Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2791 / 3550
(#) Pafi válasza Qju hozzászólására (») Szept 21, 2017 / 1
 
Attól még hogy valakinek felforr a vére valamitől, egyáltalán nem biztos hogy moderálni kell. Lehet hogy az olvasóban van a hiba. Sokkal jobb lenne ha higgadtan lehetne dönteni arról hogy mi elfogadható és mi nem. Sokan élnek vissza a moderációval, akár jelentgetés akár szándékos provokáció útján...
(#) Qju hozzászólása Szept 21, 2017 / 2
 
Részemről legtöbbször a képernyőről lelógó linkek miatt szoktam izgulni. Akkor is inkább csak akkor ha egyébbként élő vagy hasznosnak vélt tartalmat oszt meg.

A vérlázítás akkor játszik nálam amikor as M$ cheat vagy IRC szinvonalát sem elérő. néhány betűnyi vakkantásokkal van tele, az amúgy szinvonalas szakmai topik.
(#) nagym6 válasza Pafi hozzászólására (») Szept 21, 2017 / 2
 
Gondolom a moderátor is a tartalom alapján dönt eltávolítás, vagy marad között. De ha van is hiba ebben a döntésben, belefér, hibátlan világ úgy sem lesz. Nekem töröltek már sok hozzászólásomat, valami oka mindig volt.
(#) Sanyesz5 válasza Topi hozzászólására (») Szept 21, 2017 /
 
Szia Topi!

A dolog amiért feltettem a kérdést a következő lenne, gondom akadt egy itt közzétett kapcsolással de fórum nem igazán van róla, fél órát vakaróztam hová tegyem fel a kérdésemet hogy olyan ember lássa aki már megépítette.
Sok cikk van, miután valaki megír egy cikket nem lehetne megoldani hogy automatikusan nyílna hozzá egy fórum is?
Így ki lehetne tárgyalni mindent ami vele kapcsolatos, a cikket, az építést stb, és ha valakinek gondja akad akkor tud hol kérdezni.
(#) Topi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 21, 2017 /
 
Nem az első, hogy ez felmerül. Anno tartottunk is kikérdezést a szerzők között, hogy mit szólnának hozzá. Általánosságban elmondható, hogy a szerzők nem tudják vállalni, hogy a cikk után folyamatos supportot nyújtanak fórum topikban. Illetve az sem azonnali, hogy tudjon segíteni más (nem a cikk szerzője) a cikkel kapcsolatban.
(#) Sanyesz5 válasza Topi hozzászólására (») Szept 21, 2017 /
 
Szerintem már az nagy segítség lenne hogy akik megépítik az adott dolgot egymásnak is tudnak segíteni, nem kell vadászni fél napot hol is kérdezzen.
(#) kameleon2 válasza jdani hozzászólására (») Szept 21, 2017 /
 
A legjobb szigetelő a levegő. Van kérdésed? Amúgy nem mindegy, hogy mi ellen akarsz szigetelni. Mert ha hang ellen - akkor jó a szigetelés. Hő ellen az a legjobb, ha a gipszkarton és a mennyezet közé rekedt levegő szigetel. Ha túl vastag a belső szigetelésed, akkor azzal inkább az lesz a baj, hogy nem mindegy, mi van a mennyezet túloldalán. Ha ugyanis vékonyabb a túlsó szigetelés, akkor belül erőteljesen párásodni fog a harmatképződés miatt. Az épületeket sem bentről szigetelik éppen ezen okokból. Vagy ha igen, a belső szigetelés mindig vékonyabb kell legyen, mint a külső. Ma már sok helyen elérhető hőkamera. Az sok mindent elárul.
(#) Frankye válasza Qju hozzászólására (») Szept 22, 2017 / 1
 
A moderátorok - remélem, mindannyiunk nevében írhatom - nem tekintik "vegzálásnak" a moderáció-kérést, sokkal inkább segítő szándékkal kapjuk azokat. Természetesen (mert ez nem egy tökéletes világ) előfordul néha egy-egy olyan is, ami túlzás. Ezeket figyelmen kívül hagyjuk, de ez elég ritka. Döntő többségében valóban olyan moderáció-kérést kapunk, amely jogos. Lévén, hogy a témák száma olyan nagy, nem is beszélve a hozzászólásokéról, hogy azt képtelenség néhány embernek folyamatosan átolvasni, így mindenképpen hasznos, ha segítetek nekünk.
Ami valóban "kiveri a biztosítékot" nálunk is, az a chat-szerű hozzászólás, a nagybetű-váltó és a szóköz használatának (szándékolt?) elhagyása, valamint a helyesírási szabályok nagymérvű figyelmen kívül hagyása.
A régiek között csak akkor szoktunk moderálni, ha pl. egy link már nem él, vagy rossz helyre mutat, illetve ha hibásan írták be (LINK gomb használata nélkül), továbbá, ha értelemzavaró hiba van benne.
(#) pjg hozzászólása Szept 22, 2017 /
 
(#) Petyaa válasza pjg hozzászólására (») Szept 22, 2017 /
 
Ezt még Marty McFly is megirigyelné GigaWatt kategória
(#) jdani válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Mondjuk a nyilászárók úgy vannak betéve ahogy írod, nikecellel...
Nemtudom függ e ettől valami, de az egész házba padlófűtés van. A ház jelenleg nincs szigetelve. A plafon és az álmennyezet között kb 15 centi van. Mit ajánlotok akkor, mit tegyek?
(#) Kovidivi válasza jdani hozzászólására (») Szept 23, 2017 / 1
 
Ha saját tulajdonról van szó, akkor megfontolandó a felújítás, hőszigetelés mindenhova kívül. A plafon fölötti részt másodlagosnak tekinteném. Nyílászárókat beállítani, hogy rendesen, légmentesen zárjanak.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2017
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Idézet:
„plafon fölötti részt másodlagosnak tekinteném”

Nem tudom, de nekem azt mondták hozzáértők, hogy a plafonon megy el a meleg kb. 70%-a, a többi az oldalfalakon.
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Idézet:
„A ház jelenleg nincs szigetelve.”

Szigeteld le oldalt is, és felül is.
Alul ne, mert az utólagosan macerás

De mi a kérdés
(#) jdani válasza Gafly hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Álmennyezet lesz. Az álmennyezet és a plafon között később nem tudom leszigetelni. Azért kérdem hogy most tegyem, vagy felesleges.
Kívülről most nincs pénzem leszigetelni, az később lesz csak. De az álmennyezet felett nem lehet később, csak akkor amikor készül az álmennyezet.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Ez így igaz, de plafonból általában kevesebb van, mint oldalfalból és padlóból együtt . Jó, padlót rendesen szigetelni valóban problémás.pa
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2017
(#) Kovidivi válasza jdani hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
A teherhordó plafont belülről nem olyan jó leszigetelni. Gondolj bele, hogy fog csatlakozni az oldalafalon levő szigeteléshez? Vagy raksz a födém tetejére is? Akkor duplán lesz szigetelve a plafon, kívül és belül, amiből a belső jobb lenne, ha inkább kint lenne (még nagyobb vastagság). Arról nem is beszélve, hogy csökkented a helyiség hőtároló kapacitását. A födém tetején pedig később is tudsz szigetelni.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2017
(#) Gafly válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Párazáró réteg hova?
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Majd megmondja az, aki a helyszínen felméri a munkát.
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Ez a párazárás egyébként sem egy egyszerű témakör. Szellőzni is kellene a szerkezetnek, de nem szabad a párának lecsapódnia. Egy már meglévő épületnél még nehezebb jó megoldást találni. A kivitelező/tervező szerintem annyira nem szán rá nagy figyelmet, mert ha rossz megoldást választottak, csak sok idő múlva jelentkezik a hiba. Ha két szakembert megkérdezel erről, lehet pont ellentéteset válaszolnak...
Ha érdekel a téma, Gábor László Épületszerkezettan könyvét ajánlom, jó dolgok vannak benne.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2017
(#) Gafly válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 23, 2017 /
 
Nagyon sok buta megoldással és tévhittel találkoztam már.
Azért "trollkodom" (hátha segít gondolkodni másoknak).
Téma engem (már nem) érint, meg nem is értek hozzá.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jdani hozzászólására (») Szept 24, 2017 / 1
 
Szerintem jobban jársz, ha a födémet hőszigeteled a padláson.
Egyrészt egyszerűbb, másrészt a födém mint hőtároló elem fog funkcionálni.
Kőzetgyapot táblákkal könnyen, gyorsan megoldható.
Párazáró fólia kell még, meg pár osb lap, ha szeretnél rajt "közlekedő utakat" kialakítani.
Sokan csak a széleken raknak kőzetgyapotot, a rágcsálók miatt, a többi már hungarocell, amire osb lapokat fektetnek, így a padlás is "járható" marad.
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Szerintem is. Ott megy el a meleg kb. 70%-a, viszont olcsó, egyszerű kivitelezésű a falak szigeteléséhez képest. Födém szigetelés kis költség sok hőmentés, falak nagy költség, kevés hőmentés.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2017
(#) (Felhasználó 116638) válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Most beszéltem egy ismerősömmel, ha esetleg könnyűfödémed van,(Erről nem esett szó hogy milyen, régi betontálcás, béléselemes, vagy milyen?)
létezik olyan "szendvicspanel"hogy két vékony osb lap közt hungarocell, padlás hőszigetelésre elsőrangú.
(#) jdani válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Mindenki tudja hogy készül az állmennyezet. Akkor azt is tudjuk, hogy nem a legjobb ha a padláson járunk. Mozog a födém, az álmennyezet összeillesztések megrepedhetnek. Hogy oldhathán meg a padot úgy, hogy azon nyugodtan lehessen járni? (nem padlásszoba)
Keresztbe a szobákon gerendát? (piros)
Merthát a szigetelésre tett OSB lapon nemigen lehet járni..

h.JPG
    
(#) Kovidivi válasza jdani hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Nincs beton réteg a födémelemeken? Mi az, hogy reped meg mozog? Annak egy fix dolognak kell lennie. Ha reped, ott mozog a levegő is, viszi ki a hőt.
Egyébként erről a témáról úgy beszélgetni, hogy se egy fotó, se semmi információ nincs (milyen födém), nem túl szórakoztató.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2017
(#) (Felhasználó 116638) válasza jdani hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Még mindig nem adsz infót....milyen födémről van szó.
Nem szeretnék feltételezésekbe belemenni....
(#) bbb hozzászólása Szept 24, 2017 /
 
Sziasztok!

Tudom, hogy ez bicskanyitogató téma lesz, de érdekelne a ti véleményetek is. Mostanában nagyon durván megy le a színvonal és első hozzászólásokként is olyan beírások születnek, amikhez kódfejtőnek kell lenni, hogy értelmezni tudjuk. A helyesírás tendál a nullához, a mondatok között hely nincs kihagyva, az egész gyönyörűen kisbetűvel írva, ...
Nagyon örülnék neki, ha a mostani regisztrációs rendszer egy kis pipácskája megváltozna az "elolvastam a használati feltételeket" mondatról egy komolyabb kvízre, amit ha helyesen tölt ki a regisztráló, akkor tud csak egyáltalán bejutni.
Példának okáért a fiatbravo.hu oldalon ezt bevezették és utána kicsit normalizálódott a helyzet.
(#) snapscan válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Ez így ebben az egyszerűsített formában nem igaz! Ha csak a födémet szigeteled, a falakat nem, attól még nem fogtad meg a "meleg kb. 70%-át"...
(#) jdani válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 24, 2017 /
 
Nem én építettem a házat, nem tudom mi és hogy van a plafon és a pad között. Ha a padra megyek, és a szoba közepére állok, és ugrok egy picit a sarkamra, érzem hogy reng utána egy picit.
Léc - gerenda - léc gondolom. A padfeljárónál egy helyen be is látni.
A pad le van betonozva, de ez olyan porló anyag, szöggel simán belekarcolok.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2017
Következő: »»   2791 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem