Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   278 / 444
(#) niedziela válasza cross51 hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Szia cross51 !
Idézet:
„ne nekem keljen betölteni mindig hanem automatikusan ez legyen beállítva ?”

cofidis-es vagy ?
(#) elektrocad válasza cross51 hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Ez ugye nem a gyakran ismételt kérdések fóruma? Ezt a témát már jó néhányszor kiveséztük itt, igaz nem tegnap volt. Olvass vissza.
Egyébként a program tutorialjában a 14. oldalon választ kapsz a kérdésedre - layer colors címen. Vagy a manual_en.pdf-ben a 107.oldalon - color settings.
Azért vannak a leírások, hogy néha belenézzenek.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
(#) bancsi15 hozzászólása Márc 23, 2013 /

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni, hogy Egale 6.0.0-ban merre találnék TL431 feszültség referencia IC-t vagy, ha ez nincs is benne helyettesítőt?

Köszönöm!
(#) kaqkk válasza bancsi15 hozzászólására (») Márc 23, 2013 / 1

Nézd meg a vreg lib ben , ott van a legalján
(#) bancsi15 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Köszönöm! Megvan!
(#) cross51 válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Szerintem nem egyre gondolunk.
Én nem az alap beállított színek szeretném módsítani hanem az hogy a 16 szín közül mondjuk a vias ne zöld legyen alapból hanem mindig sárga.
(#) W.A.Lacky hozzászólása Márc 25, 2013 /

Sziasztok!
Elfelejtettem, hogyan kell beállítani, hogy a furat középpontja üresen maradjon a *.brd képen és a nyomtatáskor. Ha kézzel fúrok, ez a pont megvezeti a fúrót. Kérem, valaki segítsen!
Köszönöm.
(#) niedziela válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Opciók - Beállítás - Általános > Valós furatok
(#) W.A.Lacky válasza niedziela hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Köszönöm szépen!
(#) elektrocad válasza cross51 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

A leírás szerint, amire hivatkoztam - manual_en.pdf, több színt is beállíthatsz. Alapból csak az első 16 van beállítva. A többit tetszés szerint beállíthatod. Ha ez megvan, nyisd meg az eaglerc.usr fájlt, abban a sok Palette.x.y (x= fekete, fehér, vagy színes háttér, y= az adott szín sorszáma - az első értéke 0) sorban keresd meg az általad beállítottat. Az idézőjelek között megtalálod az adott szín hexadecimális kódját. Nyisd meg a script mappában a defaultcolors.scr -t és az általad használt háttérszínnek megfelelő részben írd be a set palette y zzzzzzzzzz; -t, ahol a zzzzzzzzzz=az adott szín hexadecimális kódja. Mentsd el és indítsd újra a programot. A DISPLAY-ben pedig jelöld ki a VIAS (18-as) rétegre az általad beállított színt. Ügyelj, hogy az alap szín a páratlan sorokban, a kijelölést jelző szín pedig alatta a páros sorokban van. A defaultcolorsban mindkettőt be kell írni. Ezeket követően az újra definiált színekkel fog megjelenni.
Nem tudom, ez így érthető?

Ja, és nem kell hozzá cofidis sem.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Hu.... ezt elolvastam vagy 10x de nekem nem jött át hogy a paletta és a layer színe hol találkozik
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

A palettában vannak beállítva az egyes színek, színárnyalatok. A program az egyes rétegekhez a palettából, az adott szín sorszáma szerint rendeli hozzá az adott színt.
(#) kameleon2 hozzászólása Márc 26, 2013 /

Először is Köszönet niedziela-nak a segítségéért. Valóban, ha az általa megcsinált módosításokat követem, akkor azonos potenciálra kerülnek a lábak, legyen belőlük bármennyi is. De.... Van egy kis gond vele. Ha ugyanezt a logikát követem, akkor több - ugyanahhoz a típushoz tartozó lábat is összeköt, tekintve, hogy power-nek lett definiálva a láb. Hiszen bár más-más típus ugyan a footprint, azonban ugyanarra a power vonalra húzza az eagle. Mellékletben az eredmény. El lehet persze más névre keresztelni ezeket a lábakat, azonban ebben az esetben ugrik a szabványos 11, 12, 14 elnevezés
(#) W.A.Lacky hozzászólása Márc 28, 2013 /

A "légkötés" színét és/vagy vastagságát lehet-e változtatni? Fehér alapon szeretek dolgozni és sokszor jól jönne, ha legalább a vastagságát tudnám növelni alapbeállításban a jobb láthatóságért. Tudom, hogy a "szemre" kattintva kifényesednek az összetartozó pontok, de kényelmesebb volna láthatóbbá tenni.
Előre is köszönöm a válaszokat!

P.S. Ha már volt ez a kérdés, bocsi, de a keresővel nem találtam...
(#) johny999 hozzászólása Márc 28, 2013 /

Hello,

nem tudjátok véletlen hol találok ilyesmi alkatrészt, mármint a programban. Bővebben: Link

Köszi.
(#) johny999 válasza johny999 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Közben meglett, githubon találtam libet.
(#) sastas01 válasza johny999 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Vagy a Pinhead alatt a 90°-osak, megfelelő lábszámmal.
(#) johny999 válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Igen de azok csak 2,54mm-es griddel vannak. Ez meg 5-ös.
(#) bbb válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Szia!

Pont négy hozzászólással a tied előtt volt rá válasz
(#) elektrocad válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Ahogy bbb is megelőzött, ezen az oldalon már egyszer leírtam hogyan kell a színt változtatni. A légkötés vastagsága nem változtatható, de szerintem zavaró is lenne ebben az esetben a vastag vonal. A légkötés rétege: Unrouted (19)
(#) kameleon2 válasza johny999 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Phoenixcontact libet keress. 5 vagy 5,08 kis lábszámnál majdnem mindegy.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
(#) W.A.Lacky válasza bbb hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Igen, bocs figyelmetlen voltam. Köszönöm a választ!
(#) W.A.Lacky válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Neked is köszönöm a választ!
(#) tcsonka hozzászólása Márc 31, 2013 /

Lenne egy kérdésem.
Adott egy kapcsolási rajz az EAGEL-ben. Átkapcsolok a tervező nézetre és elkezdem megtervezni az áramkört. Viszont a tervezés során szükségem lenne egy átkötés (jelen esetben egy 0 ohm-os SMD ellenállás) beillesztésére. Meg lehet azt csinálni, hogy ne kelljen a kapcsolási rajzra berakni egy (egyébként a rajz szempontjából teljesen szükségtelen) 0 ohm-os ellenállást?
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
(#) cross51 válasza tcsonka hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

Tudtommal nem lehet megcsinálni ami kell a nyákra annak ott kell lennie a kapcs.rajzban is ezt ugy tudod megoldani kitörlöd a vezetéket és közbeiktatsz egy 0 Ohm-os ellenállást
(#) tcsonka válasza cross51 hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

Így én is meg tudom oldani. De így az elvi rajz tele lesz felesleges ellenállásokkal.
(#) elektrocad válasza tcsonka hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

Hogy megmaradjon a kapcs. rajz és a panel terv közötti konzisztencia, csak a kapcsolási rajzban módosíthatsz - ezt ki is írja egy hibajelentés. Ha kikapcsolod a kapcsolási rajzot, módosíthatod a panelt is, de nem lesznek egymásnak megfelelőek.

Idézet:
„Meg lehet azt csinálni, hogy ne kelljen a kapcsolási rajzra berakni egy (egyébként a rajz szempontjából teljesen szükségtelen) 0 Ω-os ellenálást?”

Talán a működés szempontjából lényegtelen, a rajz szempontjából igenis lényeges.
(#) cross51 válasza tcsonka hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

A nagy cégek is így csinálják ők berakják kapcsrajba és utána meg úgy megy nyákrajzba nincs más lehetőség vagy a konzisztencia.
(#) elektrocad válasza tcsonka hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

A partlist szempontjából nem felesleges. Egyébként úgy van, ahogy cross51 írta a nagy cégekről. Elsősorban nekik kell megfelelnie a programnak.
(#) tcsonka válasza cross51 hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

Talán a program írói gondolhattak volna arra, hogy a 0 ohm-os ellenállást vagy a jumper könyvtárban lévő átkötéseket sima vezetéknek vegye és be lehessen illeszteni a tervezés során a konzisztencia megszűnése nélkül.
Következő: »»   278 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem