Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag
 
Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 31
(#) SzabadosJóska válasza fazksg hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
„2. merni kell álmodni, hiszen ez viszi előre az emberiséget”

Ezt a nótát mintha már hallottuk volna. Álmodtunk aztán volt akinek bejött, mi meg felébredtünk. Arra hogy fázunk!
Tervezni kellene.
Tudod! Ésszerűen, tapasztalatokra építve.
Ettől függetlenül engem is érdekel a „brikettálás” dolog, mert engem is érint.
(#) barany165 válasza fazksg hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
Szia!Milyen szecskázógéped van?Mert lehetne akár egymenetben is tömöríteni.pótkocsira fúvatni.Sokan ,még voltak állatok, felbálázták a szárat. A trakin meg ott a hidraulika. Sándorfalván egy ismerősöm agyagból kötőanyag nélkül egy MTZ 50-re szerelt préssel gyártott építkezéshez téglákat, ha arra járok megnézem ha megvan még a gép.Üdv!
(#) zolika59 válasza fazksg hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
Ha már a környezet barátságnál tartunk, az hogy minden szerves anyagot elviszünk a földről a leg biztosabb módja a sivatag előállításnak. Persze ha pótoljuk mondjok szerves trágyával más a helyzet. Szerintem legjobb lenne mondjuk repcét termelni. Kisajtolni az olajat (csigaprés) és a maradék maga a brikett. Az olajjal meg mehetne a traktor.
(#) barany165 válasza zolika59 hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
Szia!Ebben tökéletesen igazad van,de a biótechnológia terjedése élelmiszerhiányt fog generálni,most,hogy nincs ára a válságmiatt pl. a kukoricának-sokan azzal fűtenek!Más : energia erdő,energia fű a nagyüzemi megoldás. A klimaváltozás miatt elöbb-tóbb komolyan kel venni ezt a technológiát.Üdv!
(#) zolika59 válasza barany165 hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
Nem gondolod, hogy az élemiszer hiány oka inkább a gazdákodók tönkretétele. A kukoricát is azért kell eltüzelni mert nincs állatt ami megegye. Bio-etanolt meg nem gyárt belőle senki pedig lehetne. Sajnos a globáis felmelegedés elsődleges oka a globális tőke.
(#) csuli válasza zolika59 hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
sziasztok.hat mi a kukoricatultermelest es a futest maskep oldotuk meg,kukorica+arpa+eleszto+viz+26 nap alasi ido es let belole egy eleg jo gabona palinka aszt megiszuk igy nem fazunk
se gabona se futesi gondunk nincs.

a briketalo gepen kb 6 eve gondolkozom edig ket 5kw motrot sikerult megsusunk es kb 30 kg briketet keszitetunk a szerkezet 95 % mukodik es konyu is volt elkesziteni de sajnos az a 5% ami a pontos gyartast igenyli nem nagyon jon osze.
ha valakinek van egy jo rajza egy mukodo briketalo geprol megkoszonem

udv
(#) norrisz válasza barany165 hozzászólására (») Dec 12, 2008 / 1
 
HELLÓˇ" barany165"
Nem titkos a szerkezet -viszont szalmával én még nem próbáltam ki -ami működik s biztosan automatikus működést tesz lehetővé -amit én már ki próbáltam -az - a fűrészpor - a kukorica ocsu - a napraforgó ocsu fa apriték szemes kukorica - akác forgács - ezeket próbáltam és ezek garantáltan elegendő energiát szolgáltatnak egy családiház fűtéséhez - Az energia szükséglet kb 200 vatt a csigát hajtó motor ami csak szakaszosan működik s egy ventilátor 60 vatt ami a levegő befúvását szolgáltatja
a képeket ha érdekel felteszem de előb le kell fotóznom kis türelem s talán sikerül olyan felvételeket készítenem ami használható
üdv Norisz
(#) fazksg válasza SzabadosJóska hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Nem azt mondtam, hogy minden hülyeségbe bele kell ugrani! Csak próbálkozni, az ésszerűség keretein belül, és szerintem ez még ott van... Szerintem az ésszerűtlen, ha egyből ki akarjuk dobni a jelenlegi növénykultúránkat, és azt mondjuk: "csináljunk energiaerdőt, termeljünk energiafüvet, stb..." Ez csak nagyüzemileg megvalósítható, szerintem ezen nekünk gondolkozni nem érdemes. Szerintem a jelenlegi termelési rendszereket kéne továbbfejleszteni. A repcével is az a bajom, hogy ahhoz már pl. speciális traktor kell, és ezt mi már (szerintem) nem tudjuk megvalósítani... És azt ki mondta neked, hogy én nem akarok "tervezni, ésszerűen, tapasztalatokra építve"? Triviális, hogy úgy kell. Amíg nincs megfelelő ismeretanyagom, addig csak tervezgetek, majd ha lesz, akkor talán (!!!) belevágok. Ja, attól, hogy egy "nótát" már hallottunk, nem biztos, hogy hülyeség...
(#) SzabadosJóska válasza fazksg hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Nekem éppen a „nóta” csípte a szemem.
Terv és álom az nem ugyan az.
De hát a brikett itt a kérdés.
A gép házilag nem kivitelezhető. Szerszámgépek híján.
Van még vele egy gond.
Több városban is rendeletet alkottak az önkormányzatok, hogy a kertemben lévő fák gallyalásakor keletkezett gallyat nem tüzelhetem el hanem az önkormányzat által kijelölt helyre kell a költségemen szállítanom.
Viszont a fát a tüzépen megvehetem.
Akarsz még álmodni?

(#) fazksg válasza SzabadosJóska hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Jó, akkor legyen igazad. (nincs értelme a vitának, sztem úgyis hiába győzködlek, mindig csak az lesz, hogy hülye vagyok, mert PRÓBÁLOK gondolkodni, nem zombiként élni...).
Másrészről nem értem, miért lenne megvalósíthatatlan. Ok, amit én mondtam, az nem egyszerű. DE! Hidraulikus munkahenger, szivattyú, csövek, szelep kapható készen. Az a munkahenger, ami tömörít, nem kell, hogy pontos legyen. Végtére is mi van, ha pl. 1mm-rel kisebb a "dugattyú", mint a "henger"? kicsit csúnya lesz a késztermék, mert lesz egy kis pereme... Egyébként meg nem értem, hogy miért lenne megoldhatatlan amihez nincs célszerszámom. Ebből él pl. a marógépes ember, meg egy csomó iparos. Meg lehet csináltatni, amit én nem tudok. Nálunk az önkormányzattal nincs sok baj. Persze pattog az pl. erdészet, hogy csak engedéllyel szabad fát vágni, de az ember a saját erdejéből kivághat 1-2 fát ha épp kell neki (ez most csak példa volt). Nem tudom, hol laksz, de nálunk azért messze nincs ilyen szívatás önkormányzati szinten... Visszatérve. TÉnyleg, melyik az a rész, ami szerinted nem kivitelezhető (és most nem akarok piszkálódni. felejtsük el a nézeteltérést. érdekel, mire gondolsz)?
(#) Tetye hozzászólása Dec 14, 2008 /
 
üdv mi már csináltunk ilyet 3 db ot de nem ilyen picit csinál mint a husdarálo hanem 10x10x12-16 os kocekát semmi extra jo erös vas szerkezet meg egy jo erős hidra dugattyú. de semmi elektronikus nincs benne ha csak nem villany szivatyut teszel rá...
(#) Laslie74 válasza Tetye hozzászólására (») Dec 14, 2008 /
 
Üdv! Szerinted az elektromos fahasító elég erős fabrikettkocka tömörítéshez?
(#) Opéter válasza zolika59 hozzászólására (») Dec 14, 2008 /
 
A repcét kipréseled az olajat a traktorba töltöd aztán jön a finánc és nincs tovább gondod sem a traktorra, sem a présre.
(#) Opéter válasza Opéter hozzászólására (») Dec 14, 2008 /
 
Mi készítettünk brikett prést, de véleményem szerint jó minőségű brikettet csigás préssel lehet gyártani.
A gyártás során olyan változáson megy át az alapanyag, hogy tüzeléstechnikai tulajdonságai sokkal jobbak, mint a
dugattyús préssel készült briketté. Nézd meg honlapunkat, ott láthatod a gépünket ( http://bio-fabrikett.hu). Az hogy van egy brikettáló géped az kevés, a kiszolgálását is meg kell oldani ez kb. ugyanakkora feladat.
(#) Opéter válasza fazksg hozzászólására (») Dec 14, 2008 /
 
A "biobrikett" készítés nem fogja befolyásolni olyan mértékben a környezetet, hogy ez valahol is megmutatkozzon. A faforgácsból készült brikett szabályozhatóan jó hatásfokkal elégethető, a csak füstölgő bűzös füstöt árasztó fűrészporos kályhákhoz képest. A nád feldolgozás szemetéből készült brikett pedig nem von el semmit a környezetből csak a hulladékot hasznosítja.
A szalmából készült brikett? Itt már lehet gondolkodni, de nem lehet egyértelmű választ adni a kérdésre.
A kukorica eltüzelése pedig kényszer helyzet. Egy hektár termése legyen 100 mázsa szemes kukorica, ez most 220.000 Ft és kifizetted a szárítás költségét ez hektáronként kb. 50.000-60.000 Ft marad 160-170 eFt.
Ugyanez csöves kukoricában hektáronként 140 mázsa. A fűtőértéke kb másfélszerese, de vegyük azonosnak az akácfával 1 mázsa akácfa 2500 Ft. 140*2400=350,000 forint. Ez kétszerese a szemes kukorica árbevételének a többi költséget azonosnak tekintve. Egy télre egy családi ház fűtésére nem szükséges egy hektár csöves kukorica termése.
A természet megoldotta a napenergia tárolását többek között a kukoricában és már "brikettálva" is van, nem szükséges a szellemi maszturbáció az energia fű az energia erdő telepítése érdekében.
(#) Laslie74 válasza Opéter hozzászólására (») Dec 14, 2008 /
 
Üdv! Elég velős egy honlap. :miaz: Ha jól látom cirkula, porleválasztó, csiga, prés. Mennyi a fajlagos villanyfogyasztása, és mekkora beruházás volt?
(#) Pixi válasza Opéter hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Hali!

Jól olvasom, hogy olcsóbb azonos menyiségű csöves kukoricával fűteni télen mint akác fával???
(#) Opéter válasza Pixi hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
A csöves kukorica fűtőértéke jobb,mint az akácfáé, ezért nem kell annyi belőle. Valóban jól olvasod.
(#) Opéter válasza Laslie74 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
A honlapot egy egyetemista fiú készíti és amire ér a ZH-k között annyi van belőle kész.
Az a berendezés amit látsz 5.500.000 Ft+Áfa
(#) Laslie74 válasza Opéter hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Bocs nem fi..zni akartam. Miért kell a porleválasztó? nem tömöríti jól a túl aprót vagy besül?
(#) zolika59 válasza Opéter hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Tévedsz mivel a traktor nem megy közútra a fináncnak semmi köze hozzá.
(#) barany165 válasza Laslie74 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Szia! A porrobbanás miatt!
(#) SzabadosJóska válasza zolika59 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Te tévedsz!
Ha, bűncselekmény gyanúja merül fel ...

Attól is függ, hogy milyen színű a "traktoros".
(#) SzabadosJóska hozzászólása Dec 15, 2008 /
 
Egy 5,5 millás gép ára mikor térülhet meg?
(#) Laslie74 válasza barany165 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Szia! Engem továbbá az érdekelne hány kWh villany megy el egy mázsa brikett előállítására?
(#) Opéter válasza Laslie74 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
1 máza brikett előállítása 15-16 Kwh.
A finánc a kertedben is megnézheti, hogy Riga mopedben milyen benzin van, ha nem hiszed kérdez meg tőlük.
Óvok mindenkit a házi biodizeltől.
(#) Laslie74 válasza Opéter hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Ha a kukoricából raksz a faaprítékba akkor ugye a keményítő miatt könnyebben összeáll és nem kell akkora nyomás hogy a cellulóz kiizzadjon belőle és így gondolom termelékenyebb.
(#) fazksg válasza Opéter hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Igazad van, a "kedves" VPOP-sek akár a föld közepén is vehetnek mintát a traktor tankjából (hogy az eredeti ötletnél maradjunk). Természetesen amikor én a bioüzemagyagot jó megoldásnak neveztem, akkor abban benne volt az a reményem, hogy pár éven belül engedélyezik a használatát (Nyugat-Európában komoly támogatásokat adnak rá, nálunk büntetik - remélem ez rövidesen megváltozik). Egyébként nagyon köszönöm a hozzászólásaidat. Tök jó látni, hogy az elgondolásom alapja nem is olyan hülyeség, mint ahogy 1-2 nagyzoló "hagydafrancba-ember" itt mondta az elején. Viszont valamit nem értek. Hogy állítotok elő csigás préssel brikettet? Én úgy tudom(lehet, hogy tévedek!!!), hogy a brikett az a téglaszerű dolog, a kis, granulált anyag (ami hasonlít pl. a kutya/nyúltáphoz) az pedig a pellet. Szóval szerintem csigás préssel inkább pellettet lehet előállítani, vagy nem?
Leslie: szerintem a kukoricában kötött állapotban van a keményítő, így az itt nem segít. De lehet, hogy tévedek!
Üdv: FazksG
(#) Opéter válasza fazksg hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
A házilag préselt repce olajat nem csak nyugaton lehet használni, hanem Romániában is. Ott a farmon belül bármire használhatod, hiába ELŐTTÜNK VANNAK. Nálunk, ha egy szivattyút akarsz a kertedben üzemeltetni repce olajjal azt sem teheted meg. "SZOLGÁLTASSA BE A PARASZT" a repce magot kicsi pénzért és majd kap érte jó drágán üzemanyagot. A paraszt hátán ma már megint lehet mindent.
(#) Opéter válasza Laslie74 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
A keményítőt és a lignocellulózt ne keverd össze.
A keményítő segíthet sőt kell a pelletgyártásnál.
A kukorica drága brikettet gyártani, azért annyira ne pocsékoljuk el.
A kukoricával való fűtésnek semmi akadálya csövesen kell eltüzelni, de ezt már korábban leírtam. Egy cső egy darab brikett és kész, a természet megalkotta.
Következő: »»   2 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem