Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazma TV
 
Témaindító: scampi, idő: Jan 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 8
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Júl 2, 2017 / 1
 
Idézet:
„Előtte le van húzva a bejövő fázsról a D007el egy kis táp a bekapcsoló elektronikának.”

Szia! Mi az, hogy le van húzva?
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2017 /
 
Közben méregettem, rájöttem hogy a 15V hiányzik. Ezt a T101es trafó biztosítaná, amit a Q101 Fet kapcsol. Kiforrasztottam,a FET jó. A Fetet az IC101 vezérli. A C117en mértem feszültséget, ami az IC101es táplábain van, ott 13Vot mértem. MA enyni mérésre futotta, mit nézhetnék még át?
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Ma újra elővettem ezt a TVt, nekiugranák megint, msot van egy kis időm. Tudna valaki segíteni a javításában?
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Nagy valószínűséggel az IC101 meghibásodott .Ha megkapja a készenléti tápot is a 6 os lábra , és az indító feszültséget is a 8 as lábára , és mégsem indít , akkor az ic rossz.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Ezeket mértem. A VCC 13,6V
A minimum feszültség 13,2V, de az ideális 15V ha jól emlékszem a doksi szerint.
Bővebben: Link

De az indító feszültség is csak 100V körüli, nempedig 400V körüli.
Nem tudom pontosan mennyinek kell lennie a VCCnek ezen a tápon, de ez a 13V is kevésnek tűnik.
Mondjuk nem értem, hogy tud az indítófeszültség is több lenni mint 100V...
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Azért tud több lenni 100v náll , mert a D007 diódán keresztüli egyenirányítás után kapja a bejövő 230 volt ból a feszültséget. Méregetni kell , mert valami ott a körben hibázik .De még egyszer írom , ha az ic megkapja ezeket a feszültségeket , és még sem indít , akkor az ic hibás.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
A diódát is mértem, előtte megvan a 230V, utána már rögtön csak a 100V. Ott többnek kell lennie?
Tehát úgy néz ki, a gond az, hogy az IC nem kapja meg az indítófeszültséget.
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
A dióda utáni feszültség az kb jó .Kérdés , hogy eljut e a 8 as lábához , ha igen , akkor megkapja az indító jelet is . Viszont ha az 5 ös lábon nem jelenik meg semmi , ami a fetet kapcsolná , akkor egyértelműen rossz lesz az ic.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Most nem olvasom a doksit, de olyasmi képzik, hogy ha a kapcsoló feszültség 100V, akkor az IC stby.
Ha a feszültség (na most nem tudom pontosan, de 280V?) több mint 100V, akkor kapcsol az IC. Lemértem ezt a feszültséget a dióda előtt, dióda után, és az IC 8as lábán is, mindenütt megvan az a 100V körüli. Kimértem azt a FETet is, amit az IC kapcsol, az is jó.
Szkópom nincs, csak multiméter. Azzal hogy tudnám kimérni, hogy kapcsolja-e az IC a FETet?
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Az ic nek az 5 lába a kimenet , tehát ott kapcsolja a fetet , amit most én sem látok pontosan , mert nincs előttem a rajz , de ha tudod a fet típusát , és rákeresel az adataira , akkor ott meg fogod látni , hogy mi az a kapcsolási tartomány , amikor a fetnek kapcsolnia kell.Ha az ic nem adja ezt ki , akkor egyértelmű , hogy az ic t cserélni kell.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Ebben nemigen vagyok otthon, majd ha nálam lesz a panel, megnézem milyen fet van benne, majd a doksiját feltöltöm ide, ránézel majd?
A kérdés, amit még most sem értek, a melléklet :
Nem azt írja, ha a 8as lábon 100V van, akkor az IC nem kapcsol, hameg 450V, akkor kapcsol?
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
A 7 ik oldalon van , hogy min 80v max450 lehet . Tehát a 100v az teljesen jó .
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2017
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
A FET 06N90E.
Mit kellene mérnem a GND és a Gate láb között?
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Az lenne a lényeg , hogy az ic 5 ös kimenete ad e ki vezérlő jelet .Először ott kellene mérni , hogy olyan 30v körül ad e ki feszültséget , mert ha nem , akkor hiába mérsz a feten.Egyébként is a fet előtt még van egy Q002 alkatrész , és annak a köre még ott is lehet hiba.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Q002.. Nem nézted el?
AZ IC101 4es és 5ös lábán mérek feszültséget, kerek 0V.
Van a TVn egy fő kikapcsoló gomb. Ez a gomb nem rögtön a hálózati feszültséget szakitja meg...
Ha áram alá helyezem a TVt, de a fő kikapcsoló gomb ki van kapcsolva, mondjuk az IC101es lábán akkor is van VCC 13,6V. Ez oké. De ilyenkor kikapcsolt állapotban ugyanúgy kapcsolnia kellene a FETet is nem?
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
A Q002 öt azt nem csak azt , hogy nem az 5 ös hanem a 7 es lábról megy . Viszont valami akkor nem jó , mert az ic101 , akkor nem stimmel biztos , hogy annak az a típusa amit linket felraktál ?
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Nézd meg a jobb felső sarkot. Van ott két relé. Az a relé kapcsolja a hálózati feszültséget az egyenirányítóra. A relék nem kapcsolnak, mert nincs meg a 15V, amit az IC101 en keresztül, a Q101 kapcsolna.
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Igen mert két rajz van és én a felsőt néztem.Akkor minden úgy van ahogy az elején volt tehát az ic 5 ös lába kapcsolna .Viszont a D006 on , és az NTC001 en keresztül az STB V in ponton van egy C102 kondi azon mit lehet mérni ?
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 11, 2017 /
 
Elnéztem a dolgokat. Az EV_15V megvan, ahogyan kell. Azért ,,nem volt,, 15V, mert én a D151 lábán, és a TV váza közt mértem a feszültséget. A TV váza pedig nem GND. A megkérem a C153as kondi két lábát, megvan a 15V. De a relék most se kapcsolnak. A relé lábaihoz elér a 15V, de a kapcsoló minusz már nem. Ezt az IC601 kapcsolja. Sajnos ez egy Flash.
4-5ös láb, táp 5V megvan. 2-3as láb nem kapcsolja az 5V a tranzisztoroknak, ami kapcsolná a relét.
A főkapcsoló is ebbe az ICbe megy, az is jó.
Lehet ez IC hiba is, de lehet hogy nem engedi valami még, hogy kapcsolja a reléket. Van ott még bőven bemenet, csak nem tudom azokon mit kellene mérnem..
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2017
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Hát ha villámcsapot lett a tv , akkor van esély rá , hogy az ic meghibásodott.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Vettem Ebayen egy másik működő tápot. Kipróbálva a tvt az új táppal, ugyanaz a helyzet, szóval semmi. Kérdés, miért nem kapcsolja az az IC a reléket. Mi blokkolja még? Mi akar lenni a táp kimeneti dugaszn az SOS/ALLOFF ?
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Húzd le az Y sus modult a tápról , tehát a modulról húzd le a csatlakozót , és nézd meg , hogy úgy indul e .Illetve , ha ráteszel mondjuk egy DVD lejátszót , akkor hangnak lennie kellene.Ugyan ezt meg kell nézni a Z modulnál is .Mert ha a hybrid meghajtó tönkre ment a modulon , akkor is lehet az , hogy megfogja a tápot.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Így sem indul, nem kattannak a relék.
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Akkor a mainboardon is szét kellene nézni.
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Vagy csak azon kellett volna
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Feltételezvén , hogy azok már nézve lettek , de ezek szerint még sem .
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Okt, 19. Csü
12:49:26
Jelenleg 291 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu