Fórum témák
» Több friss téma |
Beletettem az eredeti processzort és memóriákat (másik gépben hibátlanok) de sajnos semmi. Videóvezérlés van mert a külső monitor jelzi pár másodpercig de utána ki is kapcsol a monitor. A gép megy látszólag de azon kívül semmi...
Nagyszerű!
![]() ![]()
Milyen az az nV GPU? A CPU, RAM, GPU tápok megjelennek? Sajnos amit írtál a külső monitorról, az erősen utal a GPU tüsszögésére
![]()
G86-250-A2 az milyen nyavaja? Nem irtad el veletlenul?
G86-750-A2 esetleg? Az a 8600M GS A 8600M GT az teljesen masik szeria. G84-600-A1 Vagy G84-601-A2 pl. A 8400M GT az meg G86-603-A2 En ezeken a lapokon G86-60X-A2-re emlekszem. Bar mar marha regi szerzemenyek ezek. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2014
Minden feszültség jó. meghibásodhatott a GPU?
Üdv!
Megjárta a műszerész urat az alaplap, de sajnos azt mondta, hogy bárhol lehet a zárlat, így sokra nem jutottam vele! Annyit viszont megtett, hogy kiszedte a mosfet-et és mondta, hogy az egyik zárlatos! De mondta, hogy ettől még átengedi a feszültséget csak nem a kapcsoló megnyomása után, tehát ha kiderülne, hogy mi a konkrét baj, akkor azt cserélni kellene! Innentől lényegében bármilyen tipp jöhet, köthetek rá atomreaktort is ha kell ![]() Köszi! üdv
Tisztelt didyman!
Mivel egy éltes és karrierje tekintetében enyhén szárnyaszegett, enyhén zárkózott, továbbá éltes ex rendszergazda intézte, ezért nem tudom melyik. Kissé szófukar. Most "rátenyereltem" a délihídra indításnál úgy, hogy görbült a vas és arról írok. Szerintem a déli híd lehet a ludas. Egy reflow mit kóstál általában? A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Tisztelt didyman!
Csak rework után 2 héttel ki akarja újrajavíttatni 16k-ért? Meg aztán az is csúnya lenne, ha a szerelő agyalapi mirigyéből kellene a vinyót kivarázsolni. Szóval csak ezért "hitetlenkedtem". Másrészt, mint említettem a laptopjavítás nem a specialításom, csak ismerősöknek teszem ha szétsírják a napomat érte. Ezért had kérdezzem meg, hogy a diszkrét VGA a hídba integrált verzió, vagy esetleg csak egy alaplapra integrált? Ezen integrált ATI 3xxx grafika van és SiS chipset. Másrészt most némi kékhalálos első boot után ismét működik a jellemzően semmi reakciótól eltérően. Már vagy negyven perce. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Tisztelt arion!
Hallottam korábban, hogy BGA kontakt hibát úgy is szoktak detektálni, hogy ha nyomás hatására működik a gép, akkor meg van a hiba. Négy nap pihentetés után némi billentyűzeten keresztüli "agyonpréselés" után most már 4 órája folyamatosan működik a gép. Köszönöm a tippet ![]()
Kaphatok segítséget abban, hogy pontosan hogy kellene csinálnom ezt akkus "kisütéses" dolgot?
Ezt úgy szokták csinálni , hogy ha mondjuk 19 voltos az aksi , akkor rátesznek egy közeli feszültségű izzót az akkumulátorra , és szépen addig hagyják világítani rajta , amíg teljesen lemerül.Mondjuk 19 voltnál egy 24 voltos izzó megfelel.Viszont nem szoktak a cella névleges feszültsége alá menni vagyis agyig nem szokták sose lemeríteni , mert nehogy tönkre menjen a cella .
Egyébként miért kellene kisütni az akkut ? A mai laptop akkuk már olyanok , hogy azokat se formázni nem kell , és semmi ilyenek .Viszont a lemerülés bármelyik szakászában tölthetőek.
Bocsanat, nemileg pontatlanul fogalmaztam! Az alaplap zarlatos alkatreszenek "kisutesere" gondoltam! Ne labortappal csinaljam, hanem akkuval!
Korábban írtam azt , hogy az ilyen kamikáze típusú javítás , vagy próbálgatás nem vezet eredményre sőt inkább még nagyobb baj lesz belőle.Akkor aztán menthetetlen lesz végleg.
Sziasztok. HP Pavilion dv600-es laptop meddig melegedhet fel maximum?
Ha programmal méred a hőfokot, 80°C fölé ne menjen semmi! HDD-t 50°C alatt kellene tartani.
Szervusztok.
Ma a gyerekeim megleptek az ACER emachines 725-ös laptopjukkal,hogy már nem kapcsol be.Mivel még soha nem volt dolgom laptoppal , kérdezném: Érdemes nekiállnom, tud valaki segíteni vagy keserítsem el őket? Köszönettel.
Azért az információ kevés ehhez , hogy most miért is nem kapcsol be.
Aksiról se , vagy egyáltalán se , mi volt az utolsó jelenség ami után már nem működött. Kapott e külső behatást ,aminek lehetett az a következménye , hogy nem kapcsol be, és stb stb stb .
Szia.
Elmondásuk szerint kezdetben csak többszöri bekapcsolásra adott képet.Később már képet nem adott de bekapcsolt. Most már semmit nem csinál. Fizikai behatás nem érte. Az aksija 10-15 percig bírta de mivel nem volt hordozva a hálózatról ment használat közben. A hálózati tápját megmértem terhelve is, jó. Én az inverterre vagy csőre tippelek de amíg nem kapcsol be ezt nem tudom.
Cső hibánál még bekapcsol , de ki is kapcsol vissza..Esetleg bekapcsoló gomb ?
Azt épp most mértem.Jónak mutatkozik, kapcsol rendesen.
Egy gyors szelektálást tudsz csinálni mégpedig úgy , hogy elkezded leválasztani az egységeket , mint például a HDD , és megnézed , hogy bekapcsol e , aztán a DVD író ha van benne , és így tovább .Elvileg az alaplapnak el kellene , akkor is indulni , ha nincsenek rászerelve ezek a dolgok , annyi különbséggel , hogy hangjelzést fog adni , de mindenképpen el kellene , hogy induljon.
És egy rajz , hogy kellene indulnia. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
Kössz megpróbálom.HDD nélkül - nincs eredmény.Optikai meghajtó nélkül - ugyanaz.Most jött le egy doksi a szétszereléséről.Átnézem azt is.
Memória? Esetleg a billentyűzet nem csinál e zárlatot stb.
Lehetni lehet.Sorba nézem ezeket is de mint látom egy takarítás épp ráfér.
Jól jött az a rajz. Azt is átnézem. Kijelző nélkül is mennie kellene? Vagy letilt valami védelem?
Köszönöm a válaszaitokat: köbzoli és Kovidivi. Everest-tel néztem, a gpu melegebb mint a processzor. Terheltem a procit 70 felé nem ment, de a gpu-t nem merem terhelni, mert egy ugyanolyan laptopot hoztak, és össze volt benne égve az alaplap. Kipucoltam a ventit és a hűtőt, igy már jobb lett. Esetleg laptop tesztelő progit nemtudtok ajánlani?
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
Hogy kijelző nélkül menne e ezt nem tudom gépe válogatja .De ha rossz is a kijelző valami élet jelet , akkor kellene adni a gépnek.
Sajnos pedig nem megy. Ott az U19-es IC sem kap 3 V-ot csak 0,3 V-ot. Nyomozok tovább.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |