Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Időkapcsoló
 
Témaindító: vari11, idő: Nov 20, 2007
Lapozás: OK   9 / 9
(#) zolimailbox hozzászólása Márc 3, 2016 /
 
Sziasztok.

A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy Elko SHT-1/2 típusú digitális kétcsatornás sinre szerelhető idő kapcsolót. A hozzáadott kapcsolási rajz szerint bekötöttem, áramalá helyeztem és megjelent a képernyő rajta a számokkal és jelzésekkel. A leírást követve be is állítottam mindent. Kipróbálva hogy is működik egy rövid időzítesre álítottam. Majd azt tapasztaltam, hogy a kapcsolt csatornán nincsen semmilyen feszültség. Majd kipróbáltam a kézi vezérlést is és igy sem továbbított áramot a csatornákhoz. Tudna nekem segíteni valaki aki már sikeresen telepített ilyen eszközt? Előre is köszönöm. További szép napot mindenkinek.
(#) proli007 válasza zolimailbox hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Hello! Nem ismerem a készülékedet, de ilyen áramkörök általában nem adnak ki feszültséget, hanem csak egy független kontaktust. Amit aztán oda köthetsz, ahova szeretnéd. Mint ahogy egy villanykapcsoló két pontját is..
(#) zolimailbox válasza proli007 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Nagyon szépen köszönöm.
(#) ordas52 hozzászólása Jún 12, 2017 /
 
Szia proli007!
fgabor87 típusú időkapcsolóm van, ugyanúgy zener probléma adódott áramszünet miatt. Az lenne a kérdésem, hogy milyen zenert vegyek BZX85 C47, azaz 4,7 volt 1 watt?
Az időkapcsoló gyártója Silver Chrest.

Köszi
(#) proli007 válasza ordas52 hozzászólására (») Jún 12, 2017 /
 
Hello! Ez a zéner jó lesz bele, de a C47 az 47V-os, nem 4,7V. De mivel a relé 48V-os (de ellenőrizd le hogy tényleg az van-e benne) így a zénerből is 47V-os kell bele.
(#) Bakman hozzászólása Jan 12, 2018 /
 
Nagyot!

Kérésre készítettem egy programozható időkapcsolót. Nyolc kimenet, egy kimenethez 20 program tartozik. Kézi vezérléssel is működtethetőek a kimenetek. Perpillanat erősen prototípus állapotban van a dolog. Amiért írok, pusztán felmérés. Mást is érdekelhet egy ilyen? Ha igen, készítek egy cikket miután a tesztelések lezajlottak és tudok írásra is időt fordítani.
(#) lelkes amatőr válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2018 /
 
Ha összejönne annyi érdeklődő, hogy értelmes áron kijönne hozzá a nyáklemez akkor engem érdekelne a dolog. Tudom, kényelmes megoldás más tudását felhasználni, de sajnos az ilyen PIC-es témában nagyon buta vagyok, viszont mindig is szerettem volna egy hasonlót.
Régen csináltam TMS1122-vel négy csatornásat ami azóta sajnos elhalálozott.
(#) Bakman válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 12, 2018 /
 
Félreérted. Én maximum cikket írok, NYÁK készítést nem vállalok.
(#) lelkes amatőr válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2018 /
 
Gondoltam, ha legalább 10-en összejönnénk, érdemes lenne Távol-Keletről rendelni hozzá nyákot.
Következő: »»   9 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu