Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   343 / 570
(#) S73V3 hozzászólása Feb 25, 2017 /
 
Sziasztok!
Beretta smart 24 cai kombi kazánom úgy döntött, hogy nem akar meleg vizet csinálni. Fűtés van, de meleg vizet nem akar csinálni. Fórum böngészés után arra jutottam, hogy hogy megkopogtatom az áramlás merőt, 2x sikerült is elindítani, de mostanra teljesen megállt.
Ez az alkatresz a rossz? Ki lehet iktatni valahogy? Pl. 2 vezeték osszezarásával? 2 kisgyereket meg kellene fürdetni... Esetleg Tiszaújváros környékén valami jó szerelő? Előre is köszönöm a segitséget.
(#) DodiT1 válasza S73V3 hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Tiszapalkonyán úgy tudom van egy jó szerelő.
(#) páka hozzászólása Feb 28, 2017 /
 
Sziasztok!
Ariston Genus Premium kondenzációs kazánnal van problémám: "Nincs láng" avagy 501-es hibakód.. A szikráztató elektróda ill. a trafó működik, van szikra, a gázellátás is működik szerintem. Tippre be is gyújt a kazán, mert melegebb víz jön, mint amikor hideg vizet eresztek, csak néhány mp után a fenti hibakóddal leáll. Olyan, mintha nem érzékelné, hogy van láng.
Kérdésem, hogy az ionizációs elektródát lehet valahogy tesztelni? Van, hogy az mondja fel a szolgálatot? Szerelő egyből vezérlő panel cserét javasolt (~80kFt), ami előtt próbálkoznék mással, hátha..
Köszönöm a segítséget!
(#) P_Laszlo hozzászólása Feb 28, 2017 /
 
Sziasztok, adott egy Beretta boiler 28, a kovetkezo hibaval. Ha bekapcsolom, egy futest megcsinal rendben, amikor a vizhofok eleri a 60°-ot megall, 50 korul probal ujraindulni, korulbelul fel masodpercre felzug a ventilator, majd letilt presszosztat hibajelzessel.
Vannak otleteitek?
Nyitott egesternel, szetszedve, rendben mukodik.

Koszi a segitseget.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
(#) toro válasza P_Laszlo hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Koszos a pitot cső.
A ventillátoron lévő mipolán csatlakozó megy rá.
Fújd ki erősen vagy gombostűvel piszkáld meg a lyukat.
(#) toro válasza páka hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Köss sorba az elektródával egy mikróamper mérőt. 5 mikróA-nél többet kell mérned, akkor jó.
Ha nem mérsz semmit, akkor valószínűleg oxidos az elektróda.
(#) P_Laszlo válasza toro hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Megfujtam a ventilatoron levo csatlakozast befelé. Gondolom egyre gondolunk. Viszont ha koszos, hogy tud elsore egy ujrainditas utan elindulni? Csak a masodik alkalomnal, zart egesternel nem engedi tovább. :S
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
(#) chrissx hozzászólása Márc 2, 2017 /
 
Sziasztok.
Nálam is lennenek gondok , amint azt a video is mutatja.

https://youtu.be/5M2r2Eq0CuU


A fűtes megy hibatlanul , de ha vizet engedek rövid időn belül leall a kazan. Valamikor mukodik 5 percen keresztul is , de tobbnyire 10 mp kb es leall.
Na most nekem azt mondta a főberlom , hogy az ablakok tulsagosan zarnak ezert letilt a kazan.

Ezt en millioszor megcafoltam .
Egesz napos szelloztetes utan is letilt. Nyitott ablaknal furdes is megvolt ugyanigy.

Esetleg valaki tudna valamilyen hasznos infot adni ?

Elore is koszonom.
Udv. : Krisztian
(#) uniman válasza chrissx hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Hello! Itt van "hasznos infó".
(#) zoszka válasza chrissx hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Karbantartás, beszabályozás.. Visszaég.
(#) Inhouse válasza chrissx hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
A zárt égésterű kazánnak igen kevés köze van az ablakok zártságához, vagy a szellőztetéshez. Az égéshez szükséges levegőt kintről veszi a turbócsövön keresztül, ami egy koaxiális, dupla cső.
(#) chrissx hozzászólása Márc 4, 2017 /
 
Volt itt egy szakember es 2,5 ora krucifixezes utan sikerult megoldania a problemat.
Alaposan atfujta a rendszert . Csupa dzsuva meg vizko volt minden es mostmar a kagylonal is okadja aavizet a megnyitom nem ugy mint korabban.

Koszonom a hozzaszolasokat.

Udv Krisztian
(#) lugica hozzászólása Márc 6, 2017 /
 
Sziasztok!
Tehetek- e itt fel kérdést,
Eurotherm Nimbusz 24 BTE turbós kombi kazán működési hibával kapcsolatban?
(#) granpa válasza lugica hozzászólására (») Márc 6, 2017 /
 
Ezért van ez a fórum-téma.
(#) nahun hozzászólása Márc 6, 2017 /
 
Sziasztok!

Buderus Logamax u012-24k készülékkel van olyan probléma, hogy időnként, gyújtás után kb 5-10
másodperccel a láng elalszik a G visszajelző LED kigyullad és leáll a fűtés. RESET után megy.
Az elmúlt hetekben annyit rosszabodott a helyzet hogy gyakorlatilag minden felfűtési ciklus után amikor lehűl, 2-szer kell egymás után resetelni, hogy ne aludjon ki a láng. Utanáolvastam és van benne egy ún. lángőr ami elvileg 3 érzékelőből áll, talán ezt kellene cserélni?

Köszönöm,
Attila
(#) JZoli válasza nahun hozzászólására (») Márc 6, 2017 /
 
Ez valószínűleg panelhiba lesz! Értesz az elektronikához olyan szinten, hogy esetleg egy-két relét és kondenzátort kimérj? ha igen akkor megírom, hogy mit nézz meg! Viszont ha nem megy biztonsággal az ilyen jellegű mérés akkor keresni kellene egy elektronikához értőt! Merre laksz?
(#) briki válasza nahun hozzászólására (») Márc 6, 2017 /
 
Szia!
Az első, hogy nézd meg amikor HIBÁRA áll milyen hibakódot ad ki. Melyik lámpa villog melyik világít.
Ventilátoros a készüléked? Amennyiben igen, én először a VENTURI cső tisztításával kezdeném. Kifújni a cső mind a 2 csatlakozóját, és a csöveket. Nem ártana esetleg kiszedni a ventilátort is. Ezek után leellenőrizni a légnyomás kapcsolót. Utána a már te általad is említett ionáram érzékelő elektródát megtisztítani csiszoló papírral, vezetékeket, porcelánt leellenőrizni. Kitisztítani a hőcserélő lamellát, és a főégő fúvókáját.
A panel problémát én csak a legvégén tartanám lehetséges hibának, mindenki azzal kezdi, de az apró érzékelőkkel van a baj rendszerint. Ráadásul ezek olcsóbbak is, mint a panel, és sokszor csere helyett a tisztítás elegendő, és vígan muzsikál tovább a kazán.
ha kérdésed van, hívj fel telefonon nyugodtan.
(#) nahun hozzászólása Márc 7, 2017 /
 
köszönöm a válaszokat, úgy néz ki sikerült is megoldani, tegnap este leszedtem a burkolatot
és megpucoltam az elektródákat, azóta nem állt le
(#) toro válasza nahun hozzászólására (») Márc 9, 2017 /
 
Nem az a hiba!
Amikor a kazán teljes terheléssel üzemel, a ventillátorban lévő venturi cső vákum oldalának szennyzettsége miatt kapcsol le. Azt kellene kitisztítani.
Bocs, most látom, hogy Briki is írta ugyanezt.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2017
(#) jojoka hozzászólása Márc 12, 2017 /
 
Sziasztok!

Beretta Ciao 24 kazánom van. Turbo-s, újonnan felszerelt. Az első téli szezont ('15-16) csak fűtési üzemmódban csinálta végig, a melegvizes rendszer csak '16 májusában készült el. Ezalatt az idő alatt egyszer ki kellett savazni, mert zörgött-csörgött-csattogott, és a szerelő szerint ez a megoldás. (Nincs iszapleválasztó a rendszerben, mindössze egy betáp vízre rakott szűrő van)
A melegvizes rendszer elkészülte után viszonylag gyorsan elkezdett megdögleni a zuhanyfejünk. Majd 3-4 hét múlva a másik, majd a harmadik, aztán visszatértem a régi (25 éves) szerelhetőhöz, amiből a fekete morzsalékot (szerintem vízkő) ki tudom önteni. Valamikor januárban már olyan rossz volt a helyzet, hogy a kazános ismét savazott. (az már más kérdés, hogy november elején kértem, hogy jöjjön ki, és nem jött januárig....) Természetesen a folyamat nem állt le, heti rendszerességgel kell a zuhanyfejet morzsátlanítani. Mit tudok tenni szerintetek? Fekete színű a cucc, ami kijön a csapból...
Előre is köszi.
(#) ipasztoi válasza jojoka hozzászólására (») Márc 12, 2017 /
 
Hasonló kazánomnál tapasztalatom szerint elsősorban ha levegős akkor hangos (persze ha nagyon vízköves akkor is, halkabb, sistergő hangot ad). Légteleníteni kell, akár többször.

Vízkövesedés esetén ilyen gyakran savazni az durva. Legegyszerűbb védekezés polifoszfátos vízlágyító bekötése a kazán elé a vízhálózat bejövő ágba. Fontos, hogy a polifoszfátos víz főzésre, ivóvíznek stb. nem használható, csak fürdésre, mosásra, kazánfeltöltésre viszont nagyon jó

A morzsalék ellen egy kis ejtőtartályos vízszűrőt kell a kazán melegvíz kimenő ágába bekötni(nem a hideg bemenőbe). Ez az összes csap, zuhany vízkő morzsalékot kiszedi már a kazánnál, amely a kazán hőcserélőjéről folyamatosan lepereg, annak tágulás-zsugorodása következtében. Gyors megoldásnak a kazán melegvíz csatlakoztatásánál drótháló szürős 1/2"-os tömítést, célszerű berakni. De ekkor azt rendszeresen tisztítani, a morzsalékot kiszedni kell.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
(#) redeitomi hozzászólása Márc 17, 2017 /
 
Sziasztok,

Van egy Beretta Smart 24 C.S.I kombi cirkónk. A hiba amit produkál, hogy csak 5. 6. újraindításra gyújt be, egyébként hibamód. (Fűtés és melegvíz módban egyaránt) Ez az egy paneles kivitel, külön nincs gyújtáspanelje. Nagyon valószínű, hogy a panelcsere megoldaná a problémát, de azért megvárom, hátha van valakinek valami "olcsóbb" ötlete. Nem vagyok nagy elektroszaki, a debugoláshoz nem értek, de egy kondit ki tudok cserélni ha szükséges. Ha van valakinek valami ötlete/ hasonló tapasztalata és megoldása azt szívesen veszem.
Köszi előre is!
(#) ferko19 hozzászólása Márc 24, 2017 /
 
Üdv!
Renova star kazánom olyat művel amit nem értek.
A főkapcsoló bekapcsolása után, egyből szikráztat folyamatosan míg ki nem áll hibára. A szivattyú mèg elsem indul.
Ötlet?
Köszi!
(#) ipasztoi válasza redeitomi hozzászólására (») Márc 24, 2017 /
 
Ha gyújt, nem valószínű a panelhiba. A gyújtásellenőrző elektróda visszajelzésével lehet probléma, erről itt a fórumon sokszor írtak már a hozzáértők, mit kell megnézni, tisztítani, mérni, stb.
(#) ipasztoi válasza ferko19 hozzászólására (») Márc 24, 2017 /
 
A mikrokontrolleres, mikrovezérlő integrált áramkörös kazánok bekapcsoláskor, vagy reseteléskor egy alapállapotba állást és önellenőrzést végeznek, amelynek része egy rövid ideig tartó szikráztatás, a gyújtásvisszajelző elektróda visszajelzés, érzékelők, szivattyú stb. ellenőrzése, stb. Vagyis természetes a rövid ideig tartó szikráztatás. Ha az ellenőrzés során valamilyen hibát talál akkor hibajelzéssel áll le. A leírásodból viszont nem lehet következtetni a hiba jellegére, a készüléket részletesebben át kellene vizsgálni.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2017
(#) zoszka válasza ipasztoi hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Na ezt se tapasztaltam még a 25 év alatt amióta ezzel foglalkozom, hogy bármely típus is tesztelné a gyújtást, akár bekapcsolás, akár üzem közben, előtt, után, vagy bármikor is..... Ne vadítsd a népet..
(#) ferko19 válasza ipasztoi hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Én még nem találkoztam olyan kazánnal, amelyik e fajta ellenőrzést csinált.
A Renova Star biztos nem így működik.
Indul a sor, szivattyú, áramláskapcsoló, ventilátor, presszosztát, gyújtás.
De ez már az elején egyből gyújt, /gázt nem ad be az égőre/ és persze ki áll hibára.
Panelos lesz szerintem.
(#) sakrafi válasza redeitomi hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Szia!
Karbantartása mikor volt,lehet egy égő tisztítás megoldja a problémát.
(#) ipasztoi válasza zoszka hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Chaffoteaux MX2 FF cirkómon bekapcsolás vagy reset gomb megnyomása után szikráztat, néhány másodpercre kigyulad az égőfej bekapcsolását jelző LED, majd a folyamat végén alapállapotba áll. Ez alapján gondoltam, hogy a mikrokontroller software ellenőrzi az ion áram meglétét, hiszen a készülék hardware képes rá, egyébként meg miért csinálná végig a fentiekben leírt folyamatot. Nagyon sok mikrokontrolleres készülék hibakód listáján szerepel a gyújtás hibakód, vagyis a készülékbe írt software képes rá. Ha alapállapotba álláskor nem futtatják le ezt a kis meglévő ellenőrző alprogramot, az pedig slendriánság, mert a mikrokontrollerek erre képesek.

Nem állítottam, hogy minden mikrokontrolleres készülék ezt teszi. A régebbi nem mikrokontrolleres, analóg IC-s készülékek, vagy olyan mikrokontolleres panelek amelyek software-be nem írták ezt bele, természetesen enélkül kapcsol be, illetve áll alapállapotba.

Tanácsnak meg a készülék alaposabb, illetve a gyújtásellenőrzés elektróda átvizsgálását javasoltam. Én ezt tapasztaltam, neked más tapasztalataid vannak, ezeket egymással megosztjuk, a fórum erre van. Mi ebben a népvadítás?
(#) sakrafi válasza ipasztoi hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Üdv!
Nemcsak a mikrokontrolleres kazánok kódlistájában szerepel gyújtáshiba kijelzés.Egyébként miért ellenőrizne a kazán a gyújtási folyamat előtt ionizációs áramot,amikor ha ellenőrizte a vízáramlást,égéstermék elvezetést,stb csak utána gyújtja az égőt és ezután folyamatosan figyeli a láng meglétét.Ha valami miatt nincs láng,vagy nem megfelelő akkor úgyis hibára fut.
Következő: »»   343 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem