Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   46 / 46
(#) Tylla1 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 12, 2018 /
 
Igen, közben rájöttem és ki is pucoltam...sok fekete lerakódás volt benne
(#) Tylla1 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 12, 2018 /
 
Igen, így már értem, kivágom a felesleges részeket és mehet a tesztelés
(#) Tylla1 hozzászólása Ápr 13, 2018 /
 
Szia CHZ!

Elkészítettem a kibelezett kazettát. Próbáltam nézni a fékek működését, de nem láttam, hogy fékeznének. Igaz, most olyat csinált "normál" kazettával, hogy csévélésnél először lassan tekert, majd egy pillanatra megállt, a mechanika lazított a babákon és akkor már a korábban látott sebességgel csévélt előre és hátra. Most nem fagyott le a folyamat, igaz ezek előtt még egyszer teljesen szétszedtem a korábban bontott elemeket, mindent jól bekentem szilikonzsírral, majd a lehető legpontosabb beállításokkal összeraktam. Van egy olyan gyanúm, hogy korábban odébb rakhattam egy foggal valamelyik kereket, mert most bedugva a hálózati csatlakozóba már nem mozdult semmit a mechanika, hanem hang nélkül állt az alapállásba. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de most minden tökéletesen működik! Remélem nem időleges a siker! Kicsit hosszú volt a folyamat, de megint tanultam valami hasznosat!
Nagyon köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat! Kellemes hétvégét kívánok!
(#) CHZ válasza Tylla1 hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Szia!
Idézet:
„Igaz, most olyat csinált "normál" kazettával, hogy csévélésnél először lassan tekert, majd egy pillanatra megállt, a mechanika lazított a babákon és akkor már a korábban látott sebességgel csévélt előre és hátra.”

Ezt jól csinálja, így méri be a szalag helyzetét, szalagidő méréséhez kell.
Szerintem a forgókapcsoló pozíciója volt rossz helyen. Pici eltérés estén is hibás információt kap a proci, ezért leáll, lefagy a vezérlése. Ha figyelmesen átnézed, minden jelölés megtalálható a fogaskerekeken, csak jól kell értelmezni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2018
(#) Gafly válasza Tylla1 hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Ügyes vagy!
(#) Tylla1 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Köszönöm szépen! Még szerencse, hogy kitartásnak nem vagyok híján, meg hát érdekelt is a megoldás és a sok jó tanács is segített, nem kicsit! Az biztos, hogy mostanra becsukott szemmel szedem szét és rakom össze
(#) Tylla1 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
"minden jelölés megtalálható a fogaskerekeken, csak jól kell értelmezni."- hát igen, itt van a kutya elásva...nem véletlenül szakma ezen kütyük szakszerű javítása!
És igen, valóban a rotary kapcsoló volt teljesen rossz pozícióban. meg arra is rájöttem, hogy a kerekekben lévő lyukak és az alaplapon lévő lyukat helyzete sem mindegy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2018
(#) CHZ válasza Tylla1 hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Kitartásod és ügyességed legyőzte a problémát, biztos vagyok benne sokat tanultál belőle.
(#) Tylla1 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Így igaz, nagyon hasznos projekt volt!
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Tévedtél nem a kazettának van baja. Mikkor vettem fel DVD-ről filmet és meg állítottam a STOP gombbal, szintén búgott és ki kapcsolt, alig adta ki a kazettát az egyik vége majdnem a videó tetejére ért, a másik vége lett maradt, és vissza ment magától, vissza pörgetni nem tudta, be raktam másik kazettát amivel semmi gondja, de azt se tudta visszapörgetni, másnap már visszatudta pörgetni. Nagybátyám videomagnója szépen lejátssza a kazettáimat.
Ami nekem furcsa, hogy egész kazetta így áll bent (nem mindegyik kazettánál áll így) Bővebben: Link Lehet látni hogy az egyik vége lejeb van mint a másik. Nagybátyámnál egy szintbe állnak a kazetták. Mikkor vissza pörgette a szalagot akkor ez a furcsa hang van mint ha szalagot gyűrné be Bővebben: Link
Bővebben: Link
Itt lehet látni szalagot: Bővebben: Link
Ez a hang mitől lehet? Bővebben: Link
Ezt vettem észre másik kazettán is, valószínű teszi tönkre így a kazettákat:
Ezt most vetem észre másik kazettánál is: Bővebben: Link
Azt mondták nekem egy másik fórumon a bugás pörgetési hibára ezt a gond: Megkopott a mechanikája, ékszíj, kinyúlott, elszakadt, műanyag fogaskerék megugrott, elrepedt stb. Meg valószínűleg a szalag vezetés se jó, meg némelyik kazetta sem rendesen van benne a magnóban. Ha nem tudsz választ rá adni akkor hagyjuk az egészet. Köszönöm!
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Ezt írták a másik fórumon: Az lp bibinél a ctl/audio fejet kell megnézni, tiszta e.
Mennyire kopott és a szalag jó helyen fut e.Kopás esetén cserés, mert a ctl jel nem tiszta, ezért ugrál a kép-nem stabil.
Továbbá a bal-jobb vezetők magasságát, amelyek a cilinderen vezetik a szalagot.
Persze, a cilinderben a fejek is lehetnek kopottak már és a szalagok is öregek.

Mechanikusan bibinél meg a szíjakat kell cserélni, illetve a kazettafészket tartó tuskókat fent meglesni, meg lent a hajtó-hajtott kerék kapcsolatát-oké e.

Ritkán a váz alatti vezetőkarmok, amelyek a mechanikus elemeket terelik letörnek, olyankor előfordul akadás. A sávokban a réz nálad bizonyára lógnak s ez okoz problémát.
Ha bontható a fej csavarokkal javítható, ha sajtolt, fejcserés teljesen.
(#) Massawa válasza RockFonok hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Gondoltam, hogy ilyen durva hibát látsz a gépeden, hogy a kezetta nem ül bele rendesen a vezetötüskékbe ( mi ezt honnan láthattuk volna???? Ráadásul volt bátorságod kijelenteni, hogy mi/én tévedünk!!!!).
Ez az alap, ha már itt minden tudás nélkül a videomagnoddal büvészkedsz, hogy legalább megnézed, hogy jol ül-e a kazetta a helyén. Ezek szerint nem, igy a további büvészkedés helyett azt kellene kideritened, hogy miért nem!
A kazettán van néhány lyuk a mechanizmusban meg egy pár tüske, ami bemennek a kazetta nyilásaiba és azt pontosan az adott helyen rögzitik.
(#) Massawa válasza RockFonok hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Többször irtam, hogy az LP mod a VHS-ben a tömeges átverés kategoriájába tartozik, csapnivalo a minöség és dupla annyira érzékeny a szalag vezetésére, a minöségére és a kazetta doboz anyagára ( mennyire vetemedik idövel).
Igen, minden amit irsz hatással van az LP felvétel lejátszására. Hogy ezeket egy ismeretek nélküli, bátor hobbista otthon állithatja vagy nem az egy más kategoria.
Annak idején sajnos nálunk is megmaradt néhány magno, amit a majdnem teljes felszereltség és képzés ellenére sem tudtunk olyan jora beállitani, hogy az LP szalagokat gond nélkül lejátsza. (Illetve egy másik magno lejátsza a felvételt)
A legtöbb gond valoban a CTL sávval volt. Az alapbol egy szerencsétlen helyen van, ahol leginkább nyulik/hullámosodik a szalag és egyes gépek akkora mágneses erövel irták a CTL impulzusokat a szalagra, hogy azt képtelenség volt néha törölni. (Föleg ha hullámos a szalag széle a törlöfej sem ér jol hozzá, igy marad a törlött CTL sávon némi maradék. Ezt a hibát az elsö felvételen nem is lehet észrevenni, hiszen akkor még szüz tiszta a szalag. De ha ugyanarra a szalagra ujra veszel fel valamit, akkor már beáll a kánaán amikor ott az uj meg a régi CTL maradéka jelenik meg CTL olvaso fejen). Erre aztán minden magno a lejátszáskor ugy reagál mit mi a lotto számokra....
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Csak abban tévedtél hogy a kazettám rossz, másban nem.

Meg is lepődtem a nagybátyámnál jól lejátszotta a kazettát, így már gondoltam a videomagnóval van a gond.

Mikor ez a hiba van, akkor meg áll a számláló előtte ezt csinálja: https://youtu.be/zTwRcVNRytk?t=11 erre azt írták a másik fórumon: Talán megtapad a fejen a szalag, leesik a fej fordulatszáma...

Meg fejet cseréni kellene, lehet kopott.
(#) Massawa válasza RockFonok hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Ez lehet az is, meg lehet CTL hiba is ahogy elöbb irtam. Ha a fejen megtapadna a szalag azt hallanád, ha még hü vagy a nickedhez. A dob lelassul arra a pillanatra.
(#) Tylla1 hozzászólása Ápr 14, 2018 /
 
Sziasztok!
Érdeklődve olvasgatom a korábbi bejegyzéseket az LP felvételi móddal kapcsolatban, hogy mennyire terheli meg a mechanikát és a szalagot is. És elgondolkodtam azon, hogy vajon jobban terheli-e a készülék mechanikáját egy 240-es kazetta, mint egy 180-as SP módban? A kazetták súlyában érzek különbséget, ami feltételezem a szalagok különböző hosszából adódik. Ezért kérdezem, hogy érdemesebb-e 180-as/195-ös kazettákat használni 240-es helyett az "öregecske" mechanika kímélése céljából?
(#) Massawa válasza Tylla1 hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
A szalag nem terheli a mechanikát, hanem forditva a mechanika nyuzza a szalagot. A 240-s már annyira vékony meg néha olyan pocsék anyagbol volt, hogy alig birt ki néhány lejátszást.
Otthon soha nem használtam 240-s szalagot.
A márkás 180-s szalagok viszont igen jol birták. Az egyik barátomnál a minap játszottam át vagy 30 darab 180-s kazettát ( jo 20 évig henteregtek egy szekrény mélyén, és mind szinte hiba nélkül ment, eredeti házi videokamera felvételek SP-ben - nem TV-böl).
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Szerinted a szíj, szalagfutás, vezetőtüskék, fej stb. Kicserélés szervizbe többe kerülne mint 10 ezer?

LP kazettákkal mit csináljak, töröljem le SP felvétellel? Ha töröljem le őket, akkor nem kell foglalkozni az LP móddal a szervizben.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
(#) Massawa válasza RockFonok hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Halvány fogalman sincs manapság mennyit kérnek ilyesmiért. A szalagokkal mit akarsz csinálni. Ha már felvettél rájuk valami tedd el a könyvespolcra és reménykedj, hogy majd egyszer le is tudod öket játszani. Uj felvételt ne csinálj LP-ben, söt lehet, hogy ne csinálj már semilyen felvételt szalagra. Arra ma már ott a DVD, BR vagy a vinyo a számitogépben. Azok még egy ideig jövöbiztosak, a VHS szalag már nem nagyon.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
A samsung márka szervizbe cserélték ki a görgőt 24 ezerért 2012-ben, de az LP móddal nem tudott csinálni semmit, hiába állított a fejen.

Tudtam volna hogy ilyen rossz az LP mód, akkor sose használtam volna.
(#) Tylla1 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Nekem is vannak 25-28 éves kazettáim (Hitachi E-195 HR) Az akkori felvételek még ma is jól nézhetőek (Tv-ből felvett adások)!
Akkor bátran használom tovább a 240-es kazettákat is. Ha "elfárad" kiselejtezem...van bőven tartalék
Következő: »»   46 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu