Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Yamaha erősitő
Lapozás: OK   4 / 6
(#) dromlas hozzászólása Dec 25, 2013 /
 
sziasztok,

van egy YAMAHA RX-V659-es erősítőm, és tökéletes működés után nem kapcsol be egyáltalán, standby sem, meg sem szólal. benézve nem láttam semmit elégve vagy ilyesmi, fogalmam sincs, mit kellene megnézni jobban. mivel kezdenétek?

előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
(#) djapor96 válasza dromlas hozzászólására (») Dec 26, 2013 /
 
Ha totál se kép se hang, akkor a tápegységben lesz gond. mintha az enyémben lenne benne egy üvegbiztosíték. Yamahám van, de más típus.

Esetleg a tiéddel azonos készülék azonos problémája. angoloul + kapcsolási rajz.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
(#) dromlas hozzászólása Jan 13, 2014 /
 
Köszönöm!
Ez már meghaladja sajnos a képességeimet.
Az egyik biztosíték üveg, azon látszik, hogy rendben van, a másik kerámia (?) viszont nem tudom, hogyan állapítható meg róla, ha esetleg gond van vele. Ennél komolyabb ügyekben inkább ne próbálkozom, mert még elrontok valamit..
(#) nala24 hozzászólása Jún 13, 2014 /
 
Sziasztok!Látom jó régen nem szólt ide senki, de a fentiekkel kapcsolatban lenne kérdésem.Remélem tud valaki segíteni.Van egy Yamaha rx-v357-es erősítőm és egy véletlen baleset folytán tőbe letört a hangerő potméter szára.Nem tudja valaki milyen érték van benne????Sehol nem találtam.....eddig.......Előre is köszi a segítséget!
(#) atapapa87 hozzászólása Jún 19, 2014 / 1
 
Hy! YAMAHA RX-V350 Erősítő bekapcsolás után kb~5mp elteltével kikapcsol. tudna rá valaki egy kis segítségnyújtást mihez lássak elsőként?
(#) csoka69 hozzászólása Jún 20, 2014 /
 
Sziasztok!
Az erősítő: Yamaha RX-V457
Hiba: Nem kapcsol be.

(88. oldal)Subtrans(1)-el lehet a probléma(Tipp).
Cseréltem C405-öt, mert lecsökkent a kapacitása. Cseréltem Q401, Q404, D401, D405, D406, C406- ami 1u helyett 22u, mert nem pufferál. Ezek ellenére az IC402 7-14 lába közt 2.7V egyent, és 0,2V váltót mérek. Próbaként kipróbáltam másik Dtárral, úgy a tápfesz 6V, de T401 szekunderén kisebb a fesz.
Sajnos egy szét- és összeszerelést követően más-más feszültségeket produkál. Nem tud stabil maradni.
Némi irányt, tanácsot, tippet elfogadnék.
Köszönöm!

str1.png
    
(#) otszi hozzászólása Aug 19, 2014 /
 
Sziasztok! Yamaha RX-V595aRDS erősítőhöz keresek magyar nyelvű használati útmutatót. Tudna valaki segíteni? Esetleg privátban elküldeni? Bármilyen segítséget előre is köszönöm!
(#) chalezlopez hozzászólása Dec 9, 2014 /
 
Sziasztok! Van egy Yamaha RX V350-es erősítőm, amivel évek óta semmi problémám nem volt. 5 hangfal van rákötve, 2 front (Speaker "A" csatlakozásra), 2 surround és egy center, sub nincs. Nemrég észrevettem, hogy film nézés közben "gyenge" a hang, kiderült, hogy a front hangfalak nem szólnak. Ellenőriztem a kábeleket, de minden rendben van velük. Ezen az erősítőn van elől egy gomb, amit megnyomva lehet kapcsolni a hangfalakat, ilyen sorrendben (Speaker A)>(Speaker B)>(OFF). Ha ezzel választom ki a (Speaker A) lehetőséget, akkor szól a két front hangfal! Ez is bizonyítja számomra, hogy nem a vezetékekkel van gond. Jelen állás szerint vagy a 2 front hangfal szól, vagy a 2 surround + a center. De sehogy sem tudom elérni, hogy egyszerre szóljon mind az öt! Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Előre is köszönöm!
(#) Pali79 hozzászólása Jan 3, 2015 / 1
 
Sziasztok!
Úgy látom a "tökéletes működés után nem kapcsol be" elég gyakori jelenség. Nálam is ez volt most. Úgy vettem észre, hogy ez egy tipikus Yamaha hiba, mert több helyen van róla infó. A táp panelen a hálózati csatlakozás mellett van egy 22 nF/630V kerámia kondi. Ez szokott tönkremenni, elveszti a kapacitását. Nálam 7,6 nF volt. Találtam itthon egy ezer éves REMIX 22 nF/1500 V-os példányt. Van elég hely körülötte, simán befért. A csere után tökéletesen működik újra!
(#) Greksa Attila hozzászólása Jan 16, 2015 /
 
Sziasztok!Van egy 8 éves Yamaha RX-350V házimozi erősítőm,ami az utóbbi 1-2 évben nagyon magashang hiányossá vált!Hiába van +10-re állítva a hangszín szabályzó!Igaz újkorában sem volt "erős" magashangja...de azóta sokat romlott szerintem.Okozhatja-e alkatrész meghibásodás a problémát?Forduljak szakszervízhez ezzel a hibával?Köszi Sziasztok!
(#) steelbird válasza Greksa Attila hozzászólására (») Jan 16, 2015 /
 
Hello!
Nem a hangszórók hibásodtak meg?
Először azt tennék rá másikat.
Hangszórógyanús hibának tűnik.
(#) imicu48 hozzászólása Feb 13, 2015 /
 
Kérés! YAMAHA RX-V100D
! A fent említett erősítőt nem tudom bekapcsolni.Két esetben még a hálózatba való újra csatlakozás után működött de most már semmi. Aki tudna valamilyen hasznos tanácsot szívesen meghalogatom.Ez egy nagyon jó kis (erőlködő) sajnálnám elveszíteni.Üdv Imicu48@gmail.com 0630 270 26 70 Pécs
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2015
(#) Pali79 válasza imicu48 hozzászólására (») Feb 13, 2015 /
 
Szerintem neked is az a bajod mint nekem volt. Hárommal fentebb ott a válasz.
(#) pribeli81 hozzászólása Márc 23, 2015 /
 
Sziasztok.
Pribéli Zsolt vagyok és van egy Yamaha RX-V396RDS -típusú 7.1-es erősítőm amit szeretnék megjavíttatni hibája :a bal oldala egy hangos pattanás után ami a hangfalakból hallatszott nagyon halkan szól és csak túlvezérelt basszus hallatszik a jobb oldala és a háttér hangszórók hibátlanul szólnak.
Tudna valaki segíteni a javításában megközelítőleg milyen összegre számíthatok ?
Mindenképp szeretném megjavíttatni nagyon elégedett első tulaja vagyok .
Ha valaki tud segíteni kérem jelezze.
(#) Geza59 hozzászólása Jún 18, 2015 /
 
Sziasztok!

Jelenség: aktív mélysugárzós hifi rendszer bal oldali hangfala nem kap jelet.
aktív mélysugárzó: Yamaha YST-SW200 (Active Servo Processing Subwoofer System)
hi-fi erősítő: Onkyo R-30 mini torony

1995-ben vettem az aktív mélysugárzót a szintén akkor vett minitoronyhoz. Mind a kettőt csak itthon (lakásban) használtam 95 óta, és soha sem volt a hangerő feljebb téve a teljes tartomány 25-30%-ánál, tehát megkímélt hifi rendszerről van szó.

Kb. 6 hónappal ezelőtt kezdődött, hogy a bal oldalon elment a hang, először megigazítva a kábelcsatlakozásokat úgytűnt, hogy megoldódott a probléma, de megint előjött teljesen rendszertelenül, és semmi logikát nem tudtam felfedezni a jelenségben. Azóta a jelenség már állandóra váltott és már egyáltalán nincs hang a bal hangfalban.

Végül is pár napja támadt egy ötletem, és kiiktattam a mélysugárzót hogy megnézzem, hogy esetleg a Yamaha mélysugárzó vacakol-e és nem az Onkyo erősítő, és bejött, mert a a bal oldalon a hang visszajött és pár heti minden napi rádiózás alatt egyszer sem ment el.

Tehát a Yamaha mélysugárzó bal oldali "továbbító" csatornája nem továbbítja a megszűrt jelet a hangfalba.

Mit tanácsoltok, hogyan keressem meg a hibát?

Jó minőségű DVOM műszerem és egy analóg oszcilloszkópom van, 20-20Khz teszt jeleket letöltöttem mp3 fájlokban. Kapcsolási rajz pont ehhez a mélysugárzóhoz nincs, egy hasonló modelhez van: YST-SW150 és fotókat is készítettem a "belsőségekről" amiket itt megnézhettek:
http://tinyurl.com/ofmsvgm

Végül is annak is nagyon örülnék ha csak a hibát tudnám beazonosítani, hogy magam nekiállnék-e a kijavításnak azt majd akkor eldöntöm ha már tudom, hogy mit kellene cserélni. Végül is az áramkörök nem tűnnek túl zsúfoltnak.
(#) Geza59 hozzászólása Jún 22, 2015 /
 
probléma megoldva.
(#) satika hozzászólása Aug 5, 2015 /
 
Sziasztok!
Tud-e valaki segíteni abban, hogy a Yamaha RX V-363 erősítő hátsó kér surround hangfala nem megy, bárhogy állítom be az erősítőt!? Mi lehet a gond?
Előre is köszönettel:
satika
(#) Kelemen Norbert hozzászólása Aug 15, 2015 /
 
Sziasztok segitségeteket szeretném kérni!! Van egy Yamaha rx-v350 Rádioerösitőm...
Bekapcsol és kb 5 másotperc mulva ki....Állitolag az 1ik front oldalában recseg a hangfal....
Megvásároltam és nállam nem kapcsolbe csak 5 mspre...A srác állitja kapcsolgassam ki be...
Nem láttom jó öttletnek DD
Előre is köszi minden segitséget!!!!!!!!!!!!
(#) Vertexel hozzászólása Okt 8, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy (talán) yamaha rx-v 550-es erősítőnk (pontos típust még nem tudok mondani), amely balesetet szenvedett - belefolyt pár deci víz. Vártunk 3 hetet, és megnéztük - de bekapcsolás után azonnal ki is kapcsol. Túl korán kapcsoltuk be? Vagy mi lehet a hiba?
(#) hamby555 hozzászólása Jan 2, 2016 /
 
Üdv!

Esetleg van valakinek elfekvőben egy Yamaha RX-V420RDS erősítőhöz procija, vagy komplett más hibával rendelkező ilyen erősítője?
Köszönöm.
(#) ticseboy hozzászólása Júl 6, 2016 /
 
Sziasztok.
Van egy RX-V371 em, ami hála az égnek, pofára esett. Nem tul rózsás a helyzete, de van bene menthető alkatrész, táp, kijelző, proci stb. Ha valakinek ilyenre lenne szüksége keressen bátran, mert nincs szívem szétbontani.
(#) lwebber hozzászólása Júl 15, 2016 /
 
Üdv.
Adott egy Yahama R-xv420rds házimozi erősítő. A hibajelenség a következő volt. Bekapcsoláskor az első vagy a hátsó hangfalak közül valamelyik nem szólt. Ha adtam nekik egy nagyobb hangerő fröccsöt, akkor megszólalt. Kikapcsolásig szólt is. Újra bekapcsoláskor ugyanez. Utána érdeklődtem, mondták, cseréljem ki benne a hangfalvédő reléket. Ki is cseréltem ipari Omron G2R-2 relékre. Meg is szűnt a hiba, két-három hónapig tökéletesen működött. Most azonban újra elkezdte, igaz most még csak a jobb első hangfalnál jelentkezik a hiba. Valaki tapasztalt már ilyet? Esetleg ötlet?
(#) Massawa válasza lwebber hozzászólására (») Júl 15, 2016 /
 
1.Gyakori eset ha DC is kerül a relé kontaktusaira. Azok beégnek és akkor rosszul vezetneK.

2.Hallgasd meg a bekapcsoláskor, hogy meg-e huznak ( valamennyi). Vagy köss a tekercsekre átmenetileg valamilyen LED-ket. Ha nem, akkor még a meghajtoáramkör is észlel valamit.
A leirásod akapján inkább a kontaktusok beégésére tippelek. ( nagyobb hangerönél megszolal).
Valami jobb relé kellene.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2016
(#) hamby555 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 15, 2016 /
 
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Vagy a relé, vagy a relé kapcsolgató áramkör. Esetleg nem biztosít elegendő tápot a relé számára.
(#) swan hozzászólása Júl 23, 2016 /
 
Tisztelt forumozók!
Kérnék egy kis segítséget, nemrég lettem Yamaha rx-v359.es tulajdonosa, A gondom a következő:
Az előtő tulaj, vett samsung smart tv-t, kapot hozzá egy kűlső IR kütyüt, elkezde összehangolni házimozit a tv-vel, tv fel is ismerte az eszközt, de sajnos annál a lépésnél amikor a tv távirányitójával kikapcsolta a házimozit, az erőlködőt nem lehetett, csak manuálisan bekapcsolni....
Létzik e valami összehangoló modszer a gyári távval, vagy valami reset ami visszaállitaná a dolgot, mert a gyári Rav22 távvezérlőre nem reagál semmit a gép....

Köszönöm előre segítségeteket, szép hétvégét

P.S a gyári reset manuálisan megtörtént, az nem segített a problémán
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2016
(#) johny999 hozzászólása Aug 20, 2016 /
 
Sziasztok,

van egy RX-V861 házimozi erősítőm ami megadta magát. Vagyis konkrétabban minden bekapcsolás után kb 2 másodperccel kikapcsol. Volt valakinek ilyesmi problémája vagy tudtok valami megoldást, hogy hol keressem a hibát?

Köszöm.

üdv.
(#) Sipi333 hozzászólása Jan 21, 2017 /
 
Sziasztok.

Olyan kérdésem lenne, hogy 2 hónapja vettem egy Yamaha RX-V679 erősítőt és hozzá Harman Kardon HKTS 65BQ hangfal szettet.
Pár napja azt vettem észre, hogy filmet néztem aránylag jó hangerővel és az erősítő magától kikapcsolt de már előtte is hallgattam ilyen hangerőn a rendszert. Kipróbáltuk az erősítőt egyik barátomnál is másik hangfalakon ott is ugyan úgy kikapcsol egy bizonyos hangerősség felett.
Annyit szeretnék tudni ez normális dolog levédi magát vagy valami kondi vagy biztosíték mehetett ki az erősítőbe? Nem szeretném feleslegesen szervizbe vinni ha ez nem hiba.

Köszönöm.

Üdv.
(#) ticseboy hozzászólása Feb 15, 2017 /
 
Ha ilyen sok válasz érkezik, minek neki topik?
Amugy én is hasonlóval küzdök mint az előttem szóló. Letilt az erősitő.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
(#) pribeli81 hozzászólása Feb 15, 2017 /
 
Üdv.
Valaki tud segíteni egy Yamaha RX-V396 RDS erősítő javításában ?
A bal oldala nagyon halkan és torzul szól valószínűleg végfok de nem értek hozzá viszont szeretném javíttatni.
(#) steelbird válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Valószínűleg azért nem érkezik válasz egy kérdésre, mert nincs konkrét javaslata, ötlete rá senkinek. Én is olvasok rengeteg topicot, de csak akkor írok, ha van ötletem. Mivel gyakran új, pár hónapos készülékekről van szó, így még tipushibáról, a készülék ismeretéről sem lehet szó, hog segítsen az ember. Több kérdezőnek problémája a nagyobb hangerőn történő lekapcsolás. Itt például annyi már ki van szűrve, hogy másik hangfalszettel is jelentkezik a probléma. Vagyis erősítő hiba. De ezután már nagyon sok minden lehet. Tápegységtől kezdve végfokig, amiből ráadásul van bennük minimum 6-7. Általánosságban, ilyen probléma esetén venni kellene a fáradtságot minimum arra, hogy egyesével végigpróbálja az ember a végfokokat jól kihajtva, egy nagyobb teljesítményű hangsugárzóval, vagy műterheléssel, hogy legalább az kiderüljön, hogy nem-e valamelyik végfoknak van gondja, vagy inkább az egész erősítőnek a túl nagy hangerő miatti terhelés miatt. Előbbi esetén egyértelműen végfok probléma, második esetben pedig inkább tápegység, neadj-Isten valami hibás tervezés miatti hamar aktiválódó védelem lehet például az ok. De egy megnyúlt ellenállás is okozhat ilyen problémát, meg még kb. 20-30 más dolog. Konkrétumot innentől kezdve csak mérések alapján tud javasolni az ember, de nagyon sok kérdezőnek még egy multimétere sincs, vagy nem tud műszeres méréseket elvégezni. A szakember ilyenkor minden esetben mér, aztán azok eredménye alapján dönt a következő lépésről. De ez minden mérés után egy több lehetőség közül kiválasztott lépés. Ráadásul ezek a házimozi erősítők szervizelhetőség szempontjából nagyon nem egyszerű esetek. Ha szétborogatod, hogy hozzáférj a mérendő pontokhoz, már nem tudod bekapcsolni, annyira szét kell húzogatni benne a panelokat, meg a csatlakozókat. Főleg, ha végfok probléma van, mert azokat általában legalulra teszik, más panelek (pl. HDMI) alá. Alulról meg nincs levehető szervíz-dekli, mint régen volt az erősítők alján.
Kicsit hosszúra sikerült... a lényeg az, hogy ha nem érkezik valamelyik kérdésre válasz, az azért van, mert nincs rá javaslat. Itt nem ezért fizetett fórumozó szakemberek várják a megoldatlan problémákat, hanem hobbiból, segítő szándékkal vannak fent azok, akik értenek hozzá. Sok szakember is van köztük, de ha nincs ötlet, akkor nem tud mit írni még a szakember sem. Kérdőre meg végképp nem kellene fogni senkit, hogy miért nem kaptál választ.
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem