Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóriasztó és központi zár
 
Témaindító: hzsolt77, idő: Jan 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   139 / 139
(#) Inhouse válasza krisztian90 hozzászólására (») Kedd, 21:46 /
 
Nem venném ki a gyárit, több okból sem.
- a gyáriak működnek rendes kp zárként, gombbal, kulccsal is, a vezeték nélküli utólagosak 99%-a nem (eddig egy fajtát láttam, amiben ez is benne volt)
- mert gyári és minek vesződni a kiszereléssel
- rá lehet kötni az utólagost és szépen együtt működnek, csak a riasztót nem használod
Persze ez csak akkor igaz, ha a kp zár működtethető külön gombbal/kulccsal.
Azt is jó lenne tudni, hogy a működtető motorok milyen állapotban vannak, meg az átvezetések az ajtók és a kaszni között...
Suzukiknál a zár kulcsos részének kopása sajnos széria hiba, ha így használják.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:49
(#) skater86 válasza Inhouse hozzászólására (») Sze, 9:30 /
 
Még ennyit derítettem ki a leírásból:

"A „kettős-lezárt” autó felnyitása

Ezt a műveletet kizárólag a vezetőoldali ajtó, kulcsos zárával kezdeményezheti. Amikor a kulcs elfordul balra a „kettős-zárt” állásól, akkor kioldja a földelést a "nyitás-tiltás" mikrokapcsolónál. (Amennyiben ez megtörtént, akkor a csomagtartó zár is használható az autó kinyitására.)
Ha a kulcs elfordul újra 90 fokkal balra, akkor mechanikusan kinyitja az ajtó zárat, felemeli a zár gombot, és az ajtó zárat abba a pozícióba mozgatja, ahol testeli a nyitó kapcsolót. A „NYITó” relé működik, és kinyitja az összes ajtót. (A "NYITÓ" relé működésekor, 12V megjelenik a második "irányító diódánál", amely lehetővé teszi a "kettős-zár" motorok működését.)
Az aktuális visszaút földelése az összes zár és kettős-zár motoroknak, a használaton kívüli "ZÁRÓ" relé "NC" csatlakozóján keresztül történik.
A kettős zár motorok elég gyorsan működnek, hogy lehetővé tegyék a zár motorok működését."

Lehet nem túl szakszerű a fordításom, de ezekből az infókból kiindulva már tudok méregetni, meg tudom merre keressem a gondot. Hétvége fele lesz időm, ha kiderítettem valamit írok.
(#) skater86 válasza skater86 hozzászólására (») Szo, 11:51 /
 
Szia, ma szereltem egy adagot megint. Több mint valószín a gyári vezérlővel van baj. Vagyis részben azzal biztos. Tegnap ahogy próbálgattam a zárat aktiválódott a "kettős-zár" funkció, de olyan szinten, hogy a vezető oldali ajtón kívül az összes ajtó lezárt és kézzel nem lehetett kinyitni, se kulccsal se sehogy,aksi le, úgy sem...kicsit agybajt kaptam. Utánaolvasva, a motorokban van egy plusz záró motor, ami, ha aktiválódik, akkor nem lehet elmozdítani a motort, így nem lehet nyitni az ajtót belülről. Ma szétszedtem a vezető ajtót, a többi ajtó dupla zárva maradt, kiszedtem a mikrokapcsolót, teszteltem, és kapcsolásra testelt, ahogy kell. Kiszerelve sem működik a nyitás. Azzal nincs gond. Aztán a gyári vezérlőről leszedtem a burkolatot. Két relé van benne, a vezeték nélküli zárásra működött az egyik, nyitásra ugyanúgy semmi. Aztán gondolta kipróbálom mechanikusan zárni őket, vagyis amelyik nem működött. Összezártam és kinyílt az összes ajtó...végre...aztán a másikat is kézzel zártam és bezárt, ahogy kell. Utána úgy voltam vele, hogy a test lábat testelem külön. A záró oldal működött így. Aztán a nyitó oldalt is testeltem. Ott semmi. A záró oldalt újra megpróbáltam, de rosszul, így szikra és "amper" szag (tudom béna vagyok). Utána már a zárás funkció sem működött, csak ha kézzel mozdítom el a relét. Egyik láb testelésére sem reagálnak már. Aztán megmértem a nyitó-záró vezetéket és mind a kettőnél folyamatos test volt. Innen gondolom, hogy zárlatos lett a relénél valami. Csatolok pár képet a vezérlőről. Nem tudom külön kapható-e ilyen relé, utána nézek. Minden esetre egy másik gyári vezérlő beszerzése folyamatban van. Kíváncsi leszek mit mutat. A reléket azért akartam külön testelni, hogy hátha be tudom kötni a vezérlő szálra külön-külön őket, így test adására biztos zárnak. De már lehet kézzel működtetni a karokat legalább.
Következő: »»   139 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Márc, 26. Vas
9:18:40
Jelenleg 388 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu