Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók
 
Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   84 / 84
(#) VIM válasza blasz hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Szia! Akkor is kitérnek a műszerek ha nincs a kimenetre csatlakoztatva semmi és a monitor gomb és a többi alaphelyzetben van? Talán még a bemeneti szint szabályzót is vedd minimumra.
(#) veroka válasza blasz hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Ezt csak most olvasom. Bekapcsolás után "spontán" kitérő műszerek..
Hogyan térnek ki? Kilengenek egy kicsit, aztán visszamennek nullára? Vagy kitérnek végállásba, aztán ott is maradnak? Ez utóbbi gerjedésre utal. Ezt sok minden előidézheti, az is ha rossz kábelt dugsz mondjuk a bemenetre (árnyékolás hiánya, vagy túl hosszú párhuzamos szálak) - ez csak akkor jelentkezik, ha felvételre kapcsolod a gépet. Ha lejátszás állásban is kitérnek a műszerek, akkor kapcsold be az erősítődet is, hallgasd meg, van e hallható hangja a magnónak. Ha mély, búgó hangja van, akkor a hálózati 50Hz hallatszik be, és a tápszűrő kondik cserések, illetve ellenőrizd, hogy a fej árnyékolása megvan-e (valószínűleg megvan, amennyire emlékszem, az egész mechanika testre van kötve). Ha nincs hangja, de a műszerek kitérnek, akkor nagyfrekis gerjedésed van, és ahhoz bizony műszerek kellenek, hogy kimérd, melyik tranzisztor után keletkezik.
Ha csak kilengenek kicsit, de aztán visszamennek nullába, akkor inkább lesz kondi hiba.
Sokat nem vesztesz a kondicserével.
(#) blasz válasza veroka hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Szia a müszerek csak kilengenek bekapcsoláskor, kb 2 másodperc után,utána visszaáll alaphelyzetbe.Nem gerjed,nem sipol.A fejek a sajátjai amivel legyártották,én látható kopást nem láttam rajta.
(#) Massawa válasza blasz hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Ahogy irtam ez teljesen normális jelenség. A müszer kijelzi a kondik feltöltését - ez egy átmeneti állapot szinte mindenhol elöfordul, még a csucstermékekben is. Ez hasonlit a koppanáshoz az erösitök kimenetén. (Ott sokszor koppanásgátloval védekeznek). A müszereknél erre semmi szükség nincs, ez a kilengés a müszererösitöben is keletkezhet, de a mért áramkörben is.
(#) nagyzsak hozzászólása Márc 20, 2018 /
 
Ezt nem hiszem el! Nyáron még jó volt használtuk de most szakadt a fej .
Uher royal delux lejátszófej negyedsávos Meghalta magát. Egyik oldal megszűnt létezni.
Ha valakinek van esetleg . Nagyon kellene mert amíg nincs fej nincs értelme folytatnom a felújítást.
Asszem német bergen fej van benne
(#) nagyzsak hozzászólása Márc 21, 2018 /
 
Ja Bogen marka van benne
(#) doktor válasza nagyzsak hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
Indexen kérdezd meg, valamint a Hi-Fi piacon szalagot árusító főrumtárstól, de lehet egy hibás donor géppel jobban jársz.
Következő: »»   84 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu