Fórum témák
» Több friss téma |
Jó szemed van nagyon, kijavítottam, mindent átírtam PORTC-rőll LATC-re, továbbra sem reagál semmit. Egyébként, a "^=" miben különbözik az "=" től?
Sziasztok!
PIC12F752: adatlap szerint konfiguráltam a PWM-et, de csak magasba megy a PWM kimenet és ennyi.
Belső 1MHz oszcillátorról jár, egy másik kimenetet megbillegtetek, hogy lássam mikor futott le az init. Próbáltam 8MHz-re állítani az órajelet, de nincs változás. Mi lehet a gond?
Szia. Köszönöm a válaszodat, most úgy gondolom, hogy értem, aztán ha mégsem akkor írok még
Indítsd be a szimulátort és nézd meg a regiszterek beállítását, tegyél töréspontot a következő sorokra: InitApp(); és if(TMR0IE && TMR0IF){
Nézd meg belép -e egyáltalán a megszakítási rutinba.
Tulajdonképen a LATC = LATC ^ 0xFF; a felnyil a bitenkénti kizáró vagy művelet jele.
Köszönöm a válaszod, megnézem az ajánlott oldalt.
Ha PR2 = 3, akkor 4 lépésből áll a ciklus, az 50% kitöltéshez CCPR1L = 2 tartozna.
Igen, félrevezetett a képlet. Én 50%-os kitöltést számoltam, pedig 0,5-öt kell. Így már szépen megy, csak 62,5kHz az a 83kHz, ugyanis ahogy írod 4 lépés ciklus.
Köszönöm a segítséget.
Üdv Uraknak!
Attiny 2313-at szeretnék felprogramozni. Pony 2000 progi Test Failed hibauzeneted ad. Win7-el megy ez a progi? A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Ha választ szeretnél a kérdésedre akkor szerintem a következő topic-okban nézz szét, mert ez a PIC-ekről szól, mint azt a fejlécben is láthatod!
AVR - Miértek hogyanok AVR égetők építése
Az könnyen lehet, hová tudnék fordulni?
Köszi!
Srácok erősítsetek meg, hogy a P18F4550-nek csak 2 PWM kivezetése van az RC1, és RC2 lába illetve egy RB alternatív pontja.
Ezeket tudom kapcsolgatni külön-külön vagy mind három a PWM bekapcsolásával foglalódik? Utóbbit csak mert nem látom, hol lehet szabályozni melyik lábon dolgozzon.
2 db független CCP modul van benne, melyek közül
- az első ECCP üzemmódban is tud működni (ekkor 4 kimenetet használ, pl. H-híd meghajtásra: RC2, RD5, RD6, RD7). Standard CCP módban csak az RC2 lábat használja. - a második modul csak standard CCP módban működik, 1 kimenetet használ, amely a konfigurációs bitek beállításától függően vagy az RC1, vagy az RB3 láb. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem... PIC18F24K50 típust szeretnék PICKIT3-mal programozni, de nem ismeri fel. Hol találok hozzá drivert-t, és mi a teendőm? A microchip oldalon nem találtam, valszeg rossz helyen kerestem... Köszönöm a segítséget. Üdv,.
Üdv!
Nem kell hozzá semmilyen driver. Ha a PIC nem az áramkörből kapja a tápfeszt a programozás idejére, akkor a projekt beállításai között be kell állítani, hogy a PICkit3 szolgáltassa a tápfeszt.
A PICkit 3 tápja be van kapcsolva? Pontosan milyen hiba üzenetet ír ki a program?
Utoljáta melyik programmal használtad? A PICkit3 Scripting Host -tal? Akkor vissza kell állítani az MpLab kompatibilis firmware -t.
Eddig 16F családba tartozó PIC-eket programoztam vele, azzal nem volt gond.
Most minden ugyanúgy történt mind eddig. Csatlakoztattam a PIC-et, majd indítottam PICKIT3-at. PIC-et nem ismerte fel. Manuálisan próbáltam megkeresni ezt az IC-t, de ez nem szerepel a listázott PIC-ek között. Ezért gondoltam, hogy nincs fent a driver.
Kedves segítő rokonlelkek...
![]() Van otthon egy keltetőm, amelyben mind a hőmérséklet, mind a páratartalom szabályzott, de szükségem lenne egy kontroll mérőre is (ellenőrzés céljából), és itt eset a választásom a DHT22 szenzor és a 16f887-es mikrovezérlő által alkotott kapcsolásra, mely egy 2 x 16 karakteres kijelzőn tolja az infót. A forráskód a következő:
Itt a baj. A progit beégetve a hőmérséklet 1 fok, a pára 1.3%. Hogy tud rossz adatot beolvasni, mikor le is ellenőrzi magát a CheckSumm-al?Ha ráfújok a szenzorra, változik a pára, a hőmérséklet nem, de a pára is érdekes, mert ilyen 1.D% Végül két kérdésem lenne: 1. LCD kijelzőn hogy tudom megjeleníteni a mondjuk "checkSumm" változót, mert így baromságokat irkál
illetve az If (!check) az a check változó tagadását jelenti? 2.
Bocsánat a láma kérdésekért, de akárhogy küzdök az értelmezéssel, mindig elhasalok. A keltető tegnap elindult "kontroll" nélkül, és csak kellene ennek valahogy müködni.. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Ezt látom PK3-on belül.
A Device pont alatt nincs 18F24K50... A tápfesz bekapcsolása rendben van, ha a PK3 adja a tápfeszt, akkor a táp megjelenik a PIC-en. A kommunikációs teszt rendben lefut, kiírja hogy PICKIT connected. És vele együtt kiírja, hogy ebben a családban nincs ez az IC.
A "Device Family" részen nem tudod csak a 18F családot kiválasztani? Ezt a PicKit 2 is el szokta játszani, ott ez a megoldás.
Idézet: A szenzor jó adatot küld, szerintem te értelmezed félre a kapott adatokat.„A progit beégetve a hőmérséklet 1 fok, a pára 1.3%. Hogy tud rossz adatot beolvasni, mikor le is ellenőrzi magát a CheckSumm-al?” Így próbáld: RH = (256*RH_Byte1 + RG_Byte2)/10 Itt természetesen nem foglalkoztam vele, hogy nem float változóid vannak, értsd jól...
PIC18F2450 kiválasztás után, READ.
Ez a válasz jön rá: "Selected device not detected"
1. Végy egy mély lélegzetet.
2. Lépj ki a programból. 3. Mentsd el a program könyvtárában levő Pk2DeviceFile.dat állományt. (Hátha jó lesz még valamire...) 4. Töltds le ezt. 5. Írd felül vele a program könyvtárában levő Pk2DeviceFile.dat állományt. 6. Indítsd újra a programot. 7. Válaszd ki a PIC18F_K_ családot. Váalszd ki a PIC18F24K50 -et.
Hálás köszönetem.
![]() Most már ki tudom választani, más kérédés hogy nem látja a PIC-et. Ellenőrizni kell még a bekötést, de az már holnapra marad. Köszönöm a segítséget! Szép estét!
Vcap láb és a föld közé 10µF low ESR karámia vagy tantál kondenzátor.
Esetleg, három mély lélegzetvétel után: 1 - MpLabX letöltése, telepítése, 2 - Integrated Programming Environment futtatása. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Srácok, szükségem lenne egy memória IC használatára, de nem tudom mekkora méretűre lenne szükségem.
Milyen elven tudom kiszámolni, hogy mekkora memória IC kell nekem az adataim elmentésére? Van erre valami szabály vagy számolási mód mellyel pontosan tudom mennyi memóriát fogyasztok? Előre is köszi.
Ez valami vicc, vagy beugratós kérdés? Milyen adatokat akarsz menteni? Egy PIC nem Windows, itt nincs operációs rendszer, ami suttyomban használja a memóriát. Milyen adatokat akarsz menteni?
Ezt ennyi adat ismeretében nem lehet megmondani. Miről van szó egyáltalán? Mellesleg egy nagyobb képhez már inkább Pendrive kell, mint egy mikrokontroller.
Egyébként kódolástól (tömörítéstől) függ, mennyi helyet foglal adott adat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |