Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazma TV
 
Témaindító: scampi, idő: Jan 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 15
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Márc 6, 2016 /
 
Egy olyan gyors kérdés még, hogy mi a szerepe egy táp kimenetén a kimenettel párhuzamos dióda? (Ő okozta amúgy a zárlatot, de multi teljesen jónak mutatta) A másik pedig, hogy cserélnéd-e az LM2576-ot? (A változtatható feszültségű van benne "ADJ") Van egy másik csak sajnos bontott és a lábai egy picit rövidek :/
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Márc 6, 2016 /
 
Ennek a diódának olyan szerepe van a táp kimenetén , hogy ha valami okból , vagy az áramköröktől visszafelé a táp felé kerülne olyan feszültség , ami a kimenethez képest fordított , akkor a táp letilt. Visszahajló karakterisztikával rendelkeznek általában ezek a tápok , tehát ha valami gond van leszabályozza saját magát , illetve tiltásba megy át addig , amíg a hibajelenség meg nem szűnik. Ha az a dióda kimérve jó , akkor ott máshol kell keresni a hibát .
Az említett ic meg ki lehet mérni , most per pillanat nincs előttem a rajz sem , de nem biztos , hogy azt cserélni kellene mivel a táp indulna csak valamiért letilt .
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Márc 6, 2016 /
 
Sajnos jártam már így párszor, hogy diódát multival mérve jó, de ahogy az áramkörben feszültséget kap rövidzárba megy át. Kiforrasztottam ebből a körből az összes félvezetőt és egy régebbi transzformátoros állítható feszültségű táppal adtam az LM2576 kimenetének helyére 4,5V-ot (üresjáratban 4,8-4-9) és persze sorba kötöttem a multit árammérő állásban, a felvett áram 2A felett volt. Kiforrasztottam a diódát és eljátszottam ugyan ezt csak kiforrasztott helyzetben, persze kiforrasztásnál kapott hőt a dupla oldalas nyák miatt (ugye a test az elég nagy felület) és ekkor már nem állt fenn a hiba, viszont újra adtam feszt az ic kimeneti helyére és 0/0 volt az áram felvét. Az ic cserére mit mondasz, ha tudjuk, hogy nem egyszer kapott rövidzárat (tizen párszor) a kimeneten, elméletileg limites a kimenete, de mégis kilőtte a 2x15A -es dupla diódát ami párhuzamosítva van, ami 30A, bár az egyik dióda lett drót bennük, de ez nem számít.
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Márc 6, 2016 /
 
Utána fogok nézni , de ha a 2x15A dióda kiment , akkor az a fokozat okozta ennek a tönkre menetelét , ami ezen diódák után van .Persze ettől még kicserélheted az ic -t ,
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Márc 6, 2016 /
 
Itt lesz egy kis segítség .A rajzokon a megadott feszültségek tól - ig vannak megadva .A tiéd az tartozik ami a kijelző hátulján fel van tüntetve.Azok a mérvadók .
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Márc 6, 2016 /
 
Bocsánat, hogy nem jeleztem hamarabb, még délelőtt sikerült összehozni. Cseréltem az LM2576-ot az utána lévő párhuzamos diódát SB560 (ez ment zárlatba feszültség meglétekor, ami multival tökéletes... ) meg biztonság kedvéért az ágán lévő elkót is és az UG helyett kapott egy FEP30DP-t. Még az ezelőtti szétbombázáskor pedig még abban a körben lett pár elkó cserélve. Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Remélem ha más ilyen hibába esik bárminél, mert nekem többször is sikerült belefutnom/buknom ebbe a hibába, az olvassa ezt És igen, rajzot is mellékelhettem volna, amiből vagy 5-öt letöltöttem, de egyik sem pont az volt, sem az alkatrészek egy részén és pozíciószám és egyéb terén.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Márc 6, 2016 / 1
 
Örülök neki , hogy sikerült használd egészséggel még sokáig.
(#) Arc hozzászólása Ápr 25, 2016 /
 
Üdv. A következő problémához kérnék hozzáértő segítséget. Adott egy Samsung plazma kijelző, melyen felszakadt a fólia. A kérdésem a következő lenne: mi célt szolgál pontosan ez a fólia és mivel lehetne helyettesíteni figyelembe véve a plazmakijelző melegedését. Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Arc hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /
 
Áramvezető fólia szakadt fel?
(#) eyess válasza Arc hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /
 
A felszakadt a fólia az tág fogalom.Pontosabban , hogy szakadt fel?
(#) Arc válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /
 
Nem. A kijelzőn lévő fólia. Ez egy lilás szinű, az egész képernyőt beborító fólia.
(#) kadarist válasza Arc hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /
 
Szerintem ez csak valamilyen védő jellegű fólia és különösebb szerepe nincs.
(#) dolgos hozzászólása Okt 12, 2016 /
 
Sziasztok.Adott egy Panasonic plazma tv,hogy tudnám összekötni a pc-vel??Sajnos csak AV,HDMI,audió,videó bemenet van rajta.A számitógépet szeretném rákötni.Köszi a választ előre is.
(#) Massawa válasza dolgos hozzászólására (») Okt 12, 2016 /
 
A PC-böl HDMI-vel a legbiztosabb. Ha nincs ilyen kimenet, venni kell.
(#) dolgos válasza Massawa hozzászólására (») Okt 12, 2016 /
 
A PC-én nincs HDMI.
(#) Massawa válasza dolgos hozzászólására (») Okt 12, 2016 /
 
Valamilyen kimenet csak van, vagy be kell szerelni egy HDMI kártyát.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2016
(#) Andr3wJ válasza Massawa hozzászólására (») Okt 12, 2016 /
 
DVI HDMI konverter? Persze ha a VGA tudja
(#) Massawa válasza Andr3wJ hozzászólására (») Okt 12, 2016 /
 
VGA szerintem felejtös tul sok jellemzöt kéne kézben tartani, hogy az megjelenjen egy plazma TV-n és a minöség sem lesz eget verö.
Ha nincs más kimenet a PC-n, akkor még mindig a legolcsobb megoldás egy HDMI kártya beszerelése.
(#) Andr3wJ válasza Massawa hozzászólására (») Okt 12, 2016 /
 
Nálam VGA-nál a videókátzyára gondoltam.
Elég régóta a videokártyák több csatlakozóval rendelkeznek, vga mellett pl. DVI.
DVI meg megába foglalja a az analóg vga, és a digitális HDMI jeleket is. Persze függ a kiépítéstől is.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2016
(#) dolgos válasza Massawa hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
usb-ről nem lehet????
(#) Massawa válasza dolgos hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
Lehet, hogy van valami USB 3.0 átalakito, de nem tudok ilyesmiröl, a lassubbak nem igen lesznek jok.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
Utánnanéztem, van több usb> hdmi adapter is. Ki kell probálni.
(#) Beachway hozzászólása Nov 3, 2016 /
 
Üdvözlök mindenkit az oldalon!! Kis segítség kellene gyakorlott tv műszerész kollégától. Adott egy plazma tv. Kattogott mikor meg kaptam. A tápegységben jó sok felfuffadt elkó volt, melyet kicseréltem. Most már beindul, de a kép szélén van egy fekete csík. Amikor a menüt előhívom fehér lesz. Benne apró pontok zajok látszanak olykor. A képformátum megváltoztatásakor ugyan ott marad. Elsőre azt gondoltam, hogy a kijelző hibája. de ha jobban bele gondolok, a fehér akkor jön létre, mikor mint a 3 szin ki van vezérelve. A vizszintes meghajtó panel okozza a hibát? Minden segítséget előre is köszönök. Ja egy kép róla. Végül is lehet így is hasznáéni, de már csak hobbiból is a végére járnék. Plazmával még nem volt dolgom!

IMG_1051.JPG
    
(#) eyess válasza Beachway hozzászólására (») Nov 3, 2016 /
 
Pedig sajnos kijelző hiba lesz , vagy cof kábel , ami a kijelzőre van impregnálva a meghajtó ic vel együtt. Azt meg lehet próbálni , hogy ahol a csík van ott a fenti résznél , vagy a csík lenti részénél a tévé oldalát kocogtatva beugrik e a hiányzó rész.Ha be akkor szerencséd van.Viszont , ahol tehát fent vagy lent sikerült ezt elérni ott azon a helyen belul a flat kábelt a kijelzőhöz kell valami megoldással szorítani.Tüneti megoldás , de valamikor hosszútávra is megoldást jelent.Viszont , ha ez igy nem sikerül , akkor nem tudsz tenni mit , mert akkor ott már olyan hiba van , hogy azt ilyen módon már nem lehet kezelni.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
(#) stevepapa hozzászólása Nov 13, 2016 /
 
Üdv!

LG plazma Jobb oldalon kb 15-20 cm sávban nincs kép. Olyan, illetve el van csúszva a kép. Az említett helyen sötét a kijelző, illetve halvány " hangyák" látszanak. Nem kijelző, a kép jobb széle látszik csak kissé beljebb. Gyári visszaállítás nem segített. PDP42X4 kijelzővel szerelt a típusát nem tudom hiányzik az adattáblája.
(#) eyess válasza stevepapa hozzászólására (») Jan 28, 2017 /
 
Ilyen van benne ?
(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Itt lesz a SAMSUNG PS50 , y sus rajza.

Y driver.pdf
    
(#) stevepapa válasza eyess hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Sajnos nem ilyen
(#) stevepapa válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 17, 2017 /
 
Üdv! Sikerült egy jó fotót készíteni a rossz tranyóról. Viszont beazonosítani nem tudom. Ha valaki....esetleg

Kép 048.jpg
    
(#) jdani hozzászólása Júl 2, 2017 /
 
Üdv. Van egy TX-P42UX30E Plazma Panasonic TV.
Villámlások után nem megy.
Kipróbálom, relék kattannak benne, de a visszajelző narancssárgát világít, bekapcsolásra nem reagál. Leveszem a hátulját, kiveszem a tápot, vizuálisan átnézem, semmi baja.
Visszaszerelema helyére, újra áram alá helyezem, meg se nyikkan....
A mellékletben benne a táp rajza. A relék az egyenirányítóra adják az áramot, és onnan megy szét..
Előtte le van húzva a bejövő fázsról a D007el egy kis táp a bekapcsoló elektronikának. Az IC 001es 13Vot kap.. Az IC adatlapjában azt írja, hogy bekapcsolt állapotban 15Vot kell kapnia, kikapcsolt állapotban 9et. Ez gond lehet?
Jobban érdekel az mondjuk, hogy milyen jelenség az, na a viszsajelző narancssárgát világít, mit jelent az.. Nameg hogy ha nem csináltam vele semmit, most miért még anynit se csinál?
Következő: »»   7 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem