Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Időkapcsoló
 
Témaindító: vari11, idő: Nov 20, 2007
Lapozás: OK   3 / 9
(#) jihaad válasza VRubenX hozzászólására (») Nov 7, 2009 /
 
Köszi szépen a tanácsot.Egyelőre hagyom a dolgokat mert megfigyelés alatt áll de ha véletlen szórakozik akkor kipróbálom.Egyedül ez "a táp és a test közé" nem vili,hogy az pontosan hova is tegyem majd be ha kell?Apám,szégyellem de még ezt sem értem.
(#) VRubenX válasza jihaad hozzászólására (») Nov 7, 2009 /
 
Ne szégyelld azért van az oldal, ha mindenki mindent tudna nem kellene az oldal.
Te hát van ugye az elektrolit kondi van egy pozitív és egy negatív fele csak simán rá kötöd az Ic 1. lábára a "gnd"re a negatívját a kondinak és a 8. lábra "V+" pedig a plusszát a kondinak.

Üdv:
(#) jihaad válasza VRubenX hozzászólására (») Nov 7, 2009 /
 
Most már teljesen világos,még egyszer köszi szépen.Nagyon türelmes egy ember vagy hallod.Szerintem más már elküldött volna a ..csáááába.
(#) VRubenX válasza jihaad hozzászólására (») Nov 7, 2009 / 1
 
És akkor lehet hogy lett volna egy kis piros háromszöge.
Egyébként a háládat kifejezheted :eljen: jellel is a hsz- eknél, jobb sarok, amelyik hsz-nek legjobban hasznát vetted ahhoz tehetsz egyet ha megérdemlem.
További jó építgetést.
(#) huarachi hozzászólása Jan 18, 2010 /
 
Hello!
Nem vagyok túl járatos az elektronikában de, szeretnék egy 45 perces időkapcsolót építeni ami egy nagy kapcsoló táblát kapcsolna be ill. 15 perc után ki, és mindezt egy adapterrel 12-v ról szeretném működtetni.
Az ötleteket előre is köszönöm!
(#) huarachi hozzászólása Jan 18, 2010 /
 
Nos én egy "lelkes gimnazista" vagyok, aki gyakran vissza jár az általános sulijába, mert én kezelem bent a számitógépeket, és a suli hálózatát. Az első két szünetben mindíg úgynevezett "iskolarádió" van amit egy rengeteg kapcsolóból álló táblán tudunk ki-be kapcsolni ahoz képest hogy melyik osztályban szeretnék hallgatni a műsort. Kaptam egy olyan megbizzatást, hogy építsek egy olyan időkapcsolót ami ezen a nagy táblán található sok kapcsolót bekapcsolja. És én mivel ezt egy jó kihívásnak véltem, elvállaltam. Ennyi.
Várom az ötleteket.
(#) imi388 hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
Sziasztok .Szeretnék 12v-os táp fesz -ről időkapcsolót működtetni, heti 2-3 kapcsolással .A bekapcsolási idő 30másodperctől 5 perc........... A gyári kicsit drága mivel olyan helyre kéne ahol illetéktelenem esetleg lenyúlhatják.Nézegettem a somogyi féle digitális heti programos kapcsolóórákat. Azok megfelelnének ,csak- na ezzel van baj- 230v kell neki hogy bent lévő relé meghúzzon.Ha tudna valaki segíteni egy nem túl bonyolult és nem túl drága kapcsolási rajzzal az nagyon jó lenne.
(#) verbai hozzászólása Máj 29, 2010 /
 
Sziasztok!
Nekem egy olyan idozito kapcsolas kellene, amit mondjuk 0-5 percig lehetne allitani a bekapcsolasi tartomanyt es mondjuk valahogy be tudnam allitani, hogy mikor mikor kapcsoljon be, mondjuk napi 0-8 alkalommal. Az a gondom az digitalis idozito kapcsolokkal, hogy ennek 12V rol kellene uzemelnie es 12 V ot kellene kapcsolni, a masik meg az, hogy olcso legyen, mert olyan helyre kerul, hogy elviheti mas.

koszi.

Ui: Az idozitonek az is megtenne, hogy a bekapcsolastol szamitana az idot es minden nap ugyanakkor kapcsolna be
(#) Remci hozzászólása Jún 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Kukáztam egy időkapcsolót, ismeri valaki ezt a tipust? Az lenne a kérdés hogy a B1-B2 indítás feliratú kapcsolót ha indítani akarom az időzítést, akkor rövidre kell zárni, vagy csak egy pillanatra össze kell érinteni?Mert ha csak össze érintem, akkor egy pillanatra behúz a relé majd elenged, akárhova állítom az időt, de ha rövidre zárom akkor viszont behúz és a beállírott idő után enged el a relé.Viszont az alján lévő nyák ilyenkor jó meleg.Ez normális?
(#) kirlaszlo hozzászólása Okt 28, 2010 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következőkben:Besurranó tolvaj ellen építek otthoni védelmet.
Elképzelés a következő:
Mozgásérzékelő kapcsolja a BingBang-ot, de nem szeretném ha mondjuk 1 percig folymatosan menne, ezért ha a mozgásérzékelő bekapcsol, elindítja (áramot ad) az időkapcsolónak (vagy relének) amely 1 mp múlva behúz és megszakítja a bingBang szálat. (1 perc múlva pedig amikor lejár a mozgásérzékelő kapcsolási ideje akkor újraindúlhat a kör)
Időkapcsoló típust mondjatok, ha bemegyek a boltba akkor tudjam mondani hogy ezt kérem! Vagy örömmel fogadnám ha valaki ajánlana valamit mert üzletelhetünk is. (sőt még használt is lehet)
köszönettel, Laci
(#) kirlaszlo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Szia! Érdkes ilyet még nem láttam, biztosan használható. DE
Van már kiépített BingBang, kapcsolóval együtt. Kapcsoló a terasz ajtónál van, a BingBang pedig a lakáson belül. Az általad ajánlott kint csörgne amit bent nem hallani. Ezért problémás az én megoldásom ), Vagy azért ajánlottad mert abban van egy időkapcsoló is és szétszedve akár át is köthetem a szálat a meglévő bingbang-ra?
Vagy
Tehát továbbra is időkapcsolót keresek!
(#) kirlaszlo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Ez utóbbi ötlet (Hozd le a hanszórót oda ahol már hallod) nagyon tetszik. Meg is valósítom ezt a megoldást. VISZONT csa egy Legrand 12V-os DC csatlakozást tudok elvinni (utcaajtó kaputelefon áramellátása) a javasolt szerkenytyűig (kb. 2 m-re található a telefon jazta, onnan tudok két szálat vinni). Hogyan csökkentem le a 12V-ot 6V-ra?, hogy ne kelljen állandóan az elemekre figyelni?
(#) kirlaszlo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Köszi! Ezer éve ne volt a kezemben forrasztópáka.
Nem lehet ezt egyben megvenni?
De lehet hogy itt az alkalom, amúgy meg van egy mázsa mobiltelefon töltőm, lehet hogy keresek egy 6V-os kimenettel rendelkezőt és azt rakom be. Na ehhez mit szósz?
(#) kirlaszlo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
Szia köbzoli!

Nos végre megjött pénteken a cucc amit javsoltál. (szerintem kínából előbb megjött volna )
Egy nap használat után úgy döntöttünk hogy mehet a kukába. Ez még a falon keresztül is lát. Beülök az ajtó melletti klotyóba és megszólal a drága. A másik gond hogy mire teszek 5 lépést a terasz és bejárati ajtó között legalább 5-ször szólal meg. (vagy éppen nem, de erre még nem jöttem rá miért is..)

Még mindig azt mondom hogy a saját elképzelés 100-ta többet ér, még ha drágább is.
(#) horvathg23 hozzászólása Nov 17, 2010 /
 
Hali.

Segítségre lenne szükségem.

egy motort kéne kapcsolgassak bizonyos időnként (1-2 óránként kb. - beállítható kell legyen) és bizonyos ideig (ez is állítható kell legyen és lehetőleg másodperces bontásban).
nem pic-es dologra gondoltam, hanem valami digitális időkapcsolóra,csak nem találtam leírást ilyenről sehol.

köszönöm

***
(#) lapose válasza horvathg23 hozzászólására (») Nov 17, 2010 /
 
Szia!
Tessék: Bővebben: Link
(#) horvathg23 válasza lapose hozzászólására (») Nov 18, 2010 /
 
köszi szépen
(#) fulopmartin hozzászólása Jún 4, 2011 /
 
Van egy napelemes rendszer amiröl megy egy lakókocsihütö de sajnos a naapelem magába nem bírja el hanem van rajt egy töltésvezzérlö és egy aksi

Arra gondoltam hogy a hüttönek nem kéne egész nap menni elég napi kb 3órát a maradék idöbe pedig a napelem viszatöltene áramot az aksiba

Arra gondoltam hogy egy idökapcsolót kéne rárakni

Ami volt itthol egy analog idökapcsoló azt szétszedtem de ugy néztem az óraszerkezetéhez váltóáram kell ami nekem nem jó

Arra gondoltam veszek egy digitális idökapcsolót amihez elem kell vagy 12 voltal meg az óra része és egy relével kapcsol és a 230volt helyére kötöm a 12t simán

Ez így müködhet ?
Tudnátok írni olyan idökapcsolót ami jó ehez és nincs horror árba?
(#) proli007 válasza fulopmartin hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Hello!
Ha speciális dologra lenne szükséged, miért nem készíted el? 12V feszültségre egyszerű időzítő, nem egy ördöngösség. De tisztázni kell, mit is szeretnél.
- Tényleg elég-e a napi 3 óra működés. És mikor van erre szükség? Vagy is egybe gondoltad a 3 árát, vagy elosztva a nap idejében.
- Ha naponta kell valamit üzemeltetni, akkor lehetséges a nap nyugtához, vagy felkeltéhez "szinkronizálni" a működést. Vagy is érzékelni a nap nyugtát a ciklus ekkor már meg van, és akkor már csak a működési időt kell késleltetni.
- De mi a horror ár? Ha készíted és egy relé van benne, és egy-két IC akkor az kb. 1000Ft. egy fotoellenállás kb. 200Ft. Ha veszel egy programozható időzítőt, akkor az 8000..10000Ft.
üdv! proli007
(#) fulopmartin válasza proli007 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Egy napelemes rendszeren van egy hütö ami ha mindig be lenne kapcsolva akkor lemerülne az aksi viszont ha csak este menne rgy kicsit vagy délbe akkor meg bírná tartani a hüfokot és az aksit is tudná tülteni a napelem

igen a direktbe 12 voltra gyártott idözítö az kb 10 ezer na az egy kicsit sok

Sajnos anyira nem értek hozá hogy a kapcsolást én tervezzem meg viszont ha küldenétek azt ösze tudnám rakni (sajnos SMD forrasztás és PIC programozás kivételével)
(#) proli007 válasza fulopmartin hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Hello!
Oké, akkor majd rajzolok egyet, ami este működik, kb. a kért 3 órára..
üdv! proli007
(#) fulopmartin válasza proli007 hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Hello
köszi
(#) proli007 válasza fulopmartin hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Hello!
Szinkronizálni a működését a fotoellenállással legegyszerűbben a napnyugtához, vagy napkeltéhez lehet. Ezt végzi az 555. Ha leszáll a nap, bekapcsolja az időzítőt, és az a beállított ideig bekapcsolja a hűtőt. (Mivel monostabil módban dolgozik, ez csak egyszer hajtódik végre.) Aztán napkeltekor az 555 kikapcsolja a tápfeszt, és minden elölről kezdődik. Ha a működést napkeltekor szeretnénk, akkor csak fel kell cserélni a CDS ellenállást R2-vel.
Az időzítés a P1 trimmer potival állítható be, kb. 2 és 6 óra között. De természetesen lehet helyette fix ellenállást is alkalmazni.
Nem tudom ez megfelelő-e számodra, de itt a rajza.
üdv! proli007
(#) tyrantled83 hozzászólása Okt 4, 2011 /
 
Üdv mindenkinek

Láttam volt pár időzítő variáció.Nekem is kellene csak kicsit másabb.A lényeg : min. 3,6 V-ról max. 4,8 V-ról üzemelne (3db vagy 4 darab újratölthető cerkaelem).
időzítése:
-1. 0,5 óra és 6 óra időtartamra (potival lehetne állítani) periódikusan bekapcsolna
-2. bekapcsoláskor 1-10 percig működtetne egy ventillátort a saját tápfeszéről ( 1,5 W-os és 3-5 V-al üzemel) , ezt az időt is lehetne állítani potival.
Végeredmény pl.: 1,5 óránként 3 percre működteti a kis ventillátort.
Jó volna róla egy kis rajz ha valaki tudna szerezni , rajzolni , akkor nagyon megköszönném.
Üdv mindenkinek és még egyszer köszönöm.
(#) vectra-16 hozzászólása Jún 4, 2012 /
 
sziasztok--azt szeretném kérdezni ,hogy miből lehet kiszedni vagy hogyan lehetne olyan(egyszerű ) kapcsolót készíteni ami ha kap egy 12voltos jelet(akár 1-2 másodpercre) akkor kb.2 percig zárva tudna tartani egy 12VOLTOS áramkört.----nem gyári multifunkciós
(#) proli007 válasza vectra-16 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Hello!
Nem egészen érthető, hogy miből származik a 12V indítójel, és mit kell kapcsolni, mekkora terhelést és hogy a plusztápot kel kapcsolni vagy lehet a mínuszt is..
Mindenesetre ebből, vagy ebből a kapcsolásból ki lehet indulni.
üdv! proli007
(#) vectra-16 válasza proli007 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Szia -Ez egy sorba kötött nyitásérzékelők (5 db.),melyben egy relé zárja az áramkört.mikor az áramkör megszakad a relé elenged és a másik érintkezője bezárna egy másik áramkört és megszólalna egy sziréna .én azt szeretném ,hogy ha a nyitásérzékelős áramkör ha csak 1 másodpercre is megszakad ,a másik áramkörben a sziréna kb.2 percet jelezzen.
nem vagyok vill.szakember-csak próbálkozom
ha van ötleted kérlek segíts.
(#) proba válasza vectra-16 hozzászólására (») Jún 4, 2012 1 /
 
Talán autó izzítógyertya relével.(lehet némi kondenzátor cserével növelve az időt)
(#) proli007 válasza vectra-16 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Hello!
Akkor a relé nyitó kontaktusával vezérelheted az időzítőt.
Ha zavar-érzéketlenebbé szeretnéd tenni, akkor a C1 kondit növelni kell. A Fet 1-2A áramot tud kapcsolni. Tápfeszültség bekapcsoláskor is megszólal a sziréna a beállított időre. (2perc)
üdv! proli007
(#) vectra-16 válasza proli007 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
szia--hát pont ez a probléma,hogy nincs időzítő az áramkörben.---valami egyszerű megoldás kellene az időzítő helyett----az nem volna probléma,hogy pl.nem pont 2 perc hanem 1,5 vagy 2,5
az volna a cél,hogy ne keljen időkapcsolót venni.
Következő: »»   3 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem