Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műgyanta
 
Témaindító: csaadaam, idő: Jan 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 27
(#) szlori hozzászólása Aug 11, 2014 /
 
Sziasztok !
Hőálló műgyanta beszerzésén gondolkodom és a kérdésem az lenne, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható termékek közül melyiknek legnagyobb a hőtűrő képessége ? Tudnátok esetleg, már általatok kipróbált fajtákat ajánlani ? +200 fokot kéne bírjon kb. és terv szerint hővisszatartó, hőszigetelő funkciója lesz majd.
Azért kérdezem, mert az előző hozzászólásokban pont ezt a 200 fokos értéket olvastam, de elég régi már a poszt így nem tudom a mostani termékek között mennyire valós az infó.

Előre is köszi a válaszokat !
szl
(#) iciszka hozzászólása Feb 10, 2016 /
 
Arra lennék kívánncsi a műgyantával kapcsolatban mert bár tudom hogy ez off de nem nagyon értek a googlehez csak itt tudom megkérdezni. Szóval az érdekelne hogyha egy fejhallgató pántot akarok utángyártani de nem igazán tudom hogy mennyire strapabíró milyen alakváltozásai vannak?
(#) Bakman válasza iciszka hozzászólására (») Feb 10, 2016 / 1
 
Mechnaikailag, főleg ha üvegszálas erősítésű, feljhallgatónak tökéletes. Ahhoz viszont, hogy esztétikailag is megfeleljen, normális sablont kell készíteni ami lehet, hogy vetekszik a fejhallgató eredeti árával.
(#) Gafly válasza iciszka hozzászólására (») Feb 10, 2016 /
 
Nincs komoly gyakorlatom, de én elég keményekkel találkoztam csak. Füles pántnak egyik sem lenne alkalmas. Bakman Mester kommentjét is érdemes nagyon megfontolni...
(#) ronin75 válasza iciszka hozzászólására (») Feb 10, 2016 /
 
Inkább keress egy alkalmas müanyag darabot, amiből ki tudod alakitani. (Rugalmas, melegen formázható, alaktartó)
(#) rockersrac hozzászólása Nov 4, 2016 /
 
Sziasztok! Kétkomponensű epoxit mivel lehet színezni normálisan, tartósan, úgy, hogy az áttetszősége(átvilágíthatòsága) megmaradjon? Ilyeneket szeretnék párat csinálni(elsősorban a két sárga lenne lényeges)
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016

DSC_3155.jpg
    
(#) Massawa válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 4, 2016 /
 
Anilin festékekkel - probálhatsz nyomtatotintát is. ( ma már nem egyszerü pontos választ adni, mert a festékek, szinezök anyaga szinte naponta változik).
(#) rockersrac válasza Massawa hozzászólására (») Nov 4, 2016 /
 
Kösszi a választ! Majd megírom/mutatom az eredményt! Formának mit használnátok? Én viaszra gondoltam. Szilikonnal befújva mint forma elválasztó.
(#) Massawa válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 4, 2016 /
 
Alapvetöen az epoxit RTC gumiformába öntjük. A viaszba nem igen fog befolyni meg melegszik is kötés közben amitöl megolvad a viasz.
Ilyen RTC gumit modellboltokban stb lehet venni, sajnos nem olcso. Néha van a játékboltokban is - (dolgokat beformázni akár maszkokra is ) az olcsobb, de rosszabb is. A jo gumikbol több fajta van a piros szinübe akár olmot is lehet önteni.
(#) rockersrac válasza Massawa hozzászólására (») Nov 4, 2016 /
 
Akkor keresnem kell valami más megoldást. Esetemben nem érné meg a forma megvétele, mert a nyilakból is 2-2 db kellene nekem színenként, meg a kör alakú lapokból is 2-2 db. Ezekbe a retro lift hívó panelben vannak ezek a lapok, ezeket szeretném ,, pótolni" mert ahova használni akarom őket, oda szeretném ha jól nézne ki.
(#) kaqkk válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Miért kell újakat készíteni ?Ha nem törött repedt egyik sem akkor én egyszerűen felpolíroznám hogy szép legyen.
(#) Massawa válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Te nem formát veszel hanem csak anyagot a formához! A formát majd te fogod késziteni
(Hajdanán ezek az anyagok méregdrágák voltak mégis igy készültek a szintetizátorom gombjai meg a gitárokra is igy gyártottam a gombokat - mert eredeti akkor nem volt).
Ha csak kevés kell, akkor a játékboltban találsz plasztilin/gyurma féle anyagot amiböl a gyerekek mindenféle figurákat készitenek. Van közöttük olyan ami másnapra megkeményedik, de meleg vizben ujra megpuhul - ez az anyag tökéletes ilyen kisebb alkatrészekre.
(#) rockersrac válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
A Piros-zöld nyíl az rendben van, de a két sárga kör helyett kellene újat csináljak, mivel nem az eredeti funkcióját fogja ellátni a két sárga, hanem két áttetsző kör kerül a helyükre, mögéjük maszk jelleggel üzemben és üzemen kívül felirat. Az üzemben az vélhetően zöld színű, az üzemen kívül pedig piros leddel lesz megvilágítva.
(#) Bejus válasza mex hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
Szia!
Műgyanta öntéshez keresek ilyen edényt. Tudsz esetleg segíteni ebben? Ékszert szeretnék csinálni, már van néhány selejtem
A felszíni bubik sehogyan sem akarnak nullára csökkenni.
Nő vagyok és szőke
Köszi a válaszodat előre is4
(#) Bakman válasza Bejus hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
Ugyan nem értek hozzá de tudtommal a formába öntés után vákuumot szoktak csinálni a forma körül, az eltünteti a buborékokat.
(#) mex válasza Bejus hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
Szia!
A szóbanforgó edény egy kukta, amit átalakítottam, így vált alkalmassá az eredetileg néhány tized bar túlnyomáson lefúvás helyett max 2bar nyomás huzamos elviselésére, illetve több tíz órán, napokon keresztül a nyomás észrevehető csökkenése nélküli tárolásra.
Érdemben segíteni nem tudok, egy ilyen átalakításnak gyakorlati tapasztalatok nélkül nem ajánlatos nekifogni, rosszul is "elsülhet" a dolog, és a sűrített levegő hirtelen kiszabadulása balesetveszélyes.
Mindenesetre a szuszogó helyett egy másik lefúvószelepet kell alkalmazni, (én sk készítettem), és a nyomás ellenőrzését láthatóvá kell tenni, ezt egy digitális manométerrel oldottam meg. A tartály feltöltését és a leengedését is gk abroncsfújó lábpumpával végeztem, tűszelepen keresztül. Haználatba vétel előtt nyomáspróbázni kell, nekem ez 3bar túlnyomást jelentett, egy nagy műanyag hordóval fedett térben.
(#) bbatka válasza Bejus hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
Esetleg vákumos ételtároló itt.
(#) doky válasza Bejus hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
A felszíni bubik eltüntetésére szoktak használni gázfáklyát.
Finoman megsuhintgatják a szúrólánggal, és eltűnnek, kipattannak a buborékok.

Példákat itt találsz a használatról, és a működésről:
Bubi1
Bubi2
(#) Bejus válasza mex hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
Köszi a választ! Egyedül nem kezdek neki egy ilyen átalakításnak, nem értek hozzá és tudom, hogy nem veszélytelen. Szerinted venni lehet ilyesmit? Az ebay-en találtam valamit, de nem tudom belinkelhetem-e ide. Ha mutatok képet róla, elmondanád, a véleményedet?
(#) Bejus válasza doky hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
Köszi a válaszodat! Fáklyám, hőlégfúvóm van, de a felszíni bubikat úgy értettem, hogy pl. egy karkötőn oldalt is vagy az alsó pereménél is keletkeznek bubik, ott nem tudok fáklyázni. Tehát nem csak a beöntő nyílásnál... ezért kellene a nyomáskamra.
(#) Bejus válasza bbatka hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
Köszi, de ez szerintem gyenge, arról nem is beszélve, hogy a szilikon öntéshez kell a vákuum, a gyantához a nyomás.
(#) mex válasza Bejus hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
Linkeld a képet, és utána több szem többet lát...
(#) Bakman válasza Bejus hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
A vákuum nem tünteti el a buborékokat? Vákuum alatt megnő a buborék mérete amíg ki nem pukkan. Nem?
(#) mex válasza Bakman hozzászólására (») Jan 3, 2017 / 1
 
A gyakorlat teljesen más mint az elmélet ebben az esetben..
Én is vákuumoztam először, azután tértem át a túlnyomásra.
(#) Bejus válasza mex hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
(#) Bejus válasza Bakman hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
A vákuum "felhabosítja" a gyantát
(#) mex válasza Bejus hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
Nagyon egyformának néznek ki...
Szerintem büntetlenül használható a festékszóróval hirdetett változat is, ráadásul olcsóbb is.
Mindkettő bírja a 3bar nyomást, annyi pedig nem is szükséges.
(#) Bejus hozzászólása Jan 4, 2017 /
 
Ez nagyon jó hír! )
És szerinted ezt is lehetne egy autógumi pumpával működtetni? Van nekem egy ilyen, jó lenne, ha erre már nem kellene költeni!
(#) gordonfreemN hozzászólása Jún 14, 2018 /
 
Sziasztok.

Transzformátor (toroid) közepét szeretném gyantával kiönteni.
Az egyik gondom, hogy az ablonczy amit tudtam Hatvanban venni az nagyon büdös.
A másik nagyobb gond, hogy kötéskor nem keveset zsugorodik, illetve nem hajlandó hozzátapadni a szigeteléshez, így elkezd kotyogni lötyögni.
Hogyan csinálják ezt gyárilag, hogy ezzel igy még le is lehet csavarozni?
(#) vision61 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jún 15, 2018 /
 
Szia!

Mi is ezt használjuk minták kiöntéséhez, néhány ml és több dl közötti mennyiséggel szoktunk egyszerre dolgozni. (Van hozzá egy több oldalas használati útmutató, nekünk adnak a vödrös kiszerelés mellé.)
A zsugorodást, repedezést pl. hozzá kevert liszttel is (közönséges búza finomliszt) tudod csökkenteni, illetve a kötési idő növelésével. Ennek ellenére nálunk is előfordul, hogy a zsugorodás miatt a megkötött gyantára ismételten kell önteni egy vékony réteget, hogy teljesen kitöltse a formát.
Következő: »»   25 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem