Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
 
Témaindító: Secret, idő: Júl 25, 2008
Lapozás: OK   175 / 175
(#) oregecske octavia válasza VIM hozzászólására (») Máj 31, 2018 /
 
Haliho!Na megvolt az Octavia javítás, megmondom őszintén nem bíztam én sem ebben a softver frissítésben. De képzeld megjavult,másnap reggel vártam hogy elkezdi a dadogást-puffogást és lám csodát neeeem! Azóta /2 nap/ minden ok.

Köszönöm szépen a hozzászólásaidat.
Szia
(#) szabojanos1984 hozzászólása Jún 1, 2018 /
 
Sziasztok. Szintén segítségre lenne szükségem. Adott egy octavia II 1.9 pdtdi ami az elmúlt 2 hétben az öngyilkosság gondolata felé hajszol. Kezdetnek a kulcs kivétele, autó lezárása után azonnal beinduló hűtöventillátor (akku lemerüléséig), ez csere 100e, müködik. Hazafelé a szerelőtől check engine felvillan, visszavisz, hopsz tönkrement a légtömegmérő. Nem baj még egy kis forint neki, hisz éhezik. Rajtam ne muljon egyen a család... Na most a mai már kiveri a biztit. Autómosás után fél órát működött, volt benne leállítás, índítás stb, majd menet közben lefulladt és nem is óhajt elindulni. Találkozott már valaki hasonlóval? Köszönöm a válaszokat!
(#) cuba hozzászólása Jún 26, 2018 /
 
Sziasztok!Találkozott már valaki olyannal hogy alapjárati gyújtás kimaradás?Octavia 1,6 2002-es BFQ. Esetleg mitől lehet?Gyertya kábel csere volt.Tavaly lett cserélve trafó.1500 fordulat felett már nincs kimaradás!Köszönöm a válaszokat!
(#) Robogó78 válasza cuba hozzászólására (») Jún 26, 2018 /
 
Szia Nekem hasonló volt meg dadogás meg rángatás meg stb.
Aztán eljutottam oda hogy gyertyát cseréltem !
De ha rá keresel az itt írottakra akkor olvasni is tudod .
Na a gyertya csere oldotta a problémát,lekopogom azóta semmi baja.
(#) s110l válasza cuba hozzászólására (») Jún 26, 2018 /
 
Nekem 2005-ös BFQ-m van és reggel minden nap indításkor elkezd dadogni, durrogni, majd kap 1 fröccsöt és helyreáll a rend. Régebben is előfordult 1-2x, de mostanában mindennapos, gyertyát pedig egy hónapja cseréltem....
(#) VIM válasza s110l hozzászólására (») Jún 26, 2018 /
 
Szia! Ilyet tettél bele? .... mert, hogy ez való be de nem az olcsóbb gyártmányok közül. Én most cseréltem ki őket 70 000 km után. Már majdnem elfeledkeztem róla, hogy már ki kellene cserélnem, szerintem éppen a végszóra csináltam meg, mert ahogy látszik is már kezdtek kifáradni.
(#) s110l válasza VIM hozzászólására (») Jún 27, 2018 /
 
Igen, a gyári gyertyát tettem bele! Nekem 65.000 km-t ment.
(#) cuba válasza Robogó78 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Gyertya és kábel csere is volt,de a semmi változás!
(#) Jack Spicer hozzászólása Júl 5, 2018 /
 
Sziasztok
Olyan gondom volna, hogy hidegen az első indítás elég problémás az octimon 2l benzin, AQY. Tünetek rángat, bedöglik, fordulat nem megy 250-500 felé még gazadásra sem. Két, három alkalommal eljátsza velem utána beindul és mint ha misem történt volna megyen rendesen. Melegen elsőre indul, diagnosztika nem mutatott ki semmilyen rendellenességet.
Amit cseréltem benne eddig: főtengely, bütyköstengely jeladó, vízhőfok gomba, gyertyák, gyertyakábel, hengerfej pakolás (kompresszió a hengerekben 14,5 bar körül mozog).
Ha valakinek van valami ötlete az ne tartsa magába.
Köszönöm előre is.
(#) zolika60 válasza Jack Spicer hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Nem ötletszerűen kell alkatrészeket cserélgetni, mert az drága és sokáig tart a javítás. Mindenképp a hidegindításhoz szükséges dolgokat vizsgálnám át. Nem csak a hófokjeladót, hanem annak a vezetékét is például.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2018
(#) Jack Spicer válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Vezetéke rendben van, elsők közt volt amit átnéztem. Voltam vele szervizben is ők azt mondták, hogy valamelyik jeladó lesz, amiatt volt cserélve mind a 2.
(#) VIM válasza Jack Spicer hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Szia! Van ebbe a típusban egy "porszívó" (szekunder légpumpa). Talán azzal lesznek a problémák. Van aki leköti ... ennyi idő eltelte után, mert csak a probléma van vele. Az elgondolás az jó volt csak egy idő után teljesen tönkremegy. Szóval ezt kellene megvizslatni. A visszacsapó szelepről kell lehúzni az átkapcsoló szelep levegős csövét és azt be kell dugaszolni, így az nem fogja vezérelni a légpumpa levegőjét.
(#) Jack Spicer válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Szerbusz

A porszívó működik, ki be kapcsol ahogy mindig is szokott, de holnap ellenőrzöm, hogy működik e a ,,Vákuumvezérlésű lekapcsoló visszacsapó szelep,, lehet, hogy az adta meg magát.
(#) Jack Spicer válasza VIM hozzászólására (») Júl 7, 2018 /
 
Szóval a "porszívó" teljesen működőképes, nincse eldugulva sehol, vákum is úgy nyit ahogy kell, indítás után 1-2 percen belül ki is kapcsol
Esetleg valami más ötlet? :-\
(#) VIM válasza Jack Spicer hozzászólására (») Júl 8, 2018 /
 
Minden jól működik külső ránézésre de nem biztos, hogy jól. A visszacsapó szelep lehet, hogy mégsem zár jól a hidegindítás alatt és az okozhatja a csak akkor előforduló problémát. Ha a visszacsapó szelep "porszívó" felőli bemenetén kormos, az azt jelenti, hogy átereszti a füstgázokat.
(#) Jack Spicer válasza VIM hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
A porszívó és a vissz.csap. szelep közti levő cső nem kormos, de megpróbálom lekötni és holnap okosabb leszek.
(#) VIM válasza Jack Spicer hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Szerintem valahol mégis ITT kell lennie a problémának. Talán nincs meg a vákuum értéke a mágnes szelep előtti részen és azt nem tuja rákapcsolni a visszacsapó szelepre és az nem tud megfelelően kinyitni.
(#) Jack Spicer válasza VIM hozzászólására (») Júl 10, 2018 /
 
Lekötöttem a porszívót, a porszívó és a szekunderlevegő szelep közti csövet semmi változás nem történt csak hibát jelzet a műszerfalon. A cső szép tiszta semmi nyoma koromnak, porszívó erősen nyom, kézzel van mit tartani, hogy befogjam. A szekunderlevegő szelep zár, papír zsepivel tesztelve, ha ráengedtem a vákuumot kinyitott és látszott, hogy megmozdul. Porszívó kellő időközönként be kapcsol, ha olyankor leveszem a vákuumot hallani hogy megváltozik a hangja és eláll a szekunderlevegő szelep zümmögése is. A Mágnesszelep rendesen zár, belefújtam nyitott ahogy kell mikor áramot kapott, lekapcsoltam rögtön el is zárt. Vákuumcsövek újak vannak benne mert a régieket már megette az idő vasfoga. Vákuum értéke addig nem is lesz meg amíg be nem indul a motor és nekem pont az a gond, hogy nem akarja elkapni a fordulatot első hideg indításkor. Olyan mintha nem kapna kellő üzemanyagot vagy szikrát. Csak küszködik és nem reagál gázadásra se. Holnap még rámérek a üzemanyag rendszerre, hogy megvan-e a kellő nyomás és működik-e az üzemanyag nyomás szabályozó. Utóbbi pár hónapban kezdte ezt csinálni addig semmi baj nem volt vele, lassan már kezd az agyamra menni
A MAF szenzor tisztítása se használt, esetleg a benne levő hőmérséklet jeladó nem lehet ludas, úgy mondták, hogy abban is van egy?
(#) KIG1970 hozzászólása Kedd, 16:31 /
 
Üdv Mindenkinek!

Van nekem egy 16 éves (2002) 530.000 km-t futott, de nagyon jól szolgáló ALH motoros Skoda Octavia 1,9 TDi.
Már talán egy éve fennáll az a vissza-visszatérő probléma, hogy általában miután bemelegszik a motor és már 90 C* körül van a hőmérő elkezd szórakozni az alapjárat. A normál alapjáratról, kb. 1100/min-r emelkedik fel. Néha éppen hogy csak pár másodpercig, néha kitartóan 1-2-3 percen keresztül is. Sokszor ha elindulok és utána újra megállok pl. lámpánál, akkor már nem csinálja, de lehet, hogy a következő megállásnál újra ezt tapasztalható.

Ja idevágó tünet, hogy ezidő óta gyakran magas fordulattal (mintha gázfröccsöt adnék) indul indításkor az autó (hideg, langyos, meleg motornál is), de ez csak 1 másodperc és utána beáll rendesre az alapjárat.

Valahol talán olvastam és egy adagolós műhely szerelője is azt mondta korábban, hogy ez elképzelhető, hogy valamelyik hőmérséklet jeladó hibájával függhet össze...? (Konkrétan hideg motor jelet kap időnként, illetve induláskor a komputer és ezért több üzemanyagot adagol. )

Lehetséges lenne?
Az adagolós szaki azt is mondta, hogy szerinte az olaj hőmérséklet jeladó lehet a felelős, de ez nem adagoló probléma.

Az mindenesetre kiderült, hogy amikor gépre tették az autót (adagoló ellenőrzés) meleg motorú leállás után kb. fél órás állás utáni indításkor valamelyik hőmérséklet jeladó csak kb. 30 c*-ot mutatott a komputer szerint, holott ez a szerelő szerint biztosan nem lehetett ennyire alacsony a mért hőmérséklet.
Ha valóban hőmérséklet jeladó, akkor melyiket kell kicserélni?

Kinek van idevonatkozó tapasztalat? Mi lehet a hiba oka és mi oldja meg a problémát?
(#) Zsolesz86 hozzászólása Csü, 9:27 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Az auto egy octavia 1.6glx aee motorkoddal
A fojtószelep nem tartotta az alapjáratot cserélve lett a hiba megszünt de most van hogy felakad a fordulat 1200 es 1500 között mi lehet a hiba?
Az automata szivatónak van valahol érzékelöje?
Lehet azt hiszi hogy hideg a motor a furcsa az hogy ez a jelenség csak gáz adás után jelentkezik amíg nem adok gázt teljesen normális az alapjárat és ez a jelenség menet közbe is megvan.
Köszönöm előre is!
Következő: »»   175 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu