Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   36 / 36
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Márc 14, 2017 /
 
ESR merovel hasznosabb es gyorsabb lehetne.
(#) ozzy76 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Igen , csak sajna nekem nincs . De így jobban megvizsgálva az alaplapot elég sok elkot találtam ami úgy tűnik , hogy megvan folyva és látszatra ugyanúgy , mint ahogy a tápban lévők voltak . Ezért is döntöttem a teljes elko csere mellett egy próbát megér .
(#) ozzy76 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 17, 2017 /
 
Elko csere megtörtént lett is változás dögivel sajna elég sok helyen kellett javítani a nyáklapot , mert a kifolyt elektrolit pár helyen kiette a vezetősávot . OSD menüs villogás elmúlt most már stabilan van kép . Viszont lejátszáskor mostmár tracking beáll rendesen viszont fekete kép van és nincs hang csak lejátszás indítása után kb 1 mp-ig . Gyanítom valahol talán megszakadt szakadt a fólia vagy esetleg forrasztás hiba áll fent . Holnap készítek videót és képeket na meg végigmérem azokat a részeket ahol lettek elkok cserélve.
(#) ozzy76 válasza ozzy76 hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Fekete kép hiba valóban szakadt fólia miatt volt . Viszont szerintem döglött benne a videoerősítő , mert lejátszáskor még mindíg nincs kép csak a szokásos hangya háború szerűség .(autotracking viszont próbálja magát beállítani ,de nem nagyon megy neki így ) Ma elvileg lesz egy donor amibe a fejerősítő és a videofej működik úgyhogy teszek egy próbát.
(#) Sebi válasza ozzy76 hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Én fejszakadásra gondolnék. A hangyaháború a videoerősítő zaja lehet, mert nem kap jelet...
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Ez sokat segíthet. Zaj fejerősítő működésére utal. Fej és az erősítőt összekötő kábel is lehet problémás.
(#) ozzy76 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Közbe megjött a donor úgyhogy nekiláttam délután a videónak . Nos mint kiderült a fejerősítő hibátlanul működött az enyémben amivel gond volt az maga a fej úgyhogy kompletten cseréltem . Csere után végre életre kelt a videó és van kép meg hang . Mindenesetre megvizsgáltam a hibás fejet látszólag nem találtam rajta sérülést se rá is mértem 1.4 ohm-ot mértem rajta szóval azt is kizárnám , hogy szakadt . Köszönöm szépen a segítséget és az ötleteket.
(#) Massawa válasza ozzy76 hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Mint már többször irtam szabad szemmel még nagyitoval sem lehet a fejen hibát látni. Mikroszkoppal ill. speciális mikrométerrel meg lehet mérni, hogy mennyi áll ki, de a VHS fejeken nincs mit beállitani és az emlitett müszerek a fejek árának a többszöröseibe kerülnek, igy alig van valakinek.
Ha nem sérült a fej, akkor el van kopva. Ennyi az egész, számomra az elsö leirásbol ill a videobol világos volt a dolog.
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Lényeg, hogy sikerült, így a gyenge pontjait is javítottad, volt bőven problémája.
Kifolyt elkok már nem roncsolnak tovább, ha jól lemostad a panelt.
(#) ozzy76 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Természetesen elko cserénél lemostam a nyáklapot , pár helyen kellett is átkötéseket csinálni , mert a kifolyt elektrolit szétmarta a forrpontokat és a vezetősávokat . De ez legyen a legnagyobb baj lényeg , hogy végre működőképes . Köszönöm szépen mindenkinek mégegyszer.
(#) ozzy76 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Egy kérdésem lenne . Mitől van az , hogy MESECAM felvételekkel szìnes a kép PAL-al meg fekete fehér ? Ha jól tudom akkor a szìnrendszert át kéne valahogy állìtani , de menüjébe nincs semmi állìtható lehetőség . Emlékeim szerint automatikusan kéne átállìtania , de mégse teszi hanem MESECAM-on marad .
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Automatikus beállítás van legtöbb készüléken.
PAL kiválasztási lehetőség van és ebben a beállításban fekete?
(#) ozzy76 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Sajna külön kiválasztási lehetőséget nem találtam (se menübe , se külső kapcsoló ) Ìgy gyanìtom csak automatikus van .
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Akkor a 4,43MHz beállítását kéne ellnőrizni.
(#) ozzy76 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Elnézést a késői válaszért , most volt időm foglalkozni a videóval , 4.43mhz beállításait ellenőriztem azok rendben vannak .
(#) Massawa válasza ozzy76 hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
A MESASECAM tudtommal nem konvertál, csak felvesz és le is játszik PAL-ban meg SEcAMban. Azaz ha SECAM a felvétel csak SECAM kompatibilis TV lesz szines a PAL TV-n csak fekete fehér lesz.
Nem tudom a mai TV-k közül még melyik tud SECAMot.
Ha jol emlékszem csak egy, azt hiszem AKAI, magno tudott konvertálni, ott ki lehetett választani a hozzákapcsolt TV normáját és ahhoz idomitotta a felvételt ( még az NTSC-t is - elég nagy ritkaśag volt többnyire csak megrendelésre).
Egy volt nálunk a studioban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2017
(#) fulelek4 hozzászólása Kedd, 16:55 /
 
Üdv.!

Egy roppant érdekes jelenségben szeretnék tanácsot kérni. Adott egy Panasonic NV-FJ622 típusú képmagnó. Nevezett készülékkel olyan gondom lenne, hogy időnként teljesen áramtalanítom 1-2 órára, és mikor vissza szeretném kapcsolni, akkor teljesen üzemképtelenné válik, az órája sem működik. (A POWERSAFE energiatakarékos üzemmódot sosem használom!)
Ellenben, ha napokig, hetekig nincs csatlakoztatva a hálózati feszültséghez, és ezt követően helyezem ismét feszültség alá, akkor minden teljesen rendben működik. Ilyenkor, ha egy pár percre áramtalanítom, visszakapcsolás után nincs semmi gond. Mi lehet a gond? Attól tartok, ha szervizbe vinném, és éppen akkor jó, akkor a szakember furán nézne rám.
(#) wbt válasza fulelek4 hozzászólására (») Sze, 14:09 /
 
Nézd meg, hogy kondis vagy elemes a backup. Ha elemes, ellenőrizd a feszültségét, esetleg csere, ha kondis (supercap illetve EEPROM-os), akkor nagyobb a baj, valószínű I2C buszhiba valahol. Esetleg lehet még tápban kondiszáradás vagy reset IC hiba.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Sze, 19:41 /
 
Van egy LG videomagnó, amit egy időre kihúztam 220-ból, majd mikor újra használni akartam volna, a kijelzője alapján mintha menne, de a kimeneten se kép se hang (semmi)! Mi szállhatott el benne?
Következő: »»   36 / 36
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Máj, 25. Csü
23:58:50
Jelenleg 192 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu