Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   149 / 283
(#) gubík gábor válasza didyman hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Azt nemtudom mi csorgott rá de szerintem nem azonnal hozta el az illető a mert már zöldes színe is volt a trutyinak tehát ráharapott a réz dolgokra is
(#) kaszabzoli hozzászólása Ápr 18, 2014 /

köszönök minden segitséget,kicseréltem azt a fesz szabályzót,meg mellette a szürö kondit és ujra életre kelt a kis gép.
(#) dollerakos hozzászólása Ápr 20, 2014 /

Üdvözletem!

Egy utángyártott univerzális laptop-töltővel van problémám. Többször előfordult, hogy nem adott ki feszt, egyszer csak meguntam, szétszedtem és a kép szerinti állapotot találtam benne: látható, hogy a biztosíték után van egy RT1 jelű alkatrész, ami szétporladt, már csak a nyúlványai maradtak (már korábban is zörögtek benne a darabjai, amikor még úgy-ahogy működött; odatettem mellé a darabokat). A kérdésem az, hogy mi ez az RT1? - A nevéből ítélve valami hővel kapcsolatos ellenállásra tippelek. Ha megvan, hogy mi ez az RT1, mennyi lehet az értéke? (Ezen a biztosítékon és utána ezen az RT1 valamin megy keresztül a hálózati fesz a trafó felé.)

Köszi a segítségeket.

DSCF4659.JPG

(#) vision61 válasza dollerakos hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Szia!

Ilyet keress:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
(#) Kovidivi hozzászólása Ápr 21, 2014 /

Sziasztok!
Van valami ötletek? Új laptopot szeretnék vásárolni, átlagos felhasználásra, néha több éves játékra, semmi extra. Akkora a választék, hogy egyszerűen nem tudok választani. 120eFt a max. keret, Intel procis, 4magos (i5,i7 lenne a jó, de az 120eFt fölött van szerintem), 2-4GB RAM, 500GB HDD, valami értelmes videókártya, 2év garancia. Érintőkijelző nem kell, DVD-író sem. Kijelző mérete 15.4" körüli, akku lényegtelen, vigyen 2órát, és kész. Legyen VGA és HDMI kimenet, de ez már úgy gondolom alap dolog. Rengeteg ilyen gép van, azonos konfiguráció mind, ár is hasonló, és a márkán kívül alig van különbség köztük. Válasszak ki egyet véletlenszerűen, aztán vagy szerencsém van, vagy nem? Hogyan lehet értelmesen választani? Tesztek még alig vannak ezekről a gépekről, mert még újak. Köszönöm a tippeket!
(#) didyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

120-ért ezeket nem fogod megkapni, pláne jó minőségben. Értelmes videokártya alatt mit értesz? Egy Intel integrált is bőven jó HD videókhoz, meg netezni sok-sok évre, és egy közepesnek mondható GeForce IGP éppolyan ócska komoly játékokhoz, és avul el szélsebesen a kevésbé komolyakkal is. VGA és HDMI nem lesz, csak az egyik, a két különféle kijárat rendszerint konverterrel lehet meg (4-5 ezer a HDMI->DSUB adapter). Értelmesen a gari alapján lehet, a budget széria minden márkánál olyan minőség, aminek semmi köze sincs a gyártó nagy hírnevéhez, vacak anyaghasználat, vigyázni kell rá, kopni, mattulni, fényesedni fog, recseg, stb. Érdemes olyan gyártót keresni, akinek van rendes honi képviselete, akkor legalább a gari nem lesz problémás, a régi nagy nevektől (Dell, Lenovo, Toshiba) azért jórészt használható gépeket lehet kapni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2014
(#) Gabó válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Ez a 120as keret ilyen gépre kevés, főleg új gépnél. Én személy szerint lenovo párti vagyok, vagy még dell. Drágább kategoriába, sony és mac. Feltétlen új gép érdekel? Mert akkor esetleg kifogható egy jó gép ennyiért, még ha használt is.
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Helló.
Linkelek egy keresést a mediamarkt.hu-ról, remélem, nálatok is úgy jelenik meg, ahogy nálam.
Bővebben: Link Ezek közül hogyan lehetne választani? És ez még csak a mediamarkt... Ez az én bajom. Sima, integrált videókártya megfelelő. Használtat nem szeretnék. Mac-et sem, piros gépet sem
(#) NyariG válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

én pl amd-t nem vennék föleg laptopban a melegedés miatt.
igy is szükül a köröd
(#) didyman válasza NyariG hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Ami természetesen nem igaz, csak egy régi berögződés.. A Trinity APU-k TDP értékei abszolút összemérhetőek az Intel hasonszőrű lapkáival+IGP-ivel, semmivel sem lesz melegebb egy Trinitys laptop úgy általában.
(#) NyariG válasza didyman hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Tapasztalat! Persze nem mostani gépekkel... De én mégegyszer biztos nem kockáztatok. Anno is azt mondták természetessen hogy már nem melegebb.... de nekem mindegy
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014

Akkor ne vegyél nVidia és AMD VGA-val szereltet sem, a WD, Toshiba merevlemezeket is érdemes elkerülni, az LG-Philips is biztos, hogy soha többet nem fog rendes kijelzőt gyártani, ahogy körülbelül az összes laptopgyártót is érdemes kerülni, mert mindegyikkel van, volt komoly gond a közelmúltban, és jobb, ha biztosra mégy.
(#) NyariG válasza didyman hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Látom te nagyon okos vagy! Akkor segithetnél Kovidivi-nek gépet választani! Adott egy listát. Mond meg neki hogy abbol te melyiket választanád.

Nem, nem ez a lényeg, hanem hogy milyen lehetőséget és miért zárunk ki választáskor és az vajon mennyire valós, ésszerű. Az AMD APU-k igen kiegyensúlyozott, jó cuccok, ha nem CPU-intenzív területre, vagy maximális energiahatékonyságra hegyezzük a választást, akkor semmi szégyellnivalójuk nincs, remek és gyors gépek és nem a melegedésbe fognak belepusztulni. Én egyiket sem választanám, de nem is ez volt a kérdés. Az adott feltételeknek 120 alatt egyik ottani gép sem felel meg, közel sem sajnos. Nem tudok így mit ajánlani, az i5-höz képest az A4-5000 meg az i3 azért nem túl acélos, ha szükség van erre a teljesítményre, akkor túl nagy kompromisszum.
(#) Kovidivi válasza (») Ápr 22, 2014 /

Szia. Melyik téma lenne erre a beszélgetésre megfelelő? Vásárlás, hol kapható? Vagy off-topic? Vagy számítógép probléma?
(#) Gabó válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Bővebben: Link
Tessék. Bár a média elég drága hely...
(#) ufi hozzászólása Ápr 24, 2014 /

Sziasztok!
Lenne egy laptop amin nincs háttérvilágítás! Alaplap hibás volt!
Alaplapot cseréltem és nem volt háttérvilágításom. Utána rendelgettem invertereket! Most már a 4. db-nál járok és még most sincs! Az alaplapról kijön a feszültség az inverterhez,de semmi! Mi lehet a gond?
(#) bbalazs_ válasza ufi hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Vagy a cso hibas vagy az engedelyezo jel nem megy el az inverterig. Esetleg tul sotetre van allitva.
(#) NyariG válasza ufi hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

És az inverterböl is kijön a feszültség? ha igen akkor a fénycsöveket kell cserélned.
(#) ufi válasza NyariG hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Van ithon rosz kijelzőm aminek jó a fénycsöve,de azzal sem jó! Már a kijelzőt is teszteltem az jó!
(#) ufi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Engedélyező jel? 5 lábas az inverter.4 lábon van fesz, 1 pedig a GND ha jól tudom!
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014

Cserélhető a vga kártya... A háttérvilágítást befolyásolhatja,vagy azt az alaplap vezérli?
(#) ufi válasza ufi hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Inverterből kijövő feszültségek:
15v
5,11v
0,76v
2,79v
GND
Megközelítőleg jók ezek az értékek?

Azok BEMENO feszultsegek. A 0.76 gyanus nekem kisse.
A 2.79 valoszinuleg a fenyero, az 5.11 a logika tapja.
Probalj meg 1K-n keresztul adni a 0.76-osra 5V-t.

Amiket rendelsz, az mind ugyanolyan, belevalo inverter?

Igen mind belevaló!
Igen a 2,79 az fényerő növelésével felmegy 3,03-ra!
Külön tápról adjak neki 5v-t?

Eloszor probald meg az 5.11V-rol 1K-n keresztul - kozben merd, hogy fel tudja-e huzni az eredeti erteket.

De ha a lap is uj es az inverter is, megsem vilagit, akkor szerintem a kabel hibas/szakadt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014

Nos! Egy kis előrejutás az ügyben!
Inverter müködik,alaplapon van hiba mert a csatlakozónál is csak 0,8v van!
Szalagkábel is jó,mert találtam itthon egy alaplapot ami ugyanolyan inverter+szalagkábel kell hozzá!
Na most jön a probléma az alaplap! Használtan vettem,nem bolti! Ezt a hibát lehet javítani? Szerintem a 15v is kevés,mert a másik lapon igaz más a tipusa de ott 18,8v van! 19v-os táppal hajtottam meg,a Toshiba meg csak 15V-os!

Balázs! Holnap meló után keresek egy 1K-st és megnézem! Utána visszajelzek mire jutottam! Köszönöm eddigi segítséged!
(#) didyman válasza ufi hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Nem kevés. Ha akkuról jár, akkor még kevesebb van ott, sokkal.. Ha a lap beteg, akkor lehet a KBC vagy útközben egy alkatrész hibája, szakadt fólia, akármi egyéb. Rendszerint célravezetőbb valami kapcsolt tápfeszre húzni azt a pontot, a KBC felé tartó szál elvágásával, ez hibátlanul fog működni, csak menet közben a kijelző nem fog azonnal elaludni, ha lehajtod, csak ha az eseményhez van rendelve valami-ha ez nem fog hiányozni, akkor egyszerűb, mint a KBC-t cserélni. Ritkán, de lehet baj a kijelző nyitását érzékelő dologgal, de ez a legtöbb lapnál az indítást is gátolná, ha amúgy elindul, nem hiszem, hogy ott lesz baj-de próbát megér.
(#) ufi válasza ufi hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /

Nos gáz van,mert nem mükszik és az inverter lábán is 2.98v lett! valószínűleg elszállt az inverter?
Következő: »»   149 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem