Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 5.1 távvezérlő
 
Témaindító: kereszke, idő: Dec 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kereszke hozzászólása Dec 12, 2008 /
 
sziasztok.Van egy 5.1-es Sencor SHC-SP100-as hangfalszettem.A távvezérlő viszont kinyiffant.Nem tudom mi baja egyszerűen nem műxik.Abban kérném a segitségeteket hogy lehetne egy másikat épiteni esetleg a rossz darabjait is felhasználva.Köszi
(#) kereszke válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
csak az a probléma hogy nincs a szukséges tipus.Nekem is van univer. távirányitom,csak nincs rajta 5.1 lehetőség..
(#) BA válasza kereszke hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
Hello.Ha értesz 1kicsit az elektronikához próbáld megjavítani.Próbáld átforrasztani,lehet leesett és felvált a forrasztás.Esetleg cseréld ki az infraledet(gyakori hibák ezek)
(#) Action2K válasza kereszke hozzászólására (») Dec 12, 2008 / 4
 
Szia!

Arra az esetre, ha BA ötlete nem jön be:

A távirányítót megépíteni nudli dolog.
Az a baj, hogy azt nem tudjuk, hogy milyen kódsorozatokat bocsát ki.
Vagy rendelsz innen: Link Bár nagyon drágának tartom a hangfalszet 16 800HUF-os árához képest.
Bár ahogy a guglit nézem elég elterjedt termék, 9000-ért egy komplettet kapni, alig használtan.

Most találtam a magyarországi márkaszervizük címét, kérdezd megy mennyiért adnak egyet. azt mondom, max 2-3 ezret adnék én érte. Házilag is 1-2 ezerből kihozható, ha tudjuk a kódokat.

Fast Hungary Kft.
H-2046 Törökbálint
Magyarország
Tel.: + 36/ 23 330 830
Fax: + 36/ 23 330 827
email:info@fasthungary.hu
(#) kereszke válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2008 /
 
köszi
(#) tothzsolt hozzászólása Júl 1, 2013 /
 
Üdv. Nekem is van 1 távvezerlő problémám. 4 gomb nem működik csak, a bekapcsoló ami a legfontosabb és még alatta 3. Szétszedtem, az áramkőr nem szakadt, az érintkezőket teszteltem, de nem reagál semmire, a többi tökéletesen működik. Hol lehet a probléma.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jún 24, 2017 /
 
Sziasztok

Olyan problemam lenne, hogy sajnos koltozesnel elveszett az 5.1 remote sensorja es a taviranyito is. A rendszer egy JBL ESCEXITE, es sehol nem talalok hozza remote sensort, a taviranyitot gondolom valami universallal lehet helyettesiteni, de a snsor difices. Egy 3.5 mm jack csatlakozoval kellett bedugni a melylada hatuljaba es akkor mukodott. Siman csinalnek egyet neki, de nem tudom a labkiosztasokat vagy azt sem hogy milyent kellene venni hozza, meg esetleg valami elektronika epitese szuksegese vagy csak siman a senzor kell. Kerlek segitsetek, kenyelmetlen anelkul hasznalni, hiszen modokat es kulon hangeroket sem tudok allitani a szateliteken meg a melynyomon, minden ilyen alapbeallitason megy.

Koszi elore is, bocsi hogy nincsenek ekezetek.
(#) Inhouse válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 25, 2017 / 1
 
Szinte biztos, hogy egy TSOP, vagy ennek megfelelő IR vevő volt benne. Fogsz egy Jack dugót, bedugod hátra a szenzor helyére. Vigyázol, hogy ne zárd rövidre a kivezetéseket és mérsz:
- DC ellenállás a Jack és az RCA test között - kikapcsolt állapotban
- DC feszültség a test és a maradék két szál között - bekapcsolt állapotban
Jó esetben az ellenállás mérés kideríti, hogy a Jack test és az RCA test közös, tehát a test meg van. A feszültségmérésnél +5V kellene legyen az egyiken, a másik a TSOP kimenete. Ha ezek stimmelnek, akkor meg van a bekötés a TSOP-hoz. Az univerzális távirányítás már neccesebb, hiszen ki sem tudod próbálni, hogy üzemel-e a vevő, és jó jelet ad-e a távirányító...legalább az egyik meg lenne...
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
(#) sardi_hunor válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 28, 2017 /
 
Nagyon szepen koszonom, a labkiosztas es a bekotest sikerult kideritenem, megkaptam a service manualt es abban az alaprajzbol sikerult kivenni a labkiosztast, most mar varom az alkatreszek megerkezeset es aztan jon a probalkozas. Remelem bar hangerot fogok tudni allitani, vagy esetleg tobb opciot is, egy univerzalis taviranyitoval probalkozom es nyomogatok, ha valami valtozik akkor a gomb funkcioja meg van az adott helyzetben, igy kepzeltem !
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem