Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ZC-18 kazán
 
Témaindító: szabó valéria, idő: Feb 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 19
(#) starttrend válasza carlo111 hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
köszönöm szépen a válaszod! A szivattyú forgásának ellenőrzésére nagy jó kütyüm van..
Grundfososok adtak egy kis műanyagot aminek a végén van egy piros/fehérre színezett mágnes. Ha azt oda teszem a tengelyhez akkor mutatja a forgását.. (a mágnes is forog ha forog a gép..)
(#) zoszka válasza starttrend hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Az csak a mágneses teret figyeli.. Ha kap áramot a szivattyú, de áll, akkor is forog.
(#) starttrend válasza VIM hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Ha lengedek vizet (tehát többet mint amit a radiátorok magukon átengednek), a láng beindul, ugyhogy valószínű nem állt be teljesen a rudazat, csak nagyobb nyomáskülönbség kell a működtetéséhez mint normális lenne. A vízáramlás biztosító és a kombinált gáz szelep nekem ugy tűnik egybe van építve. Nem lehet esteleg befujni valahol csavarlazító spray-t hogy könnyebben járjon a membránt és a szelepet összekötő rúd...?
(#) starttrend válasza zoszka hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
igen, azt gondolom igazad van. Mindenesetra a radiátorok gyorsan melegednek ha a főláng elindul, ami ugy gondolom nem történne meg, ha a keringető szivattyu nem működne.
(#) VIM válasza starttrend hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
A vízcsapházban (vagy nevezzük hidroblokknak) van egy membrán ami ezt a rudazatot működteti, ami pedig a főégő gázcsapját nyitja és ezt a membránt egy rugó ereje segíti határozott helyzetbe átállni. Ha ez eltörött, elkorrodált akkor nincs ami az áramlás, nyomásesés kialakulását határozottá tegye és nem vagy jelentős nyomásesés okozásakor hajlandó csak működni. A vízház a nyakánál van felfogatva a gázszelep alá a nyakrészénél két-három csavarral. Ha ezeket kitekered és lecsatlakoztatod az impulzus csöveket akkor kivehető az egész blokk és szerelhető (persze előtte le kell engedni a kazánból a vizet).
(#) starttrend hozzászólása Okt 3, 2018 /
 
szi VIM, kösz szépen. Végülis nem áramlással oldottam meg, hanem a két külön lakásba amit a kazán fűt betettem egy-egy szoba termosztátot - a kettő egyszerre szabályoz. (nem ideális tudom én is, de ha valakinek melege van, bármikor elzárhatja a radiátorát, illetve mindegyik radiátoron van saját thermosztát, azok ugyis leszabályoznak.. (egyenlőre ugy tűnik működik..) Most így tél előtt nem állok neki szétszedni, de kösz az infort..
(#) Balinthadnagy hozzászólása Okt 21, 2018 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! Van egy FÉG C-24 gázkazánom. A kazán alján lévő potméter 60 C°- nál szokott lekapcsolni, a szobatermosztát pedig fennt van a lakásba az is rendben van. Nem volt hozzá piszkálva, nem lett kicserélve semmi, nincs szétgányolva. Zárt rendszer, tágulási tartály nyomásórája 0,9 atmoszférát mutat jég hideg rendszernél. Üzem melegen, olyan 50-60 C°-os víznél 1,9-2 atmoszféra.
Pár napja ha a hőfokszabályzó leold, akkor a főégő nem áll le teljesen. Visszacsökken a láng, de tovább ég, a radiátorok pedig felforrósodnak.

Nem hinném, hogy olyan nagy problémája lehet, mert elég egyszerű lélek. Ma, hogy elkezdtem próbálgatni vele a fűtést a kazántesten található potméterre nem vette a leállj parancsot, az égőn a láng lecsökkent, de tovább égett. A szobatermosztáttal le tudtam kapcsolni teljesen. Mondjuk tegnap pedig azzal se. Kérdés, hogy találkozott-e már valaki hasonlóval?

Köszönöm!
(#) Gafly válasza Balinthadnagy hozzászólására (») Okt 21, 2018 / 1
 
Nem elektromos problémának tűnik, de nem értek hozzá...
(#) konop válasza Balinthadnagy hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Szia,

Ha a nyomás így fel megy, akkor a tágulási tartály cserés lehet. 6-8 év alatt tönkre mennek.
Elöször ezt cserélném ki egy számmal nagyobbra, mint a mostani.
Ha ettöl nem javul meg, akkor a szelepszár nem tud mozogni valamiért rendesen.
(#) gyuszo válasza konop hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Inkább az utóbbi, a szelepszár szorul a vízarmatúrában.
(#) zoszka válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Az mi?
(#) gyuszo válasza zoszka hozzászólására (») Okt 22, 2018 / 1
 
Melyik mi ?
Az a kiálló szelepszár, ami a vízarmatúrában van mozgatja a gázszelepet és ha ez megszorul, akkor égve marad a láng, mivel így az nem tud zárni. Ilyen egyszerű.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
(#) gyulank hozzászólása Nov 28, 2018 /
 
SC-24 kazánnál hogy kell bekötni, és beállítani a C-24-es visszaáramlás érzékelőt? Hogy kell lejjebb venni az őrlángot? Miért bugyborékol, ha nincs legalább 2 radiátor megnyitva?
(#) vision61 válasza gyulank hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
Szia!
Az SC-24-ben is van gyárilag füstgáz visszaáramlás érzékelő, minek bele még egy másik? Az őrláng valószínűleg ebben sem állítható, csak fúvóka cserével.
Bugyborékolás lehet a rendszerben lévő levegőtől, vagy esetleg azért, mert a kazántestben gyorsan felmelegíti a vizet. (lerakódás, elégtelen keringetés miatt.)
(#) gyulank válasza vision61 hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
Csak úgy hülyeségből, mert jobban tetszik. A régi kigyulladt, újat vettem. Mert eltört, és ezért nincs, és csak C-24-eshez valót tudtam venni. És lehet hogy nem véd semmit csak dísznek van benne. Áramlásérzékelőt sem tudtam venni bele, pedig az is rossz. Az őrláng a régiben kisebb volt. 6 és fél radiátor van én ebből csak 1-1,5-et akarok használni, a réginél ez nem volt gond, ebben bugyborékol, de ha több meg van nyitva akkor nem. De ennél ilyenkor nem úgy bugyborékol, hogy néhol csörgedezik egy kis levegő, hanem a tágulásiba is hangosan felbugyborékol, és sose fogy el. A légtelenítő szelepről a sapkát levettem, csak annyira tettem vissza, hogy épphogy rajta legyen.
(#) gyulank hozzászólása Nov 28, 2018 /
 
Esetleg mivel a hőmérője is össze-vissza mutat, mert műanyag bevonatban van ugyanúgy, mint a vezérlőérzékelő, míg a régiben egyik sem volt műanyagban, és rendesen mutatta, nem melegedett kikapcsolás után, nem lehet, hogy a műanyag burok miatt nem kapcsolja ki elég hamar a gázt, és felforr a víz, és a gőz bugyborékol ki, ezért nem fogy el, és ezért csak akkor csinálja, ha csak egy radiátor van, mert többnél lassabban melegszik, és van ideje a műanyagnak átvenni?
(#) Cosmo020 hozzászólása Dec 10, 2018 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni most költöztünk be a házunkba es fég cirkó van a falon fűtés gyanánt de 22 fokra van állítva volt má nálam szerelő at nézte de nekem nem tetszik a hang amit ki ad mellékelek egy videót hogy hat ha valaki meg tudja mondani a hiba okát
Előre is köszönöm
fura hang
(#) zolika60 válasza Cosmo020 hozzászólására (») Dec 10, 2018 / 1
 
Azt gondolom vízköves a hőcserélő. De én nem értek hozzá.
Következő: »»   19 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu