kell nekik az energetikai tanusítvány is. Miért nem egy arra járó idegennek szóltak ennyi erővel? Csak miután a határidő közeledtével rákérdeztünk hogy mi a helyzet akkor árulták el hogy mire várnak.

Magyarországon ez teljesen megszokott. Hogy egy minimális erőfeszítéssel rengeteg fölösleges munkát lehetne megspórolni, az kevés embert érdekel, a mentegetőzésre ennél sokkal több energiát szánnak. Egymás édekeit meg sem próbálják figyelembe venni, sem kitalálni hogy minek milyen következménye lehet.

A "túloldal" (akik más szituációban ugyanígy viselkedik) pedig birka, ha valami már lefutott valahogy, nem szól, csak elkönyveli hogy így járt. Ezért a 100-szor hallott sablon szöveg, hogy "még senki sem panaszkodott" sokszor még igaz is lehet. De úgy látom hogy bármiféle igényt támasztani szolgáltatókkal szemben tényleg elítélendő a többség szemében.

Ugyanakkor árverseny van, és olcsó cég töketleneket tud csak megfizetni. Ennyi pénzért csodálkozni nem szabad hogy nem alkalmazkodnak hozzád, de hogy egy hívásra ne telje belőle, azt elfogadni nem szabad, mert emiatt a borzasztóan pazarló (mások idejét és pénzét pazarló!) hozzáállás miatt (is) vagyunk versenyképtelenek.
(#) nagym6 válasza Pafi hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Idézet:
„Szakszerűen ugye hívnia kellet volna a futárnak”
Írta Zsombor, nem tudjuk ez mit jelent. Alapból nem telefonál, nekem még sosem.
(#) Pafi válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Idézet:
„Alapból nem telefonál”


Ez önmagában is hiba.
(#) nagym6 válasza Pafi hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Jobb lenne, ha telefonálna. Szerintem jócskán túl vannak terhelve, ha 17 óra körül jön a futár, még van valahány címe, reggel pontosan nem tudom, kb. 6 körül kezd. Ilyen terhelés mellet már nincs normális munka. Ez a cég produkciója. Ha mindenkinek telefonál, plussz egy óra munkaidő.
Zsombor a futár embert szidta.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
(#) Remci válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Hát azért ez szerintem nem egészen így van. Ugyanis ha meg van adva a kuncsaft elérhetősége, akkor az a minimum hogy ha nem talál otthon senkit, akkor felhívja. Ilyenkor általában van egy megbízott, aki átveszi helyette. Ez felénk legalábbis így megy. Sőt engem például mielőtt ide ér, mindig felhív hogy jön és ha nem vagyok otthon, akkor adok neki egy másik címet és ott leadja. Sokféle futár hozott már nekem csomagot és mind telefonált, mielőtt ide ért. Ja és előző nap küldenek egy SMS-t hogy másnap mikor várhatom.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Embere meg cége válogatja, nekem 10 esetből 9-szer telefonál, mivel tudja hogy olyan időpontban jön (munkaidőben), amikor az emberek általában nincsenek otthon. Mondjuk utóbbi nem igaz, mert majd minden háztartásban van otthon valaki, illetve ha körbenézünk a nagyvárosokban munkaidőben, akkor azt látjuk, hogy hömpölyög az embertömeg. Akik vagy nem dolgoznak, vagy épp a fene tudja mit csinálnak.
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Idézet:
„előző nap küldenek egy SMS-t hogy másnap mikor várhatom.”

Egyik futárcég küld, mindig 7-10 közöttit ír, és valójában mindig 11-17 között jön.
(#) Ge Lee válasza Remci hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Mint írtam, engem is szinte mindig felhívnak. A mikor-os sms-sel meg email-lel nem sokra mész, amikor odaírja hogy 8 és 18 között fog jönni. De volt már olyan is hogy épp muszáj volt elmennem ügyet intézni, hívott, elmondta hogy épp hol van, én is, és találkoztunk valahol.
(#) Remci válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Akkor én különleges eset lehetek, mert hozzám még mindig abban az időben érkeztek amikorra írták
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Minden cégnek illetve sofőrnek van egy menetrendje, így míg az egyik a reggeli órákban jön, addig a másik 16 óra körül. Meg az sem mindegy hogy hoz vagy visz valamit, mert akkor is módosul az időpont. Az tény hogy nincsenek elkényeztetve, meg túlfizetve sem.
Ráadásul vidéken olyan a helyzet, hogy 2-3 megye cuccát szedik össze és viszik egy gyűjtőbe, majd onnan este 6 után Pestre, ott elosztják, és viszik másnap a címre. Tehát ha mondjuk A és B közt van 30km, akkor nem viszik A-ból B-be, hanem A-ból a gyűjtőbe, onnan Pestre, majd másnap B-be.
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Esetleg kisebb terhelésű terület, mifelénk pedig zsúfolt lehet.
(#) Remci válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Lehet, erre nem tudok mit mondani.
(#) Gabó hozzászólása Szept 14, 2017 / 1
 
Komolyan nem értem a mai társadalmat. Annyira látszik a technológiai elbutulás, hogy már a keresőt se használják az emberek. Persze tisztelet a kivételnek, de sajnos ők is fogynak. Ha van egy kérdésünk, miért nem nézünk előbb szét az előző hozzászólások közt, vagy esetleg gugli? Miért kell rögtön beírni ugyan azt a kérdést ami 1-2-3-4 hozzászólással előtte meg lett válaszolva? Ez a dolog kezd már ide is bejönni sajnos...
(#) Bakman válasza Gabó hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Amióta létezik az a fogalom, hogy fórum, ez mindig is így volt. "Pár" éve látogatok néhány ilyet (még betárcsázós modemmel kezdtem), mindenhol ez van, évek óta. Viszont, színvonalban messze vezet a hobbielektronika.hu, ezt pedig becsüld meg még akkor is, ha néha idegesít egy-két dolog.

Vannak, akiket idegesít, hogy a kérdés már számtalanszor ki lett tárgyalva, vannak, akiket nem. Ez ilyen, nem vagyunk egyformák. Újszülöttek lesznek, nekik pedig minden vicc új.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
(#) bbb válasza Gabó hozzászólására (») Szept 14, 2017 / 1
 
Ugyan azért, amiért az értelmező olvasás se megy. Viszont csak csínján a többiek bántásával, mert a végén valaki magára veszi és sértődöttségében hívja a moderátorokat! Legalábbis, mikor legutóbb megjegyeztem, hogy funkcionális diszlexiában szenvednek itt páran (elolvassa ő, ami ide van írva, csak két mondatot már nem tud együtt értelmezni), akkor a hozzászólásom pillanatokon belül moderálva lett.
(#) Gabó válasza Bakman hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Az ok, hogy létezik, de egyre rosszabb... Míg akkoriba az arány 20-80% volt, ez szerintem mára 70-30%. Jó esetbe. Nem azt várom el, hogy olvasson át 200 oldalt, de azért 1-2 oldalt visszamenőleg átfutni, szerintem nem nagy idő.
De ugyan ez a volt fiatalok VS mostani fiatalok. Akkoriban is voltak trehány nemtörődöm gyerekek, de mennyi?? Egy évfolyam kb 5% mostanra mennyi?? 50% ? És nem kell sokat visszagondolni, elég az utolsó 15-20év :/ És ez csak romlik...
bbb: Pont ezt mondom. Egyszerűen az elbutulás fele megy a világ. De erre megint csak ezt tudom mondani, "tisztelet a kivételnek, de sajnos ők is fogynak".
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
(#) Bakman válasza Gabó hozzászólására (») Szept 14, 2017 / 1
 
Az "ezek a mai fiatalok" c. mondatok több ezer évesek, annó minket is így jellemeztek. Változnak az idők, változnak az emberek. Aki ügyesebb, könnyebben boldogul, boldogabb lehet. Tanulj meg legyinteni az ilyenre, ha van türelmed válaszolj neki, igazítsd útba. Hidd el, neked is jobb lesz, bármelyiket is választod.
(#) granpa hozzászólása Szept 14, 2017 /
 
Szevasztok!
Az mitől van, hogy tegnapról mára megfordult a sorrend, a hozzászólás-felsorolásnál. A témákban most is utolsó van legalul a lapon, de a témáknál az utolsó van felül. Bizony Isten, nem nyúltam semmihez, nem nyomtam meg semmilyen billentyűt! Ahogy bekapcsoltam a gépet, ez fogadott.
(#) Frankye válasza granpa hozzászólására (») Szept 15, 2017 /
 
Az okot nem tudom, de a megoldás:
Saját menü (jobb oldalt; 1.jpg), Beállítások menüpont, majd az alján a "Fórum sorrend" (2.jpg)a Neked megfelelőre állít.

2.jpg

1.jpg
   
(#) granpa válasza Frankye hozzászólására (») Szept 15, 2017 /
 
Köszönöm!
(#) gkari hozzászólása Szept 15, 2017 /
 
Tegnap a cégnél az egyik gépen (Win7) a levelező (MSOutluk) indításánál a feliratok egy része (pl. ma, tegnap stb.) ékes dán nyelven jelent meg (t-...). Vírusra gyanakodtam, de az AVAST semit sem talált. Egyébként a fogadás, küldés működött. Egy partner valamit kért emailban, ugyanaz a szolgáltatója, és Ő is ugyanezt észlelte! Próbáltam valami nyelvi beállítást keresni, de nem találtam semmi erre vonatkozó opciót. A benti (vezetékes) hálózaton lévő másik gépen Win10 van, azon ez a jelenség nem történt. Vajon mi lehetett?
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza gkari hozzászólására (») Szept 16, 2017 /
 
Küldtek pár win7 frissitést, és köztük egy outlook frissitést is ami elrontotta a magyar outlookot ,
Startmenü_minden program _windows update_view update history. Itt megkeresed a listából az Outlook frissitést és ki kell törölni , egy van a szept. 13. dátummal és minden rendbe jön , Én is így jártam és ezt tettem , minden jó lett újrainditáskor. Menj át a "Számitogép,de mi a hiba" oldalra, én is onnan kaptam a megoldást.
(#) gkari válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Szept 16, 2017 /
 
Köszönöm, valóban ez volt, már javítva van!!
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 16, 2017 /
 
A futár jelen esetben MPL és ők hívnak, ha senkit se találnak ott... Amúgy tegnap egy kemény telefonos "szájkarate" után végre meghozta a csomagomat a futár, a háromnegyedét már össze is raktam...
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 16, 2017 /
 
Na és mi lesz belőle?
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 17, 2017 /
 
A Magyar Posta engem is hív telefonon, más cég nem. Futár alatt én a postán kívüli cégeket értettem.
Következő: »»   2789 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem