Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keringető szivattyú
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 18
(#) store92 hozzászólása Máj 18, 2012 /
 
Adott egy szivattyú, ami 1100W és óránként 4600l a vízhozama az a kérdésem, hogy hogy lehetne ezen a fogyasztáson csökkenteni? Ha fogok egy teljesítmény diódát és belekötöm az egyik vezetékbe, akkor csak félperiódussal fog működni a szivattyú? ezáltal fele lesz a teljesítmény és a vízhozam is?
(#) mpisti válasza store92 hozzászólására (») Máj 18, 2012 /
 
Eszedbe se jusson megdiódázni.Néhány pillanaton belül leég,hacsak előtte már a túláramvédelem nem kapcsol le. Ha kisebb teljesítményre van szükséged, tegyél be kisebb szivattyút, vagy használj frekiváltót.
(#) store92 válasza mpisti hozzászólására (») Máj 18, 2012 /
 
Ha ha kisebb szivattyút örülök hogy erre volt pénzem na de freki váltó az mipézben van?
(#) lacy1 válasza store92 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Szia! ferikváltó csak 3 fázisos van! kb egy uj 40-50000 ft lehet ekkora teljesitményben, használtan is lehet venni, akkor valamivel olcsóbb.
(#) pilota válasza lacy1 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Sziasztok!
Első sorban riasztókkal foglalkozom, de olyan témában vagytok, ami érdekel, ezért be szoktam kukkantani.
Az akku őr meg a csepptöltés kinyírja az aksikat, csak duma, hogy meghosszabbítja, mert inkább lerövidíti az élettartamot. Folyamatos lemerítés mellett jó a cucc de nyugodtan rábízni az aksit - hosszabb időre rendszeres merítés hiánya mellett biztosan - nem tenném!
(#) Urbán László hozzászólása Aug 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy elvetemült 5 letem, és ehhez kérnék segitséget.
12 v 55 Ah akkumlátorról üzemel egy valós sinuszus inverterem, Az inverter 300w ot tud. jelenleg nekem ez a fűtési rendszer tartalék áramforrását biztositja. Ha a szivatyú müködik akkor az akkumlátorból kb 4 A folyik. És arra gondoltam, hogy az inverter álltal átalakitott 230 v ra rá kötnék egy akksitöltőt . Elvileg ez müködik, de a gyakorlati részével nem vagyok tisztában, hogy miképp védjem le az invertert, hogy ne kapjon 12v nál többet
(#) zolika60 válasza Urbán László hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Már bocsánat a kíváncsiságomért, de mi értelme volna ennek?
(#) Urbán László válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Hát nekem spec annyi, hogy egy komolyabb árámszünet estére se maradjak fűtés nélkül, ////februárban egy laza 5 órás árámszünet volt -20°c kint //// Szerencsémre volt egy tartalék akkumlátorom, keringető nélkül nagyon hamar forr a viz a kandallóban
(#) kadarist válasza Urbán László hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
De miért teszel bele ilyen dupla csavart? Ha lemerül, akkor cserélj akksit, és ha majd visszajött az áram feltöltöd őket.
(#) micimacko válasza Urbán László hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Szia,
tehát
akku-->Inverter-->töltő-->akku
Akkumulátoros üzem közben (tehát ha tisztán akkuról megy?)??? Hát ez amolyan örökmozgó lenne Nem fog menni... Tedd be a második akkut is párhuzamosan az elsővel, ez a járható út (bocs, ha nem jól értelmeztem az ötletedet)
(#) zolika60 válasza Urbán László hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Az inverterről működtetett akkutöltő nem tudja visszapótolni még azt az energiát sem, amennyit saját maga igényel, nemhogy pluszban a szivattyú fogyasztását. Ha nem Így lenne ez egy örökmozgó volna és az ingyen energia topicban lenne a helye. Ha gyakran van hosszabb áramszünet, akkor nagyobb akku kell, vagy egy benzines generátor. A problémát én is ismerem nekem is vízteres kandallóm van. :yes:
(#) micimacko válasza Urbán László hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Amúgy egy jó 55 Ah-ás akkunak legalább 8 órát bírnia kellene a 4A-es terhelést (ha valóban 4A!!!) (4A*8h=32Ah, de kisütés mértéke nem c/20, hanem több, valamint az akku az indító akku, nem pedig munkaakku -gondolom én-, ezért számoltam 8 órát...)
(#) Urbán László válasza micimacko hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
inditó akku de a feszültság nem eshet 10, 5 v alá , mert különben az inverter kikapcsol. //// a kapcsoló szekrénybe épitettem be amper és volt mérőt//// és csak akkor 4 A a terhelés , ha szivatyú megy . alap estben csak 2 A . De ha lenn töltésem közben mikor nincs hálózati áram, az kicsivel jobb szerintem...
(#) zolika60 válasza Urbán László hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Idézet:
„De ha lenn töltésem közben mikor nincs hálózati áram, az kicsivel jobb szerintem...”

Egy kérdés marad, honnan veszed a töltéshez az energiát. Mert ha azt is az akkuból szeretnéd, az sajnos nem megy.
(#) Urbán László válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
inverterről szeretném, de nem tudom, hogy müködne vagy sem
(#) zolika60 válasza Urbán László hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Ezt értem. De az inverter miről megy. Mert ugye ha az akkuról, akkor abból veszi az energiát amiből előállítja az akkutöltőnek szükséges energiát. Ha ezt visszatöltöd az akkuba akkor az átalakítások energia veszteségével kevesebb energiád marad, mintha ezt nem tennéd. Tehát ha csak a szivattyút hajtod T ideig megy az inverter, ha az akkutöltőt is akkor T-veszteségek amik a felesleges energiaátalakításból adódnak.
(#) micimacko válasza Urbán László hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Csak rosszabb lesz! Nem fog működni!
(lásd #1279087-es hsz!!)
Én 4 db 12V 56Ah+ 2 db 12V 36Ah munkaakkut akkut használok 24V-os APC SMART1000-es UPS-hez, eddig a 6 órás áramszünet után is az akku az UPS szerint legalább félig volt...
Véleményem most is az: nagyobb, jó minőségű akku, vagy az aggregát...
(#) Flymik hozzászólása Szept 7, 2013 /
 
Sziasztok!
Szerintetek ez a szünetmentes jó lenne egy 60W-os keringtető működtetéséhez?
Szimulált szinuszhullám!!!
http://www.bovito.hu/index.php?page=2&sub=2&group=47&pr...t=7121

Köszi előre is!
(#) Flymik hozzászólása Szept 8, 2013 /
 
Bocs! A Link hibás!
Tipusa: Powercom800VA (BNT800APU) USB-s

Üdv.
(#) micimacko válasza Flymik hozzászólására (») Szept 8, 2013 /
 
Szia!
Szerintem nem lesz jó! Nem szinusz hullámú, amit nem igazán szeretnek a motorok. Keress tiszta szinuszos UPS-t (pl régebbi APC SMART sorozatból)
(#) Flymik hozzászólása Szept 8, 2013 /
 
Köszönöm a segítséged!! Sejtettem, hogy a "Szimulált" szónál fog megbukni a dolog!
Üdv! Miki
(#) Polly hozzászólása Szept 16, 2013 /
 
Sziasztok !

Az lenne a kérdésem,hogy vásároltam egy tiszta sinuszos invertert (SW300) 300 W-os-at és lemértem a feszültségét üresjáratban ami 220 V-ot ad le pontosan .Csak nekem kb 10 m-es vezeték végén van a keringető szivattyúm .Ha bekapcsol a szivattyú akkor a feszültség leesik 205 V-ra .A keringetőszivattyú ugyan megy de attól félek,hogy leég. Szerintetek le tud égni ha ekkora feszültséget kap ? , vagy tekerjek egy 220 / 230 V-os trafót ? Mi a véleményetek ?

Üdv : Polly
(#) GPeti1977 válasza Polly hozzászólására (») Szept 16, 2013 /
 
Vegyél egy rendes hosszabbítót, egyes gagyi hosszabbítókban már nem is réz van hanem valami rossz ötvözet vagy hasonló.
(#) kadarist válasza Polly hozzászólására (») Szept 16, 2013 /
 
Az a "tiszta szinusz" azért annyira nem tiszta és ezért a multimétered jócskán csalhat. Ha nem túl meleg a motor, akkor használd így.
(#) Polly válasza kadarist hozzászólására (») Szept 17, 2013 /
 
A hosszabbító 3x2,5 mm2 -es új MT ! Amúgy nem melegszik a motor ,igaz kb 10 percet járattam csak .Mindenesetre nem szeretném ha a tél kellős közepén leégne mert nem kapja meg a 230 V-ot.
(#) bubuszoft hozzászólása Dec 19, 2013 /
 
Sziasztok ebbe a témába nem találtam semmit ezért is nyitottam meg (keringető szabályozás stb. van fent, de nekem nem az kell). Adott egy vegyes tüzelésű kazán, aminek egy keringető szivattyú szállítja a vizet (csak rásegít). Most ősszel elindítottam a rendszert és észrevettem, hogy a kazán izzad, a radiátorok langyosak, és valami furcsa van működésébe, nem ilyen szokott lenni. A keringető megkapja szépen a 230V-ot gondoltam, avval nem lehet gond, tovább kerestem a hibát, kevés a víz a rendszerbe, levegős stb., de minden rendben találtam. Ezek után már tényleg a keringetőre gyanakodtam, letekertem, a légtelenítő csavarkáját, és láttam, hogy áll a tengely. Egy kicsit csavarhúzóval benyúlva rögtön munkára tudtam ismét fogni a szerkezetet. Ezek után gondolkoztam, hogy létezik-e és ebbe kérném a segítségeteket, olyan eszköz, elektronika, ami azt nézi, hogy tényleg a keringető teszi-e a dolgát, szállítja-e a vizet. Ha valaki tudna ötleteket adni, azt nagyon megköszönném.
(#) Gafly válasza bubuszoft hozzászólására (») Dec 19, 2013 /
 
Szerintem nem véletlenül van a modernebb cirkókban/kazánokban az a fukció, hogy naponta egy picit megforgatja a szivattyút...

Természetesen lehet áramlásérzékelőt beépíteni, meg minden. De az is jó amit csináltál, meg valami napi 1 perces keringetés is teljesen jó...
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) patexati válasza bubuszoft hozzászólására (») Dec 19, 2013 /
 
Szia! Ezt a modern eszközök napi 1-2 perces automatikus beindítással oldják meg de van ennél egyszerűbb megoldás is mit én is alkalmazok. Mikor nem fűtök havonta kb egyszer elindítom a szivattyút manuálisan egy két percre és nem lesz ilyen baj. Szezon kezdetekor érdemes ellenőrizni is. Nem túl nagy ezeknek a szivattyúknak az indítónyomatéka. Legtöbb digitális szobatermosztát tudja ezt a lehetőséget de ugye vegyes tüzelés esetén ez legtöbb esetben nincs hacsak nincs egy komoly kazánvezérlő ami ezt is igényli. (ép most gondolkodom,hogy lehetne javítani a hatásfokot egy szobatermosztát beiktatásával )
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) VIM válasza bubuszoft hozzászólására (») Dec 19, 2013 /
 
Szia! Szerintem még mindig a legjobb ha ezt a műveletet maga végzi el az ember. A szóban forgó esetben a rendszer sajátossága, hogy uszadékot hordoz magában és ez mindig a legrosszabb helyen teszi a dolgát, történetesen megfogja szivattyú tengelyét. Nálam ezt úgy oldottam meg, hogy a szivattyút vezérlő termosztátot egy kapcsoló segítségével rövidre tudom zárni. Így bármikor működésbe tudom hozni a szivattyút anélkül, hogy a termosztátját tekergetném. Ezt a műveletet alkalmanként a fűtési idényen kívüli időszakban többször is megejtem, közben rátekintéssel ellenőrzöm a nyomásmérőn a mutató mozdulását ami a rendszer tartozéka. Persze a szivattyúnak alig hallható hangja is van és kézzel tapintva a házat érezni, hogy működik. Ha menet közben (fűtési idényben) csak rátekintéssel akarsz a szállítóképességről meggyőződni, akkor két csőhőmérőt kell felrakni a szivattyú előtti és utáni szakasz megfelelő részére és máris indikálva van a szembetűnő hiányosság. (mióta a kapcsolgatós megoldást használom, nem kellett külön noszogatnom a szivattyút).
(#) pont válasza bubuszoft hozzászólására (») Dec 19, 2013 /
 
Amit a többiek írtak az úgy igaz, de ha "véletlenül" sokáig áll egy szivattyú, mielőtt áram alá helyeznénk, általában van a tengely végén valamilyen megoldás, hogy manuálisan meg lehessen forgatni egy kicsit. De az is megoldás ha a felvett áramot figyeled.
Következő: »»   5 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem