Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   208 / 208
(#) metatom hozzászólása Vas, 17:39 /
 
Köszönöm, megnézem. Mekkora feszültséget kell kapnom a mérésnél?
(#) Janszi válasza metatom hozzászólására (») Vas, 19:20 /
 
20v-85v ig bármi lehet,igazán a hullámosságot kellene látni,tehát azt,hogy nem egyenletes a feszej
(#) erbe válasza metatom hozzászólására (») Vas, 21:30 /
 
CO2 hegesztó, ezért túl magas nem lehet benne az induló feszültség. Kondit nem látok, ezért 15-32 V között várható a kimenő feszültség. Ezen egy-két elhalálozott dióda nem igazán változtat, de a hegesztési képen nagyon. Elsősorban a diódákat kell kimérni. Kikötve, egyesével.
(#) Phile80 válasza metatom hozzászólására (») Hé, 10:07 /
 
Lehet hogy csak a mágneskapcsoló hibás és kimarad 1 fázis. Nézd meg, hogy megvan-e a 400V minden a trafóra menő érintkező között amikor behúz. Ha megvan, akkor lehet fokozatkapcsoló, vagy dióda hiba.
(#) metatom hozzászólása Hé, 12:34 /
 
Sziasztok! Köszönöm hogy próbálok segíteni!
A diódákat kimértem és jók.
A pattogás nem állandó, néha tudok akár 2-3 centit is haladni, de az előtolás sebessége nem állandó. Láthatóan lelassul egy pillanatra aztán visszaáll. Vagy elkezd pattogni. Stop, indulok és 1 másodperc hegesztés és pattog. Az előtolás majdnem maximumra van tekerve, alatta már lassú.
Az üresjárati fesz 24 volt és hegesztés közben sem változik, analóg műszerrel mérve és nő által leolvasva.
(#) metatom hozzászólása Hé, 12:35 /
 
Próbáltok!
(#) metatom hozzászólása Hé, 13:11 /
 
Az előtolás fokozatosan lassult le, tavaly még nem kellet maximumra tekerni. Fel sem tűnt csak most hogy már ennyire fel van tekerve.
(#) Phile80 válasza metatom hozzászólására (») Hé, 14:43 /
 
Cseréld ki a reléket a vezérlésben, vagy potméterhiba is lehet.
(#) metatom hozzászólása Hé, 15:58 /
 
A két relét felcseréltem, nincs változás. A poti szépen szabályoz, csak már nincs hova tekerni. Ettől még lehet hogy rossz?
(#) Phile80 válasza metatom hozzászólására (») Hé, 16:06 /
 
Lehet más hiba is, látatlanban csak annyit tudok javasolni még, hogy mérd meg a motorra jutó feszültséget mennyire ingadozik.
3×400V megvan? Arra nem írtál semmit...
(#) tdi75 válasza tdi75 hozzászólására (») Hé, 23:51 /
 
Na megvannak az első heggelések. Homlokegyenest megváltozott a gép. Jé szépen beolvad a hozaganyag. Ráadásul 0.8 as huzalt is szépen be tudja olvasztani. Ráadásul 3mm es vasanyagba is. A hangja nekem is fura. Nem igazából az a sercegős mint a nagy CO gépeknél. Inkáb kicsit hasonlít az AWI hoz. Inkább kicsit sistereg 0.6 os huzallal. Ha befűzöm a 0.8 ast az már inkább sercegős. De még az sem a tipikus CO hang. De mindegy tojok rá. A lényeg hogy nagyon szépen beolvad a vastag anyagba is. Lehetne szebb a varrat, de még szokni kell hozzá. Emlékszem a gyári állapotára. Vagy három hét volt mire végre sikerült eléni azt hogy valamelyest beolvadjon normálisan - de az sem volt százas. Szerintem így már használható, csak rá kell álljon a kezem. Pici módosítások, finomhangolások lesznek. A főtrafó késleltetve indul a lágy indító miatt. Már tudom az előtolót is késleltetni kell. A főtrafó reléjének a vezérléséről fogja kapni a delejt az előtoló trafója is. Nagyon nem zavaró, de furcsa. Át fogom kötni. A lényeg hogy Kettes fokozaton nagyon szépen beolvasztja a 0.6 os huzalt egyes másfeles lemezbe. Ha 0.8 as van benne, akkor mindezt hármas fokozaton csinálja. Ha viszont 3-4 mm es lemezt vagy vastag falú zártszelvényt kell hegeszteni oda lehet tekerni ötösre, de ha kevés még mindig ott a max fokozat. Ja és már nem veri le a 16 amperes megszakítót. Csak a tízest, de azt megoldom egy megszakító cserével. Összegezve talán mondhatom hogy egy egész használható gépet lehet csinálni belőle.
A hozzászólás módosítva: Hé, 23:53
(#) metatom hozzászólása 11:54 /
 
Sziasztok.!
A motoron maximumra tekerve 7.5 voltot mértem. Nem 12 körül kellene lennie?
(#) Joci_1x válasza metatom hozzászólására (») 15:00 /
 
Helló!
Ezek az előtoló motorok állatába 24V.-osak. Ahhoz képest amit mértél nagyon karcsú. A szabályzó panelon mennyire melegszik a nagy tranzisztor? Mérted a toló motor áramfelvételét?
Előfordulhat hogy szorul, és a nagy áram felvétel miatt sokat esik a feszültség. Próbáltam egy új toló motort, ha minden rendbe van felnyitott görgővel egy 1,5V.-os elemmel forogni kell neki (az enyém működik). A másik variáció hogy meghibásodott a vezérlő panelod, ami javítható. A segéd trafó ritkán szokott meghibásodni, 24.V. váltónak kell lejönni róla, terheletlenül több.
(#) metatom hozzászólása 16:10 /
 
Köszönöm, megnézem.
(#) metatom hozzászólása 16:48 /
 
Szia.
Lekötöttem a motort, terhelés nélkül is csak 8 volt a feszültség.
A segédtrafóról 18v jön és terhelve sem változik jelentősen, kb. 0.5-1v az esés.
Következő: »»   208 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu