Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   249 / 282
(#) TechnoGabor hozzászólása Jan 30, 2017 /
 
Kérdés:
A Crown BSN és a Signal PS-128 szirénák beépített, LED-es életjel-kijelzéssel üzemelnek. A DSC forgalmaz ilyen szirénákat?

Továbbá érdekelne, hogy a DSC Bravo-201 mozgásérzékelő hogyan reagál, ha riasztás indul? A benne lévő LED ütemesen villog, esetleg csipog? A házamban ilyen érzékelők vannak felszerelve.
(#) triniti hozzászólása Feb 12, 2017 /
 
Sziasztok dsc 1616 központba szeretnék bekötni bentel wave beltéri szirénát
A tamperkör világos, de a szirénán lévő B+ és a földet hová kössem a dsc központba?
Köszönöm.
(#) tomicctv hozzászólása Feb 12, 2017 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Nem dsc, de hátha tudnátok segíteni. Adva vagyon egy pyronix 832-es központ, ezen kívül 2 típusú infra: KX15ED , ÉS KX15DT, illetve 1db 2 vezetékes nyitásérzékelő. DEOL kötést szeretnék használni, ezt a központba is beállítom. 2 vezetékes nyitásérzékelőnél pontosan hogy kéne kinézni a deol kötésnek? Csináltam egy egyszerű rajzot, én így képzelem el, 4,7k és 2,2k ellenállásokat ilyen sorrendben kell megcsinálni? Illetve a zóna és a com mindegy melyik kivezetés legyen? Ránéznétek? A központ tamper kapcsolóját az általános szabotázsra (GT) szeretném tenni, ide gondolom nem kell ellenállás, és mindegy, hogy a 2 vezeték közül melyiket kötöm rá (egyik com-ra, másik gt-re) Mindkét infra manuáljában látom, hogy be lehet állítani jumperrel, hogy milyen ellenállás érték legyen. (C ábra mindkét manuálban) Ez csak azt a célt szolgálja, hogy be tudjam állítani milyen ellenállást használjak, vagy ezek kiváltják az ellenállást, és nem is kell használnom ellenállást? Szükség lenne gsm átjelzésre is. Erre a célra egy TELL ECO LINE gsm vonalpótló lenne használva. Megfelelő lenne ehhez a központhoz? Riasztáskor képes arra, hogy sms-ben átküldje a zóna nevét vagy számát, illetve ha szabotázs van azt is, továbbá, ha hiba van a rendszerben akkor azt is? Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) Kovabe válasza tomicctv hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Szia

A nyitásérzékelő bekötése megfelő és mindegy hogy mit hova kötsz a központnál. A GSM-el kapcsolatban nem tudok érdemben nyilatkozni mert ezt nem ismerem. Az infrákon lévő jumperek arra szolgálnak hogy nem kell barkácsolni az ellenállásokkal csak rádugod a mefelelő lábakra a jumpert és meg is van az ellenállás. A központal nagy fenntartásaim vannak, 3 darabot telepítettem és mind a 3-nál problémák voltak, az egyik csak resetelés után volt hajlandó működni (nem stabilan) a másiknál a kezelőbe nem volt a quartz beforrasztva a harmadiknál eldobálta a zonákat és kiállt hibára. Ha nem vetted még meg akkor inkább keress másik gyártot.
(#) tomicctv válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
uhh, már megvan a központ, most egy kicsit rám jött a frász, hogy ilyen gondok voltak vele. Reménykedem, hogy nálam nem döglik meg. Egy signal ps 128 sziréna menne fel, annak a helyes bekötésében még tudnál segíteni. 8 vezetékes teljes kiépítéssel tenném fel. A kérdésem az lenne, hogy a bekötésben szereplő EOL ellenállás 4,7k vagy 2,2k legyen? Ahogy néztem a szirénának van külön szabotázs bemenete a 832-es panelon (BT), ezért nem kell használnom egy külön zónát a sziréna tampernek. Csinálok egy rajzot a sziréna bekötésnek, ránéznél, hogy megfelelően csináltam?
(#) tomicctv válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
lemaradt egy ellenállás. A központ dobozán lévő tamper kapcsolóhoz nem kell ellenállást tenni? Ha kell mekkorát? Az infrákra visszatérve így jumperelve is teljes értékű "deol" ként működik? (pl: szabotázst - vezetékelvágást is felismeri a központ? ) A központ leírásában 2,2 és 4,7 -es ellenállás kell a deol rendszerhez. Ha a riasztást 4,7k-ra teszem a tampert pedig 2,2k-ra akkor az megfelel a deolnak, és működni fog? (Bocs a sok kérdésért, csak próbálom megérteni a pyronixot )
(#) Kovabe válasza tomicctv hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Szia

Ahogy elnézem nem volt még szerencséd riasztó rendszerhez vagy legalábbis nem sokhoz.
A sziréna bekötésnél elég ha sorba beteszel egy 2,2k-t és a com illetve a BT- be kötöd a tampert. A report láb nem arra való amire gondolod ezért azt hagyhatod a fenébe. Sok szinte felesleges kivezetés van a PS-en de attól függetlenül egy jó cucc. Az infra az egyik legegyszerűbb, simán belövöd a megfelelő ellenállást és már működik is.
Ha jól emlékszem akkor a DT-s radaros, ebben az esetben figyelj hogy két azonos frekvenciás infra ne lássa egymást mert abból galiba van.
(#) tomicctv válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Szia! Hát igen, alapvetően Én cctv-vel és informatikával nyomulok, de ezt sikerült "megnyernem" szóval valahogy azért csak összehozom. Akkor az általad javasolt megoldást választom. DT-s érzékelő egy pincébe lenne, ahol egy kazán van, a hőmérséklet ingadozás miatt gondoltam ezt feltenni, elég nagy a pince, sok ablakkal és elég szar elrendezéssel, úgy lenne megoldva, hogy a 2 érzékelő egymásnak háttal lenne, ebből a kazán fele néző lenne a dt-s a másik "sima" infra. Ez így ok lenne??
(#) Kovabe válasza tomicctv hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Tehetsz be két DT-s csak ne azonos frekije legyen. A sima infra még az egérre is be tud riasztani illetve pókokra így ezeket nem ajánlom főleg pincébe.
(#) tomicctv válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Ok. Nem teszek sima infrát a pincébe. Engedj meg még 1 hülye kérdést. Gondolom ezek a pyronix érzékelők nagyjából azonos frekin mennek, nézzek egy másik gyártótól radaros érzékelőt, hogy ne zavarjanak be egymásnak??
(#) tomicctv válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
közben rájöttem, hülyeséget kérdeztem, tárgytalan a kérdés! Köszi a segítséget!
(#) hurobby hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Sziasztok, DSC rendszerünk van DSC Bravo 601 érzékelőkkel. Az érzékelől beállítása alapértelmezett. Annak idején azt mondták, hogy kisállatvédett. A napokban a házba került egy kismacska, s beindítja az élesített rendszer riasztását. Azt látom, hogy van egy J3 jumper, amivel lehet ezt változtatni, de nekem durvának tűnik, hogy egy kismacska is beindítja a riasztást. Ezzel van valakinek tapasztalata? Köszönöm szépen
(#) Kovabe válasza hurobby hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Szia

Nekem sajnos van ilyesfajta tapasztalatom. A kismacska nyugottnak tűnik de amint becsukod az ajtót, a macsek megzavarodik és hajlandó a falon körbe körbe futni. Egy megoldás létezik: radaros érzékelőket felszerelni ahol a macska feltünhet vagy esetleg van egy másik megoldás is macskát kitenni a lakásból egy olyan helyiségbe esetleg udvarra ahol nincs érzékelő.
(#) hurobby válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Köszi szépen. Megpróbálom előtte átállítani az érzékenységét a PIR-nek, hátha az segít. Korábbi LC100-ról álltam át Bravora, ha nem szükséges, nem cserélném le őket. Az LC100-zal átal heti egy fals riasztás volt, a Bravo már 3 éve csak akkor szól, ha tényleg szólni kell. Nagyon megbízható PIR-ek, s talán lehet rajta még állítani.
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Macska biztos érzékelő nem létezik. A kombinált pedig még előbb fog bejelezni a fotelre, vagy asztalra felugró macsekra, mint a duál pir. A BV601 még a legjobb DSC kisállat tűrő infra, az LC100, LC102 egy foschtalicska hozzá képest. Amúgy is egy rakás ganyé az LC széria úgy, ahogy van.
Egy megoldás van macskánál, úgy beállítani az érzékelőt, hogy csak az ablakot, vagy ajtót figyelje, akár úgy, hogy közel vinni az érzékelőt a behatolási ponthoz, és a riasztóban a kettős jelzés funkciót aktiválni kell, hogy csak két azonos bebillenésre, vagy két külön érzékelő billenésére indítsa a riasztót. A keresztzóna intervallum legyen 30 másodperc maximum. Ez sem garantálja, hogy ne legyen vakriasztás. Tapasztalat, több macskám is van.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
(#) hurobby válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Köszönöm a tanácsokat, megpróbáljuk.
(#) hurobby válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Megnéztem, hogy lehet beállítani és van egyvalami, amit nem értek.
Ezeket kell beállítani, ha jól látom:
- section 101 to 164, option 9 ON, az összes érintett zónára
- section 018, option 6 ON, ez lesz a keresztzóna bekapcs
- section 017, option 4 ON, ez lesz a kettős jelzés bekapcs
- section 176, 030, ez lesz az intervallum.
A doksi azt írja, hogy ha keresztzóna sértés történik, akkor indul a helyi riasztás jelzés. Viszont a kettős jelzésre azt írja, hogy csak jelentés megy a felügyeletre, illetve az eseménytárba is bejegyzi, de nem írja, hogy indítaná a helyi jelzést. Más fórumokon is írták, hogy ilyen esetben nem tapasztaltak helyi jelzést.
Esetleg neked van konkrét tapasztalatod ezzel? Itt egy DSC 1864-esről van szó. Köszönöm szépen.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
(#) Syn7h37ic válasza hurobby hozzászólására (») Feb 22, 2017 / 1
 
A kettős jelzés akkor vált ki riasztást, ha kétszer ugyanarról az eszközről a beállított intervallumon belül érkezik jel. Ha csak egy impulzus jön, akkor indul a számláló, és ha letelik, akkor törli az egészet. De, a kettős jelzés mellett ki kell jelölni a kereszt zónát is, mert így fog normálisan működni. Viszont az tudni kell, hogy azonnali zónára nem lehet keresztzóna beállítást alkalmazni, mert nem veszi figyelembe, csak Követő, Követő késleltetett, Követő otthonmaradó, Azonnali otthonmaradó lehet egyben keresztzóna is.

Idézve:

Kettős jelzés (double hit) Ugyanannak a zónának a kétszeri megsértése nem
okoz rendőrségi vagy keresztzóna riasztást. Ha két külön zóna riaszt a keresztzó-
na időzítő lejárta előtt, akkor Rendőrségi riasztás vagy keresztzóna riasztás kerül
be az eseménytárba, ill. ilyen jelentést küld a felügyeleti állomásra.
Megjegyzés: Ez a jellemző csak a következő típusú zónákra állítható be: Követő,
Követő késleltetett, Követő otthonmaradó, Azonnali otthonmaradó.


Keresztzóna engedélyezve A panel a keresztzóna attribútumot használja a
betörés ellenőrzésre. Riasztás csak akkor jön létre, ha meghatározott időn belül
két, vagy több keresztzóna attribútumú zónát sértenek meg. Amikor egy kereszt-
zóna attribútumú zónát megsértésre kerül nem történik helyi jelzés (kivéve Belé-
pési késleltetés, vagy Rendszer esemény PGM kimenet aktiválása, ha van ilyen),
hanem a Keresztzóna időzítő indul. Ha egy másik Keresztzóna attribútumú zóna
is megsértésre kerül az időzítő lejárta előtt, akkor a panel átküldi az első zóna
riasztását, a keresztzóna jelentést, majd a második zóna riasztását a felügyeletre,
és indítja a helyi riasztás jelzést is. Ha nem történik másik zóna sértés az időzítő
alatt, akkor nem lesz helyi jelzés, viszont Betörés nem ellenőrzött esemény kerül
bejegyzésre, ill. átküldésre a felügyeletre. Ha double hit engedélyezve van, akkor
egy zóna többszörös megsértését figyelembe veszi a rendszer.
Ha ez a funkció nem engedélyezett, akkor a Rendőrségi kód van engedélyezve.
Megjegyzés: A Keresztzóna/Rendőrségi kód időzítő a kereszt zóna esetén má-
sodpercben, a Rendőrségi kód esetén percben értendő.
Megjegyzés: Tűz zóna esetén nem használható ez az attribútum.
Megjegyzés: A Keresztzóna engedélyezése esetén a helyi hangos szabotázs
jelzést (DEOL bekötés esetén) PGM és külön szabotázs zóna alkalmazásával
lehet megoldani.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
(#) hurobby válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 23, 2017 /
 
Ohh, akkor ez a baj. Nálam az előszobábab van késleltetett zóna, minden egyéb PIR zóna azonnali. Akkor minden olyan zónát, ami azonnali, át kell konfigurálni követőre. Ha jól értem, akkor ennek annyi hátránya van, hogy ha a behatoló a késleltetett zóna felől jön, akkor ha átmegy a követő zónába, akkor nem indul azonnali riasztás (viszont ha nem adja meg a kódot a késleltetési idő alatt, úgyis riaszt). Ha a behatoló valamelyik ablakon jön és a követő zóna kapja el először, akkor viszont (jelenleg azonnal) riaszt, a Double Hit esetében pedig akkor, ha 30mp-n belül kétszer billen be a PIR. Jól értettem, amit írtál? És tényleg köszönöm a segítséget, benne van a szövegben, de elsiklottam felette.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2017
(#) tomicctv hozzászólása Márc 12, 2017 /
 
Sziasztok! Nem DSC de, hátha van ötletetek: Pyronix konfig progijában (mxudl program), hol tudom beállítani a DEOL opciót? Én csak ezt a 2 lehetőséget látom. Kezelőről be tudom állítani, de érdekelne, hogy a progiban miért nem látni, google-ban kerestem képeket róla, és ott néhány helyen látom, hogy van opció rá.

py.jpg
    
(#) Syn7h37ic válasza tomicctv hozzászólására (») Márc 12, 2017 /
 
A lezáró ellenállással opció az. Az alapból DEOL. Ha EOL-t akars, akkor a SEOL opciót pluszban ki kell pipálni
(#) tomicctv válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 12, 2017 /
 
Szuper, köszönöm, nem is gondoltam volna, hogy az alapból DEOL, Én alapból EOL-ra gondoltam. Még egyszer Köszi!
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 17, 2017 /
 
Egy DSC riasztó alaplapot próbáltam javítani a FET-je sajnos átpukkant. Nincs másik alaplapom. Tönkremehetett a kezelő vagy valami ? A hiba beálltakor a tápkapcsokon 17V-ot mértem. A kezelőn világított minden zóna. A hálózati villanyt már nem merem rátenni.
(#) Ivan93 hozzászólása Ápr 25, 2017 /
 
Sziasztok!
DSC riasztónkban lemerült az akku (tönkrement). Most csipog a kezelő. Ezt valahogy ki lehet kapcsolni, hogy éjszaka tudjunk aludni?
Előre is köszönöm!
Iván
(#) Syn7h37ic válasza Ivan93 hozzászólására (») Ápr 25, 2017 / 1
 
*2# kell beütni
(#) Ivan93 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 25, 2017 /
 
Szuper, köszönöm szépen!
És ez pontosan mit állít be, vissza kell-e ezt a kódot állítani?
(#) Syn7h37ic válasza Ivan93 hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /
 
Hibajelzés nyugtázása. Semmi mást nem csinál.
(#) Degenereocsinka hozzászólása Ápr 26, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy DSC NEO riasztó rendszert. Szeretném felprogramozni a DLS5 szoftverrel, de valami nem stimmel. Egyenlőre csak a tasztatúrát (HS2LEDS) és a panelt (HS2016) szeretném összehozni de nem sikerül...
Van hozzá egy DSC PC-Link kábelem amit az UC232A driverrel sikerült is összehoznom a géppel. A led visszajelző is él. A telepítői könyv szerint csináltam mindent. Igaz a könyv azt irja hogy a Pc-Link 1 re csatlakoztassam a kábelt, de más netes forráson láttam hogy a Pc-Link 2 re csatlakoztatják a programozáshoz. Bárhonnan indítom a csatlakozást a következő mutatja a szoftver: PC Link: Connected to COM4.
Aztán gondol egyet és a következő lesz: PC-Link: HS2016 v1.1 is not supported in this installation.
Próbáltam már mindenféle Baund-al egészen lementem 300-ig.
Utánaolvastam ahol csak tudtam, amit csak lehetett megpróbáltam.
Van valakinek ötlete?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Degenereocsinka válasza Degenereocsinka hozzászólására (») Ápr 26, 2017 /
 
Sziasztok ismét!

Az előző problémám megoldva. Frissítettem a DLS 5 v1.61-re és megtalálta egyből. Viszont! Hogy tudom megnézni az érvényes DLS hozzáférési kódomat. Ezt hol találom meg?
(#) djsms hozzászólása Máj 23, 2017 /
 
Sziasztok!

Megadta magát a kezelőm, csak búg.
Nincs valakinek elfekvőben egy 1555 kezelő? Elég csak a panel is, a háznak semmi baja.
Kölcsön kaptam egyet, az jó, az enyém másik központon is rossz.
Következő: »»   249 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem