Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   225 / 225
(#) mraulajos válasza Csupasz hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Hali!
A laptopot a töltővel, vagy csak simán az aksival használod?
(#) Csupasz válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Töltövel, és földeletlen hosszabbítóval. A csatlakozókat nem tudom, melyikbe kellene dugni.
(#) mraulajos válasza Csupasz hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Amit bekereteztem, ott próbálkozz.
(#) Csupasz válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Ott próbálkoztam, de nem tudom levenni a hangerőt, ha oda dugom az RCA-t.
Az XLR-t hogy tudom átalakítani?
(#) ozpecs válasza Csupasz hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
A DI box kimenete eleve xlr onnét kell bevinni és én a nagyszintü bemenetre szoktam (JACK) átalakítóval. Anélkül esélytelen stage kábelen keresztül vinni messzire...Tehát laptop, rövifd kábal DI box onnét tovább rendes XLR káballal és a végén rendes átalakítóbal (szimmetrikus) vissza nagy JACK-re
(#) ozpecs válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Az csak rövid távon megoldás-..
(#) ozpecs válasza Csupasz hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
AZ átalakításra nálam mindig van XLR papa illl XLR mama csatikal ellátott kábal minek a másik végén meg nagy JACK van ezekhez a keverőkhöz mindig kell
(#) Csupasz válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Légyszíves, jelöld be vagy a rajzon, vagy a fotón, melyik Jack jó.
(#) game4812 válasza Csupasz hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Az XLR-ek feletti Input B-re gondol. A keverők elején kétszintes erősítés van, Jack-be bedugva kevesebbet erősít, mivel ide szintetizátor, gitár, nagyjelű eszköz jön alapesetben, így kevesebb a zaj. Az RCA-k általában csak egy ki-bekapcsoló gombbal vannak ellátva, és a master szabályozza egyedül a hangerejüket. Ezeket egy AH Zed-re alapozva írom.

Én így csinálnám:
1, A keverő mellettit 3,5-6,3-as Jackkel kösd be a sztereo csatornákra (ahol nincs XLR) 25-26os csatlakozó például, ekkor tudod a hangerőt szabályozni.
2, A színpadnál lévő laptopon tekerd fel a hangerőt, amennyire lehet torzítás nélkül. DI-Box-on van általában csillapító -20dB pad, ezzel le tudod osztani a jelet. Ground lift is van rajtuk, ezt is nézd meg így is, úgy is. Onnan meg XLR-kábellel a keverő 2 XLR csatornájára.

Ha nem zajos nagyonaz előerősítő a keverőben, akkor mindegy, hogy XLR vagy Jack kábellel mész bele. Csak így kisebbre kell venni a gaint. Valószínűleg a zúgás oka földhurok lehet a projektor VGA kábelén keresztül, ha a projektor földelt. Arra figyelj, hogy ha a fantomtáp be van kapcsolva a keverőn, akkor az XLR kimenetekre ne köss DI-boxon laptopot, mert becsíkozza a projektor képét. Olyankor tényleg alakítsd át az XLR véget 3 pólusú Jackre a keverőnél.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2017
(#) Csupasz válasza game4812 hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Tehát akkor 2 csatornás aktív DI-box kell. Mindkét csatornát vigyem fel, két XLR-en?
(#) ozpecs válasza game4812 hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Ne szerencsés a DI boxban leosztani a jelet 20 dB -vel, utána meg újra felerősíteni , jobb ha rögtön a nagyobb szintű bemenetre megy a jel. Feleslegesen ne osszuk le hogy utána újra felerősítsük az eleve felesleges hiba...
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2017
(#) game4812 válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Persze, hogy nem, de azért írtam, hogy "le tudod", mert van rá lehetőség, ha esetleg kell. Például kisebb rendszereknél nem biztos, hogy van kéznél +2db TRS Jack-XLR átalakító, mert az AUX kimentekhez is kell belőle néhány, sima 2 pólusú meg inkább árt, mint használ. A laptopról meg mindenképpen nagy jelet kell küldeni, mert még aszimmetrikus. Valószínűleg leosztás nélkül is tudja fogadni az XLR bemenet, a kézikönyv szerint –60 dBu +10 dBu közötti a GAIN.

Saját átlagos rendezvényekből indulok ki, pl. amikor a keverő melletti gépről kell kezdéskor és átvezetésekhez hangulatzene, a szervező elmond egy rövid beszéldet, a projektorról levetítenek egy montázsvideót, utána meg zenekar vagy DJ. Ilyen olvasatban, hogy a projektoros gép hova van kötve arra az 5 percre, amíg használva van, szinte mindegy. Vagy esetleg karaokehoz kell, ott sem a leosztott jel (és a pár dB-lel romlott jel-zaj arány) lesz a gyenge pont a hangban, hanem az énekesek.
Következő: »»   225 / 225
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu