Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nagyfrekvenciás zavarszűrés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) abrahamgyorgy hozzászólása Márc 17, 2009 /
 
PROXIMITY kártyaleolvasó 125 MHz-es frekije bezavarja a tőle kb. 2m-re elhejezett 500-800 MHz-es védöhurok frekijét. Mijen szűrőt alkalmazzak?
(#) llaci56 válasza abrahamgyorgy hozzászólására (») Márc 17, 2009 /
 
MiLYen -t akartál írni?
(#) ha6pc válasza abrahamgyorgy hozzászólására (») Márc 17, 2009 /
 
Ööö.. Izé!
Nem lehet,hogy a MHz,az khz?
Felénk a kártyaleolvasók ijen frekin mennek...bár másképp vannak elhejezve.
(#) negeru hozzászólása Jún 5, 2016 /
 
Helló mindenikek.
Magában a cím is mondja azt, hogy mi a gond. Visszamenőleg már 4 éve, hogy adsl2+ ( vagy mi a szösz ) használok 10MB/s sebességgel + IPTV. ( Szerbiából írok ). Jött az új szerződés és áttértünk VDSL2+ -ra és azóta kezdődtek a gondok. Az egészet megpróbálom dióhéjban összefoglalni. Legnagyobb gond az az volt, hogy amikor bekapcsolom az IPTV-t akkor összeomlik a rendszer. Internet 40MB/s-ről leesik 1-2 MB/s-re tv szaggat stb. Mai nap létrejöttem a hibára.
Van egy Xoro LCD 50inches tv aminek anno elszállt a tápja. Mivel a tápot nem lehetett megjavítani, az új beszerzése pedig igen drága volt 150-200 dollár e-bay-en improvizáltam. A tv-nek szüksége van 5-12 és 24V-ra. 5 és a 12 egy régi hordozható Vincseszter fiókból kioperált táppal láttam de a 24V-nak még 8A is kellett biztosítani. Ezt úgy értem el, hogy beszereztem egy PULS dp 157.132 tápot amiről adom neki a 24V8A.

Tehát a gond ott kezdődik amikor bekapcsolom a tv-t. Szerintem a táp nagyon is bezavar a VDSL-nek. Mi a tehetek, hogy ezt a zavarást kiszűrjem? Tv csere szóba sem jöhet

És elnézést, ha témám kategóriát tévesztett mert, biztos azt tévesztett de nem tudom hova besorolni.
(#) kadarist válasza negeru hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
Szia!
Ha nem a Xoro tévét használod, akkor is összeomlik az ADSL?
(#) Bakman válasza negeru hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
Ha tuti, hogy a TV tápegysége zavarja a rendszert, akkor rakd egy fém dobozba, elvileg az is elég.
(#) negeru válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
Nem kell bekapcsolnom. Elég ha csak áram alá rakom a tápot.
(#) negeru válasza Bakman hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
Eredetileg fém dobozban van.
(#) kadarist válasza negeru hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
Azért én kíváncsi lennék, hogy egy kapcsolóüzemű tápegység hogyan zavarhat egy csavart érpáros ADSL-vonalat és modemet.
(#) Bakman válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
Erő kérdése a dolog, talán földhurok alakul ki.

negeru, próbáld valahogy kideríteni, hogy vezetéken megy-e át a zavar vagy a levegőben. Ha a TV-ből kihúzol minden kábelt és csak a tápegység csatlakozik rá, akkor is zavarja a VDSL-t?
(#) negeru válasza Bakman hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
A helyzet a következő. A TV körül egy 1M körzetben nem halad el az UTP ( LAN ) kábel. Mivel 2 darab IPTV van a lakásban az egyik UTP kábel a TV háta mögött haladt el és azt is feljebb ( a plafonig ) ragasztottam. KB 1 méterre a Tv-től Ha még arrébb kellene rakni akkor már a panelt kell átrendezni A másik IPTV alapból rá sincs kötve semmire, mivel már 2 napja meggyőződve hittem, hogy ez a készülék okozza a gubancot ( mármint a második IPTV ). A VDSL az kb. 1 méterre található a tv-től. Azt esetleg még arrébb rakhatom

Egyedül talán az, hogy egy fázisvonalon vannak, és a lakásban nem található föld, hanem null rendszer van kialakítva. Esetleg, ha ez segít valami.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
(#) Bakman válasza negeru hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
Az segítene, ha kipróbálnád a javaslatom. A TV-kből húzz ki minden kábelt, csak a tápegység maradjon. Így is jelentkezik a zavar?
(#) negeru válasza Bakman hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
Elnézést kérek, hogy nem értettem meg magam. Mivel az IPTV alapból nincs rákötve a tv-re, ezért a tápkábelokon kívül semmi sem csatlakozik rá.
(#) Buvarruha válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2016 /
 
Úgy, hogy a modem egy olcsó gagyi valami gondolom szokás szerint. Földhruok nem alakulhat ki, mert a vonal és a LAN is galvanikusan le van választva.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
(#) negeru hozzászólása Jún 5, 2016 /
 
Ami azt illet, lett egy új észrevételem ( játszottam egy kicsit ). Megint bekapcsoltam a TV-t és rányomtam USB-ről egy filmet, hagy dolgozzon. A zavarás nem azonnal következik be, hanem 10 - 15 perc után és fokozatosan. Ezt onnan tudom, hogy mint egy kerge marha nyomogattam a speedtest.net teszt gombját Első öt perc ok. Utána a sebesség esik 30Mb/s -re majd pár 8 percnél már 20Mb/s-nél jár, 11 perc kb 12MB/s 15 perc elteltével használhatatlan. És akkor megint teszt gomb a mutató a DialUp sebessége felé halad amikor csak kikapcsolom a TV-t és egyszerűen csak 40Mb/s re ugrik a mutató

Nem tudom, hogy gagyi e. ZTE h168n
(#) Buvarruha válasza negeru hozzászólására (») Jún 6, 2016 /
 
Rövid guglizás és fórumon leírt tapasztalatok, valamint szolgáltatók által biztosított berendezés használatából eredő tapasztalatok (és szétszedés) alapján, bátran merem álítani, hogy totálisan gagyi!
(#) Doky586 hozzászólása Jún 6, 2016 /
 
Ideiglenesen szerzel két autóaksit (2 x 12V = 24V) letesztelni hogy a táp-e a hiba (egyik vagy másik) vagy maga a TV kuka..
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
(#) Buvarruha válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 6, 2016 /
 
Vagy elindítja a 24V táp nélkül, legfeljebb nem lesz háttérvilágítás, esetleg hang.
(#) CsemanAttila hozzászólása Márc 18, 2017 /
 
Urak. Nem tudom jó helyen jarok e. Olyan gondom lenne, hogy mióta felkerültek a műhelybe a 2mèretes ledes világító testek, azóta nem lehet semiylen rádió adót befogni Tud valaki segíteni?
(#) kadarist válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Szia!
Rakd ki az antennát egy kinti helyre. Mást nem tudsz tenni.
(#) CsemanAttila válasza kadarist hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Műhelyen kívül van. Kb 1.5mèterre a rádiótól. Esetleg boltban kapható zavarszűrős elosztó èrhet valamit neki?
(#) Ge Lee válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Csak magadon tudsz segíteni, azzal, ha kidobod a LED-ek kapcsolóüzemű előtétjét és kondenzátorosat teszel be helyette. Mivel hosszú az egész, gondolom a zavart a teljes hosszon sugározza.
(#) Ge Lee válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Kipróbálhatod, de itt nem a hálózat felé visszajutó zavarról van szó hanem sugárzottról, azzal a zavarszűrő nem tud mit kezdeni. Nem ismerem az adott darabot, de a leírásod alapján az egész egy 2m hosszú zavargenerátor, kábelestől, ledestől, szóval mindennel együtt.
(#) CsemanAttila válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Belsejében nem tudom mi van. Simán egy 2eres vezetèk lóg ki belőle ès kèsz... Próbálok képet keresni (nem ledes neonról van szó)
(#) GPeti1977 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Jó lenne mert van hogy kispórolják az alapvető zavarszűrő alkatrészeket is.
(#) Bakman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Valószínűleg a szokásos, kapcsolóüzemű tápegység van benne, mindenféle zavarszűrés nélkül. Vagy a világítótestet cseréled le vagy az antennát elvezeted messzire a lámpáktól.
(#) Ge Lee válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Idézet:
„mióta felkerültek a műhelybe a 2mèretes ledes világító testek”
Idézet:
„nem ledes neonról van szó”
Nem érzel itt valami ellentmondást? Most akkor LED vagy nem LED? Neon az biztosan nem, mert olyat csak köztéri világításra szoktak használni, amire a neonnal utaltál az fénycső.
Nagy a gyanúm hogy nem DC feszről mennek a ledek (már ha LED), vagy erősen hullámzó DC-ről, így az egész "építmény" kábelestől mindenestől sugározza a zavart. Ami ha így zavarja a rádióvételt az nagyon durva, mert ilyet még egy hegesztőinverter sem csinál, pedig az kihúz 2-3kW-ot is a hálózatból. Megkockáztatom hogy ekkora elektroszmog már az ember egészségére sincs jótékony hatással. De ezt inkább a ledes topikba kellet volna írni a drótok hangja helyett, mert itt az audiós hallom/nem hallom/máshogy hallom dolgok vannak tárgyalva.
(#) Massawa válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Sajnos ez van, föleg a svéd butorboltban árult LED fényforrások csapnivalok ( még a kis egy LED-s olvasolámpa is elképesztöen zavar).
Vannak jok is, csak az a baj, hogy ilyen jellemzö nincs ráirva a berendezésre azaz csak otthon jösz rá, hogy zavar vagy nem. Javitani nem lehet...

(#) pinyó39 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Viszont visszaviheted és visszaadják a manit indoklâs nélkül is.
(#) Massawa válasza pinyó39 hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Azt igen, másnap meg a szomszéd megveszi, akinek nincs rádioja, igy észre sem veszi, hogy zavar ( vagy azt sem fogja tudni, miért nem megy a rádio).


(Már egy koffernyit visszavittem - a nejemre sozták - rá is irtam, hogy mi a bajuk, mégis továbbra is árulják mindet). Azota nem is mentem be hozzájuk még bámészkodni sem.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem