Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kenyérsütőgép
 
Témaindító: morfondi, idő: Máj 31, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 14
(#) reloop válasza rakosl28 hozzászólására (») Szept 11, 2022 /
 
Az a nagy kék alkatrész lehet a segédfázis kondenzátora.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2022
(#) péter71 hozzászólása Dec 8, 2022 /
 
Sziasztok. A probléma,hogy akármelyik programra van téve a sütő, nem megy végéig a program. Kb 15-20 percet megy, majd visszaáll az 1 es programra, éskész. A tápn egy két kondit néztem azok jók. Miért csinálja ezt?
(#) uniman válasza péter71 hozzászólására (») Dec 8, 2022 /
 
Van gyártó/típuszáma is?
(#) péter71 válasza uniman hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
Szia. DELTON DDK-0838 a kenyérsütő típusa.
(#) tomi7711 hozzászólása Ápr 7, 2023 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütő gépet. Alig volt használva, szinte vadonatúj de sokat állt és az első sütéskor már az első percekben kiderült, hogy elöregedett az ékszíj benne. Dagasztás közben ledarálta és megszorult a mechanika. Rendeltem hozzá ékszíj készletet (2 db kell bele), kicseréltem. Teljesen szét kellett bontani hozzá természetesen.

Összeraktam, elindítottam egy programot, a dagasztás, kelesztés tökéletesen lement. A sütés indulása után, kb 10 perccel az levágta a FI relét, tehát valamennyit ment a sütés program, az üst is forró volt. Tudta volna folytatni a programot de innentől amíg programban volt egyből levágta amikor bedugtam a konnektorba.

Van rajta csak sütés program, ma beindítottam üresen, 12-13 percig ment, fűtőszál izzott de most nem volt probléma (legalábbis ennyi idő alatt nem jelentkezett).

Van valakinek ötlete, hogy milyen irányban kellene elindulnom? Lehetséges, hogy fűtőszál probléma annak ellenére, hogy felfűt és izzik a szál?

Van egy másik kenyérsütőm is, egy Hauser BM 665. Ennek az a baja, hogy nem indul a motor. A fűtőszál fűt (sütés módba kacsolva próbáltam), de a keverőlapátokat nem indítja, erőlködés sem tapasztalható. Szétszedtem, az ékszíj természetesen tropa... A triak hiba okozhat ilyet? Mert máshol olvastam, hogy megoldást hozott valakinek, itt viszont úgy láttam, hogy a triak hibájára az utal, hogy a motor nem áll le.

Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2023
(#) tomi7711 válasza tomi7711 hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /
 
Hauser BM 665
Közben olvasgatva a hozzászólásokat arra jutottam, hogy valószínűleg a hőbiztosíték mehetett ki. Átgondolva a történéseket: nem emlékszem, hogy mikor darálta le a hajtásszíjat azaz nem lehettem a gép közelében (feleségem sem sem emlékszik semmire, mondjuk ez nem furcsa ). Szinte biztos, hogy megszorult a motor és emiatt kimehetett az a biztosíték.
Mértem ellenállást a motor 3 vezetéke között és a fekete nem mutat semmit, ellenben a piros/fehér vezetékekkel.
Meg kellene bontanom a motort de nem tudom, hogy a tetején levő fehér tárcsa szerű valamivel mit kell csinálni? Le kell vennem vagy csak a 4 csavar a sarkoknál?
(#) uniman válasza tomi7711 hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /
 
Kép nélkül? Hőbiztosíték? Hol a a motorban, vagy...?
Pl. a nálam lévőn (más típus) a cekász mellett a fémlemez ház külső oldalán van kettő hőbiztosíték. Az egyik megszakadt , így nem fűtött...
(#) Massawa válasza tomi7711 hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /
 
Ez a mai házi kenyérsütögéprknek az achilleszi sarka. Az anyosnál már kettö ment tönkre ami meggyözte a nejem, hogy ilyen gép nem kell.
Azt ugyanis eddig egyetlen gép sem tudta, hogy felmérje a dagasztando tészta keménységét. És ezt a háziasszony sem tudja garantálni. Viszont a gépnek azt kell feldolgoznia ami az edényben van. Ráadásul nem éppen egy standard környezetben. A felhasznált áttételek meg fogasszijak minden sütés alkalmával ( mértem) 60-80 fokos meleget kapnak. Ezt tartosan az ilyen alkatrészek nem birják ki. Mind a kettöben ledarált fogak, meg sérült fogasszij lett az eredmény. ( a szij maga az uj készülék 40-45%- került volna, fogaskereket meg nem is találtam.
Már a dagasztogép is röhej, összehasonlitva a még mindig müködö 1959-s géppel, aminek a tengelye 40 mm átméröjü duplán csapágyazva, alul komoly fémfogaskerekes áttétellel és 1000W os motorral, belül szintén áttètelezve ( lassitva) van meghajtva. A meghajto csonk átméröje szintén. 40 mm. Igaz ez a gép nem sutötte meg a bedagasztott kenyeret, de megélt több mint 60 évet, nem ugy mint az a két uj kenyérsütö.
Én is szétszedtem, a motor jo, a vezérlés meg a fütés szintén rendben van, de a meghajtással komolyabb átépités nélkül nem lehet semmit kezdeni.
(#) tomi7711 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /
 
Igen, én a motorban levő hőbiztosítékra gondolok. YDM-30T-4E a típusa.
Az enyém fűt, csak a motor nem indul.
A motorról töltsek fel képet?
(#) tomi7711 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /
 
pont ilyen a motor
(#) uniman válasza tomi7711 hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /
 
A feketéhez képest 100 és 150 ohmokat kéne mérned.
Ha szakadás van a feketén az a közös kivezetése a fő- és a segédfázis tekercseknek...
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2023
(#) tomi7711 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /
 
igen, kimértem, de írtam is
"Mértem ellenállást a motor 3 vezetéke között és a fekete nem mutat semmit, ellenben a piros/fehér vezetékekkel."
A piros-fehér között ~220 ohm-ot mértem, a feketével kombinálva bármelyiket pedig semmit.
Emiatt gondolok a hőbiztire.
Igazából azt nem tudom, hogy ha tudástól el nem vakítva szétszedem akkor össze tudom-e rakni még. Ez főleg akkor probléma ha mégsem a hőbiztosíték hanem valami motoron kívüli dolog (triac?)...
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2023
(#) tomi7711 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /
 
Hm, nekem ez most így hirtelen nem sokat mond
Nyilván ebből kiderül, hogy nem annyira vágom, hogy mikor mit kell ezeknek mutatni.
Csak visszanézve a fórumot volt olyan, hogy amikor a dagasztás nem indult egy a motoron belüli, fekete szálra beiktatott hőbiztosíték csere megoldotta.

Köszi a segítséget.
(#) Andralin hozzászólása Jún 30, 2023 /
 
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni egy Delton ddk-0838 kenyérsütő hibával kapcsolatban. Az a gond, hogy amikor bekapcsolja a fűtőszálat, leveri az életvédelmi relét a lakásban.

Arra gyanakodtam, hogy testzárlatos lehet a fűtőszál. Szetszedtem és megmértem a fűtőszálat. Mindkét vezetékén a fémház felé 600 kohm-ot mérek, de sajnos csak egyszerű multiméterem van, nincs más műszerem.

Szerintetek van értelme még tovább méregetni, valamit ki tudnék deríteni, mi a hiba? Vagy szinte biztosra vehetem, hogy földzárlatos a fűtőszál, csak sima műszerrel ez nem mérhető ki?
(#) uniman válasza Andralin hozzászólására (») Jún 30, 2023 / 1
 
Egylapátos a gép?
Egy új gépben a DMM 200 Mohmos méréshatárban is szakadást mutat (a test felé)...
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2023
(#) moltam válasza Andralin hozzászólására (») Jún 30, 2023 / 1
 
Kimérted mi a hiba, de ha gondolod köss rá közvetlenül a fűtőszálra és próbáld ki leveri e.
(#) gerenk válasza Andralin hozzászólására (») Jún 30, 2023 / 1
 
Szia!
Fűtószál csere lesz a megoldás. A fűtőspirál és a ház között lévő szigetelés már nem tökéletes hidegen nem ér hozzá a spirál a házhoz de melegen igen. Egy leválasztó trafóról üzemelve a hibát ki lehet mutatni.
(#) Bakman válasza Andralin hozzászólására (») Jún 30, 2023 / 1
 
Nincs értelme tovább méregetni, csere. 600 kΩ bőven rossz, pláne akkor, ha csak egyszerű multiméterrel mérve is ilyen gyenge az érték.
(#) Andralin hozzászólása Jún 30, 2023 /
 
Köszönöm a tanácsokat, akkor így már egyértelmű a probléma.
(#) péter71 hozzászólása Szept 13, 2023 /
 
Sziasztok. Bomann kenyérsütő motorban,hőbiztit cseréltem. Összerakás után, terhelés nélkül,kb 20 perc után,a műűanyag ház a motor fölött nagyon forró volt. Motor ki, az egyik tekercsen 99 ohm, a másik tekercsen 85 ohmot mértem. Van egy ugyan ilyen motor,ott az egyik tekercs 148ohm, a másik 94ohm. Viszont szétsz7edve borítás nélkül,csak az üstöt hajtja,nincs benne semmi, és ez a motor is elég meleg.Nem annyira mint az előző,de nagyon meleg. Ez normális? Mi lesz ha tésztát is kell mozgatni?
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem