Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   229 / 229
(#) andras99 hozzászólása Máj 7, 2018 /
 
Üdvözletem!

Thomannos MCT 8 csoportkábelt használ(t) itt valaki?
Tervezek beruházni egyre, azt hallottam ennyi pénzért nem olyan rossz, viszont a stagebox oldali csatlakozókat mindenképp érdemes cserélni jobb minőségűre. Ehhez kapcsolódik a kérdésem: szabvány D házas XLR-ek vannak beépítve? Mert akkor jó bele a normál Neutrik, egyúttal azokat is megvenném hozzá.
(#) ozpecs válasza andras99 hozzászólására (») Máj 7, 2018 /
 
Én is használtam régebben ssnake csop kábelt, itthon is lehet kapni 22000-ért a legnagyobb baja a csatik rossz szerelése újra kell forrasztani és rendesen rögzíteni ez típushibája, ha amúgy vigyáz rá az ember akkor elég sokáig használható, most már digitet használok zömmel
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2018
(#) golem hozzászólása Máj 10, 2018 /
 
Sziasztok!
Volna egy kérdésem ki milyen hangfal álványt használ?
Mert néztem 2 db -ot Ez az egyik Ez a másik mejik a jobb választás.
(#) Csupasz válasza golem hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
Ezt : Proel - FRE 300 BK
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2018
(#) bencikusz válasza golem hozzászólására (») Máj 11, 2018 /
 
Én használtam / használom az MKAudiot nincs vele bajom. Még nem tört el, mondjuk a max amit rá szoktam tenni 17kg.
(#) game4812 hozzászólása Jún 6, 2018 /
 
Sziasztok!
Egy klub hangosítását kellene átrendeznem. Most lesz festés, előtte lehetőség van a módosításra. A színpad lábánál már rögtön a tánctér van (konkrétan 0 cm van közötte). 4 topláda van, 2 a színpad-tánctér határán, 2 a színpadon, kb. 1,5 méterre, késleltetve, nem ideális felállás. Én line-array szerűen gondoltam egymás alá 2-2 fektetett ládát elhelyezni, mivel 60x40 fokos a tölcsér, úgy, hogy egyenetes legyen a magas, ne legyen hallható hangnyomás-esés/emelkedés a 2 láda lesugárzása között. A színpad felé, abba a vonalba, ahol a monitorládák vannak zenekar esetén, talán ott a geredéssel még nem lenne probléma, és a tánctér így lenne a legegyenletesebben lefedve. Úgy tudom, állítva nem jó elhelyezni, mert akkor a 2-2 mélyközép egymás mellé kerül, nyalábolódik, és csúnya lesz a frekvenciamenet. Hangerő/biztonságos üzemeltetés miatt kell a 4 láda. Eladás, új vétele nem játszik. Ti hogy oldanátok meg, mi a legkisebb rossz?
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2018
(#) Komjak válasza game4812 hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Sok magas ne legyen, mert attól általában rögtön fáj a fülem és inkább olyankor haza megyek.
Sokan ott rontják el az egész hangosítást hogy a magasakat feltekerik az egekbe, mély meg semmi.
Szerintem 2 top maradjon a színpadon, a másik kettő meg középen két oldalt.
Érdemes beszerezni egy wifis beállító eszközt, és egy technikussal közbe közbe a tömegbe menni után állítani a dolgoknak
(#) game4812 válasza Komjak hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
4 duplamély van alatta, nincs gond a méllyel Jelenleg minél nagyobb területen minél egyenletesebb lefedettség lenne a lényeg, (egy vonalban értve, tehát az, hogy a színpadtól távolodva halkul, nem gond.) 8x15m tánctérről beszélünk, 3 oldalon fal, 4. a színpad. Mivel a tölcsérek szimmetrikusak, nem lenne jobb a jelenlegi fali konzolos megoldás helyett függesztve, 2-2 méterre behozni őket? Tehát: "fal-2m-tölcsér-4m-tölcsér-2m-fal", így nem kellene annyira egymás felé, befelé fordítani őlet, hogy a tánctér elején, közepén is legyen magas lefedettség, talán kevesebb lenne a kiemelés-kioltás az átfedő részeken. Egy vonalban azért látnám értelmét, mert 2 processzor csatornát, 1 erősítőt lehetne spórolni (mert nem kell delay), emellett ha jól tudom, az ideális hangforrás pontszerű. Teamviewerrel állítható a proci bárhonnan, csak olyankor 1-2 másodpercig kihagy a zene, szóval buliban nem játszható el sokszor. Mivel sok a visszaverő felület, ezért sokat számít az emberek száma is, mert megfogják a magas hangokat.
(#) Komjak válasza game4812 hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Esztétikailag biztos jó lehet felül a magas. Viszont helyette akár lehetne széles sávú hangszórókat is elhelyezni. Amúgy azon gondolkodtam hogy nem biztos hogy jó hogy mindenhol egyforma lenne a hangerő, vannak akik szeretnek elbújni a sarokba hogy lightosan kicsit halkabban érje őket a zene.
(#) game4812 válasza Komjak hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
A távolság duplázásával 6dB-t csökken a hangnyomás. Ami a színpadnál (2m a dobozoktól) 100dB, az a tánctér végén (16m) 82db. Kb. Faipari marógép vs. hangos beszéd hangereje. Line arraynál csak -3dB-t esik, ezért is használják, de 4 láda legalább kell, hogy a hatás kialakuljon. A szélessávú hangszóró érdekes ötlet, de nincs tervben a csere. Melyik általad ismert szélessávú tud elfogadható frekvenciamenet mellett 100-18kHz között 130 dB körüli zenei hangnyomást? Esetleg Void Nexus 6-ra gondoltam, ha lenne rá keret.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2018
(#) Komjak válasza game4812 hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Esetleg a JBL SRX828SP bár árban elég húzós, vagy más 800-as széria esetleg.
(#) game4812 válasza Komjak hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Az SRX828SP, egy duplamély, 4 duplamély felé nem annyira szerencsés. A 800-as szériában nem látok szélessávú hangszórót, mindegyik doboz 2-3 utas.
Következő: »»   229 / 229
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu