Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
 
Témaindító: Secret, idő: Júl 25, 2008
Lapozás: OK   159 / 159
(#) kfeco válasza VIM hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Szia.Köszi a segítséget.
A motorkód:BSE.
Szép napot!
(#) VIM válasza kfeco hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Szia! Nem találtam semmi különöset csak arra voltam kíváncsi, hogy van e szekunder légszivattyúja (hát van) és az ehhez tartozó lekapcsoló szelep. Hát ennek a kialakításnak szokott problémás része lenni a csövekkel összekötött szelepek és membrános "kütyük". Ha EZT átolvasod akkor világos lesz, hogy a légszekrény tömörségét többször is leellenőrzi a rendszer, nem csak hidegindításkor. Talán a kapcsolószelep nem zár jól avagy a légszekrényen szokott lenni egy membrános légbeömlést állító szerkezet és a membrán átszakadhatott és így szívhat falsot a rendszer.
(#) kfeco válasza VIM hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Szia.
A levegőcső cserélve lett,mert a kartel membrán nem zárt le.
Szívósor csatlakozó tömítések úgyszintén.
A légszekrénybe megy egy cső még ami a fékràsegítőre megy ,abba is van valami szelep ,de azt nem tudum hogy számíthat-e?
(#) kfeco hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
Ez a szelep amitől Te beszélsz az Maf szenzor mögött van?Ez van bekötbe a folytó szelepbe ami az aktívszét tartályból szív?
(#) kfeco hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
A szivattyúnàl nem enged át,lezár a szelep.
(#) VIM válasza kfeco hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Ebben a leírásban is említik a levegős tömlők esetleges sérüléseivel kapcsolatos jelenséget, de mindenek előtt a lambda szonda van megemlítve. Azt nem írja, hogy ezt az érzékelőt szkennelni kell e a motorvezérlőbe a diagnosztikával de szerintem a szonda dobozán fel lesz tüntetve ez az információ. Tehát ha ki is cserélted ezt az érzékelőt és nincs változás az nem biztos, hogy akkor nem ezt kellett volna tenni a csere darabbal.
(#) kfeco hozzászólása Pé, 14:38 /
 
Helló.
Úgy néz ki a helyzet,hogy a szonda volt a hibás.
Köszi a segítséget.Szép napot.
(#) VIM válasza kfeco hozzászólására (») Pé, 15:14 /
 
Szia! Az rendben van, hogy az volt a hibás de a cseredarabot is ki kellett cserélni vagy a beépítettet kellet csak szkennelni?
(#) kfeco hozzászólása Pé, 16:21 /
 
Helló.
Egy új gyári szondát vettem bele és azt tettem be.
(#) Lezli46 hozzászólása 10:59 /
 
Audi A 3 .APF 2000 1,6i Olajszintjelző probléma!

Bocsi hogy Oktávia "részlegbe" merészkedtem..,de mivel egy nagyon rokon autóról van szó..,és itt nagyon profi hozzászólásokat olvastam ellentétben más forumokkal ..,ezért kérnék segitséget!!!

Tehát a sárga olajkanna szimbolum kigyullad és hangjelzés is van.., kb 20-30 km probaut után, és csak 2000 ford alatt jön be a hibajelzés, ilyenkor 2000 fölé nyomva a fordulatot mindig elhagyja.a hibát, olaj,olajszürő ,uj Hella olajszintszintjeladóra cserélve ,Hibakód törölhető ,de visszajön.., cserélve,olajszivattyu,szita,buvárcső megnézve, olajcsere intervall normál olajra 1év vagy 15.000km-re állitva vcds-el, és manuliasan is.., pontos hibakod sajnos nem jut eszembe az idegtől., de egyértelmüen olajszint jeladó hiba---"intermittent"..
Minden segitségért hálás volnék..., mert már készülők befonni a hajam.., vagy valami komolyabb károkozás sem áll már távoll tőlem az Audiban...
(#) zolika60 válasza Lezli46 hozzászólására (») 11:07 /
 
Olajnyomást mértél?
(#) VIM válasza Lezli46 hozzászólására (») 13:34 /
 
Szia! Talán a kocsi elhasználta az olajat nem mennyiségileg hanem minőségileg. Az olaj most nem adja azt a szintű viszkozitást amit normál esetben el lehet tőle várni, alacsony viszkozitású lett és nem tudja a minimális olajnyomás értéket jelző gombát működtetni csak emelt szinten de emelt szinten a jobban igénybe vett alkatrészek még annyira sem fognak megfelelő kenést kapni, mint alapjáraton, nem beszélve az olaj hűtő hatásáról. A motor kopottságáról csak Te tudnál nyilatkozni a 17 év távlatából, hogy mennyi a megtett kilométer, mert az órán nem biztos, hogy a futott érték látható. Próbáld meg "kasztrol" 10W40 olajjal, talán azonnal elalszik a kanna jelzés.
Következő: »»   159 / 159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Feb, 21. Kedd
15:12:16
Jelenleg 523 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu