Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV sorkimenő trafó
Lapozás: OK   2 / 2
(#) devero válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2011 /
 
Elnézést kérek kadarist elnéztem 10 lábról van szó nehari kb 1 hete szedtem szét a tvt 12 lábra emlékeztem de megnéztem és csak tíz.Neharagudj köszi a segítségedet üdv
(#) -Thomson- hozzászólása Jan 4, 2012 /
 
Üdv mindenkinek,
egy E136049 dnf-fma0001 sorkimenő helyettesíthető ezzel! Ezek vannak még ráírva: 30002054, 010921, mam58p1aii06! Csak mert nem akarok rosszat venni, mert a betevéssel nincs gond, meg a kivétellel se, csak nem akarom, hogy egy közel azonos, de mégsem egyforma sorkimenő miatt meghaljon több minden a tv-ben!
(#) kadarist válasza -Thomson- hozzászólására (») Jan 4, 2012 /
 
Szia! Fenn az eredeti, alul két helyettesítőt találsz: Bővebben: Link
(#) -Thomson- válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Köszönöm!!
(#) SpeedL hozzászólása Feb 4, 2012 1 /
 
Sziasztok az lenne a Problémám hogy Kb 8 éve vettem egy Beko Tv olyan 50-60cm lehet a képáttlója,és mostanába rájött az hogy fogja magát és összeszűkül a kép a képernyőn csak egy fehér vízszintes csíkot lehet látni,de hang az van egy darabig még működött,hogy rácsaptam és utána röktön visszajött és jó is volt hetekig,de most tanába egyre gyakrabban jött elő és most télleg elment csak a csíkot lehet látni meg csak hang van és nem tudom visszahozni.Abbol gondolom hogy érintkezési baja lehet,hogy pár csapás után visszajött minden vagy tévedek?...Nagyon hálás lennék nektek ha meg tudnátok mondani a hiba okát.

Előre is köszönöm
(#) kadarist válasza SpeedL hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Szia!
Ez nem sorkimenőhiba, hanem forrasztáshiba lesz a függőleges eltérítés körül. Tüzetesen vizsgáld át a panel forrasztásoldali részét.
(#) Ricsi123 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2012 /
 
Szia! Így van függőleges részével lesz a gond , én nekem is volt egy ilyen áldozaton elsőre kis csapásnál visszajött a kép majd egyre jobban kellet megütni . A hiba oka egy csatoló kondi volt a sortranyó kimenetéről ami ment a sorkimenőre és azt kell cserélni asszem 8.2nanósak és 1500 volt ám ne csapkosd mert én utóbb úgy jártam hogy rá csaptan kicsit jobban és már csík se volt,viszont helyette elfüstölt a vertikális ic +hozzá a táp dióda csere utána működöt de ahogy elnézem a kondiból kijövő iv a mellette lévő csatlakozót és egy 2.2k 3w os ellenállást is elintézett csere utána jó lett a tv ment 30 percig mert utána füst jött ki a sorkimenőböl és kikapcsolt készenlétibe majd be nem akart kapcsolni ,úgyhogy csere gyorsan azt a kondit, mielőbb nem lesz nagyobb károd .
(#) nagyepf válasza szaszaa01 hozzászólására (») Aug 30, 2012 /
 
Nezd meg hogy nem mentek tonkre a tranzisztorok,mert egyik ismerosom tv_jenek ez volt a baja
(#) adat hozzászólása Ápr 11, 2013 /
 
Egy nagyfeszültségű transzformátort szeretnék építeni... A TV sorkimenőm az elromlott (nem tudom mi lehet a baja) tehát összedobtam valamit és azt szeretném kérdezni hogy működhet e vele?

Az oldal, a kapcsolási rajzzal: http://madchemist.uw.hu/generator.htm

A válaszokat előre is köszönöm
(Bocs a hülye kérdésért de elég kezdő vagyok)

A képek:
(#) pucuka válasza adat hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Hogy akarsz betonvasból transzformátor vasmagot csinálni? ráadásul elég nagyfrekvenciásat?
A rajzon is láthattad volna a feliratot, hogy "Ferrit tekercstest" ami ugyan nem is tekercstest, hanem vasmag. A transzformátorok vasmagjai speciálisan ötvözött vasból készülnek, a kis vasveszteség, és örvényáramú veszteségek miatt. Minél nagyobb a frekvencia, annál inkább kell egyre speciálisabb ötvözeteket, és szemcseméreteket használni. Lágyvas, vagy szénacél erre a célra nem jó. A sorkimenő vasmagját használhatod a linknek megfelelő kapcsolásban.
(#) adat hozzászólása Ápr 11, 2013 /
 
Rendben köszönöm..akkor nincs más hátra veszek egy régi tévét
(#) Elektro Boy hozzászólása Jún 24, 2014 /
 
Sziasztok! Adott egy orion képcsöves színes tv. Sokat volt használva ezért elfüstölte magát. Megvizsgáltam: bedugtam a konnektorba és mikor be akartam kapcsolni az oldalán lévő kapcsolóval a burkolat nyílásán láttam, hogy a sorkimenő nagyfesz trafó kör alakban elrendezett lábainál szikrázik. Mintha áthúznának a lábaknál. Két dologra gyanakszom. Első feltevésem, miszerint a sorkimenő nagyfesz trafó halott. A másik feltevésem szerint hidegforrasztás lehet a dolog hátterében, miszerint a sok folyamatos használat során felmelegedtek a forrasztási pontok és kiolvadtak, nem érintkeztek, azért van ez a szikrázó jelenség. Bár utóbbi feltevésemben nem igazán vagyok biztos. Maradván az első feltevésemnél, miszerint ki kellene cserélni a sorkimenő nagyfesz trafót, milyet kell bele tenni a helyére? Más fajtával lehetne helyettesíteni? Esetleg más megoldások a problémára? Szívesen meghallgatok bármit. Előre köszönöm a segítségeket!
(#) kadarist válasza Elektro Boy hozzászólására (») Jún 24, 2014 /
 
Szia!
Levetted a burkolatát? Megvizsgáltad a trafó környezetét?
(#) Elektro Boy válasza kadarist hozzászólására (») Jún 24, 2014 /
 
Nem nagyon masztam bele, levettem és nagyjából nem láttam elváltozást. Semmi különöset. Tervezem a megjavítasát.
(#) kadarist válasza Elektro Boy hozzászólására (») Jún 24, 2014 /
 
A feltételezett forrasztáshibát kizártad és levett burkolat mellett is megnézted a szikrázást? Az ilyen áthúzások eredhetnek sortrafó-hibából is , de képcsőhiba is lehet az okozója.
(#) Elektro Boy válasza kadarist hozzászólására (») Jún 24, 2014 /
 
Levett burkolat mellett nem vizsgáltam. Azt hiszem úgy ment tönkre a tv, hogy a kép össze ment egy fehér csíkba és valami kicsit füstölt. Azt hiszem így mondták.
(#) icecream hozzászólása Márc 4, 2015 /
 
Üdv!
Egy 12cm képátlójú színes képcsőhöz keresek sorkimenő trafót.
A mellékelt képen látható amit cserélni kellene.
Honnan tudok én ilyet beszerezni?
Milyennel lehetne helyettesíteni?
(#) kadarist válasza icecream hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
Szia!
Fényképezd el közelről a címkéjét, úgy, hogy a feliratokat el lehessen olvasni.
(#) icecream válasza kadarist hozzászólására (») Márc 5, 2015 /
 
Szia,

A kép nagyfelbontású, felnagyítva olvasható, de egyébként ez van rajta:
Legfelül: T-911F
A második sorban a piros RU után: E 94056 F - 10
Taiwan Meritron Corp. ('89-es gyártmány lehet, mert van rajta egy 89 is, valószínű az az évszám lehet)
Legalul pedig van egy ilyen: F-1137

Remélem tudsz segíteni.
(#) kissattila88 hozzászólása Jún 12, 2015 /
 
Elcserélném a következő tipusú sor kimenő trafót FCM- 20A015 samsung PIFV.
(#) DonThomasino hozzászólása Okt 20, 2016 /
 
Üdv,
Van még esély, hogy találok sorkimenőt egy régi Orion Dáliához ?
(#) devergo74 hozzászólása Júl 26, 2017 /
 
Sziasztok.
Adott egy Samsung CW-21Z573N tv, ehhez szeretnék szerezni, sorkimenő trafót. Teszek fel róla fotót, ha valaki tudna ajánlani linket honnan tudnék szerezni, vagy mivel helyettesíthető, azt előre is köszönöm.
(#) luigi71 hozzászólása Dec 6, 2017 /
 
Sziasztok !Lenne egy fontos kérdésem.Van egy nagyfeszültségű tévé trafóm.Sehol nem találom a az adatlapját vagyis a lábkiosztás kellene.A típusa JF 0501-3254.Flyback drivert szeretnék készíteni.Ja és a tévéből kiszedtem hozzá egy D2586 tranzisztort .Az jó a flyback driver készítéséhez?Egy link vagy válasz sokat segítene.Előre is köszönöm.
(#) lekvar hozzászólása Dec 17, 2018 /
 
Halló! Van-e valakinek eladó jó sorkimenője. M10-07. Videoton ts4351
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem