Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » iwear ip230 videoszemüveg bekötése
Lapozás: OK   3 / 3
(#) arnd válasza G-Lex hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Sajna én nem találom, hogy melyik is lehet a képeken a 16F628, de csak nincsen valami elvetemült tokba.

Viszont egy terminal progival el lehetne kísérletezni a belinkelt kommunikáció alapján (mármint PC-ről).
(#) Dr.God Man válasza arnd hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Sajnos elég gennyes tokban van az ic... Bővebben: Link Bekarikáztam az emlitett 16f628 ic-t kivenni kilehet de vissza már maceráns... De szerinte a felette llévő pár csatlakozási pont a nyákon ebbe az ic-be mennek bele... gondolom csak jók valamire pl pc-vel való összekötésre és ilyesmire...
(#) Dr.God Man válasza G-Lex hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Amúgy ez a pic mit is csinál a tw9910 ic-vel? nem elég ha csak a tápot rákötöm az ic-lábára? Így áram alatt lesz és a rákötött jelet dekódolja is vagy nem?Ezt a pic-et nem lehet megkerülni?Vagy nem csak a tápot és a video jelet kapcsolja rá a tw9910-re?
(#) arnd válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Ez nem olyan vészes mert csak a szélén vannak lábak (illetve az alján de a széléig), és a NYÁK-on a forrszemek ki is lógnak oldalra.
Szóval ez viszonylag könnyen forrasztható.
Az az érdekes, hogy 16F628 a microchip oldalán nincs is ilyen tok. Csak PDIP, SOIC és SSOP...
De a külső emu valóban könnyebb lehet...
(#) Dr.God Man válasza arnd hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Ez a pic tulajdon képpen mit is csinál a dekóder ic-vel? Nem elég csak a dekóder ic-nek tápfeszt adni?
(#) arnd válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Mint a mellékelt ábra mutatja nem elég...
Be kell konfigolni, hogy mit is "csináljon" a video dekoder IC...
(#) Dr.God Man válasza arnd hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Ezt nem lehet valahogy kivűlről megoldani??Muszály vezérlő hozzá?
(#) Dr.God Man válasza arnd hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Esetleg nem lehet készíteni hozzá egy saját elektronikát ami composit jelből meghajtja az lcd-ket?Nekem ez is tökéletes lenne! Csak működjön !!!
(#) Dr.God Man válasza G-Lex hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Esetleg nem lehet készíteni hozzá egy saját elektronikát ami composit jelből meghajtja az lcd-ket?Nekem ez is tökéletes lenne! Csak működjön !!! És lehet , hogy ez gyorsabb is lenne. Ez megoldható? Láttam több linken , hogy ügyes gyerkőcök mindenféle lcd ből csináltak minden jót...
(#) arnd válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Na az lenne még csak szívás, meg drága!!!!!

De szvsz lemaradtál most egy kicsit, mert pont azt beszéltük G-Lex -el, hogy egy külső ájpod emu lesz a megoldás. Ezt le lehetne tesztelni egy terminál programmal amivel a belinkelt oldal adatait próbálnád ki ráküldeni a szemüvegre... hátha... csak egy rs232 illestő kell, no meg egy sorosport...
(#) Dr.God Man válasza arnd hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Ha nem túl bonyolult és nem drága akkor ezt megpróbálnám csak legyen hozzá valami leírás ami alapján megtudom csinálni...
(#) G-Lex válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 14, 2009 / 4
 
Az LCDket közvetlenül vezérelni nagyon bonyolult, mert nagy teljesítményű processzor kell hozzá (CPLD) vagy egy meghajtó céláramkör. Nos a meghajtó céláramkör megvan a szemüvegben.

A céláramkört vezérelni, konfigolni kell, hogy milyen bejövő jelet fogadjon, be kell kalibrálni a fényerőt, kontrasztot, stb. Ezt csinálja meg a PIC. A konfigolás végigjátszása hosszú folyamat + destruktív a szemüvegre nézve.

Nos most nekünk van egy komplett kész, precízen belőtt áramkörünk és szoftverünk, ami a kompozitból meghajtja az LCDket. Nekünk már csak annyit kell csinálni, hogy elhitessük a vezérlő elektronikával, hogy egy iPod van rádugva. Ez már nem egy bonyolult feladat, csak le kell másolni a szemüveg és az iPod kommunikációját.

Tehát kell építeni egy áramkört amire rádugod a szemüveged + a kompozit jelet + tápot és voalááá. Tehát egy iPod emulátort kell építeni.

Mivel nekem nincs ilyen szemüvegem, sem iPodom, ezért vakon nem tudom megcsinálni
(#) Dr.God Man válasza G-Lex hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Helló!

Hát kezdem sejteni , hogy csak így lehet összehozni a masinát... De sajnos ilyen szintem nem vagyok jelen az elektronikában , hogy önnálóan összehozzam a motyót...Ha tudnál segíteni az elkészítésben a szemüveg részét a problémának megtudom oldani... De sajnos ipodom se nekem se ismeretségemben sincs. Az ár végett nem nagyon szeretnék vásárolni ez végett de azért 1db-ot kinéztem egy internetes piacon hátha sikerül összehozni...

Köszi addig is!
(#) G-Lex válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Megkérdem iPodos ismerőseimet, hogy nekik milyen van, mert ha jól olvastam ki a doksikat, akkor csak ipod 5G-vel megy.
(#) Dr.God Man válasza G-Lex hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Helló!

Pontosan nem (tom)tudom , hogy milyenekkel (műkszik)működik, de szerintem minden videolejátszós ipod jó hozzá.A leírásban nem találtam olyasmit , hogy megszabott lenne , hogy mely jó hozzá.

Ha sikerül valamit összehozni csak írj és ha úgy van elküldöm a szemüveget hátha megtudnád csinálni , hogy tudjam használni!

Természetesen honorálnám a segítségedet! Ipodra sajna nem tellik de egy divx-es lejátszót tudtam szerezni... Remélem sikerül valamit összehozni! Kíváncsi vagyok , hogy milyen lehet ilyennel nézni a filmeket A TV-m már haldoklik új meg húzós és az élettartama is elég gyatra ... a fogyasztásáról nem is beszélve :eek2:

Köszi!

Kerüld a szlenget, kérlek!
mod. szamóca.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem