Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések
 
Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 29
(#) lipee83 hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Sziasztok.

Egy Trust 2.1-es hangszóró úgynevezett "wired control"-ja hiányzik. Belül 3 eres kábel van. Életre lehet ezt a távbekapcsoló nélkül kelteni?
Elvileg ilyen lenne a hangfal:
http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=15416
(#) mindenes válasza lipee83 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
A hangerő szabályozás hoz legalább 5 szál szükséges, ha bekapcsolást is a vezérlő táv. oldotta meg akkor ez még több is lehet. Készíts néhány fotót a belsőröl, mert ezt így megmondani nem könnyű feladat. Ha van fotó akkor talán lehet mondani valamit
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) lipee83 válasza mindenes hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Nekem csak 3 van benne. egy gnd meg egy-egy + - valami. nem tudtam pontosan elolvasni. már összeraktam. A megoldást egy kb 20 cm-es jack kábel jelentette. ezzel bekapcsolt, pc-ről szabályzom a hangot.
(#) titi válasza mindenes hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Miért kellene 5 szál? Egy közös, a másik a bekapcsolást valósítja meg, a harmadik pedig feszültségvezérelt módon szabályozza a hangerőt.
(#) 12qwert hozzászólása Márc 11, 2013 /
 
Sziasztok!

Visszatérve a Genius 2.0 szettemre, végül arra jöttem rá, hogy belül nem ment ki semmi, minden egészségesnek tűnik. A jelenség, akkor jön elő, amint az RCA kábelt csatlakoztatom rá. Még akkor is ha van valami a másik végén. Én úgy tudom, hogy ekkor tud a legkevesebb zajt összeszedni, de amint elindítom az zenét, rögtön abbamarad, és zavartalanul szól.

Mit tudok vele tenni?

Köszönöm!
(#) titi válasza 12qwert hozzászólására (») Márc 12, 2013 /
 
Próbáltad másik kábellel? Egyébként valami földproblémának tűnik.
(#) 12qwert válasza titi hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Igen próbáltam, de azzal is ugyan ezt produkálta. Esetleg valaki nem tudna nekem ránézni? :/

Köszönöm!
(#) 12qwert hozzászólása Ápr 2, 2013 /
 
Senki? Esetleg valakinek van elektroműszerész vagy tv szerelő ismerőse?

Üdv!
(#) titi válasza 12qwert hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
Tudsz feldobni jó minőségű képeket?
Talán érdemes lenne átnézni a kondikat...
(#) 12qwert válasza titi hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Egy videot tudok feldobni, csak az a baj, hogy a sok ragasztott csatlakozók miatt nem tudom kiszedni teljesen a lapot, így csak videónak láttam értelmét.
Ami nekem nem tetszik az a graetz diódák hátul.....
Bár én annyira nem vagyok otthon gyakorlatban így nem mernék hozzányúlni megfelelő tudás és felszerelés hiányában.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2013
(#) hidarnapro hozzászólása Ápr 16, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Genius sw hf 5005-ös hangfalam és már vagy 3hónapja nem használtam de ma összeraktam és a mély kihagy benne vagy ha szól is akkor recseg meg zörög :/ megtudná mondani valaki hogy mi lehet a probléma vele? :/
(#) DeNOx hozzászólása Jún 5, 2013 /
 
Sziasztok!

Olyan gondol lenne, hogy van egy Genius SW-HF 5005-ös hangfalam és nem szól a mélynyomója. Az egész úgy kezdődött, hogy először csak lehetett hallani miközben zenét hallgattam, hogy mintha rezegne valami benne és folyamatosan gyengülne az ereje, aztán egyszer csak már abszolút nem szólt a mély. Ez úgy kb 1 óra leforgása alatt következett be. A center és a szatellitek továbbra is szólnak, ugyanúgy ahogy eddig, csak a mély nem. Ezután szét is szedtem a mélynyomót és az egyik nyákon láttam, hogy két kondi teljesen el van égve. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy mi tévő legyek, cseréljem ki ezt a két kondit ugyanolyanra amilyen volt benne és annyi, vagy esetleg mehetett-e még más is tönkre rajtuk kívül. (esetleg az ic) Előre is köszönöm a segítségetek!

Az égés helye:
kep1
kep2
kep3
kep4


További képek:
kep5
kep6
kep7
kep8
(#) eSDi válasza DeNOx hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Üdv!

A nagy kondikon az a barna cucc, az nem égés, hanem ragasztó. Viszont a 3-as képen a CC8 (vagy mi) pozíciószámú kondi rendesen szétégett. Keress még ilyen kondikat, forraszd ki és pucold meg a környéküket. Ezután a mérd meg nincs e zárlat azokon a vonalakon. Ha nincs, akkor ki is próbálhatod. Ha szól, akkor ennyi volt, ha nem akkor valószínű a végfok is meghalt. Zárlat esetén jó alaposan át kell vizsgálni/mérni a panelt.
(#) bigdaddy3 hozzászólása Jún 6, 2013 /
 
Sziasztok!

Pont olyan hibám van mint az előttem szóló DeNOx nak. szétégett benne valami kondi...
Valaki tud közölni képeket a nyákról a szervízhez? mert nem látom
milyen értékű eszköz volt ami szétégett... 50% on volt haasználva nem terheltük túl...
vagy valaki föltenne képet amiben még minden ép? és ráírná a kondik értékét?
valahogy ahogy a mellékelt képen, értékek nem a képre lettek írva!!!

elegem van hogy mindenbe(tv,monitor, hangszóró) szétmegy a táprészen a kondi
amúgy semmi baja nem lenne az eszközöknek...

KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!!!!!
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2013
(#) DeNOx válasza eSDi hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Szia!

Pont ezt tettem ma, kicseréltem az összes 100nF-os kerámiakondit ami kiégett vagy nem működött, átnézegettem az alkatrészeket egyesével azon a részen, kivéve a végfok ic-t mert arról nem tudom, hogyan lehet meghatározni, hogy működik-e vagy sem. Ezután bekapcsoltam, továbbra is szólnak a szatellitek de a mély még mindig nem. Tudom, hogy ragasztó is van egyes részeken mint pl a két nagy elektrolitkondin, de azért elég szépen elégett az a két másik kondi Valami tanácsod esetleg van? Hogyan tudnám kimérni az ic-t? Esetleg nem lehet, hogy a biztosíték is szétment?
(#) eSDi válasza DeNOx hozzászólására (») Jún 7, 2013 /
 
Szerintem mérd meg, hogy egyáltalán kap e feszültséget! Ezeknek a trafójában van pár darab hőbiztosíték, az is el szokott szállni. Ha feszültségek vannak, akkor azt kellene kimérni, hogy a jel eljut e a végfokig. Ilyenkor jön jól egy kapcsolási rajz, lehet itt is fent van már. Ha eljut, akkor szerintem nyugodtan mehet a végfokcsere.
(#) alteck hozzászólása Jún 19, 2013 /
 
helo,sziasztok!
Van egy genius sw 3600 5.1 hangrendszerem!és olyan beteksége lett mit ahogy itt olvasgattam a center és a mélyláda szólt csak,kicseréltem a biztosítékokat,kicseréltem az ic-ket és mostmár olyat csinál hogy bekapcsolom szólni szól,de szörnyen rosszúl és még rádásul a hangosítójával kb 10% tudok hangosítani!a többit a három center,woofer és surround-dal lehet de azt se úgy ahogy kellene!!
valaki tudna nekem segíten???
elöre is köszönöm!
(#) DeNOx válasza eSDi hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Hogy érted, hogy a trafójába van biztosíték? Szét kéne vágni a tekercseknél a szigetelést?
(#) alteck hozzászólása Jún 24, 2013 /
 
igen ott van benne biztosíték!!!
(#) donsony1 hozzászólása Szept 11, 2013 /
 
sziasztok!
Napokban hozájutotam egy " kissebik" génuszhoz, ami végfok hibás.
TDA sorozat 7296,7260 és két 7269 van benne, amiből a két7269 elszált.
érdekesség képpen a 7969 et tartalmazó panel táp elkói lötyögnek a forrasztási helyében,
müszerel mérve jelentéktelen kapacitást mutatnak a 4700 mikróhoz képpest~gondolom a tőbbi elkó sem lehet valami fényes állapotban.
találkozot valaki ilyesmivel?Most végfok és kondi csere lessz, az öszes tápkondit kicserélem. Tapasztaltaktól kérdezem mi lehet még?
(#) donsony1 hozzászólása Szept 11, 2013 /
 
Mivel most nézegetem hát ac táp sincs enek a fokozatnak,ez számomra érdekes a trafó fémessen árnyékolva van, a fém árnyékolás alatt léene az a bizonyos biztositék?Nálam a center és a subb ami megy, a front és a rear páros halott egyenlőre.
(#) donsony1 válasza alteck hozzászólására (») Szept 11, 2013 /
 
Na ha ott van, lehet nálam is az ment ki..... esetleg ki lehet cserélni irhatnál róla valamivel bővebben is.Egyáltalán roncsolásmentesen hozzáférhető javitható?
(#) donsony1 hozzászólása Szept 12, 2013 /
 
Azthiszem mára leállok... épp ideje a trafó valoban tartalmaz"biztiket" a tekercselésen kivül a szigetelés alatt található a szimetrikus tápok mindkét ágaban 1-1. nem a réztekercselésben hanem azon kivül....egy késel le kell fejteni a külső szigetelést , direktbe kötni és már ok is. azért aki teheti tegyen mellé v mi külső biztit. bár ha belegondolok lehet nem is bizti ez inkáb bizonyos hőfokon kiólvadó termikus védelem lehet , amit a trafó hőlye old ki... különben tehette volna akár hova is ha csak sima bizti lenne.Mondjuk durva dolog hogy a trafonál 220 as betáp vezetéke szinte összefonodva van a job bal első-hátsó gyengeáramu tápjával,estleges melegedésnél ha átolvad akár viheti a zenelejátszot vagy a kacat 1-2 százezres laptopot is,vagy a felhasználót de ugye kinában sokan vannak....egy kis átalakitás és rendben lessz ez, még jó hogy a primer és szekunder tekercsek nem egy csévén vannak.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
(#) titi válasza donsony1 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /
 
Hali!
Ha a trafó kivezetésén nincs meg a feszültség, akkor boztos lehetsz benne, hogy az a biztosíték ment ki.
Pici roncsolással jár, de olcsóbb, mint új trafót venni.
(#) Levi Jr. válasza donsony1 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /
 
Ócska szar minőségű forrasztások. Mindent mozgass át, ami lötyögősnek hat, forraszd újra!! Ez megoldhat egy csomó hibát, ha brummos, vagy ilyesmi. Utána gyári lesz az állapot!!
(#) donsony1 válasza Levi Jr. hozzászólására (») Szept 12, 2013 /
 
Ma regel szépen kiszedtem a trafóból az összes biztit-mondván ezzel sem tőbet vergődni.
Zsugorcsöves forrasztás vászonszallagos bandázsolás ...
az emlitett két fokozat(TDA7269-ek egyike nem volt szétnyilva- tápot rátéve viszont aktiv mérőfüstel jelezte nemtetszését.... valoszinüleg ö is sérült volt, lehet nem egyszerre ment ki a szimetrikus táp trafóban lévő olvadobetéte, és már akkor beállt és csak most volt lehetősége ezt kifejezni tápok egyébként meg rendben kimeneten nincs zárlat hangszoró nélkül lett probálva,ugyanis egy zárlatos ic simán kitolhatja a tápot a hangszóróra-azt meg tudjuk mivel jár... .
Ma vásárlok 2db ic-t , később ha kész lessz még beirom tapasztalataimat, hogy mire jutottam.
(#) sanczy hozzászólása Okt 23, 2013 /
 
Sziasztok!
Nem igen értek az elektronikához,de hátha okosodok kicsit Volna nekem egy problémám. Van egy Genius 6000 5,1es aktív házimozi szettem. Na most eléggé zúgott a tarfója és eztátadta a dobozra is ,nagyon zavaró volt. Ezt siekresen megoldottam! Összerakásnál ért a nagy csalódás,ugyan is lehúztam a kijelzőhöz vezető vezetéket. Mikor összeraktam a kijelző világít és funkcionál is,a távirányítóval is. De viszont semmilyen számot nem mutat Lehet oka a PT2258 IC? Nagyon megköszönném az okosítást!
(#) eSDi válasza sanczy hozzászólására (») Okt 23, 2013 /
 
Üdv!

Elvileg nem lehet, a PT2258 csak a 6 csatornás hangerő szabályzásért felelős. Ha működik a hangerőállítás akkor az az IC és a vezérlő proci is jó. Biztos nem marad ki egy csatlakozó sem? Esetleg megsérülhetett az egyik vezeték.
(#) József István válasza sanczy hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Üdv!
Megtudhatnám, hogy oldottad meg a zúgást?
Csak a doboz rezonált, vagy a hangszóró(k)ban is hallottad?
(#) magitor hozzászólása Okt 26, 2013 /
 
Sziasztok!
Látom már hírhedt a Genius SW sorozoata, sajnos nekem is be kell állnom a sorba.
A beteg egy SW 5000-res 5.1 es házi zajmozi rendszer.
Kortörténet a következő: Pár hónapja úgy gondolta a mélynyomó végfoka, hogy az örök némaság aszkéta útjára lép, csak hogy boldog legyek. Szerencsémre csak egy ellenállás pörkölt oda, Elő is ástam hamar a szervizkönyvet, és nagy meglepetésemre a "Standby" ellenállás adta meg magát. Ennek örömére cseréltem azonosra, illetve ha már szétkaptam akkor kicseréltem a mélynyomó vezetékét egy kicsit vastagabbra.
Ez egy jó ötlet volt, szépen szólt önmagához képest a rendszer, vigyázva használom eleve.
Aztán pár hét után jött az igaz baj. Brumm az össze csatornára, illetve ha az infráns hangerőszabályzást használom akkor amint meglódul a motor akkor egy hatalmasat pukkan, majd lépésenként (PWM talán a vezérlése, sima dc motor hajtja a potit) ugyan halkabban de pattog.
Hirtelen felindulásból elkövetett ellenőrzést tartottam, a zajt nem máshonann szedte fel a rendszer, önmagában is zajol, bemenet nélkül, rövdrezárt bemenettel stb stb, Így gyorsan egy kör 100nF hidegítést tettem mindkét panelra +- ágra, amivel ugyan javult, de nem szűnt meg a búgás.
Illetve szkóppal rá is mértem, a képket csatolom.
A "léptető" motort is lehidegítettem egy százassal, de vagy nem a motor zaja kerül be, vagy elégtelen volt nem jöttem rá.
Szóval ezek a gondok, jelenleg valamiért a jobb hátsó szatelit nincs magánál, pedig a zaj rajta van ugynúgy, a rendszer többi része működik.
Ha van valami ötletetek mit kellene átnézni, megpiszkálni, örömmel várom!

1.jpg

2.jpg
   
Következő: »»   27 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem