Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   341 / 570
(#) zsibis válasza toro hozzászólására (») Feb 8, 2017 /
 
Bocsánat, most néztem vissza. Köszönöm válaszod, ez a szer tulajdonképpen mit csinál vele, ha cirkuláltatjuk benne? Előre is köszi.
(#) Kaiserin hozzászólása Feb 8, 2017 /
 
Helló Mindenki!
Egy kis segítség kellene, mert úgy néz ki 2 szervízes szerelő közül egyik sem tudja mi a baja a kazánomnak, 4. hete kínlódok vele, és állítgatásokra meg nézegetésre alkalmanként (3 naponta) nincs 15e ft-om. Egy Ferroli Domina F 24N kettő éves kazán, néha működik néha nem.Kattog hogy adná a szikrát, de nem gyújtja be a lángot, a külső burkolat le van véve és ha középen alulról megkocogtatom akkor belobban és működik, minden szuper pár óráig.Aztán kezdődik előlről miden.Mi lehet a baja? Koszos? Gázszelep?Áramlásérzékelő? Én nem értek hozzá, de nem akarok ok nélkül egyből vezérlőpanelt cserélni, főleg, hogy a szerelőm nem ismerte fel a panelt és rávágta, hogy túláram miatt kisült.Persze erre utaló nyom nincs a panelon, csak ez a típus érdekesen van összerakva, mert viszont Én megtaláltam a Neten a képeket erről.
Kérek szépen mindenkit aki ért hozzá segítsen, hogy egyáltalán felhívhassam a szerelő figyelmét az esetleges hibára. Köszi szépen.
(#) Arthur2d2 hozzászólása Feb 8, 2017 /
 
Sziasztok. Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.Van egy Ariston /Radi/ Tx23-as kombicirkóm.A szobatermosztáttal elindítom a fűtést /hőfokot feljebb állítom mint a jelenlegi /minden tökéletes. Eléri a megfelelő hőmérsékletet- termosztát kikapcsol /határozottan kattan/ viszont a cirkó továbbra is fűt, de nagyon alacsony lángon.A cirkón lévő tekerőgomb /fűtés/ állítgatására egyáltalán nem reagál, folyamatosan fűt a világba míg le nem kapcsolom 220-ról az egész készüléket.Az első 1-2 percben ugyanezzel a tekerőgombbal tudom állítgatni a teljesítményét maximumtól a kikapcsolásig. Olyan érzésem van mintha valami szenzor vagy érzékelő elmelegedne, vagy a vezérlőpanelon lehet a hiba? HMV használata tökéletes. Ötletek ? Előre is köszi
(#) Ica972 hozzászólása Feb 9, 2017 /
 
Szép napot!Van valakinek tapasztalata az immergas eolo star 23kw-os kazánnal kapcsolatba?A szerelő is nézte nem érti.A fűtés rendben megy.Melegvizet nem ad!Ha megnyitom a csapot semmi!Pár csepp víz és kész!Nem is érzékeli a kazán,hogy melegvizet szeretnék!A fűtés elindul és úgy nyitom meg a melegvizet kiírja,hogy/28 és letiltja a kazánt!Van köztetek olyan akinek legalább tippje van?
(#) VIM válasza Ica972 hozzászólására (») Feb 9, 2017 / 1
 
Szia!
Idézet:
„Melegvizet nem ad!Ha megnyitom a csapot semmi!Pár csepp víz és kész!”
Ha jól értem akkor itt dugulásról van szó. Ezt nem fogja megjavítani a kazános, mert nem tartozik a tevékenységi körébe (nem csőszerelő). Azt kell kiderítened, hogy hol akad el a víz útja. Már a kazán előtt vagy utána. Ezt a kazán alatti szervízcsap(ok) elzárásával lehet kideríteni. Ezt azért ne kelljen leírnom egy elektronikai oldalon. Azt tudni kell, hogy van a HMV bemeneten a vízátfolyás érzékelő után egy mennyiség korlátozó gyűrű. Ebben a szakaszban (átfolyásérzékelőben) van a vízáramban egy a vízáram által mozgatott mágnes ami a külső reed érzékelőt fogja kapcsolni ha megfelelő pozícióba tud jutni a megnyitott vízcsap hatására. Ide kerülhet szennyeződés és elzárhatja a víz útját de ez a "pár csepp", ez elég furcsa jelenség. A kazán vízháza (hidroblokkja) talán így néz ki és a vízáram érzékelő pedig ilyen vagy ilyen alakú lehet.
(#) VIM válasza Arthur2d2 hozzászólására (») Feb 9, 2017 /
 
Szia! Nem írod, hogy milyen termosztát vezérli a kazánt. Ez a, "hallani a kattanást" ez nem jelent semmit, elektromos szempontból meg kell róla győződni, valóban megszűnik e a kontaktus vagy marad valami átmeneti ellenállás a kapcsok között. A panelja ilyen volna és a szélső relé a szivattyúé. A szivattyút azt hallani az "alacsony láng" alatt?
(#) VIM válasza Kaiserin hozzászólására (») Feb 9, 2017 /
 
Szia! A burkolat az miért került le a készülékről? Azért, hogy ne kelljen minden kocogtatáshoz levenni vagy hogy kevés a levegő a működéshez és már csak ütögetni kelljen a beinduláshoz? Csak Te tudhatod, hogy mekkora ütéseket kell rámérni a készülékre ahhoz, hogy beinduljon de ezt más részén nem lehet kieszközölni csak ott? Talán a huzat érzékelő ott felül, nem reagál erre a kocogtatásra?
(#) Kaiserin válasza VIM hozzászólására (») Feb 9, 2017 /
 
Szia! A szerelő vette le a burkolatot és úgy is hagyta, csak a legkülső fehér burkolat van levéve a másik kettő vissza van csavarozva, nem levegő baja van azt már próbálta.A kocogtatás nem erős inkább közepes erősségű és csak azon az egy ponton jó. Ahol az ionizációs elektróda megy felfelé az égőfejhez.Pont mellette koppintok a fémre.Laikusként megpróbálom körülírni, remélem így eltudom mondani: A bar nyomás mutatótól jobbra 2 cm-vel és mögötte 3 cm-re található fekete vezeték van rajta egy kis bütyök, ami egy kis fehér tölcsérrel csatlakozik a kazántestbe, ennek a végén van azt hiszem az elektróda.( Bocs, nő vagyok és nem ismerem a szakmát).És a kis fehér tölcsér mellé koppintok.
Köszi a válasz előre is
(#) ipasztoi válasza Kalo hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Az NE 100 más, meg a hibajelenség is, így nem az említett érzékrlők a hibaforrás.
(#) malacka hozzászólása Feb 10, 2017 /
 
Üdv Mindenkinek. Segitséget szeretnék kérni saunier duval semia kazán vizszűrő tisztitásához. Képeket külön megköszönök, valamint a lépésről-lépésre leirást. Előre is köszönöm. Szép napot mindenkinek.
(#) Ica972 válasza VIM hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
A szerviz csöveknél folyik a víz!Onnan nem jut be a kazánba.A melegvíz csap megnyitásakor nem kattan nem reagál a kazán.Nem is jelzi,hogy megnyitottam.Az a pár csepp viz szerintem a csövekből csepeg ki.Tehát akkor mit kellene megnéznem szerinted??Előre is köszönöm a segitséged!ica
(#) VIM válasza Ica972 hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Csak nem ilyen csövekkel van bekötve a kazán? Ha tudnál feltenni a bekötésről képet ... sokat segítenél annak kiderítésében, hogy esetleg hol akad el a víz. (ez mind elektromos dolog, vagy mégsem?)
(#) granpa válasza VIM hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Vezeti a villanyt? Igen (a kabátja ), tehát elektromos.
(#) VIM válasza Kaiserin hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Szia! A gépkönyve szerint van öndiagnosztikája de Te nem írsz róla, hogy lenne valami jelzés a történtekről. Azt is írod, hogy a neten megtaláltad a képeket erről az ideillő témáról de ide, valahogy nem sikerült beollóznod ezt a részt, pedig megtehetted volna, már csak magadért is ha másért nem. Amit eddig leírtál abból a gázszelep hibájára vagy a panelen lévő egyik alkatrész "elfáradására" lehet gondolni, ami a gázszelep vezérlő áramköréhez tartozik. Tehát nagy valószínűséggel nem periféria hiba. A koppintót tartsd készenlétben még egy darabig.
(#) VIM válasza granpa hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Több komolyságot .... ! Lehet a Te személyedben is egy gyengébbik nemhez tartozónak válaszolok? Sosem lehet tudni ...
(#) toti531002 hozzászólása Feb 10, 2017 /
 
Jó estét mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni. Immergas Eolo Star 24 3 e cirkónk van. A fűtés megy jól, kapcsol rendesen a beállított hőfoknál. A melegvíz megnyitásakor a gáz beindul, a víz és a láng logója megjelenik, hibakódot nem ír ki. A vízátfolyás teljesen jó.
20-22 C fokig pillanatra felmegy a vízhőfok, utána visszamegy a hidegvíz hőfokára. Szerelő volt, kicserélte a csövön az érzékelőt, mivel semmi nem változott panelcserét javasolt. A problémám az, hogy semmi hibakód nincs és a kijelzőn elvileg jó működést mutat.
előre is köszönöm
üdvözlettel
(#) istvan5555 válasza Kaiserin hozzászólására (») Feb 10, 2017 /
 
Szia!

Kontakthibák szoktak ilyet okozni. Sajnos ki kellene venni az elektronikát és átvizsgálni, megforrasztani. Ezt a gázos nagy valószínűség szerint nem fogja megcsinálni. Komplett elektronikát szoktak cserélni.

István
(#) VIM válasza toti531002 hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Szia! Nem írod le jól avagy hiányosan írod le a fennálló hibát.
Idézet:
„A melegvíz megnyitásakor a gáz beindul, a víz és a láng logója megjelenik, hibakódot nem ír ki. A vízátfolyás teljesen jó.”
.... és utána leáll az égőtér működése vagy működik tovább (csak egy pillanatra indul be)?
Idézet:
„20-22 C fokig pillanatra felmegy a vízhőfok, utána visszamegy a hidegvíz hőfokára.”
Ez azt jelenti, hogy az előzőleg a bitermikus hőcserélőben felmelegített térfogatnyi víz kerül a csaphoz. Az érzékelő az a hőfok érzékelő volna, amit kicserélt a szerelő? Talán a vízáram kapcsolót kellett volna megnézni, hogy fenntartja e kontaktust HMV vételezéskor vagy elejti a működtető mágnest, így az nem tartja zárva a reed kontaktusát. Talán ILYEN típust használnak ennél a készüléknél. A oldalán abban kis tokban van a reed relé aminek a kivezetései tűzősarus kialakításúak. Ha ezt az érpárt összekötöd a HMV vételezés idejére (nyitott csapnál!) és erre beindul a melegvíz készítés, akkor ezzel a kapcsoló elemmel van a probléma.
(#) Gombszem hozzászólása Feb 11, 2017 /
 
Néhány napja a BAXI Prime HT 240 a fűtés beindulása után kattanó hangokat ad. 5-10 mp-ként jön, ritkuló ütemben, aztán megszűnik. Olyasmi, mint amit az autó motorja leállítás után csinál. Itt is nyilván a hőtágulással kapcsolatos. De ezt évekig nem csinálta. A víz előremenő (mint eddig is) 50 fok. Mi lehet a jelenség mögött? Karbantartás évente van.
(#) toti531002 válasza VIM hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Nagyon kedves vagy,köszönöm, hogy segítesz. A hőfok érzékelő lett cserélve ( egyébként 12 kOhm körül mértem rajta ellenállást). az átfolyásmérő bemenet rövidre zárása után is beindul a gáz, kapcsol, folyamatosan megy de nincs melegvíz.Visszatettem a sarukat, a HMV kinyitása után a gáz folyamatosan megy, hibakód nincs. ( a fűtés rovábbra is kifogástalanul működik) Átfolyás az MHV nyitása után teljes keresztmetszeten jön, így azt gondolom, dugulás nincs.
mégegyszer köszönöm a segítséged, ha van még esetleg ötleted, kérlek közöld, mert a 75 eFt vezérlőpanel cserére kicsit húzós. Persze ha nincs más megoldás.....
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
(#) Ica972 válasza VIM hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
De igen!Ilyenek a bekötö csövek!
(#) toti531002 válasza istvan5555 hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Köszönöm, lehet ez lesz a vége.
(#) VIM válasza Ica972 hozzászólására (») Feb 11, 2017 / 1
 
Akkor tessék kicseréltetni egy hozzáértő szakemberrel a meleg oldalit, mert ezek a csövek (belül gumi) hajlamosak a "duzzadásra", öregedésre, ami olyan keresztmetszet szűkülést, elzáródást okoz, hogy nem fog folyni a víz.
(#) zoszka válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Próbaképp lazitsd fel a csavarokat amiket lehet, fűtsd fel a rendszert és melegen szorítsd vissza.
(#) Gombszem válasza zoszka hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Köszi, megpróbálom.
(#) drszepe hozzászólása Feb 11, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy Immergas Eolo Star 24 kazánom, és szeretném megkérdezni van e a kazánban valahol gyári szűrő beépítve, amit tisztítani lehet. A másik kérdésem, hogy a szivattyú légtelenítőjét hogy lehet ellenőrizni.
Köszönettel Béla.
(#) VIM válasza toti531002 hozzászólására (») Feb 11, 2017 1 /
 
Ismét nem írsz semmit a lényeges dolgokról csak annyit, hogy nincs meleg víz. Ezt úgy értsem, hogy hideg vagy nem melegszik fel kellő képpen, csak langyos?
Idézet:
„az átfolyásmérő bemenet rövidre zárása után is beindul a gáz, kapcsol, folyamatosan megy de nincs melegvíz.Visszatettem a sarukat, a HMV kinyitása után a gáz folyamatosan megy, hibakód nincs”
Ezt hogy értsem? Talán úgy, hogy a HMV vételezést nem a vízcsap nyitása indítja el vagy ha el is indul a meleg víz készítés a csap elzárására nem áll le a főégő? A lényeg, hogy a fűtés ki-be kapcsolását a termosztátnak kell működésbe hoznia a HMV készítést pedig a vízáramlás kapcsoló kell, hogy elindítsa és leállítsa. Ha ez nem így működik akkor a panelen lévő relék közül a "működésválasztó" relé lehet a hibás. Ha nem kellő hőmérsékletű víz készül HMV vételezéskor akkor a bitermikus hőcserélő vízköves lehet, talán savazni kell majd.
(#) toti531002 válasza VIM hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Köszönöm, hogy időt szakítasz a problémámra.Elnézést, nem fogalmaztam pontosan. Tehát a melegvízcsap kinyitására beindul a főégő, elzárására pedig leáll pár másodperc múlva. Tehát a vízáramláskapcsoló jó, kapcsol.Minden ugyanúgy történik, mint eddig, csak nincs melegvíz. A víz egyáltalán nem melegszik, langyosra sem. A "meleg" víz hőmérséklete megegyezik a hideg vízével. Az egész úgy kezdődött, hogy reggel rendes hőfokú melegvíz volt, majd a következő nyitáskor csak langyos, majd teljesen hideg, azóta is. A szerelő azonnal hőelemet cserélt,pedig az eredeti is jó volt - én kimértem, 10 kOhm körül van, hőre változik, nem szakadt, akkor lenne hibaüzenet is - majd közölte a láng nem modulál fel? vezérlőpanel csere. Most itt tartok.
Köszönöm szépen. üdv:T.
(#) VIM válasza toti531002 hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Tehát nem modulál a HMV készítésekor. Próbáld meg azt, hogy a lecserélt NTC-t (ami le lett véve a meleg víz kimenetről, piros vezetékez érzékelő), a jobb felső fűtési NTC-vel cseréld ki (fekete vezetékkel csatlakozik). Ez a két NTC egyforma de ez utóbbi nagyobb igénybevételnek van kitéve mint a HMV NTC-je és a kettő közül az egyik referenciaértékként vesz részt a szabályzásban a bitermikus készülékeknél. Ha ez nem hoz eredményt, akkor sajnos a panelon lehet a probléma.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
(#) toti531002 válasza VIM hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
köszönöm.
Következő: »»   341 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem