Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UPS javítás tuning
 
Témaindító: zoly15, idő: Feb 24, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 12
(#) kornel válasza johnred hozzászólására (») Jan 12, 2018 /
 
Köszi a választ Azóta már megoldódott a problémám.Olyannyira hogy már meg sincs a dolog.A régi szép idők egyik emléke.
(#) SPORE hozzászólása Márc 5, 2018 /
 
Sziasztok!
Szereztem egy használt APC Back-UPS CS 500-ast. Kitakarítottam, vettem bele új akkut, mert a régi cellazárlatos volt. Kb. két napig tökéletesen üzemelt, ment akkuról és hálózatról is szépen.
Tegnap este elkezdett csipogni (két rövid, kis szünet, két rövid...) és villogni. A zöld hálózati LED folyamatosan világított, de az összes többi (akkus üzem, a túlterhelés és az akkucsere) villogott egyszerre. Kikapcsoltam, ne csipogjon éjszaka. Ma reggel bekapcsoltam, egy darabig ment rendesen, de megint jelentkezett a hiba egy idő után. Hagytam úgy, majd meglátom mit csinál. Azt vettem észre, hogy egyik pillanatról a másikra a relé kattant, teljesen kikapcsolt. Ezután ha visszakapcsolom, akkor azonnal elkezd villogni és csipogni, majd megint kikapcsol. Terheléssel és terhelés nélkül is. Ilyen hibajelzést nem találtam semmilyen leírásban.
Mi lehet a problémája? Esetleg kondenzátor? Akkumulátort 7,5Ah-at vettem bele, tehát biztos nem ez a gondja.
Köszi!
(#) SPORE válasza SPORE hozzászólására (») Márc 5, 2018 /
 
Annyival kiegészíteném, hogy megmértem, nem tölti az akkut.
(#) SPORE válasza SPORE hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Kicseréltem az összes elkót, de még mindig nem tölt. Külső töltővel feltöltöttem az akkut, beleraktam. Így addig működik, amíg van elég áram az akkumulátorban. De nem tölti. Olyan, mintha nem váltana át hálózati üzemre, csak jelezi, hogy átváltott. Terheletlenül feltöltött akkuból 130mA áramot vesz fel, ha a hálózatra van kötve. Csak akkuról kb. 400mA-t (mert akkor bekapcsol az invertere). Relé, vagy mi lehet ennek az oka? Érdekes, hogy csak egy relé van benne, pedig azokon a rajzokon, amiket találtam, kettő van.
(#) latyakosa hozzászólása Márc 7, 2018 /
 
Az Elektrotanyás rajzot is láttad ? Abban csak 1 relét láttam így gyorsan átnézve, illetve egy 7812 szerű stab IC-nek tűnő alkatrészt ami trafó felől az akkut töltené.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2018
(#) SPORE válasza latyakosa hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Sajnos az Elektrotanyán nincs fent ennek a rajza. Amit linkeltél, az egy '90-es évekbeli típusé. Az enyém 2010-es.
(#) SPORE válasza SPORE hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Méricskélés közben megmértem a graetz-híd kimenetén lévő feszültséget. Hozzáértem a mérőtűvel, erre bekapcsolt a táp. Még egyszer átforrasztottam mindent, azóta működik... Még mindig nem tudom, hol (volt) a hiba, mert a 4 diódából összerakott egyenirányítóból ha egy dióda kiesik, még a tápnak el kéne indulnia, legalább annyira, hogy halljam a halk sípolását. (TNY255GN IC-s tápról van szó.) Ha legközelebb megint elfelejti tölteni az akkut, akkor cserélem a diódákat...
(#) Gery78 válasza SPORE hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Az Elektrolit kondikat nem kell kicserélni benne? Attól is lehet ám, hogy nem röffen be. ESR mérővel mérd át őket. Ha nincs akkor a kis kondikat cseréld ki bennük, persze ha már régi a készülék. Low-ESR kondikat tegyél be a helyükre.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2018
(#) SPORE válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Egyik hozzászólásomat azzal kezdtem, hogy "Kicseréltem az összes elkót...".
(#) Gery78 válasza SPORE hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Bocsi igazad van, figyelmetlen voltam.
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu