Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   460 / 460
(#) Massawa válasza Janó bácsi hozzászólására (») Szo, 7:23 / 1
 
Jano bácsi a plexi vágásra van egy jobb, kevésbé fáraszto technologia is ( ha már ilyen jol fel vagy szerelve ). Befogod a plexit ugy ahogy most, egy élesre/hegyesre köszörült 3szög reszelövel, vagy törött fürészlappal megkarcolod mindkét oldalrol és egy határozott mozdulattal hajlitva eltöröd. Ha tul széles a lap, akkor egy deszkadarab segitségével nyomd a lapot, hogy mindenhol kb egyforma nyomás legyen a felületen. (Az üvegesek is igy törik "vágják" az üveget. ) A törési felület szép egyenes lesz, némileg az anyagtol függ, de gyakran olyan szép a törés, hogy nem kell semmit sem reszelni,csiszolni.
(#) Janó bácsi válasza Massawa hozzászólására (») Szo, 9:36 /
 
Kösz a tanácsot, szoktam törni én is a plexit de csak a vékonyabbat. Ez 5 mm vastag volt, úgy hogy nem mertem megkockáztatni. Persze a fűrész is viszi gyorsan, nem sokat kellett vele dolgozni. Üdv.
A hozzászólás módosítva: Szo, 9:37
(#) Massawa válasza Janó bácsi hozzászólására (») Szo, 10:05 /
 
Én a 8-10 mm-s plexit is törni szoktam ( ha van elég eröm ). Csak néha használok körfürészt, ha nagyon széles a tábla. A körfürész egy olcso csempevágobol lett átalakitva. Annak alul egy tálcája van viznek, hogy hütse a gyémánt korongot. A vágokorongot lecseréltem egy fogas fürészlapra ( plexihez jobb a kevesebb fogu). A tálcába öntött viz meggátolja, hogy a plexi megolvadjon és igy nagyon szép vágási felület érhetö el.
A hozzászólás módosítva: Szo, 10:09
(#) CT-3 válasza VJ72 hozzászólására (») Szo, 10:40 /
 
Üdv!Köszönöm!
Következő: »»   460 / 460
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Okt, 22. Vas
23:00:29
Jelenleg 291 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu