Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Univerzális távirányító
Lapozás: OK   1 / 49
(#) duCiel hozzászólása Jan 7, 2008 1 /
 
Ugy hallottam hogy volt régebben(pár évvel ezelőtt)olyan távirányító ami nyagon sok tvhez jo volt szoval univerzális és pl tudtad irányítani mások tvjét vele.Létezik ilyen?Tudom h árulnak univerzális távirányítót de azon be kell programozni típushoz.Vagy ez a megoldás csak nagyon régi tvknél működött és most már minden típusnak más jele van??vagy pl egy távirányítót át lehet álítani hogy több típushoz jo legyen+nagyobb legyen a hatótávolság??Vagy pl láttam egy videot ahol mobil infrajaval kapcsolgattak a tvt.Ha mobillal meglehet oldani akkor talan taviranyitoval is.Akinek van ötlete, vagy esetleg mar probalta ezeket,akar a mobilos megoldast vagy mar hallott rola az irjon!

THX!
(#) potyo válasza duCiel hozzászólására (») Jan 7, 2008 /
 
Azt nem lehet megcsinálni, hogy egyetlen beállítással többféle tv-t is tudj kapcsolgatni. A különféle készülékek különféle kódokat használnak, ezért van az univerzális távirányítók utasításában a táblázat, hogy melyik gyártóhoz melyik számot kell beütni, hogy a helyes infra kódokat generálja.

Az univerzális távirányítókon szokott lenni pl. TV1, TV2 gomb, amelyekhez két tv azonosítóját be tudod állítani, így egyetlen gomb lenyomásával válthatsz a két készülék között. Azt mondjuk még nem próbáltam, ha pl. a SAT1 gombnak is tv-hez tartozó azonosítót adok meg, akkor mit csinál, de holnap kipróbálom.

A hatótávolság valamelyest növelhető, ha a led áramát megnöveled. Persze 5m-ről nem növelhető ezzel a módszerrel 200m-re, de mondjuk 10-re igen, és kevésbé lesz kényes arra, hogy a készülék felé irányítsd, ha közelebb vagy hozzá.

A mobilban is benne van a táblázat a készülékekhez, vagy pedig kisérletezéssel beállítható, hogy melyik jelre reagál a készülék.

Tehát tökéletesen univerzális megoldás nem létezik.
(#) potyo válasza potyo hozzászólására (») Jan 7, 2008 /
 
Kipróbáltam az említett dolgot, az összes készülékválasztó gombhoz (SAT, VCR, AUX, stb) beállítottam ugyanannak a tv-nek a kódját, és működik.
(#) mrx23 hozzászólása Jan 7, 2008 /
 
Ha valakinek van JAVA-s távirányítós progija mobilra (Sony Ericssonra) légyszi küldje el. Köszi!
(#) Norbert123 hozzászólása Jan 7, 2008 /
 
szaisztok
Engem is érdekelne JAVA-s progi sony ericssonra
Köszönöm
(#) feki00 válasza Norbert123 hozzászólására (») Jan 7, 2008 /
 
Az Ericcsonokba le van tiltva bizonyos szintű hozzáférés a kommunikációs eszközökhöz(ir,bletooth,gprs). Max a gyártó írhat működő programot. Valószínü ha nem lenne benne tiltás akkor se működne mert:
-Rövid távolságra tervezték.
-A tv vevőprotokolját(amit potyo említett) nem ismered.

Viszont a telefon csatlakozóján van soros port, azt nem tudom hogy lehetne e ilyen kommunikációra használni.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Jan 13, 2008 /
 
olvastam a témát... nekem olyan problémám van, hogy van egy Tevion MD41666 tipusú tanítható távirányítóm... a kódtáblája nincs meg és ennél a tipusnál nem megy a set+kikapcs gombos keresés esetleg valaki nem tud segíteni, hogy hol találok hozzá kódtáblát?
(#) hullar hozzászólása Márc 9, 2008 / 2
 
Univerzális táviránytómhoz nincs meg a papir!ÉS kellene egy kód!LOEWE-hez kellene !!HA valaki tudna segiteni kérem szóljon!Köszi!
(#) _ampervadasz_ válasza hullar hozzászólására (») Márc 9, 2008 / 1
 
a teljes tip. számát is ad meg "LOEWE" az még nem mond semmit! Esetleg mien készülékhez akarod használni?
(#) hullar hozzászólása Márc 9, 2008 /
 
Tv-hez!De nekem elég lenne ha pár kódot tudnátok adni....!!!!! mert tipus semmi nincs rajta
de ez egy régebbi fajta !HA tudsz kódot akor nekem az jó!KÖSZI!
(#) _ampervadasz_ válasza hullar hozzászólására (») Márc 9, 2008 /
 
A tv márkája, tipusa?
(#) patexati válasza hullar hozzászólására (») Márc 9, 2008 / 1
 
Kapcsold be a tv-t,a távirányítón nyomd meg egyszerre a tv és a set gombot kb 3-4 másodpercre folyamatosan,nekiáll keresni a távirányító,ha kikapcsol a készülék nyomj meg a távirányítón egy gonbot azonnal és rá is van hangolva Persze ez sem igaz mindegyik távirányítóra de a legtöbb így működik
(#) hullar hozzászólása Márc 9, 2008 /
 
ezen nincs olyan h set!
(#) hullar hozzászólása Márc 9, 2008 /
 
a távirányító tipusa URC22C-15!most meg folyamatosan villog
(#) patexati válasza hullar hozzászólására (») Márc 9, 2008 /
 
Mi villog?Mit csdináltál vele?Ha keres akkor villog a led rajt de a tv legyen bekapcsolva!Rakj fel egy képet róla!
(#) _ampervadasz_ válasza hullar hozzászólására (») Márc 9, 2008 / 1
 
Ha a távirányító vezérlő kódjára gondoltál itt van letöltheted az oldalamról! Direkt linkhttp://www.interfesz.extra.hu/download/serviccce _cod.doc link
(#) anita hozzászólása Márc 18, 2008 /
 
Sziasztok!Van egy URC22C-15 tipusu univerzális távirányito és egy galactic márkáju tv nem találok kodot tudna valaki segiteni?
(#) Timecode hozzászólása Márc 20, 2008 /
 
Sziasztok van egy VIVANCO UR 89-es univerzál távirányítóm, és egy Grundig tévéhez kellene a kód!
Köszönöm előre is ha tudsz segíteni
(#) Mihálygazda hozzászólása Márc 23, 2008 / 1
 
Sziasztok van egy Home by Somogyi távirányítóm, és kellene egy Thomson U 27 TX807-es tévéhez kód!Köszönöm előre is ha tudsz segíteni!
(#) szabinyo válasza hullar hozzászólására (») Márc 23, 2008 /
 
Szia Hullar! Van annyi féle univerzális távirányító hogy már dunát lehetne velük rekeszteni. tényleg jó lenne ha feltennél róla egy képet amin jól látszanak a gombok és feliratok. igy talán jobban tudnak segíteni neked. már én is kódoltam egy párat és szinte ahány annyi féle.
(#) grabovszki25 hozzászólása Ápr 10, 2008 /
 
sziasztok.
vettem egy technika tt-708 tipusu univerzális távirányitot
de nincs hozzá leirás,valaki tudna nekem segiteni hogy kell kezelni.a google-n rá kerestem de nincs találat honlapot sem találtam a gyártorol
(#) kis balázs hozzászólása Máj 20, 2008 / 1
 
Üdv.Mindenkinek! van egy urc-m,de nincs meg a papírja .a tv típusa Grundig T 70-340/9a.ha valaki elküldené a háromjegyű kódját megköszönném!
(#) MrSimpson hozzászólása Júl 4, 2008 /
 
Sziasztok van egy com 3012-es távirányítóm és egy Thomson TX 807-es tévém, nem tudom sem a kódot, sem azt hogy hogyan kell programozni a távkapcsolót, a tv+set gomb nálam sem működik, mert nincsenek ilyen gombok. Tudna valaki segíteni? Előre is köszi.
(#) vjp1978 hozzászólása Aug 14, 2008 /
 
Hali!
Nos vettem egy RM-950E típusú távkapcsot. Digi TV beltérihez szeretném használni, de annak nem tudom a típusát, így nem tudom kinézni a táblázatból. Megpróbáltam a gyors keresést vele, de az sem megy. Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban? Olvastam itt, hogy egyszerre kéne nyomnom a sat és a set gombot és csak akkor lesz jó?
Remélem tud valaki kicsit segíteni, mielőtt kiesik az ablakon!!
(#) cede hozzászólása Nov 19, 2008 /
 
sziasztok!
Új vagyok. Ma regisztráltam. Először is gratulálok az oldalhoz, nagyon tetszik. Regisztrálva vagyok egy másik fórumon is, de ott nem volt ilyen "terror" az elején, hogy "addig itt maradok, amíg végig nem olvasod!" De jó, tetszett, így legalább az újak láthatják, hogy nem lehet csak úgy össze vissza kérdezgetni, előtte nézz utána a dolgoknak, aztán ha tényleg semmi eredmény, akkor kérdezz.
Na már most igaz nem az oldalon, de már jó pár órája próbálkozom egy probléma megoldásával... Nem tudom a téma lefutott-e már az oldalon, de most én ütköztem bele, és mivel megoldást magamtól nem találtam rá, ezért a segítségeteket szeretném kérni.

Univerzális távirányító, URC22B-15-ös típusú. Arról hallottam már (ja, megjegyzem az elején, nem vagyok egy műszaki zseni, és lehet néha orbitális bugyutaságokat fogok írni, vagy kérdezni, ezért előre is türelmet és elnézést kérek! :pirul, hogy minden tv-hez van egy kód, amivel az aktuális univerzális távirányítót be tudod állítani a tv-hez. Namármost, nekem fogalmam sem volt erről a kódról, listám sincs a távirányítóhoz, 'próba cseresznye' módon, lenyomtam a TV1 ami a SET gom alatt található, és mellette van egy TV2, ill. alatta egy SAT gomb, és amíg a TV1 gombot nyomva tartottam, beütöttem, hogy 1234, és aztán a kikapcsolás gombot, és lááám, kikapcsolt a tv! Aztán megpróbáltam bekapcsolni, és hurrááá!! bekapcsolt. Nagyon örültem magamnak, de király vagyok! Csakhogy, tovább merészkedtem, és pl. a P3 és P- gombokkal nem működött, hogy léptessem a csatornákat, és a TXT/TV gombot megnyomva, meg elkezdett visítani a tv.
Aztán rátaláltam erre az oldalra, és itt olvastam egy olyan verziót, hogy a TV és a SET gombot lenyomva 3 mp-ig, amíg a led pirosan világít folyamatosan, beütöm, hogy 522 és menni fog. Húú, de örültem, bíztam benne, mondom itt zsenik vannak, tutira menni fog. Aham... most már kikapcsolni se nem tudom... És hiába próbálkozom az 1234-el, már az sem működik...

Na mostan ilyenkor mi van?


Köszönöm a lehetőséget, remélem tudtok segíteni!
Szép Napot Mindenkinek!
(#) janocsi válasza cede hozzászólására (») Nov 19, 2008 /
 
Szia Cede!
Az az ominózus "552" kód az az RC5 PHILIPS távírányitót volna hivatott helyettesíteni.
Nagy általánosságban szinte minden URC-xx távírányító ismeri ezt a kódot, azért használjuk mi is.
A művelet az igy néz ki: Nyomod a SET gombot, hozzá a (pl.) TV1 gombot, ekkor a LED világit, hogy beírható a kód . Három számjegyet lehet ilyenkor beírni, a LED kialszik, és már be is van programozva a távírányítód.
- Menjünk sorba:
Ha nincs meg a TV-k, stb. kód-könyved, igen nehéz lesz kitalálni milyen kell a TV-d működéséhez. Esetleg ha pont ilyen van valakinek, megkéred, adja meg egy eszközöd kódját...
Álltalában minden TV fel van sorolva egy ilyen füzetben, ahol ki tudod választani a hozzá megadott kódokat. Ahol több is van, valamelyikkel működni fog.
Azt ne várd el egy ilyen eszköztől, hogy minden funkciót képes legyen ugyanugy kezelni mint az eredeti távírányító, de igen jól alkalmazható ennek ellenére is.
Hali.
(#) cede hozzászólása Nov 19, 2008 /
 
hmm... köszönöm, már kezdtem reménykedni, ugyanis ráadásul nem 552-t, hanem 522-t nyomkodtam egész nap... de sajnos az 552-vel sem működik...
(#) janocsi válasza cede hozzászólására (») Nov 19, 2008 /
 
Szia Cede!
Jut eszembe: Te egy régi Philips TV-t akarsz ezzel működtetni? Ha igen, akkor jó ez az 552-es KÓD!
Egyébként, más TV-t ilyen kóddal nemigen tudsz kezelni. Inkább mond meg, írd le, milyen az a TV, amihez szeretnéd használni, talán keresünk hozzá valami használható kódot..
Hali.

(#) cede hozzászólása Nov 19, 2008 /
 
hááát... a tv hátulján találtam egy cimkét, és azon ez áll:
Philips 21 TP 1663/58

asszem talán ez lehet a típus száma. ennél többet nem tudok elmondani.
(#) calibra válasza cede hozzászólására (») Nov 19, 2008 /
 
Szia cede!

Az URC22B-15 távirányítóval lehet keresni is a kódokat így:
1,bekapcsolod a tévét.
2,megnyomod a set,és pl.a tv1 gombot egyszerre.Nyomva tartod 3-4 mp-ig,majd elengeded a gombokat.
3,a led villogni kezd,de te nem ütöd be a kódot,hanem megnyomod mégegyszer a set gombot,ezzel át is váltottál keresés üzemmódba!
4,most elkezded nyomkodni a távirányító kikapcsoló gombját.Addig nyomkodod,amíg egyszer csak kikapcsolja a tévét.Na ekkor rátaláltál a helyes kódra!
5,csak annyi a dolgod, hogy megnyomod pl.a tv1,vagy tv2,vagy valamelyik készülék váltó gombot.Ekkor a kód eltárolódik,és tudod használni a távirányítód legtöbb gombját.
Előfordulhat,hogy keresésnél több százszor is meg kell nyomnod a Poewr gombot,de ne csüggedj!!!
A legtöbb készüléknél működni fog a dolog!
/csak a propeller óránál nem /

Üdv!
Következő: »»   1 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem