Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   42 / 42
(#) aramis válasza Cinema hozzászólására (») Kedd, 18:23 /
 
Nincs ,nem kapcsol be egyáltalán. Azért irtam le a trafón van áram a táp stk inverternél már csak 3 v van
(#) aramis válasza Cinema hozzászólására (») Kedd, 19:59 /
 
Találtam 4db kondit amit kimérve zárlatosak pl 220uf 63v 2db 47uf 16v 220uf 25v
nem tudom hogy igazán zárlatos mert a multiméter en 200uf állítottam és mind a 4 zárlatot mutatott, Nm lehetséges az alacsony farád érték miatt.?
(#) kadarist válasza aramis hozzászólására (») 14:20 /
 
Szia! Az ohmmérés mit mutat?
(#) Cinema válasza aramis hozzászólására (») 16:11 /
 
Egyszerre nem valószínű, hogy mind a 4db. kondenzátor zárlatossá vált. Kiszáradhattak ez a valószínűbb, akkor csere szükséges. A motorokat nem kell kiszerelni, azok sokat kibírnak és előbb tönkremegy más a gépben, mint egy hajtómotor.
Mérni kellene, ha van egy Digit-multimétered, az nagy segítség lenne behatárolni, hogy mi lehet hibás.
Tehát a tápegység: többféle feszültség van előállítva ezek fel vannak tüntetve a panelon, vagy a másik panelre írva, amihez csatlakozik a táp-panelje. Biztosítékokat érdemes kimérni, majd a diódákat a tápegység panelján.
Ha az elektrolit kondenzátorok között van olyan, amelyik púpos lett, akkor azt cserélni kell, ugyanolyanra, mint amit a felirata elárul. Biztosíték-ellenállások mérése, félvezetők mérése a tápban, vagy egyéb tápkörökben.
(Meg kell nézni, hogy a mechanika hogyan áll, ha normálisan lett kiadatva a kazetta és rendben ment a kikapcsolás is, akkor a mechanika elvileg az alap-helyzetében van.
Az előlapot is le kellene venni, mert azon is vannak táp-részek, amik a kijelzőt táplálják és annak a vezérlőköre is ott található. Mérni kell feszültségeket, ezek elvileg fel vannak tüntetve helyenként, de púpos kondenzátorokra is érdemes vadászni, mert azok cserére szorulnak. Ha már az előlap le lett véve, szépen takarítsuk ki, száraz nem szöszölős ruhával kitörölhetjük a kijelző előtti részt, majd a kijelzőt is óvatosan tisztítsuk meg. A szervizelésnek mára vége.)
Ha valami nem tiszta, nem megy, ne erőltesd, írj.

Üdv!
(#) aramis válasza Cinema hozzászólására (») 16:36 /
 
Köszönöm A választ ,ahogy írtad úgy teszek ,majd írok ha elakadtam vagy ha sikerült
üdv.
Következő: »»   42 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu