Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztoros, Csöves, IC-s erősítők összehasonlítása
Lapozás: OK   18 / 18
(#) Suba53 hozzászólása Feb 25, 2023 /
 
Sziasztok!
Érdekes dolgot találtam. Először Ezt az erősítőt. ami cirka 850 dollár, egy kisebb vagyon. Majd Ezt, aminek a belsejét mutató fotó ugyanannak tűnik, mindössze 56 dollár, ami kb.: 20.000Ft

Olvastam róla pár véleményt, és dicsérik. Én úgy vagyok vele, hogy 20.000.-Ft-ot talán megér az, hogy legyen némi valós tapasztalatom egy csöves erősítőről. Ráadásul még jól is néz ki.
Hangsúlyozom, hogy nem vagyok audiofil, nem hajszolom a "tökéletes" hangzást, de annyian dicsértétek a csövest a félvezetőssel szemben, hogy talán kipróbálnám. ( Ha a "parancsnok" sem ellenzi. - A feleségem természetesen. - )

Ismeritek ezt a kütyüt? Csövesként megér ennyit áldozni rá? Vagy felejtős kínai vacak?
(#) Ge Lee válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 25, 2023 /
 
Természetesen a saját forrásaiddal magad gazdálkodsz, de ha az a célod amit leírtál, akkor óva intenélek attól, hogy ilyet, sőt bármilyet vegyél. Az árról csak annyit, hogy csak a 2db végcső is többe kerül, még használtan is, a legolcsóbb kínai verzióban is, mint az az 56 dollár. És akkor hol van a többi, a tápegység, a kimenőtrafók, doboz, stb.
Az utóbbi időben nem szeretem leírni a véleményem, tapasztalatom, főleg olyan helyekre nem, ahol olyanok csapnak rá és indítanak aztán belőle végeláthatatlan vitát akiknek ezen irányú tapasztalatuk erősen konvergál a nullához.
Ezt a csöves dolgot alapból is ketté kell választani mindjárt a legelején. Kétféle ember vesz vagy épít ilyet. Az egyik, akit a félvezetős erősítők közömbös, semleges hangzásvilága nem hoz lázba, ellenben a hagyományos felépítésű (kezdetleges) csövesek kellemesen meleg, lágy, érzelmes (szinezős) hangzásvilága igen. A másik pedig, akinek a minél élethűbb hangvisszaadásra való törekvése odáig jut, amit már nem tud félvezetőkkel kielégíteni, sem építésekkel sem vásárlásokkal. Noha mindkét erősítő csöves, ebben a dologban kb. ég és föld a különbség közöttük.
Akkor van értelme akár egyik akár a másik táborba tartozó készülék vásárlásának vagy építésének, ha előtte elmész valahova, akár több helyre is ahol meg tudsz hallgatni ilyeneket, ellenkező esetben nem csak nagyot fogsz csalódni, hanem alapvetően fogsz téves következtetéseket levonni, hisz nem is tehetsz mást.
És hogy miben tudok még esetleg segíteni. Nekem elvben van egyik és másik típusból is, gyakorlatilag nincs, mert a szinezőst eladtam és az utóda doboz híján nem fog mostanában elkészülni, de ha elkészül, és van olyan forrásod ami nem fix kimenetű (ez azért lényeges mert egyiken sincs hangerőszabályozó vagy bemeneti osztó), és ha valami csoda folytán esetleg járok arrafele akkor talán elviszem, és akár meg is tudod őket hallgatni a saját rendszeredben. Persze ezt inkább lehetőségnek vedd mint fix ígéretnek.
(#) VJ72 válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 25, 2023 / 1
 
Az oldal szerepel a csaló webshopok listáján.
Bővebben: Link
(#) Gafly válasza VJ72 hozzászólására (») Feb 25, 2023 /
 
Nyers fordítás:

Idézet:
„$329.87 Shipping & Import Fees Deposit to Hungary Details”

Magyarok hülyék, de van pénzük.

Idézet:
„Factory add an Inductance transformer and Bipolar filter circuit to get the nicer sound for the MKIII.Come with a Tube Cage and VU meters.”

Hörcsög kidöglött, ketrec megmaradt...

Idézet:
„Power Transformers: new imported 0.35, stack thickness 60MM (114-60).”

Most hozták Kínából.

Idézet:
„Output amplifier core: core 0.35 new imported thick high silicon (86-50).”

Ezt is.

Idézet:
„Some of Senior audiophile optimization the electric circuit,it is better at arom,intermediate frequency and bass.”

Jó szaga van basszus, Békéscsabán saját termünk lészen...

Idézet:
„Note: Products with electrical plugs are designed for use in the US. Outlets and voltage differ internationally and this product may require an adapter or converter for use in your destination. Please check compatibility before purchasing.”

De konnektor legyen, azért...
(#) Suba53 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 25, 2023 /
 
Köszönöm, korrekt. Gyanítottam, hogy túl szép ahhoz hogy igaz legyen.
Egyszer majd, ha mobilisabb leszek, ( Tegnap jöttem haza egy csípő protézissel gazdagabban. ) el fogok látogatni HE rendezvényekre, ( Úgy rémlik, hogy te is előfordulsz néha arrafelé. ) ahol gyanítom adódnak majd ilyen lehetőségek.

De ez most úgy sem a központi problémám, csak felcsillant a kíváncsiság.
Mindenesetre köszönöm a lehetőséget, de semmi esetre sem szeretnélek ezzel terhelni.
(#) Suba53 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 25, 2023 /
 
(#) ngyzoli válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 5, 2023 /
 
Annyit fűznék hozzá,hogy "Ge Lee" kollégának igazat kell adnom.Pusztán az a tény,hogy egy erősítő csöves,ebből még a világon semmi nem következik a hang milyenségére/minőségére nézve.A csöves érában is ugyanúgy megvannak a "szintek" (lépcsők),mint bárhol másutt... A színezett (jelen értelmezésben:gagyi) hangú,éppen-hogy-csak megszólal kategóriától szinte végtelen a sor a kaszt legtetején álló,különleges anyagokból,kifinomult (és általában titkolt) gyártástechnológiával készített alkatrészeket használó,extra-klasszis készülékekig,amik ára is az elérhetetlen kategóriát karcolja... Azt tudom csak tanácsolni,mielőtt nagyobb összeget bele ölnél a dologba,próbálj meg minél több ilyen készüléket meghallgatni,színvonaltól függetlenül,merthogy a negatív tapasztalat is tapasztalat... Aztán jó néhány ilyen teszt eredményéből már-feltehetőleg- le fogsz tudni szűrni egy olyan összegzést,hogy szeretnél-e a témában jobban elmélyülni.De a feltűnően olcsó,kínai vackokat kerüld el,mert az ilyen holmik 99,9%-ban nem azok,amiknek látszanak.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2023
Következő: »»   18 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem