Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   172 / 259
(#) péter71 válasza botesz hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Igen. Fórró a viz.
(#) péter71 válasza péter71 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Tovább olvastam, hogy az utolso led világitása a program végét jelenti. Ha hiba van viilognia kéne. De ha a programnak vége, miért van viz a gépben?
(#) botesz válasza péter71 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Lefolyó nincs eldugulva?
(#) péter71 válasza botesz hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Nincs,mert a mosási fázisok közt, kinyomja a vizet. Csak a program befejezése előtt marad benne. Nincs bekötve a hálózatba,az udvarra nyomja ki a vizet.
(#) Koncsar hozzászólása Feb 21, 2017 /
 
Sziasztok! Kedves Botond a véleményedre lennék kiváncsi.
Hozzám került egy Siemens SN66T090EU/15 gép. A hibája, hogy nem engedte be a vizet. Ilyenkor az első dolgom a teszt során, hogy kipróbálom, hogy mit is csinál a gépezet.
Semmit. E24 hibakód.
Burkolat le. Labirintus tartály egymerő szutyok. Savazás, gőzborotva, stb...
Mágnesszelep, ürítőszivattyú, keringető is elindult. Öröm. Nagyon hangos volt a keringetője, mint ha beszorult volna valami, és a fordulatszáma is változott. Azt hittem erre, hogy valami energia takarékos inverteres szivattyú motor van benne.
Na mindegy is. Odáig eljutottam, hogy az öblitő progi végig ment ugye hideg vizzel. Hibakód nélkül. A gépben észre vettem, hogy a sótartó gumija hiányzik, így a mosogatólé összes juice a belekerülhetett x idő alatt. A tulaj nem vette észre. Ezeket megoldottam minden féle trükkel.
Utána jött, hogy a keringtetőnek mitől van ilyen borzalmas kerepelő hangja. Szétszedtem.
Grafit vagy szén csapágyazása van a főmotornak, ami annyira elkopott, hogy beleért a forgórész a szivattyú műanyag házába és ettől néha belassult. Ez a motor egybe van integrálva a fűtőbetéttel, amit úgy kell elképzelni, hogy egy rozsdamentes anyagra rá lenne ragasztva egy NYÁK fólia. Ez fűti a vizet és ezen még lehet egy NTC is.
A neten keresgélve erről nem találtam sokat, csak annyit, hogy az ürítő szivattyú szórakozik. A vizbeeresztés hibája kicsit vezérlő hibára utalt, Itt az ajtókapcsoló is REED relével van megoldva. Gondoltam arra is, de nem az a baja. Van a vezérlőn 5 db relé és 4 db Triak.

A kérdés? Lehet a főmotor szorulásából ez a hibakód?
Megpróbálok fényképeket beilleszteni.
Várom válaszod.
Szép estét.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
(#) Koncsar válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Még egy dolog, hogy amikor egy 75 fokos progival teszteltem, akkor bedobott már jó forró víznél egy E12 hibát. Itt meg már a keringető lassulásából adódó túlmelegedésre gondoltam.
Sajnos ennyi.
(#) pintfrici válasza botesz hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Szia azt már brobáltam direkt táppal szépen müködik szorulás nincs mett kézzel könnyen tekerem a tengelyt,ma jönn meg egy dióda ami rossz a panelen majd este írok hogy mi a helyzet.
(#) botesz válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 22, 2017 / 1
 
Szia! Az E 24 legtöbbször a keringető szivattyú hibája a másik gond pedig az hogy a vízgyűjtő Medence ereszt amihez a Siemens ad egy gyári KIT et de az FBS is megoldja ,szóval szivattyú csere és utána működni fog.A részleteket ha kell elmondom privátban.
(#) Koncsar válasza botesz hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Sziasztok! Köszi Botond. Várom, mert érdekel. Üdv: Gy
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
(#) mappa hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Sziasztok!
Adott egy Candy CDF-325A típusú mosogatógép.

Fő probléma az volna, hogy hideg vízzel mosogat és nem hajlandó felmelegíteni semmilyen üzemmódban. Van rajta 60 °C / 75 °C /Rapid mód
Bármelyik üzemmódban végez, kinyitom az ajtaját és hideg minden "elmosott" edény.
Ötlet? kb. mire számíthatok ha szerelőt kell hívni? (ami sanszos)
(#) Dino71 válasza mappa hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Bár mi lehet. Fűtés, nyomáskapcsoló, relé a panelon, vagy csak a tápkondi a panelon. Ez utóbbi szokott ennél a legsűrűbben előfordulni.
(#) Koncsar válasza botesz hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Köszönöm még egyszer a segítséged.
(#) pintfrici hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Idézet:
„Segítséget szeretnék kérni van egy IDL60 indesit mosogató gépünk, 11 éves eddig hiba nélkül működött,elromlott a fő kapcsoló rossz érintkezés miatt melegedett és nem érintkezett ezt kicseréltem
tegnap ,azóta beszívja a vizet majd rögtön üríti és 1 és a 3 led villog hogy víz forgató szivattyú hiba.Szét szedtem a gépet és külön lepróbáltam a szivattyút direkt táppal és működik rendesen,merre keressem a hibát még vagy a vezérlő panel ment tönkre.Előre is köszi a segítséget.ote]”


Sziasztok,

Sikerült a javítás ennél is a X2 kondi volt a hibás ,kicseréltem és már működik is a mosó szivattyúja.
Köszönöm a fórum segítségét.
Már mosogat én meg pihenek.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
(#) mappa válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Köszönöm,

Esetleg, tudtok egy megbízható szerelőt Budapesten (Budafok) akit jó szívvel ajánlanátok?
(#) megant hozzászólása Feb 24, 2017 /
 
Szereztem egy Bosch SGI47M25EU-t. Ment is szépen pár napig, de most azt csinálja, hogy berreg, a kimenő szivattyúja leszívja szépen a vizet, de befelé nem történik semmi. Ha a mosogatótérből az alsó szürőt kiveszem, akkor látszik, hogy a kis ventillátor alakú aprítólapátjai tekernek, köpi a vizet, de erről az állapotról nem lép tovább. A csapja nyitva, nyomás van. Még arra se sikerült rájönnöm, hogy lehetne valami rendszer diagnosztika funkciót kicsalni tőle, mert német doksit találtam csak hozzá, az úgy meg nekem igen keserves.
(#) botesz válasza megant hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Vagy rossz a szelep vagy nem jó ami működteti.
(#) atomka79 válasza megant hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Szelepre direktbe kötnék és nyomás alatt kipróbálni nyit-e.
(#) T64 hozzászólása Feb 25, 2017 /
 
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, próbálom részletesen leírni a hibát. Van egy Whirlpool ADG 9490 PC mosogatógép a következő hibával. Program indításkor még minden jónak tűnik...Aztán később elkezd furcsa kerregő hangot adni a keringető szivattyú, majd megáll... Aztán rápróbál megint, van hogy elindul egy kis időre aztán megint kerreg és megáll... Viszont a gép hibajelzést nem ad, latszólag végigmegy a program, csak persze koszosak maradnak a belerakott dolgok... Én ahogy figyeltem a probléma akkor jelentkezik mikor a víz elér egy bizonyos hőfokot. Mikor leengedi a vizet és enged be újat ami ugye hideg, megint megy egy darabig, egyszer egyszer kerreg kicsit de megy tovább...majd ismét megmelegszik a víz és kerregéssel megáll... Lehet itt más probléma is vagy "csak" a keringető szivattyú? Esetleg javítható/felújítható van ebben a típusban, vagy cserés? Esetleg egy ár? Vagy valami ötlet mit csinálhatnék vele? Előre is köszi a válaszokat! Üdv: Zoli
(#) Dino71 válasza T64 hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Elég egyértelműen ker, szivattyú. Szét kell szedni a szivattyút és kiderül, hogy mi a baja.
Lehet csapágyas, vagy le van esve a turbina a tengelyről. vagy csak van benne valami. A tekercselésben van egy hővédelem ami kikapcsolja ha túlmelegszik a tekercs. vagy nem képes elég víz nyomást csinálni és ezért kapcsolgatja ki be.
Kellene egy kép a szivattyúról. Van amit fel lehet újítani van amit nem éri meg hanem jobb a gyári. vagy csak turbinát kell cserélni rajta és a motor marad.e az is lehet, hogy csak a nyomáskapcsoló van eltömődve már ha van benne.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
(#) péter71 hozzászólása Feb 25, 2017 /
 
Szia botesz, ill. minden hozzáértö szaki. Pár napja beszéltünk,egy indesit gépröl. A vezérlöelektronikán, találtam egy rossz kondit, de a biztonság kedvéért kicseréltem mind a négyet.
A hiba igy sem változott. A programot végigcsinálja, fázisok közt, ürit mos melegit, minden jo,de a program végén, nem ürit. Az utolso led világit, ami a leirás szerint a program vége, sipolással. A sipolás elmarad. Viszont nem ad hibaüzenetet. Ha hiba lenne, a lednek,vagy ledeknek villogni kéne.
Ha ujra inditom akár ezen, vagy másik programon, kidobja a bent maradt vizet, és elkezdi a mosást.
A program végén, a leirtak történnek. Most ez hiba,vagy nem? Ha igen a ledek miért nem villognak?Ha nem hiba ,miért marad a végén viz a gépben? Valaki tudna segiteni? indesit D41.
A tulaj szerint, a program végén az utolso két led villogott, amiota nálam van,és probálom,nem villog semmi.
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Mennyi víz marad a gépben? Annyi amennyit használ a mosogatáshoz, vagy? lehet csak a lefolyó csőből folyik vissza valamennyi mert nem zár rendesen a visszacsapó szelep a pumpánál.
(#) péter71 hozzászólása Feb 26, 2017 /
 
Szia. A vízgyüjtő medence televan, a mosotér aljàn, talán fél centi víz van. Viszont leeresztő szivattyú be sem kapcsol.
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Akkor valamennyit kinyom. Tehát annyi víz nincs benne mint mosogatáskor? Szerintem visszafolyik a csőből. A szűrő rácsot eléri? Átfolyás mérő vagy vízszint mérőt is nézzed meg.
(#) péter71 válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
A szűrőrács fölött van, 3-4mm el. A szintmérő jó, az átfolyásmérőt nem találom.
(#) péter71 hozzászólása Feb 26, 2017 /
 
Most kaptam meg a gyári kézikönyvet. Az szerint, ha kész a program, az utolsó led villog

Ha csak világit, akkor még a szárításon van. De a szárításhoz miért kell víz? És meddig szárit?
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Azért kell a víz a szárításhoz mert azzal szárít. Várjad meg türelmesen míg szárít. Nem lesz annak semmi baja.
(#) péter71 válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 26, 2017 / 1
 
Oké. Értem. De a vízszint alacsonyabban van, mint a fűtőszál. Ez így normàlis?
(#) Dino71 válasza péter71 hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
A fűtés akkor már nem megy. csak melegen tart a víz, Fűtés csak akkor megy ha van keringetés. lecsepegtet és a tárolt hő energiával megszárad a tányér stb. majd a legvégén leszívja a vizet.
Kapcsold be és hagyjad végigmenni. A használatiban benne van az is melyik program hány percig tart na ha az lejárt akkor van vége a mosogatásnak. Ha az után marad víz benne és nem villog a led na akkor rossz.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2017
(#) péter71 válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget,hétvégén kipróbálom. Az a baj,hogy a tulaj sem tudta pontosan mi is volt a baja. Azt se tudta melyik program mennyit megy. Ez sajnos a gyári könyv sem írta.Én meg csak vártam,hogy mikor áll meg. Anyámé sem mos ilyen sokáig mint ez. Most már csak akkor írok,ha nem lesz jó. Még egyszer köszönöm.
(#) kovszabolcs hozzászólása Feb 27, 2017 /
 

Sziasztok!

Nekem vannak AEG Favorit alkatrészeim, melyek bontottak és nem teszteltek. Ha valakit érdekel, szívesen nekiadom. Pénzt nem várok érte, de nem szeretném csomagolgatni, postázni.
Bizonyos mértékben csomagoltak, és elvileg rajz is van mindegyikhez. De ez ez múlt idő
Következő: »»   172 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem