Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Scanner táp javítás
 
Témaindító: Metex, idő: Aug 6, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) hirsch válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 27, 2018 /
 
A 33.5V-hoz képest is nulla, bár első körben mintha az is 33.5 -et mutatott volna, aztán újra mértem, de most már nullát mutat. Remélem nem zártam semmit rövidre.
(#) hirsch válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Üdv!

Szóval az eddigi információk és a rendelkezésemre álló eszközök alapján a következőt gondoltam ki. Egyrészt a scanner PCB-je valószínűleg úgy működik, hogy áram alatt standby módban van, ekkor a többi hasonló canon modell a működési feszültség kb harmadát veszi fel. Amikor a bekapcsológombot megnyomjuk, a count pinen a 0V feszültség ~3V körüli értékre ugrik, ezzel jelez a tápnak, hogy most már az üzemi 32V feszültségre van szüksége. Valószínűleg tartom, hogy ha nem így kapcsoljuk be, akkor nem fog sikerülni, sőt az is lehet hogy megkárosítja a PCB-t (reméjük nem).

A tervem a következő, van egy gagyi kínai szakaszosan skálázható DC tápom és van továbbá a már korábban itt szerepelt HP tápegység. Szerzek HESTORE-ból, (ha találok végre) egy olyan kapcsolót ami két bemenet közül tudja valamelyiket a kimenetre kapcsolni. Ekkor mindkét tápot a kapcsolóra kötöm, a kapcsoló kimenetét pedig a scanner táp ill GND pinjére. Továbbá a count pint GND-re kötöm és mérem a kettő közötti feszültséget. A kapcsolóval a skálázható tápot rákapcsolva emelem a feszültséget és nyomkodom a scanner bekapcsoló gombját addig, amíg fel nem ugrik a feszültség a count pinen, ekkor a kapcsolóval átváltok a 32V-os HP tápra. Így talán bekapcsol.
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Az említett tápot még nem szedtem szét, mert ultrahanggal össze van forrasztva szétveréséhez meg keményebb eszközökre van szükség mint ami itthon van.

Rámérni rámértem, és ilyen 7 V körüli feszültség van rajta.
(#) hirsch válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Rendben akkor 7V körüli értékekkel próbálkozom majd, most várok néhány dologra a HE storeból, aztán remélhetőleg sikerül beröffenteni.
(#) hirsch hozzászólása Feb 1, 2018 /
 
Megpróbáltam a korábban leírt módon beröffenteni, 12V-nál kijött a magic smoke. Sajnos ennek annyi. Azért köszönöm a segítséget.
(#) brato hozzászólása Jan 21, 2023 /
 
Üdv!
Tudja valaki, hogy a Genius ColorPage-Vivid 1200XE scanner tápja hány voltos?
Találtam 12 és 18 voltos leírást is. Sajnos az enyémnek elkeveredett az eredeti tápegysége.
Köszönöm.
(#) zolika60 válasza brato hozzászólására (») Jan 21, 2023 /
 
A készüléken a csatlakozó mellett nincs feltüntetve? Vagy valahol az alján egy matricán?
(#) brato válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2023 /
 
Sajnos nincs rajta semmi.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem